Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 8 met de beste nageltang

Er zijn verschillende producten om je nagels goed te kunnen onderhouden zodat ze lang mooi en gezond blijven. Je hebt nagelvijlen, nagelknippers, nagelschaartjes, maar ook nageltangen. Een tang is over het algemeen steviger dan een schaar. Je hebt langere en/of bredere handvatten die beter vast te houden zijn dan bij een gewone nagelschaar. Hierdoor kun je meer kracht op het knipmechanisme zetten en dat is handig bij dikkere nagels.

Onze overstap van een nagelknipper naar een nageltang

Lange tijd was een gewone nagelknipper voldoende, maar sinds kort blijkt een tang toch meer voordelen te bieden die van pas komen. Die stevige handgrepen liggen veel beter in de hand en dat maakt het knippen een stuk plezieriger. Verder is de veer die tussen de twee delen van de nageltang zit fijn om kracht te kunnen zetten. Bij nagels die bij het ouder worden harder worden, is dit echt een uitkomst.

Snel overzicht: Deze nageltangen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor professionalBeautyTools – professionele nageltang: Dit slanke model blinkt uit in precisie en is ideaal voor het vormen en inkorten van de nagels. Hoewel deze tang duurder is dan anderen, zijn we van mening dat de kwaliteit de prijs rechtvaardigt. >> Check laagste prijs
Beste voor aanpasbaar comfortNail It – nageltang met gebogen knipgedeelte: Deze nageltang heeft de unieke eigenschap dat de veren open- of dichtgeklapt kunnen worden. Hierdoor kun je de weerstand tijdens het knippen naar wens aanpassen. Het gebogen einde kan even wennen zijn, maar we vinden het een waardevolle toevoeging. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor snelheidRojafit – semiprofessionele nageltang: Deze nageltang met bufferveer en een lang knipgedeelte zorgt voor snelle en efficiënte nagelverzorging. De veer is hoog geplaatst, waardoor hij nooit tijdens het knippen in de weg zit. Deze tang vinden wij zeer geschikt voor snelle en effectieve nagelverzorging. >> Check laagste prijs

Waarom nageltangen reviewen?

Je hebt niet altijd de tijd of energie om het beste product voor je nagels uit te zoeken. Soms wil je gewoon snel iets kunnen kiezen en ermee aan de slag kunnen. Bij nagelverzorgingsproducten kunnen we ons dit goed voorstellen. Je wilt ook niet elke een paar tientjes uitgeven om er daarna weer achter te komen dat de kwaliteit nogal te wensen overlaat. Voor je het weet ben je vijf tangen verder en meer dan 100 euro kwijt en je hebt nog steeds geen goede nageltang in de badkamer.

Waarom opletten bij nageltangen en wat beweert een fabrikant?

Op plaatjes zien alle producten van elk merk er altijd perfect uit. Er kunnen oneffenheden die tijdens het productieproces zijn ontstaan heel handig met een digitaal bewerkingsprogramma weggewerkt zijn, waardoor je vanaf een foto nooit de echte kwaliteit kunt beoordelen.

In principe zouden wij daarom nooit aanraden om een product dat je niet in het echt gezien of in de hand gehouden hebt te kopen. Je kunt vanaf een foto gewoon niet ervaren hoe het in de hand ligt en hoe het reageert op het dichtknijpen, zeker bij zoiets als een nageltang.

De criteria die we gebruiken bij nageltangen

Wat ons op is gevallen bij het selecteren van nageltangen voor deze test is het volgende:

 • De kwaliteit van het materiaal
 • Het soort veer
 • De kracht die je met de nageltang kunt zetten en de weerstand die de tang biedt
 • De breedte van het knipvlak
 • De grootte van de tang en daarmee de ligging in je hand
 • De prijs

Hoe hebben we nageltangen getest voor deze review – wat leverde de test op?

Voor deze review hebben we een hele lading nageltangen ingekocht. We zijn online gaan kijken naar wat er zoal te koop is, maar we zijn ook gewoon de drogisterijen en apotheken in geweest om het aanbod aan te vullen met wat we nog niet hadden. Daaruit bleek wel dat er enorm veel kwaliteitsverschil is bij nageltangen. Sommigen hielden het namelijk nog geen complete knipbeurt vol.

De top 8 met beste nageltangen

1. Christian Deluxe – professionele nageltang

Deze tang heeft aan beide kanten veren, waardoor je meer momentum hebt tijdens het knippen.

Pluspunten:

 • De nageltang doet het super bij dikkere teennagels.
 • Door de dubbele vering hoef je niet heel veel kracht te zetten om zelfs de dikste nagels te kunnen knippen.
 • Het is zelfs een zeer betaalbare nageltang vergeleken met andere merken.

2. BeautyTools – professionele nageltang

Dit is een slanker model dan de vorige nageltang en hij heeft een ander soort veer.

Pluspunten:

 • Deze tang is niet alleen prettig om de nagels te korten, maar ook om er een vorm in aan te brengen die je mooi vindt.

