Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste handcrème-merken van dit moment

Handen wassen is door de pandemie erg belangrijk geworden. Maar ik deed het al veel jaren daarvoor. Doordat ik veel mijn handen was worden ze wel wat droog. Daarom besloot ik handcrèmes te gaan gebruiken. Er zijn veel van dit soort producten te vinden en het was voor mij moeilijk te bepalen welke er nu wel en welke er niet werkt. Uiteindelijk ben ik tot een interessant lijstje handcrèmes gekomen die ik met jullie wil delen.

Wij kochten een aantal handcrèmes op geluk – en we onderzochten deze

Voordat ik begon met handcrèmes te gaan gebruiken was er enige skepsis. Werken deze producten wel naar behoren en was het mijn geld wel waard? Ik was er niet helemaal gerust op, maar ik moest wat aan mijn droge handen doen. Vandaar dat ik toch maar een aantal diverse merken handcrèmes kocht en kijken wat er zou werken. Zomaar handcrèmes zonder idee erachter kopen was geen groot succes.

Beter onderzoek had mij veel tijd, geld en moeite bespaard

De producten waren kwalitatief zeer slecht. Ik raad je dan ook aan om niet zomaar handcrèmes te kopen waar je geen verstand van hebt. Mijn handen bleven droog en werden alles behalve hydraterend. Ik baalde er erg van en het was zonde van mijn geld. Achteraf gesproken had ik eerst veel beter onderzoek naar beste handcrèmes moeten doen. Dat had mij veel tijd, moeite en geld bespaard.

Van ICI Paris XL kreeg ik uitstekend advies

En dat onderzoek naar de perfecte handcrèmes kwam er. Ik besloot om naar een grote ICI Paris XL te gaan waar ze allemaal diverse handcrèmes verkopen. De verkoopsters van deze zaak kon mij alles vertellen over het product. Ik kreeg zoveel handige tips mee dat ik genoeg had om uit te testen. Dit keer waren de handcrèmes een succes. Mijn droge handen verdwenen en ik merkte dat meteen.

Positieve aspecten aan deze handcrème producten

Wat vooral opviel aan deze geadviseerde handcrème producten was de kwaliteit. De producten die ik voorheen kocht waren voornamelijk budget keuze. Dat hoeft niet meteen slecht te zijn, maar ik merk dat duurdere handcrèmes veel beter hun werk doen. Dure handcrèmes hydrateren veel beter en bieden optimale verzorging voor je huid. Ik kan niet meer zonder deze crèmes en ik wil het allemaal graag met jullie delen in dit lijstje.

Snel overzicht: Deze handcrèmes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele prestatieRITUALS The Ritual of Sakura Hand Balm: Met zijn natuurlijke ingrediënten zoals rijstmelk levert dit product uitstekende resultaten. We zijn vooral onder de indruk van het vermogen om de handen zacht te maken. We vinden dat de kwaliteit die Rituals levert met dit product, maakt het een ideale keuze voor degenen die op zoek zijn naar de beste algehele handcrème. >> Check laagste prijs
Beste verzorgende eigenschappenBepanthen Handcrème: Deze crème heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het bevat pro-vitamine B5 en heeft bewezen een uitstekende keuze te zijn voor het hydrateren, verzachten en beschermen van je handen. We raden dit product vooral aan voor mensen die enkel een verzorgende creme willen zonder poespas. >> Check laagste prijs
Beste voor intensieve zorgO’Keeffe’s Working Hand Crème: Voor degenen met extreem droge en gebarsten handen, vinden we dat dit product een uitstekende keuze is. Het heeft klinisch bewezen dat het het vochtgehalte in de handen verbetert en een beschermende laag op de huid aanbrengt. De resultaten zijn zichtbaar binnen een paar dagen, wat we indrukwekkend vinden. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste handcrème te testen?

Wie ik ben? Ik ben een vrouw van in de dertig en gebruik nu inmiddels een aantal jaren handcrèmes. Dit doe ik omdat ik hygiëne ontzettend belangrijk vind. Vooral schone hydraterende handen zijn voor mij essentieel. Ik merkte de afgelopen jaren door het vele handen wassen dat mijn handen droog begonnen te worden. Dat vond ik aardig vervelend en allerminst prettig. Vandaar dat ik handcrèmes ben gaan testen tegen droge handen.

