Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste make-up kwasten sets

De eerste keer dat je met make-up begint, heb je misschien maar twee kwasten nodig: eentje voor oogschaduw en eentje voor blush. Die van de oogschaduw gebruik je ook meteen voor alle kleuren die je boven (en soms onder) je ogen wilt aanbrengen. Word je iets ouder en ontdek je wat je nog meer met make-up kunt doen? Dan ga je je vanzelf ook verdiepen in de manieren waarop je dit op je gezicht kunt poederen en smeren. In deze review daarom een top drie met de beste sets met make-up kwastjes.

Snel overzicht: Deze make-up kwasten sets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor startersBeauRose Make Up Kwasten Set: Deze set bevat 12 kwalitatieve make-up kwasten, geleverd in een net tasje voor een veilige opslag. De kwasten variëren van grote poederkwasten voor het aanbrengen van blush tot detail liner brushes voor fijne lijntjes. Hierdoor is de set uiterst veelzijdig en een goede start voor iedereen die net begint met make-up. >> Check laagste prijs
Meest complete keuzeEsra Görgen Make-up Kwasten Set: Als je zoekt naar een alles-in-één set, dan is deze set van Esra Görgen de beste keuze. Met maar liefst 18 kwasten, kun je ieder deel van je gezicht optimaal bewerken. Of je nu wenkbrauwen wilt vormen, oogschaduw wilt aanbrengen, lippen wilt kleuren, of contouren wilt trekken, deze set heeft het allemaal. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeEvvie Make-up Kwasten Set Deluxe: Voor de budgetbewuste shoppers onder ons, is de Evvie Make-up Kwasten Set Deluxe een aanrader. Deze set bevat 24 kwasten voor een zeer schappelijke prijs. Ondanks het lagere aantal grotere kwasten, blinkt deze set uit in kleinere kwasten voor het aanbrengen van detailwerk en fijnere make-up. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste sets make-up kwasten

1. BeauRose Make Up Kwasten Set – set van 12 make-up kwasten plus etui

BeauRose is een bekend merk dat kwalitatief goede make-up kwasten maakt. Je doet er dan ook lang mee als je ze goed verzorgt.

Pluspunten:

  • De 12 make-up kwasten worden in een net tasje geleverd waar je ze elke keer goed in kunt opbergen. De kwastjes houden namelijk minder goed als je ze bijvoorbeeld los in een lade legt waarin ze kunnen botsen of veel vuil kunnen oppikken.
  • Er zitten 12 zeer verschillende kwastjes in die ook voor verschillende toepassingen zijn, van het aanbrengen van blush met de grote poederkwast tot het trekken van dunnen lijntjes met de detail liner brush.

Minpunten:

  • 12 kwasten kunnen overweldigend zijn, daar veel andere sets slechts 8 kwasten hebben, en dat is misschien wat veel voor de beginner die met make-up aan de slag gaat. Wel willen we er in de redactie op aandringen dat dit een goede set is met kwalitatief betere haren in de kwasten, in vergelijking met andere sets.

2. Esra Görgen – Don’t Touch My Brushes set van 18 make-up kwasten

In deze glimmende en glanzende pocket zitten 18 kwasten voor het aanbrengen van make-up.

Pluspunten:

  • Voor een redelijke prijs (rond de veertig euro) heb je vele make-up borsteltjes die je voor alle delen van het gezicht kunt gebruiken. Je kunt er je wenkbrauwen mee vormgeven, oogschaduw mee aanbrengen, je lippen mee kleuren en contouren mee trekken langs je jukbeenderen of neus.
  • Er zitten zelfs kwastjes voor foundation en concealer bij en zo heb je alle kwasten in een complete set.

Minpunten:

  • De grotere borstels zijn misschien wat groot voor details. Je moet deze dan ook echt bewaren voor het ‘grove’ werk dat je met je make-up wilt bereiken.

3. Evvie – make-up kwasten set Deluxe met 24 kwastjes

Het tasje met rits en panterprint trekt direct de aandacht en als je de make-up kwasten set eruit haalt, vallen ook de roze kleuren in de kwastjes op.

Pluspunten:

  • Dit is een zeer betaalbare set (ongeveer 25 euro) die voor de budgetbewuste shopper heel geschikt is.
  • Je krijgt wat minder van de grotere kwasten (zoals bij de nummer twee in dit lijstje), maar krijgt wel vele kleinere kwastjes voor het werken met details en fijnere make-up.

Minpunten:

  • De witte topjes van de kwasten blijven natuurlijk niet lang wit zodra je kleuren gaat aanbrengen op je gezicht. Je moet deze (maar eigenlijk elke make-up kwasten set) regelmatig reinigen om hygiënisch te werken. Het schoonmaken van deze set laat het witte en roze van de kwasten dan weer goed uitkomen.

Beste make-up kwasten volgens Consumentenbond, Radar en Kassa

Dat je ook bij iets simpels als make-up kwasten goed op moet blijven letten, blijkt maar weer uit een artikel van Kassa. Er zaten namelijk haren van dieren uit de bontindustrie in de kwasten verwerkt. Ook de Consumentenbond vraagt je aandacht, maar zij stellen vooral dat je uit moet kijken bij bestellingen van make-up kwasten bij buitenlandse webshops.

Radar focust op heel iets anders en dat is het onderhouden van je make-up kwasten set en je hele toilettas. Het gaat niet alleen over het schoonmaken van borstels en kwastjes, maar ook over de houdbaarheid van bepaalde lichaamsverzorgingsproducten en make-up.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over make-up kwasten en dierenwelzijn

BNNVARA’s Kassa onthult dat HEMA make-up kwasten verkocht heeft gemaakt van wasbeerhond haar, na onderzoek van Bont voor Dieren. Dit heeft geleid tot kritiek en een zoektocht naar alternatieven door HEMA. Het artikel benadrukt het gebruik van dierenhaar in make-up kwasten en de noodzaak voor consumenten om zich bewust te zijn van de herkomst van deze producten. HEMA heeft gereageerd door het betreffende product uit het assortiment te halen en streeft ernaar in de toekomst oplettender te zijn met betrekking tot producten gemaakt van dierenhaar. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Dit zegt Radar over het schoonmaken van make-up accessoires

Radar benadrukt het belang van het grondig reinigen van je toilettas en make-up accessoires, vooral voor je op vakantie gaat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts 34% van de mensen hun make-up tasjes jaarlijks schoonmaakt, terwijl deze een broeinest van bacteriën kunnen zijn. Het artikel biedt praktische tips voor het reinigen van toilettassen, waaronder het wassen of afnemen met antibacteriële doekjes, en het desinfecteren van make-up borstels en verpakkingen. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar make-up kwasten sets

Tot slot

Met een kwalitatief goede set make-up kwasten kun je jaren doen. Je merkt het verschil in kwaliteit aan de haren die stevig in de houder blijven zitten. Beginnen de haren los te laten? Dan kun je de kwast beter meteen weggooien, want de haartjes kunnen in je ogen terecht komen. Dat is niet alleen een vervelend gevoel, maar als het een tijdje geleden is dat je de make-up kwasten had schoon gemaakt, kan het ook nog ontstekingen opleveren.

Het gaat hier dus niet alleen om een goede set met make-up kwasten kopen, maar ook ze goed verzorgen.