Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met de beste make-up kwasten sets

De eerste keer dat je met make-up begint, heb je misschien maar twee kwasten nodig: eentje voor oogschaduw en eentje voor blush. Die van de oogschaduw gebruik je ook meteen voor alle kleuren die je boven (en soms onder) je ogen wilt aanbrengen. Word je iets ouder en ontdek je wat je nog meer met make-up kunt doen? Dan ga je je vanzelf ook verdiepen in de manieren waarop je dit op je gezicht kunt poederen en smeren. In deze review daarom een top drie met de beste sets met make-up kwastjes.

De top 3 met beste sets make-up kwasten

1. Morphe – Get Things Started set van 8 make-up kwasten

Morphe is een bekend merk dat kwalitatief goede make-up kwasten maakt. Je doet er dan ook lang mee als je ze goed verzorgt.

Pluspunten:

  • De acht make-up kwasten worden in een nepleren tasje geleverd waar je ze elke keer goed in kunt opbergen. De kwastjes houden namelijk minder goed als je ze bijvoorbeeld los in een lade legt waarin ze kunnen botsen of veel vuil kunnen oppikken.
  • Er zitten acht zeer verschillende kwastjes in die ook voor verschillende toepassingen zijn, van het aanbrengen van blush met de grote poederkwast tot het trekken van dunnen lijntjes met de detail liner brush.

Minpunten:

  • De prijs is ongeveer een tientje per kwast en dat is misschien wat veel voor de beginner die met make-up aan de slag gaat. Wel willen we er in de redactie op aandringen dat een duurdere set vaak kwalitatief betere haren in de kwasten heeft verwerkt.

2. Esra Görgen – Don’t Touch My Brushes set van 18 make-up kwasten

In deze glimmende en glanzende pocket zitten 18 kwasten voor het aanbrengen van make-up.

Pluspunten:

  • Voor een redelijke prijs (rond de veertig euro) heb je vele make-up borsteltjes die je voor alle delen van het gezicht kunt gebruiken. Je kunt er je wenkbrauwen mee vormgeven, oogschaduw mee aanbrengen, je lippen mee kleuren en contouren mee trekken langs je jukbeenderen of neus.
  • Er zitten zelfs kwastjes voor foundation en concealer bij en zo heb je alle kwasten in een complete set.

Minpunten:

  • De grotere borstels zijn misschien wat groot voor details. Je moet deze dan ook echt bewaren voor het ‘grove’ werk dat je met je make-up wilt bereiken.

3. Evvie – make-up kwasten set Deluxe met 24 kwastjes

Het tasje met rits en panterprint trekt direct de aandacht en als je de make-up kwasten set eruit haalt, vallen ook de roze kleuren in de kwastjes op.

Pluspunten:

  • Dit is een zeer betaalbare set (ongeveer 25 euro) die voor de budgetbewuste shopper heel geschikt is.
  • Je krijgt wat minder van de grotere kwasten (zoals bij de nummer twee in dit lijstje), maar krijgt wel vele kleinere kwastjes voor het werken met details en fijnere make-up.

Minpunten:

  • De witte topjes van de kwasten blijven natuurlijk niet lang wit zodra je kleuren gaat aanbrengen op je gezicht. Je moet deze (maar eigenlijk elke make-up kwasten set) regelmatig reinigen om hygiënisch te werken. Het schoonmaken van deze set laat het witte en roze van de kwasten dan weer goed uitkomen.

Beste make-up kwasten volgens Consumentenbond, Radar en Kassa

Dat je ook bij iets simpels als make-up kwasten goed op moet blijven letten, blijkt maar weer uit een artikel van Kassa. Er zaten namelijk haren van dieren uit de bontindustrie in de kwasten verwerkt. Ook de Consumentenbond vraagt je aandacht, maar zij stellen vooral dat je uit moet kijken bij bestellingen van make-up kwasten bij buitenlandse webshops.

Radar focust op heel iets anders en dat is het onderhouden van je make-up kwasten set en je hele toilettas. Het gaat niet alleen over het schoonmaken van borstels en kwastjes, maar ook over de houdbaarheid van bepaalde lichaamsverzorgingsproducten en make-up.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar make-up kwasten sets

Tot slot

Met een kwalitatief goede set make-up kwasten kun je jaren doen. Je merkt het verschil in kwaliteit aan de haren die stevig in de houder blijven zitten. Beginnen de haren los te laten? Dan kun je de kwast beter meteen weggooien, want de haartjes kunnen in je ogen terecht komen. Dat is niet alleen een vervelend gevoel, maar als het een tijdje geleden is dat je de make-up kwasten had schoon gemaakt, kan het ook nog ontstekingen opleveren.

Het gaat hier dus niet alleen om een goede set met make-up kwasten kopen, maar ook ze goed verzorgen.