Kritische blijven op handcrème producten

Ik raad je aan om als je op zoek gaat naar de perfecte handcrème kritisch te blijven zijn. De reden hiervoor is simpel. Fabrikanten weten hun producten heel mooi te verkopen, maar ik heb gemerkt dat niet alle fabrikanten aan alle eisen voldoen van een goede handcrème. Sommige fabrikanten schetsen het plaatje iets té mooi. Prik door de mooie woorden heen en ga zelf op onderzoek uit. Lees bijvoorbeeld recensies door of doe een bezoekje aan een beauty winkel.

Mijn eerste twijfelachtige ervaring met handcrèmes

In het begin was ik helemaal niet overtuigd van het positieve effect van handcrèmes. Integendeel zelfs. De producten werkten totaal niet voor mij. Ik deed er geen onderzoek naar en hoopte op het beste. Dat had ik natuurlijk nooit moeten doen en de handcrèmes die ik voor het eerst kocht waren weggegooid geld. Nu weet ik gelukkig wel wat ik moet kopen en deel deze producten graag met je.

Wat beloven fabrikanten over hun handcrèmes?

Fabrikanten beloven van alles heb ik inmiddels gemerkt. En veel van dat marketing praat wordt niet echt waargemaakt. Dat is jammer, want het maakt het moeilijk te bepalen welk product goed werkt. Daarom zijn slogans als “verlicht extreem droge en gebarsten handen” en “bevat speciale formule voor tegengaan van droge handen” heel mooi, maar eerst zien dan geloven. Ik raak aan de twijfel en ben allergisch voor dit soort slogans.

Hoe heb ik de handcrèmes producten getest?

Alle producten in het lijstje heb ik veelvuldig getest. Dat betekent dat ik ze thuis hebben liggen en allemaal op mijn handen heb toegepast. Dit doe ik nu al een aantal jaar en daardoor weet ik heel goed wat wel en niet werkt. Daarnaast heb ik het advies meegenomen van een medewerker van de ICI Paris XL. Zij kon mij van alles vertellen over de beste handcrèmes. Dit advies is verwerkt in de teksten.

Top 5 beste handcrèmes

1. Rituals Cosmetics The Ritual of Sakura

Dit is een pracht product en mijn favoriet. Rituals staat altijd al bekend om haar krachtige producten en de Rituals Cosmetics The Ritual of Sakura is daar geen uitzondering op. Het bevat allerlei natuurlijke ingrediënten zoals rijstmelk om je handen zacht te maken. Niet voor niets zijn hier zoveel mensen enthousiast over. Rituals blijft een geweldig merk en ze leveren met elk product kwaliteit af. Heb je last van droge handen schaf dan dit product aan.

Pluspunten Rituals Cosmetics The Ritual of Sakura

– Beste uit de test

– Bevat natuurlijk ingrediënten zoals rijstmelk

– Rituals is een krachtig merk

2. Bepanthen handcrème

Vooral door veel hand te wassen worden je handen droog. Overigens kan dat ook gebeuren door té koude temperaturen. Desalniettemin kan Bepanthen jou helpen met droge handen. Dat doet het in ieder geval bij mij. Heerlijk handcrème product en ook nog eens heel goedkoop. Dit is de enige goedkope handcrème die ik echt goed vind. Het product bevat pro-vitamine B5 en zorgt voor hydraterende handen. Daarnaast beschermt en verzacht het je handen. Zeer mooie handcrème.

Pluspunten Bepanthen handcrème

– Beste budget keuze

– Bevat pro-vitamine B5

– Hydrateert, verzacht en beschermt je handen

3. O’Keeffe’s Working Hand Crème

Ander favorietje is de O’Keeffe’s Working Hand Crème. Dit is een handcrème met concentratie en verlicht extreem droge en gebarste handen. Het is klinisch bewezen dat dit product het vochtgehalte van je handen verbetert, mits je het elke dag gaat gebruiken. Daarnaast brengt deze handcrème een beschermende laag aan op je huid. Gebruik je deze handcrème dan merk je binnen een paar dagen al verschil en zullen je droge handen verdwijnen en gezond gaan aanvoelen.

