Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste lippenbalsem

Het mag niet ontbreken in je handtas, de lippenbalsem. Althans, dat geldt voor mij. Een aantal jaren geleden merkte ik op dat mijn lippen erg droog begonnen te worden. Het was verre van ideaal en ik vond dat ik daar wat tegen moest doen. Gelukkig zijn er diverse lippenbalsems te koop en besloot ik om er een aantal aan te schaffen.

Twijfels over aankoop lippenbalsems

Maar niet voordat ik twijfels kreeg over de juiste lippenbalsems. Het was heel moeilijk om goed overzicht te krijgen welke lippenbalsems nu goed werkten en welke minder. Door deze twijfels weg te nemen besloot ik dus gewoon om van alles wat te proberen. Dit resulteerde niet in het gewenste effect en het waren allemaal miskopen. Wat zonde van mijn geld en had ik er eerst maar beter over nagedacht.

Koop niet zomaar de eerste de beste lippenbalsem

Het probleem lag er vooral aan dat de lippenbalsems gewoonweg niet goed voor mijn lippen waren. De ingrediënten pasten niet goed bij mijn lippen en de producten waren van slechte kwaliteit. Daarom raad ik jou aan om niet even snel een lippenbalsem aan te schaffen, want er is wel degelijk wat kennis voor nodig welke goed geschikt is. Iedere lip is immers anders.

Via social media kreeg ik advies

Gelukkig was dit niet einde verhaal voor mijn lippenbalsem avontuurtje. Ik ging specifiek op zoek op social media naar bepaalde influencers die informatie gaven over lippenbalsems. Ik volgde hun advies op en besloot op basis van dit advies er een aantal aan te schaffen. De balsems waren heel anders dan toen ik ze zelf kocht. En ongelofelijk maar waar, deze lippenbalsems werkten uitstekend en ik kan nu niet meer zonder.

Positieve aspecten over lippenbalsems

Wat mij vooral erg positief opviel aan deze lippenbalsems was de fijne extra glow die ik kreeg op mijn lippen. Daarnaast waren de lippenbalsems uitstekend voor mijn droge en beschadigde lippen. Ik had het niet verwacht, maar ze werkten perfect. Binnen letterlijk een handomdraai heb je de lippenbalsem op je lippen en doen ze hun werk. Ik heb een lijstje opgesteld met de beste lippenbalsems.

Beste lippenbalsems

Beste uit de test: Rituals Fortune Lippenbalsem met SPF

Budget keuze: Burt’s Bees Beeswax Lip Balm

Persoonlijke favoriet: Chanel Rouge Coco Baume

Wie ben ik om lippenbalsems te reviewen?

Ik ben vooral iemand die heel enthousiast is over lippenbalsems. In mijn jongere jaren had ik het nodig, omdat mijn lippen erg droog en beschadigd waren. Het was toentertijd echt erg vervelend en ik kon niet zonder. Na verloop van tijd zijn mijn lippen een stuk gezonder geworden en gebruik ik lippenbalsem tegenwoordig nog dagelijks. Ik doe er alles voor om mijn lippen mooi te houden en daarom vind ik het niet erg om geld uit te geven voor een kwalitatief goede lippenbalsem.

Kritisch blijven kijken naar producten

Ik heb door het intensief testen van lippenbalsems gemerkt dat veel fabrikanten mooie woorden beloven. Ja, ze worden vaak waargemaakt, maar er zijn ook genoeg fabrikanten te vinden die het allemaal iets té mooi maken. Daarom wil ik je meegeven om altijd kritisch te blijven kijken naar schoonheidsproducten zoals lippenbalsem. Niet elk plaat is zo mooi als het geschetst wordt. Blijf kritisch, altijd.

Mijn eerste indrukken

Mijn eerste indrukken over lippenbalsems waren verre van positief. Ik schafte er zomaar een aantal aan in de hoop dat er een goede tussen zou zitten. Ik kwam van de kouwe kermis thuis en werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Ongelofelijk maar waar, geen een lippenbalsem deed effectief z’n werk. Ik bleef droge en beschadigde lippen behouden. Gelukkig met advies van social media kreeg ik meer richting in wat goede lippenbalsems waren. De beste deel ik in dit lijstje.

