Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 beste make up removers

De laatste jaren ben ik veel bezig met make up. Het is een soort van hobby geworden om er elke dag weer mooi uit te kunnen zien. Daarom heb ik veel diverse make up producten in huis. Wat zeer belangrijk met make up is, is dat je het elke avond goed verwijdert. En om het goed te verwijderen heb je make up removers nodig. Ik besloot om voor dit lijstje een aantal make up removers uit te proberen.

Verschil tussen goedkope en dure make up removers

Je zou in de veronderstelling zijn dat dat niet heel moeilijk zou zijn. Ik besloot om een aantal willekeurige make up removers uit te proberen en te kijken welke zouden werken. Helaas kwam ik bedrogen uit, een geen van de producten vond ik goed genoeg. Het viel vies tegen en ik had veel meer van de make up removers verwacht. Ik merkte op een gegeven moment dat er veel verschil tussen de goedkope en duurdere make up removers zit.

Snel overzicht: Deze make-up removers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele prestatieClinique Take the Day Off Make Up Remover: Als merk levert Clinique consequent uitstekende kwaliteit, en deze make-up remover is daar geen uitzondering op. Het is 100% parfumvrij en heeft intensieve tests ondergaan bij oogartsen. Het prikt niet en irriteert de huid niet, en is bovendien getest op allergieën. Met lovende recensies is dit een product dat volgens ons niet fout kan gaan. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeBiodermal Reinigingsmousse Gezichtsreiniging: Dit is een budgetvriendelijke keuze die niet inlevert op kwaliteit. Het verwijdert make-up effectief zonder de huid uit te drogen en laat je gezicht fris en schoon achter. Dermatologisch getest en pH-huidneutraal, het hydrateert ook je huid. Dit is volgens ons een zeer waardevolle keuze voor de prijs. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor de gevoelige huidDr. Hauschka Oog Make Up Remover: Deze make-up remover is speciaal ontworpen voor de gevoelige huid rondom de ogen en is zelfs effectief bij waterproof make-up. Het is niet alleen goed voor de huid rond de ogen, maar ook voor de wimpers en wenkbrauwen dankzij de snel absorberende oliën die de huid soepel en zacht achterlaten. Hoewel het een hogere prijs heeft, vinden we dat de kwaliteit de investering waard is. >> Check laagste prijs

Koop niet willekeurig de eerste de beste make remover

Mijn eerste make up removers zorgden er niet voor dat mijn gezicht in de nacht voldoende herstelde. Bij deze raad ik je dan ook aan om niet willekeurige make up removers aan te schaffen met de hoop dat iets zou werken. Er is duidelijk een kwaliteitsverschil en elke make up remover is weer anders. Blijf kritisch en scherp besluit je eenmaal make removers aan te schaffen.

Door een Instagram influencer kreeg ik goed advies

Op een gegeven moment kwam ik terecht bij een drietal goede make up removers. Dit is te danken aan een grote Instagram influencer. Deze influencer gaf op haar pagina advies over allerlei goede make up removers. Het waren merken die ik nog niet eerder had gebruikt en dat maakte het extra interessant. Ik nam de tips van deze make up removers over en besloot ze om uit te testen. En gelukkig dit keer met meer succes.

Wat mij vooral aanspreekt in de make up removers van dit lijstje

Deze make up removers zorgen ervoor dat mijn gezicht veel beter de nacht doorkomt. Het herstelt de huid van mijn gezicht en de volgende morgen kan ik weer opnieuw op een gezonde wijze make up aanbrengen. De make up removers zorgen ervoor dat er geen onzuiverheden ontstaan en ook ontstaan er geen infecties. Dit zijn naar mijn mening de beste make up removers te koop en ik deel ze graag met jullie.

Dit zijn de beste make up remover

Beste uit de test: Clinique Take the Day Off Make Up Remover

Beste budget keuze: Biodermal Reinigingsmousse Gezichtsreiniging

Beste prijs / kwaliteitverhouding: Dr. Hauschka Oog Make Up Remover

Wie ben ik om dit lijstje van beste make up removers op te stellen?

Ik ben een jonge vrouw van 24 en ben iemand die veel gaat stappen. Ook wil ik elke morgen als ik de deur uitga er goed uitzien. Vandaar dat mijn ochtendroutine altijd bestaat uit make up aanbrengen op mijn gezicht. En als ik dan in de avond thuis kom dan moet de hele laag er weer vanaf. Een goede make up remover is hierbij van essentieel belang. Mijn gezicht moet goed kunnen herstellen en ik heb gemerkt dat niet iedere make up remover even effectief daarin is. Gelukkig zijn er kwalitatief genoeg goede make up removers te vinden.

