Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Top 5 Beste luizenshampoo van dit moment

Je zult het als ouder van een kind op de basisschool vast hebben meegemaakt, luizen. Heeft iemand eenmaal luizen in de klas kan dit zich snel gaan verspreiden. Mijn kind kreeg ook last van luizen in het haar. Het beste wat je daartegen kunt doen is door het gebruiken van een luizenkam, maar ook luizenshampoo is zeer effectief. De beste luizenshampoo heb ik op een rijtje gezet in dit lijstje.

De zoektocht naar de juiste luizenshampoo was niet heel makkelijk

Maar mijn zoektocht luizenshampoo werd mij niet heel makkelijk gemaakt. De reden waarom het moeilijk was om een effectieve luizenshampoo te vinden kwam doordat er een enorm aanbod te vinden is. Ook verschillen de producten niet veel van elkaar en moet je goed weten wat je precies koopt. Om die reden besloot ik gewoon een aantal luizenshampoo producten aanschaffen, met de hoop dat iets zou werken.

Eerste aanschaf van luizenshampoo was niet heel effectief

Helaas waren mijn eerste aankopen niet effectief genoeg om luizen tegen te gaan. De luizen bleven terugkomen en de shampoos waren zonde van mijn geld. Eerlijk gezegd had ik meer en beter onderzoek moeten doen naar de producten. Ik had beter recensies moeten doorlezen op internet en ook advies moeten vragen aan mijn huisarts. Dat deed ik allemaal niet en kocht op de gok een aantal shampoos. Wat een zonde van mijn tijd en geld.

Door het advies van een ouder kwam ik bij de juiste shampoos terecht

Gelukkig kwam ik door een ouder van school terecht bij een aantal goede luizenshampoos. Het waren merken die mij nog niet eerder zijn opgevallen en leken veelbelovend. Op dit advies besloot ik deze producten aan te schaffen en dit keer groot succes. De luizenshampoos waren direct zeer effectief en verhielpen het luizenprobleem bij mijn zoon. Ik kan nu niet meer zonder deze shampoos en ik deel ze graag met jullie om te voorkomen dat je een kwalitatief minder merk luizenshampoo koopt.

Wat is een luizenshampoo precies?

Als je het hebt over luizenshampoo dan is dat een schuimende oplossing. Het heeft diverse bestanddelen die luizen elimineren op het hoofdhuid van de persoon. Tegenwoordig werken luizenshampoos heel effectief en snel om luizen te verwijderen. Daarnaast heeft het een langdurige werking, zodat je zeker weet dat de luizen niet meer terugkomen. De producten zijn relatief duur, maar het geld zeker waard.

Snel overzicht: Deze luizenshampoos raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor effectiviteitPrioderm Shampoo Plus Luizenshampoo: Deze luizenshampoo staat bovenaan onze lijst vanwege zijn uiterst effectieve werking tegen luizen en zijn beschermende eigenschappen tegen een nieuwe luisbesmetting. Deze shampoo, geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en voor volwassenen, heeft een inwerktijd van 15 minuten en bevat geen pesticiden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor budgetLicener Shampoo Anti Luis: De Licener Shampoo Anti Luis biedt een zeer krachtige luizenshampoo voor een nette budget prijs. Gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten, elimineert het luizen na slechts tien minuten behandeling. Bovendien is kammen na het aanbrengen en uitspoelen van deze shampoo overbodig, waardoor deze shampoo niet alleen effectief maar ook gemakkelijk in gebruik is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor preventieVolatile Anti-Hoofdluis Luizenshampoo: Deze luizenshampoo van Volatile is effectief in het voorkomen van luizen en is ook uitstekend voor het nabehandelen van de hoofdhuid. De shampoo bevat 1% zuivere essentiële olie. Ook andere gezinsleden kunnen deze luizenshampoo gebruiken voor extra preventie. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste luizenshampoo te testen?

Ik ben een vader en heb inmiddels drie jonge kinderen. Ze zitten allemaal op de basisschool en je zult vast het probleem wel kennen van luizen in de klas. Ook ik kreeg daar mee te maken en het was noodzakelijk om daar snel iets tegen te doen. Vandaar dat ik mij begon te interesseren in luizenshampoo. Ik hoorde er veel goede en slechte verhalen over. Uiteindelijk is het door deze producten gekomen dat luizen bij mijn kinderen geen probleem meer vormden.

