Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste magnesium olie

Als je nog wat huiverig bent om een magnesium olie te proberen vanwege de vette laag die je verwacht, hoef je niet meer te twijfelen. Het wordt namelijk magnesium olie genoemd, maar het is eigenlijk hetzelfde als magnesiumkristallen die je in water oplost. Het voelt een beetje aan als een olie, maar het is het niet. Het is dus zeker niet hetzelfde als een gewone olie op de huid smeren, want dan blijft er wel echt een laagje op de huid dat vettig is en vlekken kan geven op je kleding.

Snel overzicht: Deze magnesium oliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kwaliteitZechsal Pure Magnesium: Deze olie is van hoge kwaliteit en biedt rust voor rusteloze benen. Het is in een grotere navulverpakking beschikbaar, waardoor het voordeliger is dan het kopen van kleinere hoeveelheden. Wij geloven dat regelmatig inspuiten en laten intrekken van de magnesiumolie verschillende gezondheidsvoordelen kan opleveren. >> Check laagste prijs
Beste voor de huidRé-Genesis Magnesium: Deze magnesiumolie voelt zachter aan dan die van Zechsal, maar blijft hetzelfde spul. Het kan verlichting bieden bij spierklachten en kan zelfs een verschil in je humeur maken als je lichaam magnesium tekort komt. Deze komt ook in een navulverpakking, maar je hebt wel een sprayfles nodig voor gebruiksgemak. >> Check laagste prijs
Beste veelzijdige optieHimalaya Magnesium set: Deze set komt niet alleen met magnesiumolie in een handig sprayflesje, maar ook met magnesium badkristallen. Dit maakt het gebruik van magnesium zowel topisch als in een warm, ontspannend voetbad mogelijk. De voeten zijn een uitstekende plek voor de opname van magnesium en het warme water zorgt voor extra ontspanning. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste magnesium oliën

1. Zechsal – Pure Magnesium – magnesium olie

In de fles van het merk Zechsal zit een liter magnesiumolie.

Pluspunten:

 • Dit is een grotere navulverpakking voor het kleinere sprayflesje van Zechsal. Dit is dus voordeliger dan telkens een nieuwe, kleinere hoeveelheid kopen.
 • De magnesiumkristallen zijn van goede kwaliteit door de bron waar Zechsal ze wint.
 • Regelmatig de huid insprayen en de magnesium olie goed in laten trekken, kan vele voordelen voor de gezondheid hebben. Mensen met rusteloze benen ervaren bijvoorbeeld verlichting van de klachten hebben we bij de redactie ontdekt.

Minpunten:

 • Je moet even uitproberen wat de juiste plek voor het aanbrengen van de magnesium olie is om de meest optimale werking te ervaren.
 • Ondanks het feit dat het geen olie is, kan het nog steeds een beetje trekkerig aanvoelen als je kleren aanhebt. Wij zouden het dan ook niet gebruiken als je je ’s ochtends aankleedt om naar je werk te gaan.

2. Ré-Genesis Magnesium – Magnesium Olie – Puur magnesium

Ook dit is een fles als navulverpakking met een liter magnesium olie.

Pluspunten:

De olie voelt iets zachter aan als die van Zechsal, maar in feite blijft het hetzelfde spul.

Het werkt verlichtend bij spierklachten en kan zelfs een verschil in je humeur maken als je lichaam magnesium te kort komt.

Minpunten:

 • Als je nog geen sprayfles hebt, moet je daar wel voor zorgen, want direct uit de fles de magnesium olie gebruiken is niet handig.
 • Men claimt dat magnesium dus voor een betere stemming kan zorgen, maar wij denken dat dit er ook aan kan liggen dat je je huid masseert. Of het effect dan van de aanraking met de huid komt of door de magnesium olie weet je dan niet zeker. Wij vermoeden dat het ook gewoon met persoonlijke aandacht voor het lichaam te maken kan hebben.

3. Himalaya Magnesium – set van magnesium olie en magnesium badkristallen

In deze set krijg je twee producten: de olie en de kristallen.

Pluspunten:

 • De magnesium olie zit in een handig sprayflesje. Dit maakt het aanbrengen van de magnesium olie op de huid supermakkelijk. Je sprayt, wrijft en laat het spul zijn werk doen.
 • De magnesium badkristallen vinden we op de redactie dan weer handiger in de koudere maanden van het jaar. Dan maak je een lekker warm voetenbadje voor jezelf en doe je er de kristallen in. De voeten zijn sowieso een goede plek voor opname van magnesium en het warme water zorgt voor ontspanning.
 • Als de spray op is, kun je met de kristallen eventueel zelf nieuwe sprayvloeistof maken.

Minpunten:

 • Het merk Himalaya Magnesium claimt dat hun magnesium olie helpt bij de verlichting van klachten door osteoporose, maar hier hebben we geen bewijzen voor kunnen ontdekken.

Beste magnesium olie volgens Kassa, Radar en Consumentenbond

Radar bespreekt dat een tekort aan magnesium kan leiden tot spierkrampen en laat je ook weten wat je ertegen kunt doen. Volgens Kassa kan het zelfs tot hartproblemen leiden. Zij zeggen echter dat je met gevarieerd eten voldoende magnesium binnenkrijgt. De Consumentenbond heeft diverse artikelen over magnesium in supplementvorm en de mogelijke schade die ze aan kunnen richten, maar er staat op de website niets over magnesium olie specifiek.

Dit zegt RTL Nieuws over magnesiumolie

RTL Nieuws onderzoekt de populaire claims op TikTok dat magnesiumolie onder de voeten gesmeerd kan zorgen voor een betere slaap en soepele spieren. Fysioloog en magnesiumexpert Jeroen de Baaij van het Radboudumc stelt dat er geen bewijs is dat de huid magnesium effectief kan opnemen, noch dat magnesium via de huid in het bloed terechtkomt. Onderzoek suggereert dat, ondanks anekdotische beweringen, magnesiumolie niet de geclaimde gezondheidsvoordelen levert. Lees het volledige artikel van RTL Nieuws.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar magnesium oliën

Conclusie

Met een voetenbad of massage is natuurlijk niks mis om bepaalde klachten te verminderen. Toch is het volgens ons soms beter om eerst bij de huisarts te laten testen of je niet een bepaald tekort aan vitaminen hebt, want het kan ook om heel iets anders dan magnesium gaan.