Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De Top 4 beste luiers van dit moment

Hoera we hebben een baby! Het is een jongetje geworden en we zijn er heel trots op. Kerngezond en huilt gelukkig niet te veel, alhoewel het soms nachten doorhalen is voor ons als ouders. Er komt veel kijken bij een pasgeboren baby. Je moet ineens van alles. Een van de dingen die niet mag ontbreken zijn luiers. Daarom ben ik de laatste maanden begonnen met een zoektocht naar de beste luiers te koop.

De zoektocht naar goede luiers was niet heel makkelijk

En ik kan je eerlijk vertellen dat deze zoektocht niet heel makkelijk is. Er zijn tegenwoordig zoveel merken te koop in de winkel en op online webshops. Alle fabrikanten beloven dat zij de beste luiers verkopen. Dan heb ik het nog geens gehad over de prijs. Wat is het duur allemaal zeg. Waarom moeten luiers zo duur zijn? Het vergemakkelijkt mijn zoektocht naar de beste luiers niet.

Eerste aankopen waren van flut kwaliteit

Ik besloot om het eenvoudig aan te pakken. Ik kocht een aantal goedkope merken luiers met de hoop dat één van deze merken goed zou werken. Helaas was dat niet mijn beste besluit van de afgelopen maanden, want de luiers waren van flut kwaliteit. Het was helemaal drama. De luiers zaten niet lekker bij onze baby en het lekte ook nog heel snel door. Grote teleurstelling, weggegooid geld, dit moest beter kunnen.

Door advies Facebook kreeg ik aantal goede luiers getipt

En gelukkig werd het ook beter door advies te krijgen op social media platform Facebook. Ik stelde een vraag via Facebook en vroeg mijn Facebook vrienden naar de beste luiers. Ik kreeg veel reacties en kon op basis van deze informatie goed bepalen welke luiers ik kon gaan kopen. Dat waren een aantal merken en deze merken werkten heel goed. Bedankt mijn Facebook vrienden voor het uitstekende advies, had ik veel eerder moeten doen.

Waar een goede luier allemaal aan moet voldoen

Een luier moet naar mijn mening goed bij je baby zitten, niet te los niet te strak. Daarnaast moet het een goede vochtabsorptie hebben. En het moet ook nog eens van hele goede kwaliteit zijn. Dit mag je vind ik kunnen eisen van luiers. De luiers in mijn lijstje voldoen gelukkig allemaal aan deze eisen. Perfect is onmogelijk, maar het neigt er toch wel heel erg naar. Geweldige luiers zijn het. Heb je een baby dan mag je deze luiers niet missen.

Snel overzicht: Deze luiers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor premium kwaliteitPampers Premium Protection Luiers: Pampers is een betrouwbaar merk en deze luiers vormen geen uitzondering. De uitstekende vochtabsorptie, comfortabele pasvorm en zachte textuur maken deze luiers tot onze topkeuze voor premium kwaliteit. Ze zijn wel iets prijziger, maar volgens ons is de investering het absoluut waard voor de ongeëvenaarde kwaliteit. >> Check laagste prijs
Beste budgetvriendelijke nachtoptieDryNites luierbroekjes: Als je op zoek bent naar een betaalbare nachtelijke oplossing, raden we de DryNites luierbroekjes aan. Ze zijn speciaal ontworpen voor nachtgebruik en zijn nauwelijks te onderscheiden van normale onderbroeken, wat het zelfvertrouwen van je kind kan versterken. De vochtabsorptie is uitstekend, wat zorgt voor een droge en comfortabele nachtrust. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingEtos Woezel & Pip Luiers Junior: Deze luiers van Etos bieden een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn extra absorberend dankzij de speciale Magical Air Channels en houden de huid van je baby tot wel 12 uur droog, zowel overdag als ’s nachts. We vinden dat deze luiers een geweldige balans bieden tussen prijs en prestatie. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste luiers uit te testen?

Ik ben een trotse vader van baby boy. Inmiddels alweer één jaar oud en wat gaat de tijd toch snel. Heel cliché, maar het is echt zo. De tijd vliegt voorbij als je erover na gaat denken. Desalniettemin komt er veel kijken bij een baby. Er moet een babykamer komen en er moeten allemaal spullen aangeschaft worden. En luiers zijn daar een belangrijk onderdeel van. Vandaar dat ik mij de afgelopen tijd ben gaan interesseren in goede kwaliteit luiers. Ik heb gemerkt dat veel (goedkope) luiers van een stuk mindere kwaliteit zijn dat duurdere luiers.

