Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 3 Beste maaltijdvervangers van dit moment

De laatste jaren heb ik overgewicht. Heel vervelend, maar mijn eigen schuld. Om dit probleem tegen te gaan besloot ik om maaltijdvervangers uit te proberen. Ik hoorde er in mijn omgeving goede berichten over, dus waarom niet? Ik ging mij interesseren in allerlei soorten producten in de hoop om van mijn overgewicht af te komen. Mijn zoektocht naar een geschikte maaltijdvervanger bleek nog niet zo makkelijk te zijn.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Groot aanbod maaltijdvervangers, veel twijfels

Ik had toen ik begon met het zoeken naar een geschikte maaltijdvervanger ook zo mijn twijfels. De twijfels ontstonden doordat het aanbod van keuze zo groot is van dit soort producten. Wat werkt wel en wat werkt niet vroeg ik mij af. Om mijn twijfels weg te nemen besloot ik voor zeker te gaan. Ik kocht een aantal merken die er leuk uitzagen in de hoop dat er één maaltijdvervanger product zou werken. Helaas was dit niet het geval.

Maaltijdvervangers waren niet effectief genoeg

De maaltijdvervangers waren helemaal niet effectief en ik merkte weinig verschil in mijn gewicht. Ik heb de producten zeker een aantal weken geprobeerd. Waarschijnlijk zou het kunnen komen doordat het de meest goedkope maaltijdvervangers waren die ik vond. Ik raad je aan om nooit zomaar maaltijdvervangers aan te schaffen, omdat ze er interessant uitzien. Doe goed onderzoek naar de producten en heb kennis welke ingrediënten het bevat. Lees gewoon wat recensies door op internet, want er zijn er genoeg te vinden.

Via advies sportschool kwam ik terecht bij uitstekende maaltijdvervangers

Ik gaf mijn zoektocht naar een geschikte maaltijdvervanger niet op en via mijn sportschool kreeg ik goed advies. Een gozer in mijn sportgroep kon mij alles vertellen over maaltijdvervangers. Welke merken je goed kunt gebruiken en welke je het beste kunt vermijden. Zo kreeg ik een aantal handige tip mee en besloot er werk van te maken. De maaltijdvervangers die ik als tip kreeg zocht ik op het internet op en las de recensies door. Overal erg positief. Op basis daarvan besloot ik wederom een aantal maaltijdvervangers aan te schaffen. Dit keer met veel groter succes.

Tevreden gebruiker van deze maaltijdvervangers

De meeste mensen gebruiken maaltijdvervangers voor twee redenen. Eén is om af te vallen en twee is om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik vind beide erg belangrijk en dat is nou niet bepaald wat de maaltijdvervangers doen. Ik ben wél zeer tevreden over mijn huisarts en gebruik de producten die hij voorschreef inmiddels een jaar nu. Ik merk dat ik mij steeds beter gaan voelen en dat ik weer op een net gewicht zit. Dat komt omdat ik meer ben gaan sporten, maar zeker ook door de huisarts. Als leuke bonus nam ik er de beste maaltijdvervangers bij. De beste maaltijdvervangers wil ik graag delen met jullie in dit lijstje, zodat je ook weer op een normaal gezond gewicht kunt komen dankzij jouw huisarts.

Snel overzicht: Deze maaltijdvervangers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor smaakOrangefit Diet Vegan Maaltijdshake: Deze maaltijdvervanger van Orangefit is onze favoriete keuze als het gaat om smaak en duurzaamheid. Orangefit heeft de markt veroverd met zijn vegan maaltijdvervanger. Het is een geweldige combinatie van eiwitten, mineralen en vitamines, zonder gluten, soja, toegevoegde suikers of sucralose. Bovendien is het 100% duurzaam. >> Check laagste prijs
Beste betaalbare optieWeight Care Maaltijdshake Vanille: Deze shake van Weight Care is niet alleen heerlijk, maar ook zeer effectief als maaltijdvervanger. Elke portie bevat slechts 200 calorieën en daarnaast een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen en vitaminen. Het is onze beste betaalbare optie die nog steeds een uitstekende kwaliteit biedt. >> Check laagste prijs
Beste prijs / kwaliteit verhoudingLucovitaal Obesimed Max Forte: Hoewel dit product moet worden gebruikt onder begeleiding van een huisarts, kan het helpen om overgewicht te bestrijden door het verwijderen van suikers, vetten en koolhydraten uit de voeding. Het geeft ook snel een verzadigd gevoel, wat helpt om minder te eten. Dit maakt het voor ons de beste optie voor degenen die hun eetlust willen verminderen.>> Check beschikbaarheid

Wie ben ik om de beste maaltijdvervangers samen te stellen?

