Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 4 beste make up merken

Make up merken zijn er tegenwoordig genoeg. Zoveel zelfs dat het allemaal heel moeilijk bij te houden is welke merken kwaliteit leveren. Je hebt natuurlijk de bekende make up merken, maar er zijn ook zat onbekende merken. De grote bekende merken heb een groot marketingbudget om hun producten aan de vrouw te brengen, terwijl de minder grote merken dat niet hebben. Ik ben de laatste tijd gaan onderzoek wat nu de beste make up merken zijn in Nederland.

Veel twijfels en moeite om dit lijstje op te stellen

Toen ik begon met deze zoektocht had ik daar in het begin best wat moeite mee. Het was voor mij heel moeilijk bepalen welke make up merken het beste zijn. Omdat er uit zoveel merken te kiezen is kon ik ze moeilijk allemaal gaan testen. Dat zorgde bij mij voor veel twijfel en moeite om dit top lijstje samen te stellen.

De beste make up merken zijn van de grote merken

Daarom kocht ik van elk interessant merk een aantal producten. In de hoop dat ik een goed lijstje kon gaan samenstellen. Helaas vielen alle producten tegen en was het onmogelijk om de merken op te nemen in het lijstje. Het waren simpelweg kwalitatief niet goede merken. En dat kwam omdat de producten die ik kocht heel goedkoop waren. Het waren onbekende merken en de kwaliteit was slecht. Daarbij kwam ik tot de conclusie dat make up van grote merken normaal gesproken veel betere kwaliteit bieden, met hier en daar een uitzondering.

Grote fabrikanten van make up hebben meer kennis in huis en daardoor beter kwaliteit

Na mijn avontuurtje met minder bekende make up merken besloot ik voor de bekende make up merken te kiezen. En het is waar dat de grote spelers in de make up branche een stuk beter kwaliteit bieden dan minder bekende make up merken. Daarom zal je in mijn lijstje alleen maar bekende fabrikanten tegenkomen, met één minder bekend merk. Duidelijk is dat grote fabrikanten veel meer kennis in huis hebben van hoe goede make up moet worden gemaakt. Ik wil niet zeggen dat kleine merken dat niet weten, maar je merkt toch snel het verschil.

Dit zijn de beste make up merken

Beste uit de test: Maybelline

Beste minder bekend merk: Lancome

Beste prijs / kwaliteitverhouding: MAC Cosmetics

Wie ben ik om de beste make up merken te testen?

Ik ben een vrouw van in de dertig en hebben al lange tijd een passie voor make up merken. Ik ken zo’n beetje elk merk make up en weet inmiddels uitstekend de goede van de slechte te scheiden. Ik persoonlijk vind dat de beste merken de grote merken zijn. Daar kan over gediscussieerd worden, maar naar mijn mening ligt daar de beste kwaliteit. Fabrikanten als MAC Cosmetics, Maybelline en Rimmel London hebben jarenlang ervaring met make up producten. Vandaar dat je in mijn lijstje geen onbekende merken ziet. Het kan misschien makkelijk lijken, maar ik kan er niets anders van maken. Dit zijn de beste make up merken van dit moment en daar bestaat bij mij geen twijfel over mogelijk.

Waarom je kritisch moet blijven kijken naar make up merken

Dat in dit lijstje alleen maar bekende merken te vinden zijn, betekent niet dat je niet kritisch moet zijn en alles maar blind moet gaan aanschaffen. Ook de grote make up merken hebben er een handje van om mindere kwaliteit op de markt te brengen. Soms is de focus niet heel groot en zelfs gemakkelijk met nieuwe producten. Daarom raad ik je aan als je een leuk en interessant product ziet altijd even wat recensies nalezen. Uiteraard is het internet daar een goede bron voor. Zoek eens via Google op het product en je komt ontzettend veel pagina’s tegen over het product. Alles om zeker van je zaak te zijn en een miskoop te voorkomen.

Eerste sceptische reactie over make up merken

Ik heb de afgelopen jaren enorm veel merken make up uitgeprobeerd. Toen ik er intensief mee begon schafte ik vooral de goedkope make up merken aan. En dat viel ontzettend tegen en dat deed mij besluiten om toch maar de grotere merken make up op te zoeken. Ik wil niet zeggen dat goedkoop meteen duurkoop is, maar ik merkte naderhand wel dat grote merken van make up hun zaakjes veel beter op orde hebben. Natuurlijk heb je kleinere make up merken die het ook goed doen, maar ze zijn schaars. Mijn eerste ervaring met goedkope merken waren dus niet al te best en liet mij snel overschakelen naar de grote merken.

