Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste massageoliën

Wil je jezelf eens lekker masseren of de ander met een massage verwennen? Dan is een goede olie een van de belangrijkste onderdelen. Een massagetafel, grote handdoek of lekkere deken om het deel van het lichaam warm te houden dat niet gemasseerd wordt, zijn andere zaken die je voor kunt bereiden. Maar laten we beginnen met de massageolie. Hieronder geven we je de beste drie massage oliën en vertellen we je over hun belangrijkste eigenschappen.

Snel overzicht: Deze massageoliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor ontspanningTherme – Hammam Massage Olie: Deze massageolie met een inspirerende Hammam-geur wordt geleverd in een praktische sprayfles van 125 ml. De perfecte olie om te helpen ontspannen na een lange dag, met een geur die je sinussen opent en je tot rust brengt. Het is bijzonder handig voor kleinere oppervlakken, met een goed doseerbare spraydop. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenKneipp – Massageolie Lavendel: In een fles van deze Kneipp massageolie zit 100 ml ontspannende lavendelolie. Afkomstig van natuurlijke bronnen en niet getest op dieren, dit is de ideale keuze voor milieubewuste gebruikers. De olie smeert heerlijk en de geur van lavendel brengt een rustgevende sfeer. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor grote hoeveelheidHuile de Vie – Zoete amandelolie: Een basisolie die uitstekend is voor massages, deze 100% pure amandelolie zit verpakt in een royale 5-liter verpakking. De voedende eigenschappen van amandel zijn bijzonder goed voor de huid, vooral tijdens de droge wintermaanden. Deze olie is ook handig om te sterke geuren van andere oliën mee te verdunnen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste massageolie

1. Therme – Hammam Massage Olie

De massage olie in Hammam geur komt in een sprayfles en er zit 125 milliliter in de fles.

Pluspunten:

 • De spraydop werkt perfect voor kleinere oppervlakken die je wilt masseren. Je sprayt een beetje op de betreffende huid en kunt hierdoor niet te veel aanbrengen. Dat smeert namelijk niet meer zo lekker.
 • De geur doet je denken aan een echte hammam waar je poriën opengaan en je neus overuren draait. Deze geur doet je sinussen goed en je komt er heerlijk door tot rust.

Minpunten:

 • Ondanks dat hammam een normale geur in een relaxte omgeving is, vindt niet iedereen de geur op de redactie even prettig. Het is net iets anders dan eucalyptus en sommigen hebben deze geur liever dan hammam.

2. Kneipp – Massageolie Lavendel

In de Kneipp fles met massageolie zit 100 milliliter.

Pluspunten:

 • De geur van lavendel doet iedereen ontspannen. Het middel smeert lekker.
 • Deze olie is niet tot stand gekomen door het op dieren te testen en ook de bestanddelen zijn van natuurlijke oorsprong.

Minpunten:

 • Het is een schenkfles en er zit dus geen spraydop op. Dat kan lastig zijn met aanbrengen op de huid, omdat doseren wat moeilijker is tijdens het schenken.
 • De prijs is – in vergelijking met de nummer 1 in deze lijst – iets duurder, zeker gezien je 25 milliliter minder krijgt.
 • Ook de geur van lavendel vindt niet iedereen even fijn. Het kan iets te kruidig of bloemig zijn. Als dit bij jou het geval is, kun je de olie iets verdunnen, maar je moet dan wel een tweede massageolie kopen.

3. Huile de Vie – Zoete amandelolie

Deze basisolie is zeer geschikt om massages mee te doen. Het is 100% pure amandelolie.

Pluspunten:

 • Amandel heeft voedende eigenschappen en daarmee is dit een verzorgend product voor de huid. Het voelt lekker in de winter als je huid toch al wat droger is.
 • Dit is een basisolie die je kunt gebruiken om te zware andere oliën mee te mengen en iets te verdunnen, zodat de geur minder sterk is.
 • Dit is een verpakking van 5 liter en voor minder dan 70 euro ben je dan een hele tijd zoet.

Minpunten:

 • Bij elke lichaamsverzorgingsproduct dat je koopt en dus ook bij massageolie, moet je opletten wat de houdbaarheidsdatum is. Heel voordelig 5 liter kopen lijkt leuk, maar je moet hem dan wel ook gebruiken. Dit is dan ook eerder een verpakking voor massagesalons. Die van een liter of een halve liter is geschikt voor particulier gebruik.

Beste massage olie getest door Consumentenbond, Radar en Kassa

Massages met massage olie hebben een ontspannende werking, maar je kunt het volgens Radar beter niet doen of gebruiken als je winterhanden of wintertenen hebt. De Consumentenbond licht verder toe dat een massage bij spierpijn kan helpen en Kassa heeft geen test met massage olie, maar wel eentje met massage apparaten gedaan. Als je nog een hulpmiddel zoekt of zelf de kracht niet meer hebt om goed te masseren, kan zo’n apparaat helpen.

Dit zegt Radar over Massageoliën

Radar benadrukt het belang van het kiezen van de juiste olie voor de huid, met een voorkeur voor lichte oliën zoals jojoba, argan, of marula voor hun hydraterende eigenschappen. Dit advies is relevant voor het selecteren van massageoliën, vooral voor mensen met een vette huid. Het artikel herinnert ons eraan dat kwalitatieve olie niet duur hoeft te zijn. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Massage producten

BNNVARA’s Kassa test massage-apparaten en onderzoekt hun ontspanningseffect, wat indirect het belang van het kiezen van goede massageproducten, inclusief oliën, benadrukt voor een optimale massage-ervaring. De resultaten suggereren het belang van persoonlijke voorkeur en effectiviteit in massageproducten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen voor onze research naar massage olie

Conclusie

Het fijne van masseren is het huid op huid contact en dit bevorder je door een goede massage olie te gebruiken. Iemand die niet goed op geurtjes reageert, is beter af met een pure olie van amandel. Gelukkig hoeft een massage olie niet per definitie heel duur te zijn en dat betekent dat elke laag van de bevolking zijn wederhelft een ontspannende massage kan geven. Je kunt zelfs de voetjes van je kinderen zo af en toe lekker masseren en zo je kinderen laten voelen dat je er voor hen bent.