Pluspunten O’Keeffe’s Working Hand Crème

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Klinisch bewezen

– Binnen een paar dagen resultaat

4. Lucovitaal Winterhanden balsem

Ben je een wintermens en ben je veel buiten? Dan kan het zijn dat je handen daar droog van worden. Gelukkig heeft Lucovitaal daar de beste handcrème voor. Het product bevat veel natuurlijke ingrediënten zoals jojoba en lanoline. Dit zijn speciale ingrediënten omdat het je huid beschermt en het scheurtjes en kloofjes vermindert. Dit product is vrij groot en bevat 100ml. Je merkt tijdens het aanbrengen van deze handcrème dat het gelijk in je handen gaat trekken. Is niet vet en zorgt voor extra zachte handen. Prima handcrème product om te gaan gebruiken.

Pluspunten Lucovitaal Winterhanden balsem

– Grote tube van 100ml

– Bevat natuurlijke ingrediënten jojoba en lanoline voor bescherming van de huid

– Niet vet en zorgt voor extra zachte handen

5. Rituals The Ritual of Karma Hand Balm

Ik wil dit lijstje afsluiten met opnieuw een product van Rituals. Deze balm is speciaal ontwikkeld voor ruwe en droge handen. Dit is een product dat perfect past bij andere Rituals producten. Het heeft een speciale geur van heerlijke lotus en witte thee en gebruikt voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Je merkt dat deze balsem wel wat lichter is dan een handcrème, maar dat het optimale verzorging biedt aan je handen. Daarom vind ik dat dit product niet mag missen in dit lijstje.

Pluspunten Rituals The Ritual of Karma Hand Balm

– Rituals is kwaliteit

– Bevat veel natuurlijke ingrediënten

– Speciale geur van lotus en witte thee

Wat zegt de website Kieskeurig.nl over de beste handcrème van dit moment?

Kieskeurig.nl is een website waar je van op aan kunt. Dat is met handcrèmes niet anders. Daarom heb ik de website bezocht en gekeken wat zij de beste handcrème vinden. Het eerste zoekresultaat is de O’Keeffe’s Working Hand Crème. Ik begrijp volkomen waarom zij daar zo enthousiast over zijn. Bij mij op drie en je merkt dat O’Keeffe’s zijn zaakjes goed op orde heeft betreft handcrème producten. Na het aanbrengen van deze crème op je handen heb je binnen een aantal dagen al resultaat.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste merken-handcreme?

De vraag aan de Consumentenbond wordt gesteld of ethanol in handgel en handcrèmes kankerverwekkend is. Ethanol is een chemische stof en deze stof kan virussen en bacteriën doden. Daarom wordt het vaak verwerkt in ontsmettingsmiddelen, zoals handcrèmes en handgels. Ethanol zit ook in producten zoals deodorant, parfums en alcoholische dranken en kan ernstige ziekten veroorzaken. Denk aan ziekten zoals een verminderende vruchtbaarheid en kanker. Krijg je veel en lang ethanol binnen, dan wordt de kans dat je deze ziekten kunt krijgen groter. Het beste is om je handen te wassen met gewoon water en zeep. https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/gezondheid-handgel

Dit zegt Radar over verzorgingsproducten

Radar spreekt met huidtherapeut Luus van Eck over de veelheid aan ‘foute’ producten in cosmeticaschappen die schadelijke ingrediënten bevatten. Van Eck benadrukt dat duurdere producten niet per se beter werken en vaak onnodige additieven bevatten, zoals goud, dat allergieën kan veroorzaken. Ze adviseert een minimalistische aanpak voor huidverzorging. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de prijs versus kwaliteit van huidverzorgingsproducten

BNNVARA’s Kassa bespreekt de mythe dat duurdere huidverzorgingsproducten beter zijn dan goedkopere. De werkelijke waarde van een crème hangt af van de ingrediëntenlijst en niet van de prijs. Ultee benadrukt dat dure ingrediënten zoals hoge doseringen antioxidanten de prijs opdrijven, maar geen garantie bieden voor effectiviteit. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje samen te stellen?

De volgende bronnen zijn gebruikt voor dit lijstje

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/handcreme

Last van droge handen, onderneem dan nu actie

Komt het door veel handen wassen dat je droge handen hebt? Of kunnen je handen niet tegen koude temperaturen? Schaf dan vandaag nog een handcrème aan. De crèmes die je in dit lijstje vindt zijn intensief getest en zijn van goede kwaliteit. Je merkt al binnen een paar dagen direct resultaat en je handen raken weer gezond. Twijfel daarom ook niet langer en schaf nu de beste handcrème aan.

Veel succes met het vinden van een geschikte handcrème!