Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 10 met de beste mousse voor de prachtigste krullen

Niet iedereen die krullen heeft, is daar blij mee. Mensen met stijl haar kunnen er van alles mee doen: gewoon stijl laten, er golfjes in maken, vlechten, om maar een paar mogelijkheden te noemen. Mensen met krullen kunnen ze vaak alleen maar loslaten of bij elkaar binden. Verder is er weinig mee aan te vangen. Zodra je eenmaal de schoonheid van je eigen krullenbos hebt ingezien, ga je er vanzelf beter voor zorgen. Met een goede mousse voor krullen kom je al een heel eind.

Het vinden van de ideale mousse voor krullen

Omdat niet elke bos krullen zicht hetzelfde gedraagt, kan het een uitdaging zijn om de ideale mousse te vinden. Je hebt krullen die heel snel droog lijken en kroezen. Je hebt krullen die dicht op het hoofd blijven zitten, maar ook krullen die bij langer haar uithangen. Om een geschikte mousse voor krullen te vinden, moet je er misschien eerst een paar proberen.

Snel overzicht: Deze mousse voor krullen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor stylingflexibiliteitCurl Crush by The Insiders – Curl’s Best Friend Styling Mousse: Deze mousse is niet alleen perfect voor het benadrukken van natuurlijke krullen, maar kan ook worden gebruikt wanneer je van stijl wilt veranderen met behulp van een stijltang. Een fijn bijkomend voordeel is dat deze mousse helpt je haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor lichtheid en souplesseL’Oréal Paris – Elnett Satin – Crème de Mousse: Deze mousse is licht in gewicht en helpt de krullen soepel en zacht te houden, wat voorkomt dat ze uithangen. Ondanks de aanwezigheid van een sterke geur, die sommige mensen wellicht als te aanwezig kunnen ervaren, geloven we dat de algehele prestaties van deze mousse de overhand hebben. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeGarnier Fructis Style – Hydra Curls Mousse: Met deze mousse kun je rekenen op een langdurig effect. De krullen die je ’s ochtends creëert, blijven de hele dag zitten. De mousse komt ook in verschillende sterktes, voor degenen die een sterker effect wensen. >> Check laagste prijs

Waarom deze keer mousse voor krullen onder de loep nemen?

Wie een weg heeft gevonden om zijn of haar bos krullen te accepteren, gaat ze ook beter verzorgen. Het wordt een soort onderdeel van het karakter, zo lang je maar weet hoe je er het beste mee om kunt gaan. Krullen hoeven dus lang niet altijd een obstakel te zijn om er op je mooist uit te zien. Krullen maken je al bijzonder. Dat zie je ook aan mensen die voorbij lopen en met vertrouwen hun krullen ‘dragen’. Zij hebben hun krullen omarmd en zijn er nu blij mee.

Waarom opletten bij producten voor krullen

Je hebt producenten van haarproducten die een heel breed assortiment hebben en je hebt de specialisten die zich alleen op krullen focussen. Vaak is de kennis en de bereidheid tot het doen van onderzoek naar nieuwe ingrediënten bij de specialist in krullen groter, waardoor je vaker nieuwe producten in de schappen ziet. Bij de algemene producent is de afdeling ‘krullen’ onderdeel van een heel gamma aan haarproducten. Het hoeft niet slecht te zijn, maar wellicht minder gespecialiseerd.

Gewone mousse of mousse speciaal voor krullen – wat maakt dat nou uit?

Je kunt het zelf wel meegemaakt hebben dat je per ongeluk een fel gekleurde fles met mousse kocht en na het over het haar verdeeld te hebben merkte dat het anders reageerde op je haar. Wat is er gebeurd? Producenten proberen de aandacht vast te houden van de consument door regelmatig de verpakking of benaming te veranderen. Je hebt dan misschien een gewone mousse gepakt die erg op je krullenmousse leek. Het verschil is echter wel te voelen, vooral als er minder voeding in zit.

