Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste nagelscharen en nagelknippers

Een goede nagelschaar en nagelknipper hoort eigenlijk bij ieders standaarduitrusting als het om lichaamsverzorging gaat. Je nagels knip je misschien niet dagelijks, maar als ze een beetje groeien kun je ze elke week of om de week wel een knipbeurt geven.

De nagels aan je vingers zitten daarnaast goed in het zicht, dus daar denk je eerder aan even knippen of vijlen. De nagels aan je tenen worden echter snel vergeten en dat terwijl je met een nagelschaar pijnlijke tenen kunt voorkomen. Een nagel die namelijk niet goed wordt verzorgd, kan gaan ingroeien.

Zoeken naar een fijne nagelknipper en nagelschaar

Om je nagels goed onder handen te kunnen nemen, ga je voor materiaal waarmee je fijn kunt werken. Jij kent je nagels het beste en weet of ze dikker of dunner zijn, of je nagelriem veel aandacht nodig heeft of niet en of je andere klachten aan vinger- of teennagels hebt. Er zijn nog zoveel meer producten om je nagels te verzorgen, maar het begint met een goede nagelschaar en nagelknipper.

Met de knipper kun je het grovere werk doen en met het schaartje kun je wat fijner bij de hoekjes. Een nagelknipper gebruik je ook van de voorkant (met het knipgedeelte richting de nagel), terwijl het nagelschaartje van de zijkant gebruikt wordt. Kun je niet zo goed bij de nagels van je tenen? Dan werkt een schaartje vaak beter dan een knipper, omdat je zo beter kunt zien wat je aan het doen bent.

Snel overzicht: Deze nagelscharen & nagelknippers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste voor DuurzaamheidFiskars – Classic Manicure Scissors round-tip: Fiskars is een erkend merk dat bekend staat om zijn kwaliteitsproducten. Deze manicureschaar is geen uitzondering. Het is duurzaam en ergonomisch ontworpen om comfortabel in de hand te liggen. We vinden dit product geschikt voor zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. >> Check laagste prijs
Beste klassieke nagelschaarBeautyTools – nagelschaar voor zowel nagels aan vingers als tenen: Deze nagelschaar van BeautyTools onderscheidt zich door zijn puntige einde, waardoor het bereiken van de kleinste velletjes en nagelhoeken een fluitje van een cent is. Naar onze mening is deze schaar vanwege zijn veelzijdigheid en hoge kwaliteit een uitstekende keuze. >> Check laagste prijs
Beste complete setFreshDragon – set met twee formaten nagelknippers + nagelvijl + tasje: Deze set van FreshDragon bevat alles wat je nodig hebt voor een goede nagelverzorging. Het heeft twee formaten nagelknippers, een nagelvijl, en een handig tasje voor opbergen. We vinden dit een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing voor hun nagelverzorgingsbehoeften. >> Check laagste prijs

Waarom zijn nagelverzorgingsproducten in deze review aan de beurt?

Of je nu stratenmaker, vertegenwoordiger of fotomodel bent, het is altijd belangrijk om je nagels in topvorm te houden. De huid rond je nagels is namelijk supergevoelig en als je nagels te ver inscheuren of te lang worden, kun je hier last van krijgen. Lange nagels aan je tenen schuren de hele tijd tegen de binnenkant van je schoenen. Niet alleen je schoenen kunnen zo sneller stuk gaan, maar ook je nagel kan gaan ontsteken.

Bespaar daarom niet op producten die je voor je nagels nodig hebt, maar koop de eerste keer gewoon meteen goed materiaal waar je lang mee kunt doen.

Waarom de selectie van nagelschaar of nagelknipper serieus nemen?

Scharen in het algemeen kunnen ook erg onhandige dingen zijn. Ze zijn te stroef, of de twee delen gaan juist te makkelijk van elkaar. Een schaar die ergens open ligt, kan je snijden als je de schaar laat rondslingeren. Ook voor huisdieren of kinderen kan dit gevaar opleveren. Een schaar die lastig knipt, gebruik je gewoon niet graag. Daardoor kan het onderhoud van je nagels uitgesteld worden, terwijl het zo belangrijk is om ze in goede vorm te houden.

Gewone schaar of speciale nagelschaar – maakt dat zoveel uit dan?

