Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 4 beste maandverband van dit moment

Het is niet de leukste tijd van de maand, maar als vrouw krijg je er mee te maken: de menstruatie. Ondanks dat het heel onplezierig is hoort het bij het leven. Omdat mijn merk maandverband niet meer te koop was, moest ik het afgelopen jaar op zoek naar een nieuw merk. Ik had verwacht dat elke maandverband wel zou werken, maar kwam tot mijn verbazing tot de conclusie dat er grote verschillen zijn.

Maandverband viel erg tegen

Ik begon daarom ook zo mijn twijfels te krijgen over welk maandverband ik beste kon gaan gebruiken. Doordat ik zo erg aan het twijfelen was besloot ik om gewoon een aantal merken uit te proberen. Ze leken mij wel interessant en goed genoeg om het doorlekken tegen te gaan. Ik kwam bedrogen uit en het maandverband was een grote teleurstelling. Van alle merken die ik kocht vond ik er geen één geschikt om verder te gaan gebruiken.

Snel overzicht: Deze maandverbanden raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor beschermingLibresse Ultra Normal Maandverband: Dit maandverband van Libresse blinkt vooral uit in zijn bescherming. Dankzij de drievoudige bescherming hebben we ervaren dat doorlekken minimaal is. Bovendien, door het extra ademende materiaal, minimaliseert het ook huidirritatie. Dit houdt je de hele dag fris en schoon. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor comfortAlways Sensitive Ultra Normal Maandverband: Als comfort je prioriteit is, is dit maandverband van Always de beste keuze. We waren onder de indruk van de zachte toplaag, die aanvoelt als katoen. De speciale comfortzones zorgen voor een prettige pasvorm. Je kunt kiezen tussen modellen met of zonder vleugeltjes, afhankelijk van je voorkeur voor extra bescherming. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor de nachtAlways Ultra Secure Night Maandverband: Een goede nachtrust is belangrijk en daarom raden we de Always Ultra Secure Night aan voor gebruik ’s nachts. Dit maandverband heeft een 60% grotere achterkant en drie beschermingsfuncties, die zorgen voor maximale bescherming tegen doorlekken. Hierdoor hoef je ’s nachts niet te controleren of je doorgelekt bent. >> Check laagste prijs

Bespaar niet op maandverband

De maandverband producten hielpen mij eenvoudigweg niet goed de dag en nacht door. Daarbij moet ik eerlijk toegeven dat de producten wel erg goedkoop in prijs waren. Besparen op maandverband had ik nooit moeten doen, maar daar kwam ik pas later achteraf achter. Ik had gelijk de wat duurdere varianten moeten aanschaffen dan had mij dat veel tijd, geld en moeite bespaard gebleven.

Door contact met een oude vriendin kreeg ik juiste advies

Ik kwam uiteindelijk in contact met een oude vriendin en ik vertelde haar over mijn slechte ervaring met maandverband. Ze kon gelijk een aantal merken opnoemen die voor haar uitstekende werkten. Het waren merken waar ik weinig aandacht had besteed en niet had overwogen. Ja, ze zijn wat duurder dan normaal, maar ik besloot toch om ze maar eens uit te gaan proberen. En het advies van deze vriendin was geweldig. Ik heb nu mijn favoriete maandverband merken gevonden en kan niet meer zonder.

Wat mij positief opvalt aan deze maandverband in dit lijstje

Wat ik merk aan deze maandverband is dat ze prima en stevig zitten. Daarnaast houdt het doorlekken tegen zodat ik onbezorgd de nacht en dag door kan komen. Het maandverband die je in dit lijstje vindt zijn naar mijn mening de beste te koop. Ik ben er heel enthousiast over en ben opgelucht dat ik eindelijk bij de juiste producten terecht ben gekomen. Ik wil mijn enthousiasme graag delen met andere vrouwen, vandaar dat ik dit lijstje heb opgesteld.

Mijn keuze: dit zijn de beste maandverband producten

Beste uit de test: Libresse Ultra Normal Maandverband

Beste budget keuze: Always Ultra Secure Night Maandverband

Beste prijs / kwaliteitverhouding: Always Sensitive Ultra Normal Maandverband

Wie ben ik om de beste maandverband te testen?

