Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 9 met de beste nagelverharders voor broze en zachte nagels

Als je een mooi verzorgd lichaam hebt, is niets zo vervelend als nagels die te wensen overlaten. Je krijgt ze niet lang genoeg, omdat ze telkens afbreken of scheuren. Het enige dat er dan opzit is ze weer helemaal afvijlen en opnieuw met het groeiproces beginnen. Wat je nog kunt overwegen om dit groeiproces van je nagels te ondersteunen, is nagelverharder. Het op de juiste manier en met de juiste frequentie van de nagelverharder aanbrengen, kan de nagel stukken sterker maken.

Zoeken naar de beste nagelverharder

De ene nagelverharder blijkt de andere echter zeer zeker niet te zijn. Soms krijg je gewoon een normaal lakje in een verpakking die je vertelt dat het verharder is. Daar tuin je natuurlijk niet in. Je zoekt uit wat een verharder een verharder maakt en iets anders komt jouw huis niet in. Om je een eindje op weg te helpen in je keuzeproces, hebben we al een aantal nagelverharders getest. Zelfs tussen de topmerken als het om nagelverzorging gaat, is duidelijk verschil te bemerken.

Snel overzicht: Deze nagelverharders raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor krachtHerôme – Nail Hardener Strong: Met 10 milliliter in het flesje is deze nagelverharder efficiënt in het versterken van je nagels. Onze ervaring toont aan dat de nagels er niet alleen sterker door worden, maar ook mooier. Het is gemakkelijk aan te brengen met het bijgeleverde kwastje. >> Check laagste prijs
Beste veganistische optieZAO Essence of Nature – nagelverharder: Dit flesje bevat 8 milliliter aan veganistische nagelverharder. Een klein minpunt is dat sommige van onze testers vonden dat ze een extra laag moesten aanbrengen om de verharder langdurig te laten werken. >> Check laagste prijs
Beste waarde voor je geldSally Hansen – Miracle Cure Strengthener: Met 13,3 milliliter in de verpakking biedt deze nagelverharder een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We waren onder de indruk van de snelle resultaten. Het blauwe flesje maakt het gemakkelijk te onderscheiden van gewone lak, hoewel je hierdoor niet kunt zien wanneer het flesje leeg is. >> Check laagste prijs

Waarom nagelverharders  uittesten en reviewen?

Vooral bij presentaties en vergaderingen over testuitslagen valt het ons op dat nagels soms wel eens vergeten worden. Je bent druk bezig met praten en gebruikt je handen hierbij, maar hebt niet door dat je geen verzorgde nagels hebt. Ze zijn kort en de kleur laat zien dat de nagel niet in optimale conditie is. Als de reden hierachter is dat je nagels gewoon niet sterk genoeg zijn om ze iets langer en netter te laten groeien, kun je daar wat aan doen met een verharder. Vandaar deze review.

Waarom niet zomaar een nagelverharder kopen?

Zoals we eerder al zeiden, is er nogal wat kwaliteitsverschil. Je hebt tegenwoordig allerlei bestanddelen die milder voor de nagel zijn en toch een verhardend effect hebben. Schadelijke ingrediënten voor het milieu zijn vaak vervangen voor milieuvriendelijke varianten. En het ontdekken van nieuwe eigenschappen van bestaande producten kan ook nog vaak een wijziging in de verharder als gevolg hebben. Let dus op het label als je een nagelverharder aan gaat schaffen.

Base coat, top coat, nagelverharder – wat maakt het nou toch allemaal uit wat je op je nagels doet?

Kijk maar eens naar de verschillende soorten nagellakverwijderaar en hoeveel verschil er is tussen hoe snel je de lak van je nagels hebt gehaald en wat daar voor ingrediënten voor nodig zijn. Soms zit er echt agressief spul bij. Dan kun je eigenlijk al wel verwachten dat je nagels daar onder te lijden hebben als je die als verwijderaar gebruikt. Lak je je nagels geregeld en merk je de negatieve effecten van deze behandelingen? Tussendoor een nagelverharder gebruiken kan helpen.