Heb je geen nagelschaar of nagelknipper in de buurt en heb je wel iets nodig om je nagel te kortwieken? Dan lijkt een gewone schaar een goede back-up en als er echt niets anders is, dan gebruik je dit ook. De vorm van een gewone schaar is echter rechter bij de snijvlakken van de schaar en hiermee kun je je nagel ongemerkt beschadigen. Wat er dan gebeurt, is dat de vele kleine laagjes die je nagel vormen los van elkaar raken. Je nagel wordt dan broos en breekt of scheurt sneller.

De criteria die van belang zijn bij nagelverzorgingsproducten

Wat vinden het allerbelangrijkst vinden, is dat een nagelschaar of nagelknipper veilig is in het gebruik en veilig opgeborgen kan worden. Denk aan de volgende criteria:

 • Draai- of weerstandselement moet van degelijk materiaal zijn en mag niet afbreken
 • Het deel dat je in je hand houdt moet stevig zijn en groot genoeg om ook fijn vast te kunnen pakken
 • Het snijvlak moet scherp zijn voor het goed kunnen knippen van nagels
 • Voor precisiewerk moet er een smallere punt aanzitten
 • Voor de veiligheid kan er een hoes of houder worden meegeleverd
 • Binnen welke categorie valt het product – nagelschaar, nagelknipper, nageltang, schaartje voor nagelriemen, product voor specifieke doelgroep

Hoe hebben we nagelscharen en nagelknippers getest en wat leverde de test op?

We hebben geen gezamenlijke test in onze testruimte uitgevoerd waarbij iedereen op blote voeten rondliep en de teennagels in het rond sprongen. Je kunt nagels ook beter knippen als ze niet te hard zijn. Daarom hebben alle testleden binnen ons team minimaal drie nagelverzorgingsproducten binnen een bepaalde categorie mee naar huis gekregen, zodat ze na het douchen uitgeprobeerd konden worden. De interessante resultaten van de test vind je in onze top 10 terug.

De top 10 met beste nagelscharen en nagelknippers

1. Fiskars – Classic Manicure Scissors round-tip

Fiskars is een bekend merk als het om tuinmateriaal gaat zoals bijlen en heggenscharen, maar deze keer betreft het het wat fijnere werk.

Pluspunten:

 • Het is een degelijk merk en deze aankoop zal lang meegaan.
 • Het nagelschaartje ligt fijn in de hand.

Minpunten:

 • Fiskars heeft meerdere nagelscharen, dus je moet zelf even kijken welke maat het beste bij jouw formaat handen past. Je moet je vingers wel prettig in de openingen van de schaar kunnen stoppen om te knippen.

2. BeautyTools – nagelschaar voor zowel nagels aan vingers als tenen

Het is een fijner schaartje met een puntig einde.

Pluspunten:

 • Door dit puntige einde kun je ook de kleinste velletjes bereiken en de nagelhoeken netjes houden.
 • Je voelt aan alles dat het ook hier goede kwaliteit betreft.

3. FreshDragon – set met twee formaten nagelknippers + nagelvijl + tasje

Dit is een complete set voor zowel teennagels als vingernagels.

Pluspunten:

 • Door de knipwijze van de nagelknipper kun je zelfs met dikkere nagels goed uit de voeten.
 • Het opbergtasje zorgt ervoor dat de scherpe randen van nagelknippers nooit uit kunnen steken en huisgenoten kunnen beschadigen.

Minpunten:

 • Het bijgeleverde vijltje was volgens onze testpersonen wat aan de kleine kant. Dit is natuurlijk makkelijk op te lossen door een losse vijl bij te kopen, maar deze past dan waarschijnlijk niet in de opberghoes.

4. Nail It – nageltang met naar binnen gericht knipmechanisme

Deze tang is zeer stevig van ontwerp.

Pluspunten:

 • De nageltang is daarom bij uitstek geschikt voor mensen met dikkere teennagels die wat meer kracht willen zetten om de nagel door te knippen.
 • De tang ligt heel prettig in de hand.

Minpunten:

 • Er geldt wel een waarschuwing bij deze nageltang, want hij is echt ontzettend scherp. Zelfs als je met al je aandacht je nagels aan het knippen bent, gaat het wel eens mis.
 • Dit is een van de duurdere nageltangen, maar het is wel een zeer degelijke.

5. XYZ Goods – 3 verschillende maten nagelknippers

Deze nagelknippers hebben een speciaal stofje aan het einde waardoor je goed grip hebt.

