Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste nagellak removers

Draag je nagellak? Dan heb je ook een nagellak remover in je badkamer staan. Maar wat is nou de beste nagellak remover als je alle removers op een rijtje zet en ze mag testen? Wij deden hier onderzoek naar en kwamen tot een lijst met de drie beste removers voor het verwijderen van je oude nagellak. Je kunt daarna je nagels ‘kaal’ laten en ze laten herstellen van de lak die je aangebracht had, of ze opnieuw lakken om ze te laten opvallen met een knalkleur.

De top 3 met beste nagellak remover

1. Herôme – Caring Nail Polish Remover – Without Acetone

In dit kegelvormige flesje zit 120 milliliter nagellak remover.

Pluspunten:

  • Doordat er geen aceton in deze remover zit, beschadig je je nagels niet zozeer als met eentje waarin wel aceton zit.
  • Meestal ruikt een nagellak remover niet zo lekker en dat is bij deze eigenlijk helemaal niet zo.
  • Het doet verder wat het gewoon moet doen en dat is je oude nagellak op een milde manier weghalen.

Minpunten:

  • Door het gemis aan aceton heeft de remover een minder bijtende werking en dat betekent dat je geduld moet hebben om de nagellak eraf te halen. Tip van onze redactie: doe wat van de nagellak remover op een watje en houdt het eerst een paar tellen op je nagel voordat je er mee gaat wrijven. Dit laat een meer optimale werking toe en voorkomt te veel gewrijf.

2. Trind – Nailpolish Remover – Acetone Free

Ook in de nagellak verwijderaar van Trind zit geen aceton. In het flesje krijg je 125 milliliter.

Pluspunten:

  • Trind is niet bij iedereen een bekend merk, maar deze nagellak verwijderaar doet het prima en werkt sneller dan andere acetonvrije removers.
  • Je zult snel merken dat je nagels minder snel beschadigd raken met deze remover.

Minpunten:

  • Hij is iets duurder, maar je merkt wel het verschil.

3. OPI – Original Polish Remover – Aceton-arm

Het flesje moet lichtgroene inhoud van OPI bevat 110 milliliter remover.

Pluspunten:

  • Deze remover werkt snel en ruikt beter dan de meesten.

Minpunten:

  • Er zit echter wel een beetje aceton in en als je geen andere remover hebt, dan doe je het ermee, maar er is zachtere remover voor nagels die snel breken, splijten of scheuren.
  • De prijs ligt daarnaast een stuk hoger.

Beste nagellak verwijderaars volgens Consumentenbond, Radar en Kassa

Radar focust op oorzaken van brekende nagels en het zal je verbazen dat het aan meer dan alleen je remover kan liggen. Volgens de Consumentenbond zitten er in veel cosmetische producten middeltjes die je lichaam negatief kunnen beïnvloeden. Check daarom het etiket en weet waar jouw lijf minder goed op reageert. Kassa heeft een eigen test met nagellak removers gedaan en Herôme komt ook in deze test ter sprake.

Gebruikte bronnen voor onze research naar nagellak removers

Nagellek verwijderen? Kies de beste remover

Om schade aan je nagels te voorkomen, kun je het beste een remover zonder aceton gebruiken, dat is al wel duidelijk. Verder kun je je nagels verwennen nadat je nagellak verdwenen is. Je kunt een nagelbadje maken of een voedende olie op je nagels aanbrengen. Het is altijd beter om niet te lang en te vaak nagellak te dragen. Een zomer ‘naturel’ gaan kan je doen beseffen dat je daarna liever geen nagellak meer lakt en je nagels gewoon met rust wilt laten.

Conclusie

Als een zomer zonder nagellak je goed bevalt en je doet afstand van al je nagellakjes, heb je deze review met nagellak remover natuurlijk niet meer nodig. Wel kun je je vriendinnen of dochters ervan op de hoogte brengen dat ze altijd beter een remover zonder aceton kunnen kiezen, ook al is deze misschien ietsje duurder.