De lat waar we nagelverharder langs leggen

Bij de test naar de verschillende soorten verharders zijn volgende elementen als belangrijk bepaald:

 • Welke ingrediënten zorgen voor hardere nagels?
 • Hoeveel zit er in een potje en welke prijs betaal je hiervoor?
 • Hoe sterk geurt de nagelverharder?
 • Is het potje nagelverharder voorzien van een fijn kwastje dat aanbrengen makkelijk maakt?
 • Is de nagelverharder onderdeel van een breder assortiment?

Hoe we daarna nagelverharders getest hebben: onze researchdata

Voor het uitvoeren van de test zijn we op zoek gegaan naar een speciaal testpanel dat ook werkelijk last heeft van broze nagels die snel breken of scheuren. Het moest echt gaan om mensen die het verschil zouden kunnen merken bij het gebruik van een nagelverharder. Het testpanel hoefde overigens niet alleen uit vrouwen te bestaan, er mochten ook mannen aan deelnemen die graag gezondere nagels wilden.

De top 9 met beste nagelverharders

1. Herôme – Nail Hardener Strong

In het flesje zit 10 milliliter nagelverharder.

Pluspunten:

 • Met het kwastje kun je de verharder goed aanbrengen.
 • Testpersonen voelen dat ze sterkere nagels krijgen en ze zien er ook mooier uit.

2. Herôme – Nail Hardener Extra Strong

Ook in deze verpakking zit 10 milliliter.

Pluspunten:

 • Het betreft hetzelfde merk als de nummer 1, alleen gaat het nu om de extra sterke variant van deze nagelverharder.

Minpunten:

 • Onze testpersonen waren niet ontevreden over deze nagelverharder, maar ze merkten geen aanmerkelijk verschil ten opzichte van de Strong nagelverharder.

3. Sally Hansen – Miracle Cure Strengthener

De verpakking van Sally Hansen bevat 13,3 milliliter verharder.

Pluspunten:

 • De verpakking belooft al resultaat na 3 dagen en de testpersonen hebben dit ook werkelijk ervaren.
 • Het is een betaalbare nagelverharder.

Minpunten:

 • Door het blauwe flesje zie je wel dat het geen gewone lak is (mocht je je hier vaker in vergissen), maar je kunt nu niet zien wanneer het flesje nagelverharder leeg is.

4. ZAO Essence of Nature – nagelverharder

Het potje is voorzien van 8 milliliter verhardende lak.

Pluspunten:

 • Deze nagelverharder is geschikt voor veganisten.
 • Bepaalde slechte ingrediënten zitten niet in deze nagelverharder.

Minpunten:

 • Sommige testpersonen moesten een extra laag aanbrengen om deze langer goed te laten blijven.

5. OPI – Nail Envy Nail Strengthener

Er zit 15 milliliter in dit potje van OPI.

Pluspunten:

 • We dachten eerst dat deze nagelverharder veel duurder was vergeleken met andere merken, maar door de grotere inhoud van het flesje, valt dat reuze mee.
 • De verharder doet wat hij moet doen en geeft de nagels ondersteuning bij het heelproces.

6. OPI – Nail Treatment Set

Deze set bestaat uit twee producten: OPI Nail Envy Original Nail Strengthener (15 milliliter) en OPI Pro Spa Nail & Cuticle Oil (ook 15 milliliter).

Pluspunten:

 • Met deze set doe je meer voor je nagels dan alleen de verharder aanbrengen. De oppepbeurt heeft effect.

Minpunten:

 • De set is wel aardig geprijsd, maar afhankelijk van hoe slecht je nagels er aan toe zijn, kun je het nog steeds de moeite waard vinden.

7. Alessandro International – Express Nail Hardener

De nagelverharder van Alessandro bevat 10 milliliter.

Pluspunten:

 • De prijs is betaalbaar.
 • De verharder kleurt mooi tijdens het opdrogen en blijft lang mooi.

8. CND Solar Oil – Duo Set Nagelverzorging

In de set zit een flesje Nail & Cuticle Care (15 milliliter) en Daily Keratin Treatment (ook 15 milliliter).

Pluspunten:

 • De extra ingrediënten in deze nagelverharder en conditioner (vitamine E en diverse oliën) hebben een positief effect op de aangetaste nagel.
 • Testpersonen merken snel verschil na het gebruiken van deze nagelverharder.