Wat beloven fabrikanten over hun make up producten?

Make up producten zijn speciaal en fabrikanten proberen dat ook zo te verkopen. Je zult mooie verpakkingen kunnen verwachten en elke fabrikant belooft gouden bergen. Ik wil niet zeggen dat de beloftes niet worden waargemaakt, maar ik raad je wel aan om het niet allemaal zonder bedenkingen aan te nemen. Laat je niet snel verleiden, omdat er ook bij grote merken make up vaak mindere kwaliteit tussen zit. Blijf kritisch, blijf scherp en zodoende voorkom je dat je uiteindelijk met een product komt te zitten die je helemaal niet gebruikt.

Hoe heb ik de merken van make up getest?

Ik heb van elk merk uit dit lijstje een aantal producten aangeschaft. Zo heb ik goed kunnen bepalen welke merken uitstekende kwaliteit leveren. Er zijn overigens ook een aantal merken afgevallen, omdat ik vond dat de kwaliteit niet goed genoeg was. Dit waren voornamelijk dus de minder bekende make up merken. Voor extra advies ben ik naar een grote cosmeticawinkel gegaan. De ervaren medewerkster kon mij alles vertellen over make up merken. Dit advies heb ik mooi kunnen verwerken in de teksten om het allemaal nog wat meer vollediger te maken.

Top 4 beste make up merken

1. Maybelline

Maybelline is een cosmetica merk uit New York en staat het meeste bekend om haar hoogwaardige kwaliteit mascara. De oprichter van dit make up merk is T.L. Williams en het merk is vernoemd naar zijn zus. Maybelline heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt en kan tegenwoordig gezien worden als grootste make up merk op de markt. Vooral de mascara Great Lash is onder veel vrouwen een grote favoriet. Tot de dag van vandaag is dit product nog steeds het best verkopende waterproof mascara. Overigens is Maybelline later overgenomen door L’Oréal Paris. Maybelline heeft als merk talloze grote awards gewonnen.

Pluspunten Maybelline

– Heeft hoogwaardige kwaliteit mascara

– Grootste make up merk op de markt

– Onder veel vrouwen grote favoriet

2. MAC Cosmetics

Dit merk is opgezet door diverse make up artiesten in de branche. Deze ervaren artiesten gebruiken diverse formules van make up voor de catwalk. Inspiratie wordt gehaald uit muziek, mode en architectuur. Zo zorgt dit merk ervoor dat tijdens de modeshows telkens weer een nieuw eigen stijl wordt gepresenteerd. MAC Cosmetics houdt alle nieuwste trends in de gaten en past dat toe in hun geweldig unieke make up. Persoonlijk ben ik helemaal lyrisch over dit make up merk en heb veel producten in huis. Het straalt luxe uit en de kwaliteit is uitstekend te noemen.

Pluspunten MAC Cosmetics

– Haalt inspiratie uit muziek, mode en architectuur

– Heeft een hele eigen stijl

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

3. Lancome

Dit make up merk was vroeger geen make up merk, maar een parfummerk. In 1935 werd dit sublieme merk opgericht door Lancome Armand Petitjean met vijf parfums. De geurtjes werden al snel razend populair, waardoor Armand al gauw de “vader van de parfumerie” werd genoemd. Lancome ontwikkelde pas later een passie en liefde voor make up. Uiteindelijk is Lancome bekend geworden in de make up branche door de mooie lipstick genaamd “Rose de France”. Dit was het eerste unieke lipstick met de geur van Bulgaarse rozen. Het merk mag dan niet zo bekend zijn als Maybelline of MAC, toch is het tegenwoordig een van de grootste make up merken op de markt.

