Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste maskers voor je gezicht

Wat is er heerlijker dan op je vrije woensdagmiddag of een avond in het weekend de tijd te nemen om je lichaam te verzorgen, een ontspannen bad te nemen en een gezichtsmasker aan te brengen? Precies, helemaal niks. Het gaat namelijk niet alleen om de producten die je gebruikt – al helpt het wel als die goed zijn – en het gaat dus wel om de tijd die je voor jezelf neemt. Dus blok die agenda en laat je niet verleiden om allerlei klusjes voor anderen te doen. Deze keer ben jij jouw eigen prioriteit en de drie maskers voor het gezicht hieronder kunnen bijdragen aan jouw momentje van rust.


Snel overzicht: Deze gezichtsmaskers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste multi-functioneel maskerEstée Lauder – Perfectly Clean Multi-Action Moisture Mask: Dit masker onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid. Je kunt het als een reinigende crème of als masker gebruiken. Het biedt een aangename geur en zorgt ervoor dat je huid veel comfortabeler aanvoelt na gebruik. Een duidelijke favoriet bij ons, hoewel een beetje aan de prijzige kant als je het dagelijks gebruikt. >> Check laagste prijs
Beste kleimaskerL’Oréal Paris – Pure Clay Detox Mask: Met een inhoud van 50 milliliter, biedt dit kleimasker een diepe reiniging voor je huid, waardoor het strakker aanvoelt. Je kunt duidelijk zien wanneer het masker droog is, wat het tijd is om het af te spoelen. Het is iets voordeliger dan onze nummer 1 keuze, maar de hoeveelheid is wat aan de kleine kant. >> Check laagste prijs
Beste wegwerp maskerRituals – The Ritual of Namasté Glow Radiance Bio-Cellulose Sheet Mask: Dit masker is een dunne bio-cellulose sheet met voedende ingrediënten, ontworpen voor eenmalig gebruik. Het heeft een zachte, voedende werking en vereist geen gedoe met tubes of potjes. Aan de prijzige kant voor een eenmalig gebruik masker, maar een geweldig cadeau-idee voor iemand die je wilt verwennen. >> Check laagste prijs

De top 3 met het beste masker voor je gezicht

1. Estée Lauder – Perfectly Clean Multi-Action Moisture Mask

In de licht gekleurde tube zit 150 milliliter huidmasker.

Pluspunten:

  • Je kunt dit product als masker gebruiken en een tijdje in laten trekken, maar je kunt het ook als crème op de huid aanbrengen, het lichtjes insmeren en daarna verwijderen om het als reinigingsproduct te gebruiken.
  • Het gezichtsmasker ruikt lekker en je huid voelt ook echt een stuk prettiger aan na het eraf halen van het masker. Het droogt de huid bijvoorbeeld niet zo uit zoals een kleimasker dat kan doen. Bij de redactie is dit masker duidelijk favoriet.

Minpunten:

  • Het is wel een wat dure crème als je het elke dag gebruikt om je gezicht te reinigen en dan eens in de week het ook nog eens als maskertje draagt. De tube is dan snel leeg.

2. L’Oréal Paris – Pure Clay Detox Mask

In dit potje zit een donker kleimasker en je krijgt 50 milliliter per verpakking.

Pluspunten:

  • Het kleimasker zie je met het verstrijken van de tijd opdrogen en je ziet het dan ook duidelijk wanneer het weer tijd is om het masker er met voldoende water weer af te halen.
  • Het reinigt de huid en laat hem strakker aanvoelen. Wat ons betreft een echte oppepper die overigens iets voordeliger is dan de nummer 1 in deze lijst.

Minpunten:

  • Het is wel een heel klein potje met gezichtsmasker. Je bent dan ook snel op de bodem van het potje aanbeland.

3. Rituals – The Ritual of Namasté Glow Radiance Bio-Cellulose Sheet Mask

Dit is een sheet mask en dat is een dun stofje met speciale ingrediënten dat je op het gezicht legt en laat intrekken.

Pluspunten:

  • Je hebt geen geknoei met tubes of potjes en spateltjes en insmeren met je vingers. Je doet de verpakking open, ontvouwt het masker en legt het op de huid. (Alleen een beetje recht leggen om de huid van het gezicht goed te bedekken.)
  • Wat ons vooral opvalt is de zachte en voedende werking van dit masker.

Minpunten:

  • Je kunt dit masker maar een keertje dragen en daarna moet je hem weggooien. Voor de prijs van ongeveer een tientje is het dus een prijzig gezichtsmasker. Dit is geen masker voor budgetbewuste shoppers, maar weer wel een leuk cadeautje voor een lieve vriendin die je een keer wilt verwennen.

Beste gezichtsmaskers getest bij Kassa, Consumentenbond en Radar

Bij Radar wordt ingezoomd op de algehele verzorging van je gezicht om op latere leeftijd weinig (of minder snel) rimpels te krijgen. Een masker kan daar onderdeel van zijn. Ook de Consumentenbond gaat in op wat een goede gezichtsverzorging allemaal moet bevatten en hieruit blijkt dat je na het masker vooral de zonnebrandcrème niet mag vergeten als je daarna nog overdag de deur uitgaat. Bij Kassa wordt een onderzoek naar het effect van advertenties en lichaamverzorgingsproducten besproken en dat blijkt lang niet altijd positief te zijn.

Dit zegt Radar over zelfgemaakte gezichtsmaskers

Radar benadrukt het belang van zelfzorg en stelt voor om zelf gezichtsmaskers te maken uit voedingsmiddelen als een vorm van ontspanning. Alex van der Burgh geeft advies voor verschillende huidtypen, waarbij vette ingrediënten worden aanbevolen voor een droge huid, uitdrogende ingrediënten voor een vette huid, en milde ingrediënten voor een gevoelige huid. Tevens waarschuwt hij tegen het gebruik van citrusvruchten en het te vaak gebruiken van maskers. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over duurzame verzorgingsproducten

BNNVARA’s Kassa belicht hoe de keuze voor duurzame alternatieven voor gezichtsmaskers kan leiden tot minder afval. Het artikel biedt tips voor het verminderen van plastic gebruik door over te stappen op alternatieven zoals shampoo bars, tandpastatabletten, herbruikbare gezichtsdoekjes, en plasticvrije deodorant. Het benadrukt ook de voordelen van bamboe tandenborstels, metalen scheermesjes, menstruatiecups, en zonnebrand zonder schadelijke stoffen voor het waterleven. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar maskers voor je gezicht

Tot slot

Zoek jij nog een maskertje voor je gezicht en wil je er eens lekker je tijd voor nemen? Bijna elk masker moet een bepaald aantal minuten blijven zitten om te kunnen werken. Houd je vooral aan wat er voor richtlijnen op de verpakking staan en val zeker niet in slaap als je lekker in bad ligt en je kleimasker ligt in te trekken. Als het opgedroogd is, mag het er echt wel af. Het stoom van het badwater kan overigens wel voor extra kracht van het masker zorgen.