Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste nagellijm

Heb jij niet zo’n mooie nagels van jezelf? Dan kan het wel eens goed uitkomen dat er zoiets als nepnagels bestaat. De eerste keer laat je deze nagels waarschijnlijk bij de nagelsalon aanbrengen, zodat je kunt zien hoeveel werk erin gaat zitten en hoe de expert het aanpakt. Misschien durf je het na een paar keer zelf te proberen. Dan moet je eerst ook weten hoe je de nepnagels tussendoor mooi houdt en hoe je ze weer verwijdert. Wat je in ieder geval nodig hebt, is goede nagellijm.

Het vinden van de beste nagellijm voor je nepnagels

Wij zijn zelf niet zo’n fan van die hele lange nagels of van nagels  met allerlei steentjes erin. Van goed verzorgde handen en nagels kunnen we dan wel weer genieten. Het hoeft alleen niet zo opvallend, al valt over smaak natuurlijk altijd te twisten. Met carnaval of met de feestdagen kan iets extra’s op je nagels wel weer leuk of mooi staan. Bij elke set nepnagels heb je nagellijm nodig en die bepaalt hoe lang je van je nieuwe nagels kunt profiteren.

Snel overzicht: Deze nagellijmen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeIBP – Brush on Resin Nail Glue: Deze nagellijm komt in een kleine flacon van 5 milliliter. De lijm blijft lang goed, waardoor je ook langer van je nepnagels kunt genieten. Het kwastje is precies genoeg om te voorkomen dat je snel morst op de huid van je vinger. >> Check laagste prijs
Snelste droogtijdElegant Touch – Clear Brush On Nail Glue – Ultra Strong: Deze nagellijm heeft een inhoud van 6 milliliter en droogt in een zeer korte tijd. Bij deze lijm zie je geen witte waas als je buiten de randjes gaat, wat bij andere nagellijmen wel het geval kan zijn. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor grote hoeveelheidBO.Nail Systems – Brush On Nail Glue: Deze nagellijm komt in een groot flesje van 15 milliliter, wat de grootste verpakking is in onze top 10. Door tussentijds de dop weer op het flesje te doen, kun je lang genieten van de nagellijm zonder dat deze te snel uitdroogt. >> Check laagste prijs

Waarom nagellijm reviewen?

Er zijn mensen die als kind nagelbijten en daar later nog steeds de nadelen van ondervinden. Je hebt zelfs mensen die als volwassene nog aan hun nagels bijten of bij kleine scheurtjes dit niet met rust kunnen laten. Zij blijven er dan aan plukken en dat kan nagels heel lelijk maken. Als je de nagel te ver afscheurt, kunnen de zijkanten van waar je nagel los komt van de huid zelfs ontsteken. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Om het bijten tegen te gaan, worden soms nepnagels aangebracht.

Waarom opletten bij de aanschaf van nagellijm?

Nagels die al broos zijn (bijvoorbeeld door nagelbijten of andere aandoeningen), doen het vaak niet beter als je nepnagels gaat dragen. Ja, je handen en nagels zien er netter uit, maar de bestanddelen in nagellijm zijn vaak agressief en daardoor kan de nagel nog verder verzwakken. Bedenk je dus goed of nepnagels voor jou wel een goed idee zijn en als je er voor kiest, dat je het niet het hele jaar door op je nagels laat zitten.

Wat belooft de producent van nagellijm?

Natuurlijk wil niemand er veel bekendheid aangeven dat nagellijm ook wel eens heel slecht voor de nagels kan zijn. De stofjes die erin zitten kunnen schadelijk zijn en je moet er dan ook erg voorzichtig mee zijn. De synthetische ingrediënten zijn zeker niet het beste idee voor het milieu, maar dat is natuurlijk met bijna alles dat de fabriek komt. Daarnaast heb je voor het verwijderen van de lijm weer oplosmiddel nodig en ook dit is geen mild goedje.

Waar let je op bij de aanschaf van nagellijm?