Waarom je altijd kritisch moet blijven zijn op make up removers

Fabrikanten van make up removers proberen hun producten op een zo mooi mogelijke wijze te verkopen. Natuurlijk begrijp ik dat, want de producten moeten zoveel mogelijk verkocht worden. Maar een mooie verpakking en mooie omschrijving hoeft nog niet gelijk te betekenen dat het product kwalitatief goed is. Integendeel, ik heb gemerkt dat er best veel slechte kwaliteit make up removers te koop zijn. Lees recensies op internet door van make up removers, zoals dit lijstje, of ga even langs een cosmetica winkel. Zo kom je snel genoeg bij de juiste make up remover terecht.

Mijn eerste sceptische reactie over make up removers

De eerste ervaringen met make up removers waren bij mij niet al te best. Dat kwam met name doordat ik vooral voor goedkoop ging. Ik had toentertijd weinig geld te makken en moest wel voor de goedkope varianten gaan. Dat was een hele slechte keuze en ik had beter moeten weten. Er zit wel degelijk een groot verschil tussen de goedkope en dure merken. Overigens zijn niet alle goedkope make up removers van slechte kwaliteit. Daarom heb ik ook een budget keuze in dit lijstje verwerkt.

Wat beloven fabrikanten over hun make up removers?

Zoals even terug al vermeld beloven fabrikanten van alles over hun producten. Het bestaat voornamelijk allemaal uit marketingpraat om het product zo mooi mogelijk te kunnen verkopen. En ik moet toegeven dat niet alle marketingpraat gebakken lucht is. Soms zitten er wel degelijk een aantal waarheden tussen. Maar niet alles. Daarom raad ik je bij deze aan om tijdens het aanschaffen van make up removers kritisch te blijven. Geloof niet zomaar wat fabrikanten vertellen. Blijf je kritisch dan voorkom je een miskoop. En dat is uiteindelijk weer goed om geld te besparen, doordat je geen andere make up remover hoeft te kopen.

Hoe heb ik de make up removers getest?

Om dit lijstje te kunnen samen te stellen heb ik het afgelopen jaar alle make up removers aangeschaft en uitvoerig uitgetest. Zo ben ik tot hele duidelijke conclusies gekomen en ben ik overtuigd van de producten. Ze werken naar mijn mening allemaal ontzettend goed om je gezicht na een lange dag weer te reinigen en te herstellen. Naast mijn eigen testen, heb ik ook advies gevraagd aan een medewerkster bij een cosmetica winkel. Zij kon mij alles tot in de detail vertellen over make up removers. Dit advies heb ik in de teksten heel mooi kunnen verwerken en maakt het allemaal nog meer helderder.

Top 3 beste make up removers

1. Clinique Take the Day Off Make Up Remover

Dit is voor mij de perfecte make up remover van dit moment. Clinique is een fantastisch cosmetica merk en levert met dit product zeer hoogwaardig kwaliteit af. Het is 100% parfumvrij en is intensief getest door oogartsen. Het mooie van deze make up remover is dat het niet gaat irriteren en niet gaat prikken. Daarnaast is het op allergie getest en zijn de recensies van dit product zeer lovend. Met deze Clinique make up remover kun je niet verkeerd gaan en zorg je dat je gezicht de volgende dag weer in optimale conditie komt.

Pluspunten Clinique Take the Day Off Make Up Remover

– Beste uit de test

– Intensief getest door oogartsen

– Irriteert of prikt niet

2. Biodermal Reinigingsmousse Gezichtsreiniging

Dit is een goedkope make up remover, maar dat betekent niet mindere kwaliteit. Integendeel zelfs, het is één van mijn favoriete removers om te gebruiken. Je kunt met gemak heel effectief je make up verwijderen met dit Biodermal product zonder dat je huid gaat uitdrogen. Na gebruik krijg je een heel fris en schoon gezicht. Deze make up remover is dermatologisch getest en daarnaast pH huidneutraal. Biodermal gezichtsreiniging zorgt voor een hydraterende huid en kun je zonder bedenkingen aanschaffen.