Minpunten:

 • Hij is twee keer zo duur als de nummer 1 in deze lijst, maar voor wat betreft de kwaliteit biedt hij voldoende.

3. Nail It – nageltang met gebogen knipgedeelte

De veren van deze nageltang kun je zelf open- of dichtklappen.

Pluspunten:

 • Hierdoor kun je meer of minder weerstand tijdens het knippen van je nagels creëren.

Minpunten:

 • Het einde van deze nageltang is gebogen in plaats van recht en dit is even wennen als je nog niet eerder zo’n nageltang hebt gehad.

4. Rojafit – semiprofessionele nageltang

Deze nageltang heeft een bufferveer die prettige weerstand biedt.

Pluspunten:

 • De veer zit hoog, waardoor hij nooit tijdens het knippen in de weg kan zitten.
 • Het knipgedeelte is lang en daardoor kun je sneller knippen en klaar zijn.

5. Thumbs Up – nagelverzorgingsset met 6 artikelen waaronder een nageltang

Als je je eerste spullen gaat kopen om nagels te verzorgen, is deze set een goede aanschaf.

Pluspunten:

 • Vooral de nageltang en de nagelknipper zijn handig in het gebruik voor thuis.

Minpunten:

 • Voor de overige van de zes elementen heb je wellicht eerst advies en uitleg van een pedicure nodig.
 • Er zitten scherpe items bij, dus niet zomaar gaan experimenteren.

6. BeautyTools – Heavy Duty nageltang

Dit is echt een degelijke tang.

Pluspunten:

 • Hij ziet er niet alleen stevig uit, maar zo voelt hij ook aan.
 • Je kunt zelfs harde of dikkere teennagels makkelijk zelf knippen met deze nageltang.
 • Ook het lange handvat van de tang valt positief op vergeleken met andere nageltangen.

Minpunten:

 • Hij is wat duurder en daardoor misschien niet voor ieders budget geschikt, maar als je echt een goede nageltang zoekt voor dikkere nagels, zouden we toch even doorsparen voor deze.

7. Medluxy – halfronde nageltang

Dit is een van de weinige tangen die je kunt vastzetten, zodat kinderen er niet mee kunnen spelen.

Pluspunten:

 • De halfronde tang knipt fijn en precies.
 • Door de veer kun je een prettige kracht op de tang zetten.

Minpunten:

 • Ondanks de vergrendeling heeft de nageltang wel een zeer scherpe punt. Zo veilig is hij dan toch weer niet met kinderen of huisdieren in de buurt. Laat dit soort materiaal daarom nooit rondslingeren en berg het op waar alleen een volwassene erbij kan.

8. Erbe – nageltang voor pedicure

Deze tang is speciaal ontwikkeld voor het knippen van teennagels.

Pluspunten:

 • Voor teennagels werkt hij dan ook prima, voor vingernagels is hij wat grof. (Bij grote mannenhanden met stevige nagels aan de vingers zou het wellicht wel kunnen.)

Minpunten:

 • Dit is de duurste nageltang in deze top 10.

Beste uit de test volgens Beslist en de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft allerlei artikelen geschreven over nagelriemen en kalknagels, maar een vergelijkingstest met nageltangen ontbreekt op dit moment nog. Op de website van Kassa wordt een interessante vraag beantwoord over het verschil tussen online of in de winkel een nageltang kopen. Bij Radar besteden ze geen aandacht aan nagelverzorgingsproducten, dus ook niet aan nageltangen.

Dit zegt Radar over Nagelverzorging

Radar belicht verschillende oorzaken van afbrekende nagels, waaronder overmatige blootstelling aan water, vitaminetekorten, het gebruik van agressieve nagellak, hormoonwisselingen, en onderliggende aandoeningen zoals schildklierproblemen. Om nagels te versterken, wordt geadviseerd ze niet te lang te laten groeien, nagellak zonder chemicaliën te gebruiken, regelmatig handcrème aan te brengen, en handschoenen te dragen bij koud weer. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Voet- en Nagelverzorging

BNNVARA’s Kassa geeft advies over het voorkomen en behandelen van kalknagels en voetschimmel. De aanbevelingen omvatten het dragen van ventilerende schoenen, regelmatig reinigen van schoenen met antischimmelpoeder, het gebruik van schone sokken die heet gewassen zijn, en het zorgvuldig wassen van de voeten zonder zeepresten achter te laten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Doe nu dit als je je nagels wilt gaan verzorgen

In dit artikel heb je kunnen lezen over verschillende nageltangen. Er zijn echter meer producten om je nagels te knippen. Zoek daarom eerst uit wat je precies zoekt. Hiervoor moet je weten hoe iets werkt, maar ook wat voor nagels je hebt. Pas dan kun je een zinvolle aankoop doen.

Conclusie

Nageltangen liggen over het algemeen steviger in de hand dan een nagelschaartje of nagelknipper. De veer kan iets meer weerstand bieden bij het knippen van dikkere of stuggere teennagels en afhankelijk van de vorm van de punt kun je de kleinste details wegknippen.