Wat beloven fabrikanten zoals over lippenbalsems?

Je kent de mooie praatjes wel van fabrikanten. Dure woorden met het doel om jou hun producten te laten verkopen. Ik begrijp het helemaal, maar of deze woorden ook worden waargemaakt? Niet alle fabrikanten verkopen daadwerkelijk wat ze zeggen over hun producten. Dus mooie zinnen zoals “de hele dag een verzorgende glow” en “volle en gezonde lippen” klinken heel goed, maar wordt dit ook waargemaakt? Ik kan je vertellen dat niet iedere fabrikant hun mooie verkooppraatjes nakomen.

Waar heb ik op gelet tijdens het testen?

Het belangrijkste voor mij bij lippenbalsems is dat je lippen er weer gezond van moeten worden. Dat betekent geen droge lippen en geen beschadigde lippen. Daarnaast vind ik de ingrediënten belangrijk die erin verwerkt zijn. Wat zijn voor mij effectieve ingrediënten voor mijn lippen en wat werkt minder goed? Tot slot de prijs. Ik vind het echt niet erg om wat meer geld neer te leggen voor lippenbalsems als de kwaliteit maar goed is. In dit lijstje heb ik een variatie gebracht van verschillende prijsklasse.

Hoe heb ik de lippenbalsems getest?

Voor dit lijstje heb ik alle lippenbalsems zelf aangeschaft. Ik heb gekeken hoe ze op mijn lippen werken en of ze prettig zitten. Naast dat ik de lippenbalsems zelf heb getest heb ik ook advies ingewonnen bij een gespecialiseerd bedrijf in lippenbalsems. Zij konden mij er alles over vertellen en heb veel informatie ingewonnen. Niet alle informatie zal ik delen in dit lijstje, maar een aantal puntjes die ik belangrijk vind. Mijn eigen mening staat vooral voorop bij dit lijstje.

Top 8 lippenbalsems

1. Rituals Fortune Lippenbalsem met SPF

Ik vind deze Rituals de beste lippenbalsem uit de test. Het doet alles goed en je kunt verwachten dat het droge en beschadigde lippen voorkomt. Daarbij is deze speciale lippenbalsem waterbestendig en bevat erg veel gezonde ingrediënten voor je lippen. Smeer dit goedje elke twee uur in voor bescherming tegen de zon.

Pluspunten Rituals Fortune Lippenbalsem met SPF:
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Verhelpt droge en beschadigde lippen
– Allerlei gezonde ingrediënten zoals oliën en anti oxidanten

https://www.rituals.com/nl-nl/fortune-balms—spf-30-1101311.html

De laagste prijs vinden we momenteel op Bol.com vanwege de gratis verzending >>

2. Weleda Skin Food Lippenbalsem

Heb je ongezonde droge lippen dan is de Weleda Skin Food Lippenbalsem een uitstekende keuze. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want deze lippenbalsem is relatief goedkoop. De balsem bestaat uit een boterachtige substantie van natuurlijke oliën, wassen een helende plantenextracten. Klinkt allemaal mooi en dat is het ook. Perfect voor zachte en soepele lippen. Ook het advies van een gespecialiseerd bedrijf in lippenbalsems heb ik meegenomen. Zij vertellen dat dit de perfecte lippenbalsem is dat beschermt tegen uitdroging. Daarnaast is het 100% natuurlijk, dierproefvrij en glutenvrij.

Pluspunten Weleda Skin Food Lippenbalsem:
– Getipt door een gespecialiseerd bedrijf in lippenbalsems
– Bevat speciale ingrediënten voor zachte en soepel lippen
– Dierproefvrij

https://www.douglas.nl/nl/p/5002224001

3. Chanel Rouge Coco Baume

Chanel is een merk dat grootsheid en perfectie uitstraalt. Alle producten van Chanel hebben een gouden randje. Dat is bij deze lippenbalsem niet anders en is mijn persoonlijke favoriet van dit lijstje. Na dit balsem aangebracht te hebben verzorgt het je lippen heel de dag door en geeft het ze een mooie glow en bescherming. Alles aan dit product is perfect, alleen het prijskaartje. Aan de prijzige kant, maar wat wil je van een Chanel product? Voor mij een van de beste lippenbalsems te koop.