Waarom je kritisch moet blijven op producten zoals luizenshampoo

Fabrikanten zijn mooie praatjesmakers, maar ik raad je aan om altijd kritisch te blijven. Kritisch in de zin om niet direct de mooie slogans te geloven. Natuurlijk zal het vast een kern van waarheid bevatten in wat ze zeggen, geloof het niet direct. Heb je een luizenshampoo op het oog lees dan eerst recensies door op het internet. Vraag desnoods je huisarts om wat advies. Zo weet je duidelijk wat je koopt en zal het product je niet snel teleurstellen. Koop daarom ook niet zomaar op de gok een luizenshampoo.

Mijn eerste sceptische indruk over luizenshampoo

Toen ik begon met het gebruiken van luizenshampoo voor mijn kinderen was ik niet heel tevreden. Ik zag dat de luizen terugkwamen en dat de shampoo niet effectief genoeg was. De reden daarvoor kan zijn dat het een té goedkope shampoo was. Goedkope luizenshampoos bevatten namelijk niet de juiste ingrediënten om luizen effectief te elimineren. Tegenwoordig weet ik heel goed welke luizenshampoos het beste werken. Deze shampoos deel ik graag met jullie in dit lijstje.

Wat beloven fabrikanten over luizenshampoos?

Fabrikanten zijn dus hele mooi praatjesmakers. Dat geldt ook voor fabrikanten van luizenshampoos. Ze moeten hun product natuurlijk zo mooi en interessant mogelijk op de markt brengen, ik begrijp het. Desalniettemin vind ik dat je het allemaal niet zo snel moet geloven. Prik door mooie slogans heen als “elimineert luizen en neten binnen 10 minuten”. Er kan een kern van waarheid inzitten, maar wees kritisch. Struin het internet af voor recensies, zowel positief als negatief. Zo kom je tot een duidelijke conclusie en schaf je geen product aan waar je later spijt van krijgt.

Hoe heb ik de producten getest?

Alle luizenshampoo producten heb ik heel mooi in huis gehaald en allemaal kunnen testen. Ik zag duidelijk dat er een aantal shampoos heel effectief waren, maar dat er ook een aantal slechte kwaliteit luizenshampoos tussen zaten. Alleen de beste vijf luizenshampoos heb ik meegenomen voor dit lijstje. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook het advies meegenomen van mijn huisarts. Hij kon mij veel vertellen over diverse fabrikanten en welke shampoos ik juist wel en juist niet moest gebruiken. Dit advies heb ik verwerkten in de teksten.

Top 5 beste luizenshampoos

1. Prioderm Shampoo Plus Luizenshampoo

Zonder twijfel zet ik deze Prioderm luizenshampoo gewoon op nummer één. Het gaat luizen tegen en daarnaast beschermt deze shampoo tegen een nieuwe luis besmetting. Deze luizenshampoo heeft een inwerktijd van 15 minuten en bevat geen pesticiden. Ook mooi aan deze luizenshampoo is dat het statische aantrekking vermindert. Zo komt de luis een stuk moeilijker op het haar terecht. Prioderm Shampoo Plus is geschikt voor kinderen vanaf 12 maanden en voor volwassenen.

Pluspunten Prioderm Shampoo Plus Luizenshampoo

– Beste uit de test

– Inwerktijd van 15 minuten

– Elimineert luizen op zeer effectieve wijze

2. Licener Shampoo Anti Luis

Fabrikant Licener heeft een zeer krachtige luizenshampoo op de markt weten te brengen, voor een zeer nette budget prijs. Op basis van natuurlijke ingrediënten elimineert het de luizen na een behandeling van slechts tien minuten. Dat komt met name door een werkzame stof genaamd Neem-extract. Dit extract is klinisch bewezen en enorm effectief om luizen tegen te gaan. Je hoeft na het aanbrengen van deze luizenshampoo niet meer te kammen, dat is overbodig geworden. Zeer nette prijs, voor een zeer nette luizenshampoo.