Ik ben een man van in de dertig en worstel al een tijdje met mijn gewicht. Vroeger was dat overigens helemaal niet geval en sportte ik ontzettend veel. Door een druk werkleven viel dat sporten weg en ik begon ook nog eens heel ongezond te eten. Een combinatie van niet sporten en ongezond eten is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Ik werd daarom heel dik en woog zelfs boven de 100 kilo. Ik vond het heel vervelend en er kwam een punt dat ik vond dat er iets aan gedaan moest worden. Vandaar dat ik weer meer ging sporten en besloot om maaltijdvervangers te gaan gebruiken. Inmiddels met groot succes kan ik je vertellen.

Waarom je kritisch moet blijven op maaltijdvervangers

In het begin was ik helemaal niet kritisch op dit soort producten. Ik dacht gemakzuchtig dat elke maaltijdvervanger wel goed en effectief zou zijn om overgewicht tegen te gaan. Maar ik heb gemerkt dat dat niet het geval is. Er zijn veel fabrikanten die het simpelweg niet waarmaken. Daar bedoel ik mee dat sommige fabrikanten slechte kwaliteit maaltijdvervangers leveren. Duidelijk werd voor mij dat niet alle producten ervoor zorgen dat je afvalt. Dat is zonde, want maaltijdvervangers vind ik doorgaans erg duur.

Mijn eerste sceptische reactie over maaltijdvervangers

In het begin was ik niet tevreden over het resultaat van mijn maaltijdvervangers. Ik merkte weinig verschil in mijn lichaam. Zo werd ik er niet energieker door, maar begon ik mij een stuk minder te voelen. En ook hielpen de maaltijdvervangers niet bij mijn overgewicht. Een behoorlijke teleurstelling, omdat ik er toch aardig wat geld aan had uitgegeven. Gelukkig via tips van mijn sportschool kwam ik terecht bij een paar kwalitatief uitstekende producten waar ik nu nog steeds heel enthousiast over ben.

Zijn de beloftes van fabrikanten gebakken lucht?

De keuze aan maaltijdvervangers is enorm en elke fabrikant belooft veel. En eerlijk toegeven, sommige fabrikanten maken hun woorden echt wel waar. Maar ik heb gemerkt dat veel fabrikanten dat ook niet doen. Veelal is gewoon gebakken lucht. Dat maakt het heel moeilijk bepalen welke maaltijdvervangers wel en welke maaltijdvervangers niet werken. Daarom raad ik je aan om kritisch te blijven op dit soort producten. Val niet te snel voor de charmes van een fabrikant. Wees kritisch, lees recensies door en vraag desnoods advies op je sportschool. Zij kunnen je van alles vertellen over de beste maaltijdvervangers.

Hoe heb ik de maaltijdvervangers getest?

Alle maaltijdvervangers in dit lijstje heb ik netjes in bezit. Ik heb ze het afgelopen jaar intensief kunnen testen. Sommige waren echt heel goed en zorgden snel ervoor dat ik af ging vallen – met name door de huisarts – en sommige waren er minder goed. Daarom heb ik de keuze gemaakt om alleen de beste maaltijdvervangers in het lijstje te verwerken. Meer dan één heb je er toch niet nodig? Desalniettemin zijn dit voor mij de beste maaltijdvervangers van dit moment, zonder twijfel. Wil je afvallen gebruik dan deze producten.

Top 3 beste maaltijdvervangers van dit moment

1. Orangefit Diet Vegan Maaltijdshake

Dit is dé nummer 1 maaltijdvervanger van dit moment. Orangefit is begonnen in 2014 en heeft inmiddels de Nederlandse markt veroverd met zijn maaltijdvervanger. Dit product is een geweldige combinatie van eiwitten, mineralen en vitamines. Daarnaast is dit product vegan wat betekent dat het geen gluten, soja, toegevoegde suikers of sucralose bevat. Ook is Orangefit Diet Vegan Maaltijdshake 100% duurzaam. Neem deze maaltijdshake maximaal twee keer op een dag. Dit product is ook nummer 1 bij de Consumentenbond.

Pluspunten Orangefit Diet Vegan Maaltijdshake

– Beste uit de test

– 100% duurzaam

– Vegan (bevat geen gluten, soja, toegevoegde suikers of sucralose)

2. Lucovitaal Obesimed Max Forte

Ik ben niet heel erg van goedkoop, maar dit product van Lucovitaal is – uitsluitend met hulp van de huisarts en dus nooit op zichzelf – toch wel erg effectief gebleken tegen overgewicht. Wat dit product namelijk doet is het verwijderen van suikers, vetten, en koolhydraten uit de voeding. Ze verlaten het lichaam in plaats van dat het in de stofwisseling terecht komt. Daarnaast krijg je van dit product snel een verzadigd gevoel, waardoor je minder eetlust krijgt. Zo zorg je ervoor dat je minder porties gaat eten. Tot slot is Lucovitaal Obesimed Max Forte volgens de verpakking wetenschappelijk bewezen een effectief product. Voor mij heeft dit product niet geholpen om mijn gewicht weer naar een normaal niveau te brengen: dat deed alleen de huisarts voor mij.