Pluspunten Chanel Rouge Coco Baume:
– Chanel wereld merk, kwaliteit
– Hele dag bescherming op je lippen
– Je krijgt waar voor je geld

https://www.iciparisxl.nl/chanel/rouge-coco-baume/de-hydraterende-getinte-balsem-met-intensiteit-op-maat-voor-lippen-die-er-dag-na-dag-mooier-uitzien/p/BP_1151665

4. Burt’s Bees Beeswax Lip Balm

Dit is de budget keuze. Goedkoop betekent niet gelijk duurkoop en je zit met deze Burt’s Bees lippenbalsem goed. Het bevat kokosnoot- en zonnebloemolie en is daarnaast rijk aan allerlei vitamines en belangrijke vetten. Deze goedkope lippenbalsem verzorgt en verzacht je lippen. Voor een extra tinteling aan je lippen hebben de fabrikanten pepermuntolie toegevoegd. Erg prettige lippenbalsem voor een erg prettige prijs.

Pluspunten Burt’s Bees Beeswax Lip Balm:
– Goedkoop
– Bevat allerlei fijne en zachte ingrediënten voor je lippen
– 100% natuurlijk

https://www.douglas.nl/nl/p/m000581050

5. Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Iets anders dan een lippenbalsem, maar ook erg effectief als crème voor je lippen. Deze lippen crème is getipt door een gespecialiseerd bedrijf en ze zijn er alleen maar lovend over. Naast dat deze crème goed is voor de lippen kun je het ook gebruiken voor highlights te creëren op oogleden, wangen en schouders. Daarnaast kan deze crème je wenkbrauwen in vorm houden. Ik heb deze Eight Hour Cream vooral voor mijn lippen gebruikt en het werkt perfect. Geen droge en beschadigde lippen meer en naar mijn mening een van de beste crèmes voor ongezonde lippen.

Pluspunten Elizabeth Arden Eight Hour Cream:
– Getipt door een gespecialiseerd bedrijf in lippenbalsems
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Multifunctioneel

https://www.iciparisxl.nl/elizabeth-arden/eight-hour-cream/skin-protectant/p/BP_592666

6. Clinique Lippenbalsem met SPF35

Deze lippenbalsem is speciaal voor zonnige dagen. Het biedt namelijk zonbescherming tegen gevoelige delen van het lichaam zoals lippen, oren ogen en neus. Het maakt de huid niet plakkerig en is heel eenvoudig op je lippen aan te brengen. 100% parfumvrij en je lippen blijven de hele zacht, ook na bijvoorbeeld een dagje strand. Een uitstekende lippenbalsem voor een redelijk betaalbare prijs.

Pluspunten Clinique Lippenbalsem met SPF35:
– Speciaal voor zonnige dagen
– 100% parfumvrij
– Beste prijs / kwaliteit verhouding

https://www.iciparisxl.nl/verzorging/dames/verzorging-ogen-lippen/lipverzorging/c/02010902

7. Clarins Baume Lévres Réparateur Lippenbalsem

Voor een betaalbare prijs krijg je met deze Clarins Baume lippenbalsem veel kwaliteit terug. Het herstelt zelfs de meeste beschadigde lippen en brengt het terug naar een gezonde staat. Je lippen behouden door deze lippenbalsem een natuurlijke roze kleur en geven net dat beetje extra’s. Alles wat je van een lippenbalsem mag verwachten, niets meer niets minder. En zoals gezegd betaalbare prijs.

