Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste 4 maaltijdshakes van dit moment

Ik ben de laatste jaren erg veel aangekomen. Zoveel zelfs dat ik op een gegeven moment boven de 100 kilo woog. Voor mijn 35-jarige leeftijd en lichaamsbouw is dat alles behalve bevorderend. Ik moest veranderingen in mijn leven doorvoeren. Minder ongezond eten en meer gaan sporten. Daarbij besloot ik ook om maaltijdshakes uit te proberen. Het zoeken van een juiste maaltijdshake bleek nog een hele opgave te zijn.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Assortiment maaltijdshakes is enorm

De reden waarom het een hele opgave was, kwam doordat er enorm veel fabrikanten zijn die dit product aanbieden. Het was voor mij dan ook moeilijk om geschikte shakes te vinden. Zoveel merken, zoveel keuze, welke zou voor mij nu goed zijn? Ik had veel twijfels toen ik het grote aanbod op internet voor mij zag. Daarom besloot ik eenvoudigweg gewoon een aantal merken uit te testen. Gewoon op de gok en kijken wat werkt. Er zou toch iets moeten werken?

Grote teleurstelling over gebruik van mijn eerste maaltijdshakes

Ik kwam bedrogen uit en tot mijn grote spijt werkten alle maaltijdshakes niet naar behoren. De teleurstelling was erg groot, omdat ik aardig wat geld erin had geïnvesteerd. Dat geld had ik uiteindelijk veel beter aan andere dingen kunnen besteden. De maaltijdshakes zorgden bij mij niet voor het gewenste effect. Ik merkte niet dat ik voldoende afviel, terwijl ik toch alle instructies volgde op de verpakking. De maaltijdshakes verdwenen in de keukenla om niet meer gebruikt te worden. Wat moest ik nu?

Goed advies over maaltijdshakes vanuit mijn sportschool

In deze periode ging ik ook heel actief en vol energie naar de sportschool. Goed natuurlijk om af te vallen, maar ook op sociale vlak is het heel leuk. Je leert allemaal nieuwe mensen kennen en bijna hebben ze allemaal hetzelfde doel: afvallen. Althans, de mensen waarbij ik in de groep zit. Al met al kreeg ik contact met iemand van mijn groep op de sportschool en zij kon alles vertellen over de beste maaltijdshakes. Aandachtig nam ik alle informatie op en kreeg een aantal handige maaltijdshakes tips mee om te gaan gebruiken. Deze tips bleken achteraf ontzettend waardevol te zijn en ik had ze niet willen missen. Ze maken namelijk dit lijstje.

Je huisarts – en niet de maaltijdshakes in dit lijstje – zijn effectief

Hoewel je voor juist voedingsadvies alleen bij je huisarts terecht kunt, kan ik uiteindelijk niet anders zeggen dat de maaltijdshakes in dit lijstje voor mij prettig werken. Je drinkt ze natuurlijk om meer verzadigd te raken en meer af te vallen. En dat is nou niet bepaald 100% wat deze producten doen. Alhoewel je dat verwacht bij alle maaltijdshakes, is dat niet bij alle merken het geval. Maar met de maaltijdshakes uit mijn lijstje kun je uitgaan van een lekkere smaak en bij een verder gezonde levensstijl kun je op normale wijze op je lijn letten. Het duurt niet al te lang, maar het gaat ook niet te snel. Alles op een gezonde manier.

Snel overzicht: Deze maaltijdshakes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor duurzaamheidOrangefit Diet Vegan Maaltijdshake: Deze maaltijdshake van Orangefit springt er voor ons uit als de meest duurzame optie. De shake is volledig veganistisch en bevat geen onnodige toevoegingen zoals soja, lactose, gluten, sucralose of toegevoegde suikers. >> Check laagste prijs
Beste bron van vezels en eiwittenOptimum Opti Lean-Meal Maaltijdshake: We zijn ook onder de indruk van de Optimum Opti Lean-Meal Maaltijdshake. Deze shake is een geweldige bron van vezels en eiwitten, dankzij ingrediënten zoals lijnzaad, haver en kikkererwten. Daarnaast bevat de shake slechts 3,6 gram suiker per 100 gram, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over overtollige suikers. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeSlimfast Meal Replacement Powder Maaltijdshake: Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke maaltijdshake, is de Slimfast Meal Replacement Powder onze aanbevolen keuze. Deze maaltijdshake is rijk aan proteïne en levert 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen. Bovendien bevat deze maaltijdshake geen toegevoegde suikers. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste maaltijdshakes te bepalen?

