Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste nagelolie ter verzorging van je nagels

Als je nagels veel te lijden hebben door het weer, je werk of door regelmatig nagellak aanbrengen en weer verwijderen, kunnen ze wel een beetje hulp tijdens het herstel gebruiken. Een nagelolie doet precies dat: het geeft je nagels een boost door verzorgende stofjes in de bovenste laag binnen te laten dringen. Het blijft oppervlakkig, maar het kan net dat doen wat jouw nagels nodig hebben. Voor de drie beste oliën voor nagels hebben we deze review opgesteld.

Snel overzicht: Deze nagelolie raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor voeding en verzorgingHerôme – Nourishing Nail Oil: Deze nagelolie onderscheidt zich door de zachte borstel die de olie gelijkmatig verdeelt over je nagels. Het biedt voedende verzorging, vooral voor nagels die langdurig zijn blootgesteld aan schadelijke invloeden. Het houdt ook je nagelriemen gezond en gehydrateerd. >> Check laagste prijs
Beste complete verzorgingssetOPI – Nail Treatment Set met Nail & Cuticle Oil: Deze set bevat niet alleen een uitstekende nagelolie maar ook een verharder. De olie wordt aangebracht met een kwastje dat genoeg olie vasthoudt voor de behandeling van een hele nagel. Deze set is een totaaloplossing voor de verzorging van je handen en nagels. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gebruiksgemakDr. Hauschka – Nagelolie: Met een handig pompje voor makkelijke dosering, zorgt deze olie voor voeding van het nagelbed en verzacht de nagelriemen. Hierdoor zien je nagels er weer gezond uit. Dit is een uitstekende keuze, vooral als je je nagels een verwennerij wilt geven na bijvoorbeeld twee weken in chloorwater te hebben gezwommen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste nagelolie

1. Herôme – Nourishing Nail Oil

In het flesje zit 10 milliliter nagelolie met een speciaal borsteltje.

Pluspunten:

  • Het is dus geen kwastje zoals bij nagellak, maar een echt borsteltje dat zachtjes de olie over je nagels verdeelt.
  • Het helpt bij nagels die lange tijd bloot gesteld zijn aan schadelijke invloeden en ook je nagelriemen genieten mee van de olie.

Minpunten:

  • Je moet even ontdekken of deze olie voor jou werkt, want niet iedereen merkt voldoende effect.

2. OPI – Nail Treatment Set met Nail & Cuticle Oil

In deze set zit ook een verharder, maar het gaat in principe om de fijne olie. In een flesje zit 15 milliliter verzorgende nagelolie.

Pluspunten:

  • OPI heeft dus niet alleen prachtige nagellakjes, maar ook goede verzorgingsproducten voor je handen en nagels. Deze olie is daar een voorbeeld van.
  • De olie breng je met een kwastje aan en hier blijft voldoende olie aan vastkleven voor de behandeling van een hele nagel.

Minpunten:

  • Het is een vrij prijzige set van OPI en dat betekent waarschijnlijk dat je liever alleen de olie zou willen kopen als je al een fijne verharder hebt.

3. Dr. Hauschka – Nagelolie

In het flesje van Dr. Hauschka zit 18 milliliter nagelolie.

Pluspunten:

  • Het grote voordeel van dit flesje is dat er een pompje op zit en dat maakt doseren heel makkelijk. Geen geknoei met kwastjes of borsteltjes, gewoon op je vinger doen en insmeren.
  • De nagelolie voedt het nagelbed en verzacht de nagelriemen, waardoor ze er weer gezond uit gaan zien. Dat scheelt bijvoorbeeld als je twee weken lang elke dag in het zwembad met chloorwater hebt gelegen. Je nagels vinden de verwennerij met deze olie dan heerlijk.

Minpunten:

  • Het is nog steeds een prijzige nagelolie en de vraag is of je met gewone massageolie niet hetzelfde effect bereikt.

Wat zeggen Radar, Kassa of de Consumentenbond over nagelolie?

Radar meldt dat nagelolie vooral ook helpt bij losse velletjes bij je nagels die erg zeer kunnen doen. Bij de Consumentenbond melden ze dat vaseline ook al kan helpen bij het verzorgen van je nagelriemen. Je hoeft volgens het instituut dus niet per definitie een dure nagelolie te kopen. Kassa komt eigenlijk met hetzelfde advies als je last hebt van nagels die splijten of scheuren: vaseline smeren.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar nagelolie

Nagelolie kopen? Begin hier

Als je geen vaseline in huis hebt, kun je toch liever een nagelolie willen kopen in plaats van een algemeen goedje dat overal op gesmeerd wordt. Aan een nagelolie zijn vaak bijzondere bestanddelen toegevoegd die de nagel laten herstellen en weer soepel maken. Voor het kopen van een nagelolie hoef je dan ook niet lang te zoeken, want je kunt een van de drie besten in deze review bestellen door op de link te klikken. De rest werkt vanzelf.

Tot slot

Als je regelmatig nagellak op je nagels doet of een beroep hebt waarbij je nagels en handen veel te verduren krijgen, is elke verwennerij heilzaam. Werk je met bijtende stoffen? Dan kunnen speciale handschoenen je nagels en de huid van je handen besschermen. Stoot je je nagels vaak? Dan wordt het misschien eens tijd om de opticien te bezoeken om te kijken of je een bril nodig hebt. Het echte probleem is dan stiekem niet je nagels.

Voor alle andere situaties is het vallen en opstaan, want geen enkel lichaam is hetzelfde. Dat betekent ook dat de een meer baat heeft bij een van de producten uit onze top 3 dan de ander. Zelf een nagelolie uitproberen is dus het enige dat werkt.