Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De Top 4 beste lippenstift van dit moment

Voor mij zijn gezonde lippen belangrijk, maar mooie lippen zijn nog belangrijker. Vandaar dat ik allerlei soorten lippenstiften in huis heb. Je kunt je look niet beter finishen dan met een geweldige lippenstift. Daarom ben ik de laatste jaren mij gaan interesseren op het gebied van diverse soorten lippenstift en ben tot een mooi lijstje gekomen welke ik met jullie graag wil delen.

Mijn twijfels over mijn eerste lipstick aankopen

Toen ik startte met mij te interesseren in lippenstift twijfelde ik wel heel erg. Je kunt stellen dat er tegenwoordig meer lipstick soorten in de wereld zijn dan mensen, zoveel aanbod. Wat zijn nu echt goede lipstick merken en welke kun je beter niet kopen? Om mijn twijfels en onzekerheid weg te nemen besloot ik gewoon een aantal leuke merken aan te schaffen. Op goed geluk probeerde ik er een aantal uit. Dat had ik heel eerlijk beter niet kunnen doen.

Weinig nagedacht over mijn complete look

Ik dacht niet goed na over de kleuren en besefte niet wat er goed bij mijn look zou passen. Het was een hele teleurstelling dat mijn eerste echte lipstick producten niet een heel groot succes waren. Vandaar dat de lipstick ook snel in het ladekastje verdween. Zonde van de lipstick en heel zonde van het geld. Ik had er namelijk redelijk wat geld voor uitgegeven. En in die tijd had ik nog niet zoveel geld te besteden.

Op zoek naar de juiste inspiratie

Dat moest beter kunnen en ik zocht naar inspiratie. En inspiratie kwam uit de hoek van een bekende influencer op YouTube. Na het bekijken van een aantal video’s over de beste lipstick raakte ik enthousiast en geïnspireerd. De lipsticks in deze YouTube video’s waren allemaal van behoorlijke kwaliteit en zagen er goed uit. Ik besloot om nogmaals wat lipstick aan te schaffen en dit keer was ik er meer dan tevreden over.

Zeer tevreden over mijn huidige lipstick producten

Tevreden in de zin dat de kleuren van deze lipstick producten helemaal bij mij passen. Ik kan mijn look helemaal compleet maken met deze lipstick producten. Je ziet in mijn lijstje diverse kleuren, maar ze passen allemaal bij mij. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het ook bij jou past, maar ik heb het lijstje zo neutraal mogelijk proberen te houden. Er zit voor ieder wat wils bij.

Snel overzicht: Deze lippenstiften raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele keuzeMAC Cosmetics Satin Lippenstift Twig: Deze lippenstift van MAC Cosmetics is onze favoriete keuze. Het heeft een prachtige roze kleur met een glanzende afwerking. De volle crème textuur laat je lippen heerlijk zacht aanvoelen en geeft ze een voller uiterlijk. Bovendien houdt het effect lang aan. We kunnen deze lippenstift aan iedereen aanbevelen. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeMaybelline Superstay 24H Lippenstift Rose Dust: Deze lippenstift van Maybelline is onze budgetkeuze. Voor een zeer aantrekkelijke prijs krijg je een prachtige roze lippenstift die je lippen intens kleurt. Het is een lippenstift die tot wel 24 uur blijft zitten en een egale dekking biedt dankzij de speciale micro-flex formule. We vinden deze lippenstift zeker de moeite waard om aan te schaffen. >> Check laagste prijs
Beste voor opvallende kleurenL’Oréal Paris Infallible Lippenstift 312 Incessant Russet: Deze lippenstift van L’Oréal Paris blijft tot wel 24 uur zitten en geeft niet af. Het heeft een intense kleur waarmee je zeker opvalt, vooral als je gaat stappen. Incessant Russet is de kleur die wij het mooist vinden, maar er zijn genoeg andere kleuren beschikbaar van deze lippenstift. We vinden dit de beste optie als je een lippenstift wilt met een opvallende kleur. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste lippenstift te testen?

Ik ben een jonge vrouw van 25 en heb een passie voor uiterlijk. Elke week ga ik op stap en moet er gewoon goed uitzien. Daarom gebruik ik veel make up producten om mijn look zo mooi mogelijk te houden. Uiteraard mag lipstick bij mijn look niet ontbreken. De laatste jaren heb ik heel wat lipstick producten uit kunnen testen en ben over een paar lipstick enorm enthousiast. De lipstick producten waar ik heel enthousiast over ben vind je terug in dit lijstje. Ze zijn kwalitatief erg goed, en ook nog eens heel betaalbaar.

