Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 3 beste melatonine tabletten

Ik ben altijd al een slechte slaper geweest. Te veel bezig met het dagelijks leven en veel piekeren. Het werd de afgelopen tijd zelfs zo erg dat ik maar een aantal uur per nacht sliep. Dat is uiteraard niet gezond en daar moest wat aan gedaan worden vond ik. Daarom ging ik mij interesseren in melatonine tabletten. Deze tabletten helpen volgens officiële onderzoeken niet om weer in slaap te kunnen vallen. Er is dus géén wetenschappelijk bewijs voor.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Wat is melatonine precies?

Melatonine is een slaaphormoon en de pijnappelklier maakt in de hersenen al vroeg in de avond melatonine aan. Na middernacht is het melatonine niveau het hoogst. Wanneer je in de ochtend wakker wordt, is bij de meeste mensen dit hormoon alweer verdwenen. Als je moeite hebt met slapen dan kun je overwegen om melatonine tabletten te gaan slikken. Dit zorgt voor voldoende aanmaak van melatonine, voordat je gaat slapen. De producten die hiervoor zijn gemaakt, zijn echter niet wetenschappelijk bewezen.

Snel overzicht: Deze melatonine tabletten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gebruiksgemakMelatonine.nl Regular supplementen 0,25mg: Deze tabletten zijn mini-formaat, wat ze bijzonder gemakkelijk maakt om in te nemen. Ondanks hun kleine formaat, zijn ze zeer effectief. Het is belangrijk om niet meer dan de aanbevolen dosis van één tablet per dag in te nemen om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Het is een product van Nederlandse makelij dat we zeer waarderen. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeLucovitaal Melatonine Puur supplementen: Ondanks het feit dat dit een budgetproduct is, werkt het uitstekend. Lucovitaal is een bekend merk op het gebied van voedingssupplementen en hun melatonine tabletten zijn geen uitzondering. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingVitalize Melatonine Puur smelttabletten: Deze smelttabletten zijn gemakkelijk in te nemen en zeer effectief. Ze helpen je niet alleen om sneller in slaap te vallen, maar zorgen er ook voor dat je uitgerust wakker wordt. Het heeft uitstekende resultaten geleverd voor ons en biedt ook een goede prijs-kwaliteitverhouding. >> Check laagste prijs

Voorkom aanschaf van goedkope melatonine tabletten

Ik vond dat het dus tijd werd om iets aan mijn slaapproblemen te gaan doen. Even snel checken via Bol.com en mijn melatonine tabletten waren besteld. Met goede moed, hoopte ik dat de tabletten hun werk zouden doen. Helaas bleek dat niet het geval, de tabletten zorgden bij mij er niet voor dat ik beter in slaap kwam. De reden daarvan is waarschijnlijk dat ik de meest goedkope melatonine tabletten kocht. Zonder enig onderzoek schafte ik ze aan met de vooronderstelling dat ze zouden werken. Het waren miskopen.

Via mijn huisarts kreeg ik goed advies

Wat ik toen deed is naar de huisarts gaan. Mijn huisarts kon mij alles vertellen over melatonine en ik kreeg over een aantal merk tabletten advies. Deze producten kwamen mij nog niet bekend voor en leken mij direct al interessant. Naast het goede advies van mijn huisarts las ik over de producten goede recensies op internet. Uiteindelijk kwamen de meeste recensies niet tot de conclusie dat de tabletten je goed in slaap laten vallen en je melatonine niveau verhogen.

Niet meer slaap door het gebruik van melatonine tabletten

Dat is dus niet wat de producten voor mij deden. Eindelijk begon ik beter te gaan slapen en had ik niet meer last van rusteloze nachten, maar dat kwam niet door de tabletten. In plaat van 2 á 3 uur slaap meepakken in nacht zit ik nu gewoon weer op gemiddeld 8 uur slaap op een nacht. Dit komt allemaal dus niet door het gebruik van de melatonine tabletten, maar door de huisarts. Ik ben er helemaal enthousiast over en als ik mensen hoor over slaapproblemen dan begin ik gelijk over hulp van de huisarts. Daarnaast deel ik mijn favoriete melatonine-tabletten graag met je in dit lijstje.

Dit zijn de beste melatonine tabletten

Beste uit de test: Melatonine.nl Regular supplementen 0,25mg

Beste budget keuze: Lucovitaal Melatonine Puur supplementen

Beste prijs / kwaliteitverhouding: Vitalize Melatonine Puur smelttabletten

Wie ben ik om de beste melatonine tabletten samen te stellen in een lijstje?