De criteria waar we mousse voor krullen op hebben beoordeeld

Het allerbelangrijkste bij mousse voor krullen is volgens ons de uitstraling die je krullen na de behandeling met de mousse hebben. Je haardos is weer in vorm, je krullen zijn niet springerig of pluizig en je haar ziet er niet meer broos uit. Je krullen zien er juist verzorgd en glimmend uit. Je straalt erdoor. Andere aspecten zijn:

 • Inhoud verpakking
 • Prijs
 • Unieke ingrediënten (zoals avocado of argan olie)
 • Geur (sommigen zijn erg zoet)

Hoe we mousse voor krullen getest hebben: onze onderzoeksdata

Binnen ons poule met testpersonen hebben we gekeken wie echt krullend haar heeft en deel wilde nemen aan de test van deze review. We hebben bij de deelnemers nagevraagd welke haarproducten ze nu gebruikten en wat het effect was van de testproducten. Mousse verdwijnt weer nadat je je haar hebt gewassen, dus er konden veel producten in een redelijk korte tijd uitgeprobeerd worden.

De top 10 met beste mousse voor krullen

1. Curl Crush by The Insiders – Curl’s Best Friend Styling Mousse

Er zit 300 milliliter mousse in deze bus.

Pluspunten:

 • De mousse is ook te gebruiken als je (het meeste van) je krullen stijl wilt maken met bijvoorbeeld een stijltang. Wij vinden dit jammer gezien de charme van een mooie bos krullen, maar als je het dan toch wilt doen, is het van belang om je haar tegen de hitte van het instrument te beschermen. Dat doet deze.

Minpunten:

 • Je betaalt bijna 30 euro voor 300 milliliter en daarmee lijkt het ons niet de mousse die je elke dag in je haar verwerkt.

2. L’Oréal Paris – Elnett Satin – Crème de Mousse

Je krijgt 200 milliliter per verpakking.

Pluspunten:

 • De mousse voelt licht aan in je handen en ook in het haar. Het nadeel van zware mousse kan namelijk zijn dat je krullen juist gaan ‘uithangen’ en dat ziet er meestal niet fraai uit.
 • Het haar voelt soepel en zacht aan als je deze mousse gebruikt.

Minpunten:

 • Sommige testers vonden dit product iets te sterk ruiken en die geur blijft dan de hele dag je neus prikkelen.

3. Garnier Fructis Style – Hydra Curls Mousse

In de felgroene bus met mousse zit 200 milliliter.

Pluspunten:

 • Deze mousse werkt prima als je een wat sterker effect wilt hebben. Je krijgt hem namelijk in verschillende sterkten.
 • De mousse heeft lang effect. Wat je aan het begin van de dag creëert, zit er aan het einde van de dag nog in.

Minpunten:

 • Testpersonen zijn minder tevreden over dit product door de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het is geen slecht product, maar voor hetzelfde bedrag krijg je iets beters.

4. Andrélon – Perfecte Krul Mousse

In een bus Andrélon zit ook 200 milliliter mousse.

Pluspunten:

 • Deze is voor wat betreft de prijs niet het allergoedkoopst, maar hij is wel zeer betaalbaar vergeleken met andere merken.
 • De mousse verzwaart het haar niet en laat het er weer gezond uitzien.

5. The Green Collection – Curl’s Avocado Hair Mousse

In deze flacon zit 237 milliliter.

Pluspunten:

 • De mousse heeft echt een voedend effect op krullend haar en je merkt het verschil het meest als je normaal pluizige krullen hebt die moeilijk in bedwang te houden zijn.
 • De vloeistof die uit de fles met pompje komt is niet zozeer schuimende mousse als bij andere merken, maar het wrijft wel fijn in het haar. Je moet er gewoon rekening mee houden bij het verdelen van de crème met je handen over het haar.

Minpunten:

 • Niet elke testpersoon vond de geur van de Curl’s Avocado Hair Mousse lekker genoeg om het product zelf na de testfase ook te kopen.

6. Schwarzkopf Taft – Curl Mousse for Long Lasting Curls

Er gaat 200 milliliter in een verpakking van Schwarzkopf.