Waarom je kritisch moet blijven op lipstick producten

Zoals ik al vertelde zijn er waarschijnlijk wel meer lipstick producten te vinden op de aarde dan dat er mensen zijn. Zonder geintjes, er zit een hoop rommel tussen, daar moet ik heel eerlijk in zijn. Daarom raad ik je aan om niet zomaar goedkope merken uit te proberen. Zoals je in mijn lijstje ziet, zijn dit bekende merken van kwaliteit. Deze grote beauty merken weten hoe een goede lipstick in elkaar zit en kun je zonder twijfel aanschaffen. Daarnaast blijft het allemaal heel betaalbaar. Nogmaals, ga niet voor de goedkope merken en blijf kritisch.

Mijn eerste sceptische reactie over lipstick

Ik maakte de fout dat ik begon met enorm goedkoop merken lipstick. Het paste totaal niet bij mijn look en uiteindelijk vond ik de kleur ook niet bij mij passen. Ik had met het gebruik van mijn eerste echte lipstick veel beter moet opletten tijdens de aanschaf. Ik had beter op internet recensies door moeten lezen en desnoods even naar een ICI Paris XL moeten gaan. Dat had mij een hoop tijd, geld en moeite gescheeld. Gelukkig weet ik nu precies welke lipstick ik moet hebben.

Zijn fabrikant beloftes alleen maar gebakken lucht?

Het is moeilijk om op het eerste gezicht te bepalen of een lipstick echt voor jou is. Fabrikanten doen alles om een eerste goede indruk te maken. Als je naar de omschrijvingen gaat kijken van de producten vind je mooie marketing praat. Ik zeg niet dat dit per se onwaar is, maar ik vind wel dat je scherp moet blijven. Besluit niet te snel het product aan te schaffen, maar overweeg verschillende opties. Doe onderzoek, vraag je vriendinnen, ga naar een beauty winkel. Alles om overtuigd te raken van jouw nieuwe aankoop.

Hoe heb ik de lipstick in dit lijstje getest?

Alle lipstick in dit lijstje zijn uitvoerig en intensief getest. Zo heb ik alle lipstick gedragen en gekeken hoe de kwaliteit is. En natuurlijk heb ik gekeken of de kleur bij mijn look past. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook advies gevraagd aan een medewerker van een grote ICI Paris XL winkel in Amsterdam. Zij kon mij enorm veel vertellen over lipstick. Zoveel zelfs dat ik er aardig wat informatie meekreeg over welke lipstick het beste zijn. Alhoewel dat meestal nog altijd een persoonlijke keuze is. Desalniettemin heb ik dit advies ook verwerkt in mijn teksten.

Top 4 beste lipstick producten

1. MAC Cosmetics Satin Lippenstift Twig

Voor mij de beste uit de test en de meest gebruikte lippenstift van dit moment. Deze lippenstift heeft een mooie roze kleur met een perfecte glanzende afwerking. Door de ultra volle crème textuur gaan je lippen heerlijk zacht aanvoelen. Deze lippenstift maken je lippen voller en hebben daarnaast een heel langhoudend effect. Prachtige kleur en mijn favoriet lippenstift van dit moment. Ik raad deze MAC lippenstift iedereen aan.

Pluspunten MAC Cosmetics Satin Lippenstift Twig

– Beste uit de test

– Door de volle crème textuur extra zachte lippen

– Heeft een langhoudend effect

2. Maybelline Superstay 24H lippenstift Rose Dust

De lipsticks in dit lijstje liggen qua prijs niet ver van elkaar af, maar deze Maybelline lipstick bestempel ik als budget koop. Voor een zeer aantrekkelijke prijs schaf je prachtig roze lipstick aan voor intens gekleurde lippen. Het is een vloeibare lippenstift die wel tot 24 uur blijft zitten. Naast dat bestaat deze speciale Maybelline Superstay lippenstift uit de micro flex formule. Deze formule zorgt voor een egale dekking van je lippen. Geweldige lippenstift en zeker de aanschaf waard.