Pluspunten Lancome

– Bekend van lipstick “Rose de France”

– Beste minst bekende make up merk van de lijst

– Ook goede parfums in het assortiment

4. Rimmel London

Tot slot een van de oudste merken op make up gebied, Rimmel London. Dit make up merk is namelijk al in 1834 opgericht en staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit mascara producten. Sinds 1834 is er enorm veel gebeurd met dit merk en is dan ook een aantal keren overgenomen door andere bedrijven. Sinds 1996 kwam het in goede handen en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de make up wereld. Het enorme make up assortiment van Rimmel London gaat met alle trends mee en laat je als consument niet achterblijven. Kwaliteit zeer krachtige producten en ook nog eens heel mooi verpakt.

Pluspunten Rimmel London

– Oudste make up merk sinds 1834

– Enorm make up assortiment, waarvan de mascara het bekendst

– Gaat met de nieuwste trends mee

Wat zegt mens-en-gezondheid.infonu.nl over de beste make up merken?

Voor mij zijn de make up merken in dit lijstje de beste van dit moment. Het zijn producten waar ik heel veel aan heb en veel voldoening uithaal. De website mens-en-gezondheid.infonu.nl heeft ook een aantal merken opgesteld als beste make up merken. Zo komen onder andere ook Maybelline, MAC, Lancome en Rimmel London terug. Volkomen terecht naar mijn bescheiden mening. Niet alleen deze make up merke kaarten ze aan, maar ook Max Factor. Ik zelf ben niet helemaal enthousiast over dit merk. De kwaliteit is voor mij iets minder dan dat ik gewend ben. Toch zijn Max Factor producten te overwegen, omdat het zeer betaalbaar is.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste makeup-merken?

Producten van buitenlandse webshops voldoen niet altijd aan de Europese regels. De Consumentenbond kocht 11 make up sets, waarvan slechts twee producten aan de verplichte informatie voldeden. Als je make up online gaat kopen, doe dit dan bij een Europese webshop of van een Europese fabrikant. Alleen bij deze producten kan de Nederlandse toezichthouder NVWA ingrijpen als dat nodig is. Het is aan te raden om geen merkloze make up te kopen en bekijk verder of er ingrediënten op de website vermeld staan. Kijk ook of het mogelijk is om bij de betreffende webshop een klacht te kunnen indienen. Als er klachten zijn dan kun je daar melding van maken bij de webshop. https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/make-up-sets-voor-kinderen

Dit zegt Radar over PFAS in make-up

Radar belicht de risico’s van PFAS in make-up, een groep schadelijke chemicaliën die onder andere het immuunsysteem kunnen aantasten en vatbaarheid voor ziekten verhogen. Dagelijks gebruik van make-up met PFAS kan leiden tot een opeenhoping van deze stoffen in het lichaam, aangezien ze moeilijk afbreekbaar zijn. Radar adviseert consumenten om keurmerken zoals het Europees Ecolabel en Nordic Swan te zoeken voor PFAS-vrije producten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over make-up en huidverzorging

BNNVARA’s Kassa ontkracht het idee dat make-up inherent slecht is voor de huid, mits producten van goede kwaliteit zijn en correct worden gebruikt. Echter, allergische reacties zijn mogelijk, en ingrediënten zoals bepaalde plantaardige stoffen en geurstoffen kunnen irritatie veroorzaken. Het gebruik van verouderde make-up en slecht gereinigde make-upkwasten draagt ook bij aan huidklachten. Grondige reiniging van de huid is essentieel voor het onderhoud van een gezonde huid. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje samen te stellen?

De volgende bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje.

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/75263-de-beste-make-up-merken-op-een-rijtje.html

Schaf nu nog een product aan van een van deze make up merken

Je hebt nu een duidelijk beeld gekregen over de beste make up merken. Het zijn allemaal zeer bekende make up merken en dat is om een reden. Eenvoudig gesproken weten deze merken kwaliteit te leveren voor een zeer betaalbare prijs. De make up merken in dit lijstje zijn allemaal grote merken en hebben een groot assortiment. Je kunt in de meeste gevallen uitgaan dat je een uitstekend product koopt. Alhoewel ik hier wel bij moet zeggen dat je met dit soort producten altijd kritisch moet blijven. Dat betekent dus goed onderzoek doen, voordat je tot koop over gaat. Lees recensies door, er zijn er genoeg te vinden op internet. Of loop gewoon eens naar een cosmeticawinkel voor advies. Helpt alleen maar beter om tot een goede keuze te komen.

Succes met het aanschaffen van make up producten!