Ik ben een jonge vrouw van in de twintig en heb net zoals alle andere vrouwen eens in de maand last van menstruatie. Heel vervelend probleem natuurlijk, want je kan je heel erg beroerd er door voelen. De ene keer is wat erger dan de andere keer. Desalniettemin wil je doorlekken altijd voorkomen, uiteraard. Ik kocht altijd een goed merk maandverband, maar dit type maandverband raakte uitverkocht. Vandaar dat ik op zoek ging naar een ander merk maandverband. Het was dan ook echt even zoeken naar een geschikt merk. Er zijn veel diverse merken te koop en niet alle maandverband is van even goede kwaliteit. Na veel testen ben ik tot een goed lijstje gekomen.

Waarom je kritisch moet blijven op maandverband producten

Er zijn genoeg fabrikanten die maandverband aanbieden. En allemaal beloven ze van alles. Ik heb gemerkt dat deze fabrikanten het soms iets té mooi proberen te vertellen. Na intensief testen van diverse soorten maandverband ben ik tot de conclusie gekomen dat niet iedere fabrikant waarmaakt wat ze beloven. Daarom raad ik je aan om altijd kritisch te blijven. Kritisch in de zin van recensies op zoeken en ervaringen van andere vrouwen lezen over het product. Eenmaal genoeg kennis vergaard kun je tot aanschaf overgaan. Zo beperk je een miskoop en uiteindelijk kan dat aardig wat geld schelen.

Mijn eerste sceptische reactie over het gebruik van maandverband

Toen ik voor het eerst nieuwe maandverband ging gebruiken was ik erg teleurgesteld over het resultaat. Omdat namelijk kwalitatief gezien het maandverband zeer slecht was. Het zat niet lekker en ook lekte er bloed door. Dit was helemaal niet leuk en dat maandverband had ik beter niet kunnen kopen. Dat is altijd achteraf gepraat natuurlijk. Nee, ik had veel beter onderzoek moeten doen naar het maandverband en voor de iets duurdere varianten moeten kiezen. Dat had mij veel tijd en moeite bespaard gebleven.

Wat beloven fabrikanten over hun producten?

Fabrikanten van maandverband weten het dus heel mooi te vertellen. En geef ze eens ongelijk, ze willen hun product aan de vrouw brengen. Ik begrijp het helemaal, maar toch beloven ze soms iets té veel van het goede. Daarom ben ik ook kritisch als ik slogans lees als “betrouwbare bescherming” en “ultra ademende maandverband”. Heel mooi, misschien waar, maar blijf kritisch. Neem dit niet zomaar aan en vraag jezelf af of de producten echt werken. Er zijn tegenwoordig genoeg recensie websites of vraag in je vriendinnenkring voor advies. Je hoeft je nergens voor te schamen.

Hoe heb ik het maandverband van dit lijstje getest?

Alle producten in dit lijstje heb ik zelf uitgeprobeerd. Niet alleen de merken die het lijstje hebben gehaald, maar ook andere merken maandverband. Zo heb ik heel goed kunnen inschatten welk maandverband kwalitatief sterk genoeg is en welke maandverband kwalitatief minder is. Naast mijn eigen ervaring heb ik het advies meegenomen van een verkoopster van een grote drogisterij winkel. Zij kon mij alles vertellen over de beste maandverband producten te koop. Dit is voor mij zeer waardevolle informatie en deze informatie heb ik in de teksten verwerkt.

Top 4 beste maandverband

1. Libresse Ultra Normal Maandverband

Om heel eerlijk te zijn gaat het bij maandverband om twee merken, namelijk Libresse en Always. Voor mij werkt Libresse Ultra Normal Maandverband het beste. Het beschermt namelijk uitstekend tegen het doorlekken, dat komt door drievoudig bescherming. Naast dat is het materiaal van deze maandverband extra ademend, zodat er minder snel huidirritatie ontstaat. Libresse Ultra Normal Maandverband houd je de hele dag fris en schoon. Beste uit de test.

Pluspunten Libresse Ultra Normal Maandverband

– Beste uit de test

– Werkt uitstekend tegen doorlekken

– Extra ademend, voor minder huidirritatie

2. Always Sensitive Ultra Normal Maandverband

En op nummer twee heel logischerwijs het maandverband van Always. Het heeft een zachte toplaag en voelt net aan als katoen. Alhoewel het maandverband geen katoen is. Deze maandverband heeft speciale comfortzones, waardoor het erg prettig zit. Je kunt kiezen met of zonder vleugeltjes. Het voordeel van vleugeltjes is dat je dan de kans op doorlekken meer beperkt. Always Sensitive Ultra Normal maandverband is voor lichte tot normale menstruatie.