Pluspunten Maybelline Superstay 24H lippenstift Rose Dust

– Beste budget keuze

– Voor intens gekleurde lippen

– Blijft 24 uur zitten

3. L’Oréal Paris Infallible Lippenstift 312 Incessant Russet

Ook deze L’Oréal Paris Infallible lippenstift blijft maximaal 24 uur zitten. Naast dat het 24 uur blijft zitten geef de lippenstift niet af. Het heeft een zeer intense kleur en je valt er direct mee op. En opvallen wil je vooral doen als je bijvoorbeeld gaat stappen. Met deze lippenstift is dat in ieder geval helemaal geen probleem. Incessant Russet is de kleur die het voor mij doet, maar er zijn genoeg andere kleuren beschikbaar van deze speciale L’Oréal Paris Infallible lippenstift.

Pluspunten L’Oréal Paris Infallible Lippenstift 312 Incessant Russet

– Blijft maximaal 24 uur zitten

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Voor een intense opvallende kleur lippen

4. Max Factor Lipfinity Lip Colour Lippenstift 110 Passionate

Je hoeft met deze lippenstift je niet constant zorgen te maken om je lippen bij te werken. Ook deze lippenstift blijft namelijk heel goed 24 uur zitten. Dit is een zeer populaire lippenstift van Max Factor en veel vrouwen gebruiken het. Het heeft een prachtige volle gepassioneerde kleur en je valt direct op als je een ruimte binnenloopt. In positieve zin natuurlijk.

Pluspunten Max Factor Lipfinity Lip Colour Lippenstift 110 Passionate

– Blijft 24 uur zitten

– Zeer populair onder vrouwen

– Opvallende gepassioneerde rode kleur

Wat zegt Elle.com over de beste lippenstift?

Mijn lijstje is persoonlijk en bevat naar mijn mening de beste lippenstift op dit moment. Maar wat zegt een grote beauty website als Elle.com over de beste lippenstift te koop? Zij kiezen de Charlotte Tilbury Pillow Talk Lipstick als beste uit de test. Ik vind het kwalitatief zeker een van de betere lippenstift te koop en werkt heel effectief en opvallend. Het enige waar ik wat problemen mee heb is de prijs. Behoorlijk aan de hoge kant. Er zijn naar mijn mening veel betere lippenstick te koop voor goedkopere prijzen. Maar niets kwaads over de kwaliteit van deze lippenstick.

https://www.elle.com/nl/beauty-health/make-up/g32607101/beste-lipsticks/

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste lippenstift?

Uit onderzoek bleek dat veel lippenbalsems gevaarlijke stoffen bevatten. Bij bekende producten van fabrikanten Vaseline, Eucerin, Blistex en Labello zijn mogelijk kankerverwekkende stoffen aangetroffen. Er werden in verschillende lippenbalsem producten twee koolwaterstoffen opgemerkt: MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) en MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons). De MOAH is mogelijk kankerverwekkend en MOSH kan ophopen in vetweefsel en zo gezwellen in lymfeklieren, milt of lever veroorzaken. Overigens zijn MOAH en MOSH veilig in huidverzorgingsproducten, maar bij lippenbalsems zijn ze mogelijk schadelijk voor de gezondheid, want consumenten kunnen het inslikken. https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2017/gevaarlijke-stoffen-in-lippenbalsems

Dit zegt Radar over lippenstiftvlekken verwijderen

Radar biedt verschillende methoden om lippenstiftvlekken uit kleding te verwijderen, zoals het gebruik van haarlak, baking soda, alcohol ontsmettingsmiddel, en groene zeep. Deze tips kunnen helpen bij het schoonmaken van kledingstukken die per ongeluk in contact zijn gekomen met lippenstift. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de beste long lasting lippenstift

Kassa heeft een test uitgevoerd met veertien dames om te bepalen welke long lasting lippenstift het beste presteert. Uit de test blijkt dat Rimmel Provocalips 16h het hoogste scoort met een cijfer van 9, terwijl de HEMA long lasting lipstick het laagste scoort. De test toont aan dat er significante verschillen zijn in hoe goed lippenstiften blijven zitten na eten, drinken, en andere dagelijkse activiteiten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Klaar om extra mooi op te vallen?

Heb je het helemaal gehad met saaie lippen? Schaf dan nu één van de lippenstift van mijn lijstje aan. Je zult er gegarandeerd mee opvallen en het zal je totale look helemaal compleet maken. De lippenstift producten zijn allemaal redelijk betaalbaar en blijven een 24 uur lang keurig zitten. Deze lippenstift zijn ideaal voor het stappen, maar ook voor andere belangrijke gelegenheden kun je deze lippenstift producten goed gebruiken. Alles om op een zo positief mogelijk manier op te vallen.

Veel succes met het kopen van een lippenstift!