Ik ben een man van in de vijftig en had al jaren last van slaapproblemen. Ik deed er voorheen vrij weinig aan, maar het begon de afgelopen tijd toch aan mij te knagen. Dat kwam omdat ik steeds meer moeite krijg om uit bed te stappen en overdag tijdens mijn werk kreeg ik steeds meer moeite om mijn ogen open te houden. Omdat ik op kantoor werk en veel zit hielp het allemaal niet echt mee. Daarom ben ik mij gaan interesseren in melatonine tabletten. Het is uiteindelijk een aardige zet geweest om deze tabletten te gaan slikken. Ik zit echter door andere oorzaken weer goed in mijn veel, met veel goede energie en ik ga elke dag met veel plezier tegemoet.

Waarom je kritisch moet blijven op melatonine producten

Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan melatonine producten verkrijgbaar. En ik moet heel eerlijk zijn dat veel tabletten niet goed werken. Fabrikanten weten hun product op een mooie manier aan de man te brengen, maar veel van wat ze zeggen is gewoon niet waar. Ik beweer niet dat alle woorden onwaar zijn, maar geef je het advies mee op altijd kritisch op te letten wat fabrikanten over hun melatonine producten beweren. Lees voordat je een product koopt websites door. Er zijn er genoeg te vinden over melatonine producten. Of ga even langs je huisarts, hij of zij kan je zeer zeker ook alles vertellen over melatonine en hoe beter in slaap vallen en meer uitgerust wakker worden.

Eerste sceptische reactie over het gebruik van melatonine tabletten

Mijn eerste ervaring met melatonine tabletten was niet heel positief te noemen. Dat kwam omdat de kwaliteit een stuk minder was, maar ook gebruikte ik de tabletten verkeerd. Ik ben er achtergekomen dat je de tabletten niet net voor het slapen gaan moet innemen, maar een aantal uren voordat je lichaam melatonine begint gaat aanmaken. Om precies het aantal uren in te schatten wanneer dit begint is moeilijk in te schatten en voor iedere persoon anders. Wil je weten wanneer bij jou het proces begint, laat dan je speeksel meten in een speciaal slaapcentrum.

Zijn de beloftes van fabrikanten over hun producten gebakken lucht?

Er zijn dus aardig wat fabrikanten in Nederland die melatonine producten verkopen. En allemaal beweren ze dat zij er met hun product voor zorgen dat je makkelijker en langer gaat slapen. Ik raad je bij deze aan om deze beweringen niet zomaar voor lief te nemen. Blijf kritisch kijken naar elke fabrikant en hun beweringen en zorg dat je weet wat je koopt. Er zitten veel merken tussen die van slechte kwaliteit zijn. Natuurlijk zijn er ook fabrikanten die goede kwaliteit melatonine tabletten aanbieden en deze deel ik graag met je in dit toplijstje.

Hoe heb ik de melatonine tabletten getest?

Door mijn jarenlange slaapgebrek heb ik de melatonine tabletten in dit lijstje heel mooi bij mij zelf kunnen testen. Zo ben ik erachter gekomen welke uitstekend z’n werk doen, maar ook welke totaal niet hun werk doen. Ik heb alleen voor de beste melatonine producten gekozen, zodat je zeker kunt zijn dat je kwaliteit koopt. Daarnaast heb ik ook mijn aardige huisarts om advies gevraagd over deze beste melatonine producten. Hij kon mij in detail veel vertellen over de tabletten en zijn informatie heb ik verwerkt in de korte tekststukjes. Zo krijg je een nog beter beeld van de tabletten.

Top 3 beste melatonine tabletten

1. Melatonine.nl Regular supplementen 0,25mg

Voor mij is dit een top merk en het beste uit de test. Je krijgt met dit product hele kleine mini pilletjes voor eenvoudige inname. Het is aan te raden om maximaal één tablet per dag in te nemen. Dit is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en ik adviseer je niet om dit te overschrijden. De tabletten kunnen namelijk een laxerend effect hebben. Daarnaast gewoon een prima product en nogmaals: supplementen zorgen er niet voor dat je weer heerlijk kunt gaan slapen en uitgerust wakker wordt. Het is wel een mooi product van Nederlandse makelij.

