Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste maskers voor je gezicht

Wat is er heerlijker dan op je vrije woensdagmiddag of een avond in het weekend de tijd te nemen om je lichaam te verzorgen, een ontspannen bad te nemen en een gezichtsmasker aan te brengen? Precies, helemaal niks. Het gaat namelijk niet alleen om de producten die je gebruikt – al helpt het wel als die goed zijn – en het gaat dus wel om de tijd die je voor jezelf neemt. Dus blok die agenda en laat je niet verleiden om allerlei klusjes voor anderen te doen. Deze keer ben jij jouw eigen prioriteit en de drie maskers voor het gezicht hieronder kunnen bijdragen aan jouw momentje van rust.

De top 3 met het beste masker voor je gezicht

1. Estée Lauder – Perfectly Clean Multi-Action Moisture Mask

In de licht gekleurde tube zit 150 milliliter huidmasker.

Pluspunten:

  • Je kunt dit product als masker gebruiken en een tijdje in laten trekken, maar je kunt het ook als crème op de huid aanbrengen, het lichtjes insmeren en daarna verwijderen om het als reinigingsproduct te gebruiken.
  • Het gezichtsmasker ruikt lekker en je huid voelt ook echt een stuk prettiger aan na het eraf halen van het masker. Het droogt de huid bijvoorbeeld niet zo uit zoals een kleimasker dat kan doen. Bij de redactie is dit masker duidelijk favoriet.

Minpunten:

  • Het is wel een wat dure crème als je het elke dag gebruikt om je gezicht te reinigen en dan eens in de week het ook nog eens als maskertje draagt. De tube is dan snel leeg.

2. L’Oréal Paris – Pure Clay Detox Mask

In dit potje zit een donker kleimasker en je krijgt 50 milliliter per verpakking.

Pluspunten:

  • Het kleimasker zie je met het verstrijken van de tijd opdrogen en je ziet het dan ook duidelijk wanneer het weer tijd is om het masker er met voldoende water weer af te halen.
  • Het reinigt de huid en laat hem strakker aanvoelen. Wat ons betreft een echte oppepper die overigens iets voordeliger is dan de nummer 1 in deze lijst.

Minpunten:

  • Het is wel een heel klein potje met gezichtsmasker. Je bent dan ook snel op de bodem van het potje aanbeland.

3. Rituals – The Ritual of Namasté Glow Radiance Bio-Cellulose Sheet Mask

Dit is een sheet mask en dat is een dun stofje met speciale ingrediënten dat je op het gezicht legt en laat intrekken.

Pluspunten:

  • Je hebt geen geknoei met tubes of potjes en spateltjes en insmeren met je vingers. Je doet de verpakking open, ontvouwt het masker en legt het op de huid. (Alleen een beetje recht leggen om de huid van het gezicht goed te bedekken.)
  • Wat ons vooral opvalt is de zachte en voedende werking van dit masker.

Minpunten:

  • Je kunt dit masker maar een keertje dragen en daarna moet je hem weggooien. Voor de prijs van ongeveer een tientje is het dus een prijzig gezichtsmasker. Dit is geen masker voor budgetbewuste shoppers, maar weer wel een leuk cadeautje voor een lieve vriendin die je een keer wilt verwennen.

Beste gezichtsmaskers getest bij Kassa, Consumentenbond en Radar

Bij Radar wordt ingezoomd op de algehele verzorging van je gezicht om op latere leeftijd weinig (of minder snel) rimpels te krijgen. Een masker kan daar onderdeel van zijn. Ook de Consumentenbond gaat in op wat een goede gezichtsverzorging allemaal moet bevatten en hieruit blijkt dat je na het masker vooral de zonnebrandcrème niet mag vergeten als je daarna nog overdag de deur uitgaat. Bij Kassa wordt een onderzoek naar het effect van advertenties en lichaamverzorgingsproducten besproken en dat blijkt lang niet altijd positief te zijn.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar maskers voor je gezicht

Tot slot

Zoek jij nog een maskertje voor je gezicht en wil je er eens lekker je tijd voor nemen? Bijna elk masker moet een bepaald aantal minuten blijven zitten om te kunnen werken. Houd je vooral aan wat er voor richtlijnen op de verpakking staan en val zeker niet in slaap als je lekker in bad ligt en je kleimasker ligt in te trekken. Als het opgedroogd is, mag het er echt wel af. Het stoom van het badwater kan overigens wel voor extra kracht van het masker zorgen.