Pluspunten Biodermal Reinigingsmousse Gezichtsreiniging

– Beste budget keuze

– Voor een fris en schoon gezicht

– Dermatologisch getest en pH huidneutraal

3. Dr. Hauschka Oog Make Up Remover

Met deze speciale make up remover reinig je perfect de gevoelige huid rondom je ogen. Dat wordt op een hele zachte manier gedaan en is ook effectief bij waterproof make up. Naast dat dit product van Dr. Hauschka goed voor rondom de gevoelige ogen is, is het ook nog eens een goed voor je wimpers en wenkbrauwen. Dit komt door de snel trekkende oliën, waardoor je huid achteraf soepel en zacht gaan aanvoelen. Ik moet toegeven dat je wel wat diep in de buidel moet tasten voor dit product, maar dat het je geld ontzettend waard is. Wat dat betreft heeft het een hele goede prijs / kwaliteit verhouding.

Pluspunten Dr. Hauschka Oog Make Up Remover

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Voor gevoelige huid rondom de ogen

– Huid gaat zacht en soepel aanvoelen

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste make up remover van dit moment?

In mijn lijstje vind je naar mijn mening de beste make up removers van dit moment, maar er zijn genoeg andere websites die zo hun eigen mening hebben. Een van deze websites is Kieskeurig.nl. Dit is een grote vergelijkingswebsite met duizenden producten. Als het om make up removers gaat stellen zij Origins Make Up Remover als eerste in de zoekresultaten. Ondanks dat dit relatief aan de prijs is begrijp ik dat deze make up remover zo hoog in de zoekresultaten bij Kieskeurig.nl staat. Het doet heel effectief z’n werk en zorgt ervoor dat het huid van je gezicht gedurende de nacht heel mooi herstelt. Als je wakker wordt heb je een heel gladde en zachte huid.

https://www.kieskeurig.nl/make-up/product/7784639-origins-make-up-remover-1500-ml/prijzen

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste makeup-removers?

Producten van buitenlandse webshops voldoen vaak niet aan de Europese wet- en regelgeving. De Consumentenbond kocht 11 make up sets en slechts 2 van deze producten waren voorzien van de verplichte informatie. Is een webshop in het Nederlands en levert het producten in Nederland, dan kunnen producten alsnog uit het buitenland komen. Vaak voldoen deze producten niet aan de Europese regels. De meeste gekochte make up sets mogen helemaal niet in Nederland verkocht worden. De informatie is alleen in het Chinees of het ontbreekt veel aan informatie. Ook waren er veel spelfouten te vinden in de ingrediëntenlijst. En twee producten bevatten te veel antimoon en drie producten te veel lood. https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/make-up-sets-voor-kinderen

Dit zegt Radar over het verwijderen van make-up vlekken

Radar biedt tips voor het verwijderen van verschillende soorten make-up vlekken uit kleding. Voor foundation wordt een mengsel van water en azijn of scheerschuim aangeraden, terwijl pure alcohol effectief is tegen lipstickvlekken. Mascara en andere vette oogmake-up kunnen met vetoplossende schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel of shampoo worden behandeld. Poedervlekken zijn het makkelijkst te verwijderen met ossengalzeep of bruine zeep. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over reinigingsdoekjes

Kassa testte twaalf merken reinigingsdoekjes, die zich onderscheiden door speciale ingrediënten zoals lotusextract en witte thee-extract. De doekjes, getest door de cast van de musical Saturday Night Fever, bleken praktisch voor snel gezichtsreiniging. Dermatoloog Dokter Rustemeyer van het VUmc waarschuwt echter dat de extra ingrediënten zoals geurstoffen en conserveringsmiddelen huidirritatie kunnen veroorzaken en dat de toegevoegde bestanddelen weinig toevoegen aan de effectiviteit van de doekjes. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen om dit lijstje samen te stellen

https://www.kieskeurig.nl/make-up/product/7784639-origins-make-up-remover-1500-ml/prijzen

https://www.jan-magazine.nl/beauty-mode/g35531387/beste-oog-make-up-removers/

Verzorg het huid van je gezicht in de nacht met deze make up removers

Ben je iemand die overdag veel make up draagt dan raad ik je aan om elke avond de make up te verwijderen met een van de producten in dit lijstje. De make up removers zijn intensief getest en je kunt uitgaan van kwaliteit. Naast dat deze producten je make up effectief verwijdert zorgt het ook nog eens voor een hele gladde hydraterende huid als je de volgende morgen wakker wordt. Met deze make up removers kun je niet verkeerd gaan en je haalt je geld er makkelijk uit.

Veel succes met het aanschaffen van een make up remover!