Waarom je kritisch moet blijven op producten zoals luiers

Ik zeg het tegen iedereen, blijf altijd kritisch op dit soort producten. Door mijn enthousiasme deed ik dat bij mijn eerste luiers kopen niet, en dat ging helemaal de mist in. Ik kocht in het begin goedkope luiers en dat had ik nooit moeten doen. Ik had mij beter moeten inlezen in de voor- en nadelen van de luiers. Als ik dat had gedaan had dat mij heel veel geld gescheeld. Naar mijn mening kun je beter wat meer geld uitgeven voor luiers, zodat je er veel langer mee kunt doen en je niet in de troep komt te zitten.

Mijn eerste sceptische reactie over het gebruik van luiers

Het eerste gebruik met luiers was voor mij vooral een nare ervaring. De luiers zaten niet goed bij ons baby’tje en ook de vochtabsorptie was verre van ideaal. Het had allemaal te maken met de kwaliteit van de luiers. Ze waren erg goedkoop en dan hoop je maar dat alles goed gaat. Dat deed het dus niet en ik had er achteraf erg spijt van. Had ik toch maar de duurdere varianten aangeschaft. Ik wil jou de moeite besparen en je op weg helpen naar een aantal goede kwaliteit luiers.

Wat beloven fabrikanten van luiers?

Fabrikanten kunnen van alles beloven, maar of het allemaal waar is? Uit eigen ervaring spreek ik dat fabrikanten hun luiers soms veel te mooi in de verkoop zetten. Dat geldt vooral bij de goedkope merken luiers. Het is heel aantrekkelijk om voor deze producten te kiezen, maar bedenk wel goed dat het van een stuk mindere kwaliteit is. Dan mogen er nog zoveel mooie woordjes op de verpakking staan, ik geloof het niet meer. Ik ben tegenwoordig een stuk kritischer geworden en prik door de mooie woorden heen. Jij zou dat ook moeten doen.

Hoe heb ik de luiers getest?

De luiers in dit lijstje heb ik het afgelopen jaar intensief kunnen testen, omdat we op dit moment een baby hebben van een jaar oud. Zo ben ik er inmiddels heel goed achter gekomen welke luiers perfect van kwaliteit zijn en welke van mindere kwaliteit zijn. Ik wil je graag de moeite besparen en zorgen dat jij voor de juiste luiers kiest voor je baby. Dat gaat je een hele hoop tijd, geld en moeite schelen. Het verschonen van luiers doe je natuurlijk niet graag, maar met deze luiers wordt het een groot plezier. Wat te overdreven, maar je zult merken dat verschonen wel een stuk sneller gaat.

Top 4 beste luiers van dit moment

1. Pampers Premium Protection Luiers

Iedereen is erover uit en ik ook. Fabrikant Pampers is de koning, of koningin, van de luiers. Je kunt simpelweg niet verkeerd gaan met deze luiers. De kwaliteit is top notch en alles is gewoon goed aan deze luiers. Goede vochtabsorptie, prettige pasvorm en ontzettend zacht. Ja, je betaalt er wel wat meer voor dan gewoon, maar het gaat je echt veel schelen als je Pampers aanschaft. Dan maken die paar euro’s ook niet meer uit. Voor baby’s is Pampers Premium Protection Luiers het beste product op de markt, zonder twijfel.

Pluspunten Pampers Premium Protection Luiers
– Beste uit de test
– Goede vochtabsorptie
– Ontzettend zachte luiers

2. DryNites luierbroekjes

Dit zijn luierbroekjes voor in de nacht. En DryNites weten heel goed hoe ze luierbroekjes moeten maken voor in de nacht. Als je kind overdag al zindelijk is, maar in de nacht nog niet dan zijn deze luierbroekjes perfect geschikt. Naast dat het een uitstekend vochtabsorptie heeft, lijkt het ook nog eens alsof je kind een echte onderbroek aan heeft. Het lijkt dus helemaal niet op een luier. Dit zorgt ervoor dat je kind meer zelfvertrouwen krijgt en zonder zorgen de nacht doorkomt. Tevens zeer aantrekkelijke budget prijs.