Ik ben een man van 35 en heb de laatste jaren veel last van overgewicht. Vroeger toen ik nog heel jong was sportte ik veel, maar de laatste jaren nauwelijks meer. Niet nauwelijks, eigenlijk helemaal niet. En de gevolgen ben ik gaan merken. Ik werd erg dik wat ik verschrikkelijk vond. Ook voelde ik mij een stuk minder energiek en had weinig zin om elke dag op te starten. Gelukkig met het gebruik van de juiste maaltijdshakes ben ik deze periode doorgekomen. Ik kan nu stellen dat ik weer kerngezond ben en dat is mede te danken aan de maaltijdshakes. Je vindt de beste shakes in dit lijstje.

Waarom je kritisch moet zijn op deze producten

Elke fabrikant van maaltijdshakes weet het plaatje heel rooskleurig te schetsen. Het voornaamste wat ze beloven is dat je gaat afvallen. Veel afvallen en snel afvallen. Daar kan een kern van waarheid inzitten, maar ik heb gemerkt dat dat bij veel maaltijdshakes dit niet het geval is. Veel maaltijdshakes zijn niet effectief genoeg om je te laten afvallen. Daarom raad ik je aan om niet zomaar shakes te gaan kopen. Lees reviews van de shakes door en kijk wat andere mensen ervan vinden. Zo kom je dit heldere conclusies en hoef je niet onnodig veel geld uit te geven aan dit soort producten. Maaltijdshakes kunnen toch al gauw duur worden. Om dan slechte kwaliteit shakes te kopen is gewoon zonde van je geld.

Eerste sceptische reactie over mijn gebruik van maaltijdshakes

Toen ik begon met maaltijdshakes gebeurde er vrij weinig. Je gaat ervan uit dat de shakes zorgen dat je gaat afvallen. Ik begrijp dat afvallen niet binnen een paar dagen is gebeurd, maar na een paar weken weinig resultaat te zien was ik erg teleurgesteld. Ik had net de verkeerde merken te pakken van maaltijdshakes. Daarbij moet ik toegeven dat de maaltijdshakes relatief goedkoop waren. Mijn slechte ervaring zou te maken kunnen hebben met de minder kwaliteit van het product. Uiteraard ben ik nu zeker van mijn zaak en weet welke maaltijdshakes effectief werken.

Wat beloven fabrikanten van maaltijdshakes?

Mensen die maaltijdshakes gebruiken doen dat voornamelijk met één doel: afvallen. En dat is waar de meeste fabrikanten dan ook mee adverteren. Slogans zoals “afvallen binnen een week” zijn heel mooi, maar echt waar? Binnen een week 10 kilo afvallen? Dat gaat natuurlijk nooit niet gebeuren en je moet realistisch blijven. Ik begrijp waarom fabrikanten van maaltijdshakes dit soort slogans gebruiken, maar prik er doorheen. Ga je zelf inlezen over de shakes en kijk wat andere mensen erover vertellen. Op internet zijn er genoeg review websites te vinden helemaal toegewijd aan maaltijdshakes. Zo kom je uiteindelijk terecht bij kwalitatief sterke maaltijdshakes.

Hoe heb ik de maaltijdshakes getest?

Alle maaltijdshakes die je in dit lijstje vind heb ik in bezit en de afgelopen tijd intensief getest. Ik moet eerlijk toegeven dat er veel shakes het lijstje niet hebben gehaald. Ze voldeden simpelweg niet aan mijn eisen en waren van mindere kwaliteit. De maaltijdshakes in het lijstje zijn naar mijn mening de beste op de Nederlandse markt. Je kunt niet verkeerd gaan met deze producten. Het zorgt ervoor dat je je snel verzadigd voelt en binnen een aantal weken merk je dat je langzaam gaat afvallen. Het zijn volgens mij de perfecte maaltijdshakes en ook nog eens met een lekker smaakje.

Top 3 beste maaltijdshakes

1. Orangefit Diet Vegan Maaltijdshake

Ik twijfel niet over deze maaltijdshake van Orangefit. Het is naar mijn mening de beste en gezondste maaltijdshake op dit moment te koop. Het heeft een combinatie van eiwitten, mineralen en vitamines waardoor je snel vol raakt. Daarnaast is deze maaltijdshake 100% duurzaam en ook nog eens vegan. Vegan betekent dat de shake geen soja, lactose, gluten, sucralose of toegevoegde suikers bevat. Neem maximaal 2 shakes op een dag en je zult snel gaan afvallen. Beste uit de test met volle overtuiging, vindt overigens ook de Consumentenbond.