Pluspunten Lucovitaal Obesimed Max Fort

– Beste budget keuze

– Krijgt er minder eetlust door

– Wetenschappelijk bewezen effectief volgens de verpakking

3. Weight Care Maaltijdshake Vanille

De meeste mensen zullen bekend zijn met deze fabrikant en dat is niet zonder reden. Dit is namelijk een hele lekkere, maar bovenal hele effectieve, maaltijdvervanger om je gewicht – enkel en alleen dankzij de huisarts – weer naar een normaal niveau te brengen. Elke portie van deze shake bevat maar 200 calorieën en bevat daarnaast een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mineralen en vitaminen. Alsof dat nog niet genoeg is bevat deze shake van Weight Care een kleine hoeveelheid vezels en anti oxidanten. Wil je snel en op een gezonde manier afvallen, ga dan naar de huisarts en overweeg dan eens deze maaltijdvervanger van Weight Care te proberen als extraatje. Voor mij is echter de huisarts het meest effectief gebleken.

Pluspunten Weight Care Maaltijdshake Vanille

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Bevat per portie maar 200 calorieën

– Enorme hoeveelheid vezels en anti oxidanten

Wat zegt de Consumentenbond over de beste maaltijdvervanger van dit moment?

Een grote autoriteit als de Consumentenbond weet altijd goed waar ze het over hebben als ze testen uitvoeren. Voor maaltijdvervangers komen zij uit op de maaltijdvervanger van Orangefit. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik helemaal lyrisch over dit product ben. Dit is het perfecte product om binnen een paar weken meerdere kilo’s kwijt te raken. Het bevat een hele effectieve combinatie van eiwitten, mineralen en vitamines en is ook nog eens helemaal vegan. Daarnaast is dit product 100% duurzaam. Orangefit is relatief nieuw binnen de maaltijdvervanger producten, maar weten wel grote indruk te maken. Geweldige maaltijdvervanger die je niet mag missen voor als je overgewicht wilt tegen gaan.

Dit zegt Radar over Maaltijdvervangers

Radar legt uit dat maaltijdvervangers, zoals shakes en repen, alle benodigde voedingsstoffen bevatten die een normale maaltijd zou bieden. Hoewel ze nuttig kunnen zijn voor gewichtsverlies door hun lage caloriegehalte en goede samenstelling, benadrukt expert Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum dat ze niet alle gunstige effecten van hele voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, en vis kunnen vervangen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Shakes en Maaltijdvervangers

Kassa waarschuwt dat veel maaltijdvervangers zoals shakes en repen ongezond zijn door een hoog suikergehalte en een laag eiwitgehalte. Volgens de Consumentenbond bevatten veel van deze producten te weinig van het voor gewichtsverlies cruciale eiwit en vezels, terwijl suikers en ongezonde vulstoffen zoals glucosestroop en maltodextrine vaak worden gebruikt. Er is weinig verbetering gezien in de samenstelling van deze producten sinds 2016, wat wijst op een aanhoudend probleem in de industrie. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Slot-tip: een zelfgemaakte smoothie gaat boven alles

Een gezonde maaltijdvervanger die je altijd gewoon kunt kiezen zonder schuldgevoelens, is een zelfgemaakte smoothie. Je weet namelijk dan zelf wat er precies in zit. Gebruik verschillende soorten ingrediënten voor je vitaminen en eiwitten, zoals haver, bananen, noten, zaden, aardbijen en zuivel. Hier leer je hoe je zelf je smoothie maakt.

Gebruikte bronnen voor dit lijstje beste maaltijdvervangers

https://www.orangefit.nl/fitblog/orangefit/orangefit-diet-consumentenbond-maaltijdvervangers

Klaar om je gewicht op orde te stellen?

Heb je overgewicht en wil je daar wat tegen doen? Bestel vandaag nog maaltijdvervangers? Natuurlijk zul je niet binnen een paar dagen van je overgewicht af zijn. Als je het erg serieus neemt dan kun je binnen een aantal weken resultaat gaan zien. Naast dat je maaltijdvervangers gaat gebruiken hoor je uiteraard ook veel te gaan sporten. Een combinatie van maaltijdvervangers, sporten en gezond eten zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer op een normaal gewicht komt.

Veel succes met de aanschaf van een maaltijdvervanger!