Pluspunten Licener Shampoo Anti Luis

– Beste budget keuze

– Speciaal Neem-extract

– Hoeft na aanbrengen en uitwassen van de shampoo het haar niet uit te kammen

3. Paranix Extra Strong

Paranix Extra Strong is qua prijs aan de hoge kant, maar uiterst effectief. Met 100% doeltreffendheid elimineert het luizen binnen vijf minuten. Eenmaal dit product aangebracht op je haren beschermt het 72 uur tegen een herbesmetting. Je kunt deze luizenshampoo gebruiken voor ongeveer acht behandelingen en bevat allerlei speciale ingrediënten. Denk hierbij aan Linalol, Osmolene en Limonéne. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat luizen effectief worden aangepakt. Iets duurdere luizenshampoo dus, maar kwalitatief zeer sterk en krachtig.

Pluspunten Paranix Extra Strong

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Beschermt 72 uur tegen een herbesmetting

– 100% doeltreffendheid

4. Volatile Anti Hoofdluis Luizenshampoo

Ik ben tegenwoordig niet meer van de goedkope luizenshampoo merken, maar ik wil deze shampoo van fabrikant Volatile je niet onthouden. Het helpt namelijk op een zeer effectieve wijze luis te voorkomen en is ook nog eens heel goed voor het nabehandelen van het hoofdhuid. Dit product bevat 1% aan zuivere essentiële olie. Je kunt voor extra preventie ook gezinsleden deze luizenshampoo laten gebruiken. Neem het zekere voor het onzekere.

Pluspunten Volatile Anti Hoofdluis Luizenshampoo

– Relatief goedkoop

– Bevat 1% aan zuivere essentiële olie

– Voorkomt op zeer effectieve wijze luis

5. Cleani Kid Anti Luis Luizenshampoo

Tot slot een leuke budget luizenshampoo van fabrikant Cleani. Deze shampoo bevat allerlei natuurlijk ingrediënten om luizen tegen te gaan. Dan kun je denken aan lavendel, rozemarijn, thijm, teatree en pijnboom. Dit alles zorgt voor een hele effectieve bestrijding van luis. De zuivere appelazijn zorgt ervoor de de luizen loslaten. Deze luizenshampoo is een uitstekend product om luizen tegen te gaan.

Wat vertelt de Consumentenbond om luizen het beste tegen te gaan?

De Consumentenbond is een grote autoriteit waar je van op aan kunt. Over de beste luizenshampoo vertellen zij dat je het beste middelen met dimeticon kunt aanschaffen. De reden is omdat daar geen insecticiden in zitten. Dimeticon zorgt voor een sluitend laagje over de luis en daardoor stikt de luis. Resistentie bij dimeticon is onmogelijk en dat is wel het geval bij producten met permetrine en malathion. Dat gezegd hebbende raadt de Consumentenbond het product XTluis Lotion aan.

Dit zegt Radar over hoofdluisbestrijding

Radar onderzoekt effectieve methoden voor het bestrijden van hoofdluis, waarbij het RIVM de natte-kam-methode als meest effectief aanbeveelt. Deze methode omvat het dagelijks nat kammen van het haar gedurende veertien dagen. Het RIVM adviseert tevens het gebruik van antihoofdluismiddelen met dimeticon, omdat luizen hier niet resistent tegen kunnen worden. Andere huismiddeltjes zoals azijn of mayonaise zijn niet wetenschappelijk bewezen effectief. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over luizen kammen zonder tranen

BNNVARA’s Kassa biedt een lifehack voor het kammen van luizen en neten zonder tranen, door het gebruik van conditioner. Deze methode maakt het kammen minder pijnlijk en maakt het dagelijkse proces van luizen kammen bij kinderen gemakkelijker te verdragen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen om dit lijstje samen te stellen

De volgende bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje samen te stellen en compleet te maken.

https://www.consumentenbond.nl/gezondgids/hoe-zit-dat/gezondheid-goed-middel-bij-hoofdluis

Elimineer vandaag nog hoofdluis bij je kinderen

Luizen bij kinderen komen vaak genoeg voor. Eigenlijk moet je preventief al maatregelen nemen. Dat doe je door veel te kammen, maar ook door gebruik te maken van luizenshampoo. Bij de producten van dit lijstje kun je uitgaan van uitstekende kwaliteit luizenshampoo. Het elimineert de luis en zorgt dat het niet meer terugkomt.

Veel succes met het aanschaffen van luizenshampoo!