Pluspunten Orangefit Diet Vegan Maaltijdshake

– Beste uit de test

– 100% duurzaam

– Vegan

2. Optimum Opti Lean-Meal Maaltijdshake

Duidelijk voor mij is dat deze maaltijdshake van Optimum ook erg goed is. Deze maaltijdshake bestaat onder andere uit lijnzaad, haver en kikkererwten. Daarnaast is het een bron van vezels en bevat het veel eiwitten. Eiwitten zorgen voor instandhouding en groei van je spiermassa. Je hoeft je geen zorgen te maken over te veel suikers, want het bevat maar 3.6 gram suikers op 100 gram. Deze maaltijdshake is helemaal perfect voor ontbijt, lunch of avondeten en je raakt er snel verzadigd door.

Pluspunten Optimum Opti Lean-Meal Maaltijdshake

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Bestaat onder andere uit lijnzaad, haver en kikkererwten

– Bron van vezels en eiwitten

3. Slimfast Meal Replacement Powder Maaltijdshake

Iedereen moet dit merk kennen, Slimfast. Alhoewel het best bekend is, heerst ook de kwaliteit van het product. Groot en massa in een product hoeft niet meteen slechte kwaliteit te betekenen. Voor mij is Slimfast deze afgelopen tijd altijd een zekerheidje geweest. De maaltijdshake is rijk aan proteïne en bevat maar liefst 30% van de dagelijkse aanbevolen vitamines en mineralen. Geen toegevoegde suikers en binnen een handomdraai klaar te maken. Daarnaast is dit een budget keuze en dus heel aantrekkelijk om geld mee te besparen. Zeker als je Slimfast gaat vergelijken met andere hoogwaardige kwaliteit maaltijdshakes.

Pluspunten Slimfast Meal Replacement Powder Maaltijdshake

– Beste budget keuze

– Bevat maar liefst 30% aan de dagelijkse aanbevolen vitamines en mineralen

– Geen toegevoegde suikers

Wat zegt de Consumentenbond over de beste maaltijdshake te koop in Nederland?

Leuk mijn prachtige lijstje over maaltijdshakes, maar wat zegt een grote autoriteit als de Consumentenbond over de beste maaltijdshake? Zij stellen dat de Orangefit Diet Vegan Maaltijdshake als beste maaltijdshake uit de test komt. De reden is voor mij volkomen duidelijk. Het is vegan, het is duurzaam, het zorgt voor afvallen en het is ook nog eens lekker. Orangefit heeft een fantastisch product op de markt weten te brengen en ben er erg enthousiast over. Waren alle maaltijdshakes maar zoals deze van Orangefit.

https://www.orangefit.nl/fitblog/orangefit/orangefit-diet-consumentenbond-maaltijdvervangers

Dit zegt Radar over maaltijdvervangers

Volgens Radar bevatten maaltijdvervangers zoals shakes en repen alle essentiële voedingsstoffen voor een volwaardige maaltijd, maar kunnen ze de diverse voordelen van hele voedingsmiddelen niet volledig nabootsen. Hoewel ze nuttig zijn voor gewichtsverlies, missen gebruikers mogelijk de gezondheidsvoordelen van groenten, fruit, en kauwen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over maaltijdshakes en afvalrepen

Kassa meldt dat veel maaltijdshakes en afvalrepen ondanks hun claims vaak veel suiker en weinig vezels en eiwitten bevatten, wat hun effectiviteit als gezonde maaltijdvervangers ondermijnt. Sommige bevatten zelfs meer suiker dan cola of een Snickers, wat vraagtekens zet bij hun nut voor gewichtsverlies. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor het samen te stellen van dit lijstje?

https://www.orangefit.nl/fitblog/orangefit/orangefit-diet-consumentenbond-maaltijdvervangers

Ben je klaar om weer op een normale gewicht te komen?

Ben je klaar met je zware lijf en wil je weer op een normaal gewicht komen? Start dan vandaag nog om naar de huisarts te gaan, en neem alleen op zijn advies maaltijdshakes. Het is natuurlijk wel zo dat je wat meer moet doen dan alleen deze shakes drinken. Zo is bewegen zeer belangrijk en ook ongezonde voedsel eten kun je beter laten. De maaltijdshakes zijn ideaal om ongezond(er) eten te vermijden. Je kunt ze zowel als ontbijt, lunch of avondeten drinken. Het effect zul je al binnen een paar weken merken. Maar het is echt een combinatie van alles. Veel bewegen en gezond eten is de sleutel tot een goed gewicht.

Veel succes met het aanschaffen van je maaltijdshakes!