Pluspunten Always Sensitive Ultra Normal Maandverband

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Speciale comfortzones waardoor het lekker zit

– Met vleugeltjes beperk je de kans op doorlekken

3. Always Ultra Secure Night Maandverband

Als je van een goede en schone nachtrust wilt genieten raad ik deze Alway Secure Night maandverband aan. Dit is maandverband met vleugeltjes en heeft drie beschermingsfuncties. Dat maakt het dat je in de nacht niet hoeft te controleren of het maandverband is gaan lekken. Dit maandverband heeft 60% grotere achterkant in vergelijking met de Always Ultra Normal maandverband. Dat zorgt er extra voor dat het niet gaat lekken. Tegenwoordig is dit product voor een hele schappelijke prijs in de winkel te vinden. Sla je slag, je kunt niet verkeerd gaan met dit maandverband.

Pluspunten Always Ultra Secure Night Maandverband

– Beste budget keuze

– Voor een rustige nachtrust

– Heeft drie beschermingsfuncties tegen het lekken

4. Kotex maandverband Maxi Super

Dit is een heel dik maandverband en zorgt daarom ook voor een maximale comfort. Naast dat beschik je met deze maandverband over een enorm zachte toplaag. Alles voor nog meer comfort. Heb je een zware menstruatie dan ben je goed beschermd met dit maandverband van Kotex. Naast dat je het normale Kotex maandverband hebt is er ook de mogelijkheid om een maandverband aan te schaffen voor in de nacht. Al met al een zeer prettig maandverband voor een zeer prettige prijs.

Pluspunten Kotex maandverband Maxi Super

– Dik maandverband voor maximaal comfort

– Extra bescherming voor zware menstruatie

– Prettige aanschafprijs

Welk maandverband bepaalt Kieskeurig.nl als beste uit de test?

Prima maandverband hoor, in mijn lijstje. Maar ook interessant is om te kijken wat vergelijkingswebsite Kieskeurig.nl te melden heeft over beste maandverband. Als je gaat zoeken naar maandverband op deze website dan komt Always Maandverband Classic Normal als eerste naar voren. Het is de klassieke variant op Always Sensitive Ultra Normal. Alhoewel ik de Sensitive Ultra Normal prefereer boven de Classic is dit maandverband zeker aan te raden. Vooral als je wilt besparen op maandverband is dit product uitstekend te gebruiken. Always biedt kwaliteit en kwaliteit is wat je krijgt.

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/product/10482270-always-maandverband-classic-normal-10-stuks#reviews

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste maandverband?

Op de website van de Consumentenbond wordt de vraag gesteld of chemische bestanddelen in maandverband, inlegkruisjes en tampons om geurtjes tegen te houden schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is zo dat geurstoffen in veel producten worden gebruikt. Niet alleen in maandverband dus, maar ook in producten zoals make-up, parfum, tandpasta, deodorant, zeep en shampoo. Het gebruik van dit soort stoffen is aan sterke Europese wetten gebonden en daarom kun je zonder problemen maandverband gebruiken. Het is dus niet schadelijk of slecht voor je gezondheid.

https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/gezondheid-chemicalien-in-maandverband

Dit zegt Radar over alternatieven voor maandverband

Radar belicht verschillende alternatieven voor traditioneel maandverband en tampons, zoals de menstruatiecup, wasbaar maandverband, en speciale onderbroeken. Deze opties worden gepresenteerd als milieuvriendelijker en potentieel gezonder, ondanks het gebrek aan wetenschappelijk onderzoek naar hun veiligheid in vergelijking met conventionele producten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over gratis menstruatieproducten

BNNVARA’s Kassa rapporteert over het initiatief van de Nederlandse Tweede Kamer om menstruatieproducten gratis te maken voor mensen met lage inkomens, een stap naar het uiteindelijke doel om deze producten voor iedereen kosteloos beschikbaar te stellen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen om dit lijstje samen te stellen

De volgende bronnen heb ik gebruikt om dit top lijstje maandverband compleet te krijgen

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/product/10482270-always-maandverband-classic-normal-10-stuks#reviews

Koop nu deze beste maandverband producten

Er zijn ontzettend veel merken te vinden als het op maandverband aankomt. Maar uit mijn eigen ervaring blijkt dat Libresse en Always de top fabrikanten zijn. Je kunt niet missen met deze twee merken maandverband producten en helpen je de dag en nacht doorkomen zonder problemen. Het zit lekker en het gaat doorlekken tegen. En dat is alles wat je mag verwachten van een kwalitatief goede maandverband.

Veel succes met het aanschaffen van je maandverband!