Minpunten:

 • Dit is de duurste nagelverharder in deze review.

9. Sally Hansen – Hard as Nails Hardener

De verpakking van dit merk bevat 13,3 milliliter nagelverharder.

Pluspunten:

 • De ervaringen met deze nagelverharder lopen nogal uiteen. Een groot deel van de groep is tevreden met het resultaat en kiest ervoor om de verharder te blijven gebruiken.

Minpunten:

 • Een ander deel van de groep heeft betere nagelverharder gehad in deze test.

Beste uit de test volgens andere onderzoekers en consumentenplatforms

Elle heeft een aantal andere nagelverharders dan die in onze test als beste uit de bus komen. Er zijn er wel een paar van dezelfde merken als in deze top 10. Dat je niet zomaar een nagelverharder moet kopen, blijkt wel uit het artikel op Radar. Een bepaalde nagelverharder is uit de verkoop gehaald vanwege de kleurverschillen die er op de nagels te zien waren.

De Consumentenbond heeft geen test met nagelverharders gedaan, maar schrijft wel over kalknagels en nagelriemen. Dat was voor dit onderzoek niet van belang. Bij Kassa deelt iemand de tip om Vaseline als nagelversterker te gebruiken. We hebben Vaseline in dit onderzoek niet meegenomen en kunnen hierover dus geen waardevolle uitspraken doen.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste nagelverharders?

De vraag aan de Consumentenbond wordt gesteld welk product je het beste kunt gebruiken tegen kalknagels. Een kalknagel is een brokkelige verdikte nagel en de oorzaak hiervan is schimmel. Ook kan een kalknagel ontstaan door een langzame groei van een nagel bij verminderde doorbloeding of als je ouder wordt. Het antwoord welk product je het beste kunt gebruiken tegen kalknagel is geen. Het is immers een heel onschuldig kwaaltje. Wil je er toch vanaf, gebruik dan antischimmel tabletten. Je kunt deze tabletten op recept verkrijgen. Je hebt ook nagellak en crèmes om kalknagel te verhelpen. Echter werken deze niet effectief genoeg. https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/zelfzorg-kalknagels

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Wat nu als je broze nagels hebt?

Wanneer je je nagels regelmatig lakt en de slechte staat van je nagels daaraan te danken is, kan het zinvol zijn om eens te kijken naar de samenstelling van de lakjes die je gebruikt. Bepaalde merken hebben minder schadelijke lak, waardoor je nagels minder aangetast worden.

Tegelijkertijd kun je kijken naar de nagellakverwijderaar (met of zonder aceton). Iemand die regelmatig nagels lakt, is geneigd een verwijderaar met aceton te gebruiken, alleen al vanwege het feit dat het gewoon sneller werkt. Ook hier geldt dat de bestanddelen een negatief effect op je nagels kunnen hebben.

Wil je gaan werken aan het herstel van je nagels en ze sterker maken dan ze nu zijn? Een verharder uit onze top 10 kan daarbij helpen. Kijk naar je budget, kies voor een enkele verharder of een set met producten en ga consequent te werk. Net als bij andere lichaamsverzorgingsproducten betekent regelmaat dat er sneller en beter resultaat geboekt kan worden.

Dit zegt Radar over Nagelverzorging

Radar benadrukt het belang van het begrijpen van de oorzaken achter afbrekende nagels, inclusief externe factoren en gezondheidsaspecten. Het artikel suggereert dat goede nagelverzorging essentieel is voor het behoud van sterke en gezonde nagels, waarbij het gebruik van niet-schadelijke producten, zoals nagelverharders zonder schadelijke chemicaliën, een rol kan spelen. Lees het volledige artikel van Radar.

Afsluiting

Je kunt altijd iets doen aan minder mooie en zwakke nagels. En weet je zelf niet waar je moet beginnen? Ga dan eens een keer naar de manicure en kijk wat ze daar allemaal doen om je nagels te verzorgen. Thuis kun je dan ook zo’n spa voor je nagels en handen regelen, zo lang je maar de juiste producten in huis haalt.