Heb je toch nagellijm nodig? Dan kijk je naar de volgende factoren:

 • Ingrediënten en effect op eigen nagels
 • Prijs
 • Inhoud flesje nagellijm
 • Manier van aanbrengen (is het borsteltje fijn genoeg om niet te knoeien en precies te kunnen werken)
 • Sterkte (hoe lang houdt de nagellijm)

Hoe hebben we nagellijm getest voor deze review? De uitkomst

We hebben contact gehad met enkele nagelsalons in de regio en hen gevraagd welk merk ze het liefst gebruiken. Daarnaast hebben we collega’s die wel eens zelf nepnagels hebben opgeplakt gevraagd wat hun ervaringen waren en of ze wel eens overgestapt zijn naar een andere nagellijm. Het leverde uiteindelijk de onderstaande top 10 op, waarbij een mengeling van persoonlijke ervaringen en ervaringen van de expert meegenomen zijn.

De top 10 met beste nagellijm

1. Antald – Nail Glue

Er zit 10 milliliter in dit flesje.

Pluspunten:

 • Het kwastje is niet te slap, waardoor je de lijm goed en netjes kunt aanbrengen op je nagels.
 • Prijstechnisch gezien is deze nagellijm zeer gunstig in de aankoop.

Minpunten:

 • De nagellijm heeft een korte droogtijd, waardoor je je voorbereiding wel helemaal op orde moet hebben en snel je nepnagel moet plakken.

2. IBP – Brush on Resin Nail Glue

In de kleine flacon van IBP zit 5 milliliter nagellijm.

Pluspunten:

 • De lijm blijft langere tijd goed waardoor je ook langer van je nepnagels kunt genieten.
 • Ook dit kwastje is fijn genoeg, waardoor je niet te snel op de huid van je vinger morst.

3. Nailene – Ultra Quick Nail Glue – Long Wearing

In de verpakking van Nailene zit 3 milliliter nagellijm.

Pluspunten:

 • Ondanks dat het maar een kleine verpakking is, doe je er wel lang mee.
 • Binnen een paar seconden is de nagellijm hard en dat is fijn als je geen halve dag aan je nagels kunt besteden.

4. Elegant Touch – Clear Brush On Nail Glue – Ultra Strong

De inhoud van het flesje is 6 milliliter.

Pluspunten:

 • De lijm droogt echt in zeer korte tijd.
 • Sommige nagellijm droogt op en dan zie je een witte waas waar je buiten de randjes gegaan bent. Dat is bij deze lijm niet het geval.

Minpunten:

 • Je bent volgens ons testteam wat sneller door dit flesje heen dan bij andere merken.

5. Elegant Touch – Clear Protective Nail Glue

Dit is de tweede nagellijm van Elegant Touch, maar deze heeft een beschermend effect. In dit flesje krijg je 3 milliliter.

Pluspunten:

 • De duur van het opdrogen is hetzelfde als bij de vorige nagellijm van hetzelfde merk.
 • Het puntje van het kwastje is extra fijn, waardoor je goed kunt richten met de lijm.

6. Strong-Jet – Clear Nail Glue

In een potje nagellijm van Strong-Jet zit 4,5 milliliter lijm.

Pluspunten:

 • Deze nagellijm is een stuk goedkoper vergeleken met andere merken.

Minpunten:

 • Het flesje is niet doorzichtig, waardoor je niet kunt zien wanneer de nagellijm bijna op is. Dat vinden wij niet handig.

7. BO.Nail Systems – Brush On Nail Glue

Er zit 15 milliliter nagellijm in het flesje van BO.Nail Systems en dat is de grootste verpakking in deze top 10.

Pluspunten:

 • Tussentijds de dop weer op het flesje doen, zorgt ervoor dat je ook lang van de nagellijm geniet. Hij droogt dan niet te snel uit. (Dat kan bij een groter flesje namelijk ook een nadeel zijn.)

8. Technic Essentials – Nail Glue

Technics flesje is gevuld met 2 milliliter nagellijm.