Pluspunten Melatonine.nl Regular supplementen 0,25mg

– Beste uit de test

– Mini pilletjes voor eenvoudige inname

– Je huisarts zorgt voor heerlijk slaaprust

2. Lucovitaal Melatonine Puur supplementen

Ik vermijd goedkope melatonine tabletten, maar er is een budgetmerk dat ik je niet wil onthouden. En dat zijn de melatonine tabletten van Lucovitaal. Lucovitaal is een ster als het aankomt op voedingssupplementen. Ook met melatonine weten ze een fantastisch effectief product op de markt te brengen wat uitstekend z’n werk doet. Deze tabletten dragen bij aan het verminderen van tijd om in slaap te vallen en zijn ook nog eens makkelijk te slikken. En heb je bijvoorbeeld last van een jetlag dan zijn deze tabletten prima te gebruiken om dat tegen te gaan.

Pluspunten Lucovitaal Melatonine Puur supplementen

– Beste budget keuze

– Je huisarts brengt je eerder in slaap

– Zeer geschikt om een jetlag tegen te gaan

3. Vitalize Melatonine Puur smelttabletten

Iedereen wil snel in slaap vallen en lang kunnen slapen. Dat is waar deze melatonine tabletten van Vitalize voor zorgen. Heb je moeite om gewoon pillen door te slikken? Geen probleem, dit zijn smelttabletten. Zo krijg je op een hele makkelijk en effectieve manier melatonine binnen. Met dit product zorg je er niet voor dat je weer als een roos gaat slapen en daarnaast ook nog eens helemaal uitgerust wakker wordt. Voor mij heeft het uitstekend gewerkt en mijn slaapproblemen verholpen. Het is ook nog eens redelijk betaalbaar.

Pluspunten Vitalize Melatonine Puur smelttabletten

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Smelttabletten voor makkelijke inname melatonine

– Je gaat dankzij je huisarts slapen als een roos en wordt uitgerust wakker

Wat zegt de Consumentenbond over de beste melatonine tabletten?

Je kunt zonder enige problemen de producten uit mijn lijstje aanschaffen om melatonine aan te vullen in je lichaam. De Consumentenbond heeft een interessant artikel geplaatst over melatonine producten een groot aantal producten aangeraden. Eerste op de lijst van de Consumentenbond is de Etos melatonine. Dit is een supplement met een lage dosering en naar mijn mening uitstekend te gebruiken voor extra melatonine. Voor mij heeft dit product uitstekend gewerkt en ik hoor andere mensen in mijn omgeving er ook positief over. Naast dat heeft het ook een zeer interessant prijs.

Dit zegt Radar over Melatonine Tabletten

Radar benadrukt dat melatonine niet als een slaapmiddel moet worden gezien, maar eerder als een middel om de biologische klok te reguleren. Het onjuist gebruik kan het slaapritme verstoren. Experts adviseren melatonine alleen op recept en met professionele begeleiding te gebruiken, vanwege het risico op verkeerd gebruik en de mogelijke negatieve impact op het slaap-waakritme. Radar raadt aan de oorzaak van slaapproblemen te achterhalen alvorens naar melatonine te grijpen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Slaapmiddelen

Kassa verduidelijkt dat slaapmiddelen zoals melatonine niet de eerste oplossing moeten zijn voor slaapproblemen, en kunnen zelfs problemen verergeren. Dr. Myrthe Boss, neuroloog en slaapspecialist, adviseert tegen het zelfstandig gebruik van melatonine zonder diagnose door een specialist. Misbruik kan leiden tot verstoring van het natuurlijke slaapritme. Kassa benadrukt het belang van professioneel advies bij slaapproblemen en het vermijden van zelfmedicatie met vrij verkrijgbare slaapmiddelen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen om dit lijstje beste melatonine producten samen te stellen

https://www.consumentenbond.nl/vitamines-en-voedingssupplementen/melatonine

Tijd om weer beter te gaan slapen en uitgerust wakker te worden

Je hebt nu goed advies gekregen over welke melatonine producten je het beste kunt gaan gebruiken om beter in slaap te vallen. Dit zijn tabletten intensief getest over een langere periode van een aantal maanden. De melatonine tabletten zijn zeer effectief gebleken na persoonlijk voorschrift van mijn huisarts – en ik raad iedereen aan naar de huisarts te gaan met een slaapgebrek. Overigens kun je het ook heel goed gebruiken om je jetlag tegen te gaan. Uitstekende producten voor zeer schappelijke prijzen.

Veel succes met het aanschaffen van je melatonine tabletten!