Pluspunten DryNites luierbroekjes
– Speciaal voor in de nacht
– Uitstekende vochtabsorptie
– Beste budget keuze

3. Etos Woezel & Pip Luiers Junior

Relatief goedkope luiers, maar ontzettend goed van kwaliteit. Etos Woezel & Pip luiers zijn heel zacht voor de billetjes van de baby en zijn extra absorberend. Dat komt door de speciale Magical Air Channels. Een leuk bedenksel van de fabrikanten. Desalniettemin nemen deze speciale kanalen het vocht goed op en zorgt voor een snelle afvoer. Deze luiers van Etos houden het huidje van de baby tot maar liefst 12 uur droog. Dat geldt voor zowel overdag als in de nacht. Beste prijs / kwaliteitverhouding zijn deze luiers wat mij betreft.

Pluspunten Etos Woezel & Pip Luiers Junior
– Beste prijs / kwaliteitverhouding
– Luiers zijn extra absorberend
– Houd het huidje van de baby tot maar liefst 12 uur droog

4. Huggies luierbroekjes Ultra Comfort Unisex

Tot slot mogen de luierbroekjes van Huggies niet ontbreken in dit lijstje. Ik heb ontzettend veel geprofiteerd van deze luierbroekjes bij onze baby. Het heeft een speciale Quick Dry technologie. Dit betekent dat de vochtabsorptie binnen enkele seconden geregeld is en zodoende de billetjes van de baby beschermd en droog blijven. Daarnaast voelen deze luierbroekjes ontzettend zacht aan en is het heel makkelijk aan- en uittrekken. Voor mij een niet te missen luierbroekje voor de baby en noemenswaardig.

Pluspunten Huggies luierbroekjes Ultra Comfort Unisex

– Speciale Quick Dry technologie

– Vochtabsorptie binnen enkele seconden

– Het luierbroekje voelt ontzettend zacht aan

Wat zegt de Consumentenbond over de beste luiers te koop?

Leuk zo’n lijstje van mij, maar wat vindt een grote autoriteit als Consumentenbond de beste luier? Zij stellen niet heel verrassend dat Pampers de beste kwaliteit luiers heeft. Ik begrijp ze volkomen en ze zijn niet de enige die dit zeggen. Er zijn genoeg andere websites waar Pampers luiers het beste uit de test komen. Ook ik vind dat Pampers simpelweg de beste luister van dit moment hebben. Dat komt omdat deze luiers een heel goede vochtabsorptie hebben, makkelijke pasvorm en ontzettend zacht zijn. Dit zijn de luiers die je moet hebben, ook al zijn ze wat aan de dure kant.

Dit zegt Radar over de Prijs van Luiers

Radar rapporteert dat de prijs van luiers dreigt te stijgen als gevolg van dalende voorraden houtpulp, verergerd door de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende handelsblokkades met Rusland. Hoewel de vraag naar essentiële papierproducten zoals tissues en toiletpapier stabiel blijft, vormt dit een extra financiële last voor consumenten die al te maken hebben met prijsstijgingen in andere sectoren. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over het Recyclen van Luiers

Kassa belicht een onderzoek naar het milieuvriendelijker verwerken van vieze luiers, inclusief incontinentieproducten voor volwassenen. Staatssecretaris Wilma Mansveld kondigde aan dat er naar recyclingmogelijkheden wordt gekeken, waarbij niet alleen de papiervezels en het kunststof recyclebaar blijken, maar ook fosfaten en energie uit de gebruikte producten kunnen worden teruggewonnen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje samen te stellen?

De volgende bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje.

https://luier.nl/pampers/consumententbond-test-luiers-pampers-winnaar

Bespaar niet op luiers en kies alleen voor de beste

Heb je net een baby dan raad ik je af om te besparen op luiers. Dat is niet goed en zodra je dat wel gaat doen zul je merken dat je beter voor de duurdere varianten had kunnen gaan. Pampers is de grote winnaar van de test en ik sta er met de volle 100% achter. Maar ook de

andere merken in dit lijstje mogen er zijn. Je kunt uitgaan van kwaliteit en dat het huidje van je baby voldoende wordt beschermd. Met merken als Pampers, Huggies, DryNite en Etos kun je goed vooruit.

Veel succes met het aanschaffen van luiers voor je kindje!