Pluspunten:

 • De nagellijm droogt netjes doorzichtig op, waardoor je na het aanbrengen niet met nagellijmverwijderaar hoeft te werken.

Minpunten:

 • Het is wel een hele kleine verpakking voor dit bedrag (10 euro).

9. Essence – Fix It! Nail Glue

Essence heeft een kleine flacon met 8 milliliter nagellijm.

Pluspunten:

 • De nagellijm is niet te duur en je doet lang met deze lijm.
 • Het flesje is niet geheel doorzichtig, maar je kunt door de matte buitenkant wel zien hoeveel nagellijm er nog inzit.

Minpunten:

 • Het borsteltje is iets minder fijn dan bij de andere merken in deze review. Vanwege de prijs vinden wij dit echter niet van doorslaggevend belang.

10. Herôme – S.O.S. Nail Repair – voor ingescheurde nagels

Er zit 10 milliliter in het flesje van Herôme.

Pluspunten:

 • Dit spul werkt perfect voor mensen die vaker last hebben van nagels die inscheuren. Dit gebeurt meestal waar de nagel het kussentje van de vingerhuid verlaat en daar vangt de nagel de meeste stoten op. Als resultaat scheurt de nagel dan sneller.

Minpunten:

 • Het ligt een beetje aan jouw nagels hoeveel van de lijm je nodig hebt. Soms is een keertje aanbrengen niet voldoende, maar volgens ons is dat niet erg als je daarmee je nagel kunt redden.

Beste uit de test volgens experts

Behalve de ervaringen van de nagelsalons hebben we geen informatie over nagellijm kunnen vinden bij instanties als de Consumentenbond, Kassa of Radar. Het lijkt nog geen belangrijk item te zijn om over te schrijven of vergelijkingstests mee te doen. Wij vinden dat best apart, want wat er in nagellijm zit (en de lijmverwijderaar) is nou niet het meest onschuldige spul.

De Consumentenbond heeft wel een algemeen artikel over de sluitingen van flessen en deze informatie zou je naast het flesje van een nagellijm kunnen houden. Een belangrijke bron geeft overigens aan dat je geen gewone (seconde)lijm moet gebruiken als je door je speciale nagellijm heen bent. Hier wordt aangegeven dat secondelijm giftiger is dan nagellijm.

Dit zegt Radar over Nagelverzorging

Radar belicht de oorzaken van afbrekende nagels, waarbij factoren zoals overmatige blootstelling aan water, vitaminetekorten, agressieve nagellak en hormoonwisselingen worden geïdentificeerd. Voor de verzorging van nagels wordt aanbevolen om producten zorgvuldig te kiezen, waarbij nagellijm die de nagel niet beschadigt en bijdraagt aan de algehele gezondheid van de nagels impliciet van belang kan zijn. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Kunstnagelallergie

Kassa onderzoekt de ernstige allergische reacties die kunnen worden veroorzaakt door acrylaten in nagelproducten, inclusief nagellijm, die gebruikt worden voor acryl- en gelnagels. De nadruk ligt op de gezondheidsrisico’s die deze chemische stoffen met zich meebrengen, waaronder huidirritaties en langdurige allergieën. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Wat doe je nu als je nagellijm nodig hebt?

Ga in ieder geval niet naar een winkel waar ze de allergoedkoopste nagellijm hebben. Het hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar je ziet bij deze nagellijm wel vaker dat er niet eens een label opzit. Je kunt dan niet kijken wat er in de nagellijm zit en dat is verdacht. Kies liever voor een nagellijm die ze bij nagelsalons ook gebruiken. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Wij adviseren sowieso niet zomaar wat te experimenteren met nagellijm, want voor je het weet zit de lijm op plekken waar het schade kan aanrichten.

Tot slot

Wat we nog willen benadrukken, is dat mooie nagels ook een goede uitstraling hebben, maar het valt of staat natuurlijk met de rest van je verzorging. Aandacht voor je lichaam – binnen- en buitenkant – is dan ook het sleutelwoord.