Pluspunten:

 • Dit is de goedkoopste mousse voor krullen in deze top 10.
 • Er is nog een sterkere mousse, maar deze doet al voldoende voor je krullen.
 • De mousse plakt niet en dat is bij sommige anderen wel het geval.
 • De mousse is geschikt voor veganisten.

7. Wella Nutricurls – Boost Bounce EIMI – Curl Enhancing Mousse

In een bus van Wella Nutricurls zit 300 milliliter mousse.

Pluspunten:

 • Je haar gaat meestal kroezen door het vocht dat in de lucht zit en deze mousse zorgt voor een beschermende laag, zodat je zelfs in een vochtige omgeving geen nadelen ondervindt.
 • De mousse houdt langer dan 24 uur.
 • Krullen behouden hun natuurlijke veerkracht veel beter met deze mousse.

Minpunten:

 • Het is niet het goedkoopste product en als je het wel elke dag gebruikt, is het best prijzig, maar het werkt wel.

8. Shu Uemura Art of Hair – Kaze Wave Curl Mousse

De verpakking van Shu Uemura bevat 150 milliliter.

Pluspunten:

 • De mousse werkt niet alleen goed bij krullen, maar ook mensen met golvend haar zijn blij met dit product.
 • Je kunt deze mousse gewoon natuurlijk in het haar laten drogen, maar je kunt het ook nog behandelen met een föhn of ander stylingapparaat.

Minpunten:

 • Dit is de duurste mousse voor krullen in deze top 10 en er zit ook nog eens de minste hoeveelheid milliliters in een verpakking.

9. Moroccanoil – Curl Control Mousse – Tames Curls, Fights Frizz

Ook deze fles bevat 150 milliliter mousse voor krullen.

Pluspunten:

 • Deze mousse verzorgt het haar gigantisch goed.
 • Hij laat de strengen met krullen zijn natuurlijke vorm behouden in plaats van ze samen te laten ‘plakken’.

Minpunten:

 • Ook deze mousse is niet voor ieders budget.

10. Schwarzkopf Professional – Osis+ Grip Mousse

Er zit 200 milliliter in een fles Schwarzkopf mousse.

Pluspunten:

 • Ondanks de hogere prijs – vergeleken met de goedkoopste mousse voor krullen in deze review – zijn testpersonen wel erg tevreden met dit product van Schwarskopf.
 • De mousse houdt het haar goed in bedwang en laat het weer stralen.

Beste uit de test volgens krullenexperts

De meeste bussen met mousse voor krullen in deze review worden ook aangeraden door de Krullenacademie. Als zij het middel gebruiken en adviseren, dan moet het ook wel echt goed zijn. De Consumentenbond heeft geen test waarin ze mousse – in het algemeen of specifiek voor krullen – vergelijken. Bij Radar staat de algehele verzorging van krullend haar in de schijnwerpers en ze geven een tabel met verschillende soorten haartextuur om bijpassende producten te kiezen.

Kassa gaat in een artikel van een aantal jaren geleden in op de prijsstijgingen van haarmousse. Ze geven aan dat de research naar nieuwe werkzame ingrediënten en de toevoeging ervan aan een mousse telkens weer een reden voor fabrikanten is om de prijs te verhogen. Je kunt de aankoop van een speciale mousse dus zeker in je portemonnee voelen.

Dit zegt Radar over het Verzorgen van Krullen

Radar belicht uitgebreid hoe je een gezonde en mooie bos krullen krijgt, waarbij nadruk ligt op het herkennen van je haartype, haardikte, en porositeit om de juiste producten te kiezen. Volgens krullenexpert Iris Lampe kunnen zowel lichte producten zoals mousse voor haartypes 1 en 2 als zwaardere middelen voor type 3 en 4 noodzakelijk zijn, afhankelijk van de dikte en porositeit van het haar. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Kortom

Heb je krullen en ben je niet tevreden over je huidige haarproduct om ze in vorm te brengen? Kijk naar de specifieke beschrijvingen bij elke mousse in onze top 10 en kijk welke het beste bij jouw type haar past. In de spiegel kijken en weer blij zijn met je krullen is de mooiste beloning voor de goede verzorging van je haar.