Pluspunten:

 • Voor deze prijs krijg je drie knippers en dat is echt goedkoop.
 • De knippers werken goed en je kiest zelf welk formaat je voor de nagels van je vingers en tenen het meest prettig vindt. Gewoon even uitproberen.
 • De nagelknippers blijven lang scherp.

Minpunten:

 • Voor mensen die echt dikke of grote nagels op de tenen hebben, kan deze set (zelfs met de grootste maat van de drie) nog ontoereikend zijn.

6. Tweezerman – Nagelknipper

Tweezerman heeft diverse producten voor lichaamsverzorging. Hier gaat het om de nagelknipper, maar er is ook een nageltang.

Pluspunten:

 • De knipper is goed stevig en ligt lekker in de hand.

Minpunten:

 • Het is een van de duurste nagelknippers en de kwaliteit is niet wat je normaal van het merk Tweezerman verwacht.

7. Seki Edge – Cuticle Nipper (schaartje speciaal voor de nagelriem)

De veer zorgt voor een fijne weerstand bij het knippen.

Pluspunten:

 • Het knippertje heeft hele fijne punten, zodat je echt de losse eindjes van je nagelriem kunt wegknippen.
 • De prijs van dit nagelriemschaartje valt ook reuze mee, gezien de levensduur van het artikel.

Minpunten:

 • Je moet wel een beetje leren omgaan met de veer die in dit knippertje zit. Het handvat had iets steviger gemogen, zodat je betere grip hebt.

8. Tweezerman – Nagelschaar

Een van de zijden van het schaartje is gedraaid, zodat je het beter vast kunt pakken tussen je vingers.

Pluspunten:

 • Het snijvlak is kort en puntig, waardoor je zowel nagels als losse rafeltjes huid langs de nagel kunt wegknippen.

Minpunten:

 • Ondanks dat dit schaartje niet heel goedkoop is (rond de 25 euro), laat de kwaliteit het volgens ons testpanel enigszins afweten. Het scharnier blijft niet lang goed werken.

9. Medies – Nagelschaar

Deze nagelschaar lijkt op de nummer 8 in deze top 10, maar hij heeft geen gedraaid einde bij een van de twee delen waar je je vinger insteekt.

Pluspunten:

 • Het puntje is fijn genoeg voor de kleinste details.
 • De prijs is maar de helft van de nummer 8.

Minpunten:

 • Voor dit bedrag hebben we geen fouten kunnen ontdekken tijdens de testfase.

10. Zwilling – Twinox nagelschaar voor kleine nageltjes

Dit schaartje is speciaal bedoeld voor baby’s en kleine kinderen.

Pluspunten:

 • Het einde is afgerond en juist niet puntig, zodat je de nageltjes en vingertjes niet per ongeluk kunt prikken of beschadigen.

Minpunten:

 • Voor grote handen werkt dit schaartje minder fijn, omdat het wat kleiner is. Dit is echter bij elke kleine schaar het geval.

Beste uit de test volgens de experts die regelmatig met nagelscharen of –knippers werken

De Consumentenbond heeft wel snoeischaren getest, maar de test met nagelschaartjes of nagelknippers ontbreekt nog. Kassa en Radar hebben helemaal geen informatie over nagelverzorgingsproducten. Verder heeft de Consumentenbond wel een vraag over nagelriemen beantwoord en deze ging om het terugdringen van de nagelriem. De producten op Bestgekozen en Beslist komen grotendeels overeen met die in onze review.

Dit zegt Radar over Nagelverzorging

Radar benadrukt dat afbrekende nagels veroorzaakt kunnen worden door factoren zoals overmatige blootstelling aan water, vitaminetekort, agressieve nagellak, hormoonwisselingen, en onderliggende aandoeningen. Voor sterke nagels wordt aangeraden niet te lange nagels te houden, nagels na het knippen goed te vijlen, nagellak zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken, en regelmatig handcrème aan te brengen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Voet- en Nagelverzorging

BNNVARA’s Kassa behandelt het voorkomen en behandelen van kalknagels en voetschimmel, met adviezen zoals het dragen van ventilerende schoenen, regelmatig schoenen reinigen, het dragen van schone sokken, en goede voetverzorging zonder zeep. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Afsluiting

Nog op zoek naar een nieuw nagelschaartje, nageltang of nagelknipper? In onze top 10 vind je diverse soorten nagelverzorgingsproducten die redelijk geprijsd zijn.