Pluspunten Clarins Baume Lévres Réparateur Lippenbalsem:
– Beste prijs / kwaliteit verhouding
– Herstelt droge en beschadigde lippen
– Geef je lippen weer een natuurlijke en roze kleur

https://www.douglas.nl/nl/p/3001042348


8. Bobbi Brown Lippenbalsem met SPF15

Tot slot een hele speciale lippenbalsem om het lijstje mee af te sluiten. Deze Bobbi Brown lippenbalsem heeft allerlei geweldige ingrediënten. Zo bevat het tarwekiemen, avocado en olijfolie. Dit zorgt voor onmiddellijke comfort aan je lippen. Daarnaast bevat deze lippenbalsem petrolatum en zorgt voor het hydrateren van je lippen. Ook dit biedt extra comfort aan je lippen. En alsof dat nog niet genoeg is zorgt de bijenwas en aloë vera dat je lippen zeer glad aanvoelen. Genoeg ingrediënten dat zorgt voor extra comfort aan je lippen. Deze Bobbi Brown lippenbalsem heeft een nette prijs en kun je naar mijn mening  zonder twijfel aanschaffen.

Pluspunten Bobbi Brown Lippenbalsem met SPF15:
– Melange van allerlei effectieve ingrediënten voor je lippen
– Goede prijs / kwaliteit verhouding
– Biedt veel comfort voor je lippen

Reactie van de Consumentenbond over lippenbalsems

Dit lijstje is zo compleet mogelijk en ik heb er opgelet dat er genoeg variatie te vinden is. Maar ik wil graag ook de reactie van de Consumentenbond over lippenbalsems met julle delen. Zij vertellen dat je vooral moet letten op welke ingrediënten de lippenbalsem heeft die je gebruikt. Het kan natuurlijk makkelijk voorkomen dat je tijdens het eten of drinken de lippenbalsem binnenkrijgt. De beste lippenbalsems die de Consumentenbond aanraad zijn Ecooking Lip Balm Naturel en Miild Skin & Lip Care. Uitstekende natuurlijke keuzes en erg betaalbaar naar mijn mening.

Dit zegt Radar over gevaarlijke lippenbalsems voor kinderen

De Consumentenbond waarschuwt via Radar voor lippenbalsems voor kinderen, waarin mogelijk kankerverwekkende stoffen zitten. Uit een onderzoek van Test Aankoop blijkt dat 15 van de 21 geteste producten, verkocht door bekende retailers en voorzien van kindvriendelijke thema’s en smaken, schadelijke stoffen bevatten. Deze bevindingen hebben geleid tot een verzoek om verder onderzoek door de minister van Medische Zorg. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over gevaarlijke stoffen in lippenbalsems

BNNVARA’s Kassa echoot ook de waarschuwing van de Consumentenbond over de risico’s van lippenbalsems voor kinderen en jongeren, gebaseerd op onderzoek van Test Aankoop. Deze studie toont aan dat een significant aantal van de geteste lippenbalsems potentieel kankerverwekkende stoffen bevat, gericht op een jong publiek met aantrekkelijke verpakkingen en smaken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Bronnen gebruikt voor de test

De voornaamste bron die ik heb gebruikt voor de test is mijn eigen ervaring. Ik heb alle lippenbalsems in huis gehaald en intensief getest. Daarnaast heb ik een gespecialiseerd bedrijf voor advies gevraagd. Zij konden mij alles vertellen over lippenbalsems en hebben mij wat handige tips meegegeven. Deze tips heb ik deels meegenomen. Voor achtergrondinformatie heb ik de websites, van Douglas, ICI Paris en Rituals gebruikt. De links vind je hieronder.
https://www.douglas.nl/nl/c/gezicht/lipverzorging/lippenbalsem/120801

https://www.iciparisxl.nl/verzorging/sun-tan/zonbescherming/gezicht/c/02060201

https://www.rituals.com/nl-nl/beauty/make-up

Klaar om jouw perfecte lippenbalsem aan te schaffen?

Je hebt nu aardig wat inspiratie op kunnen doen met dit lijstje beste lippenbalsems. Hopelijk gaat dit helpen met het vinden van een geschikte lippenbalsem voor jou. Ik heb geprobeerd het lijstje zo gevarieerd mogelijk te houden en steeds hebben opgelet op de prijs en kwaliteit verhouding. Zo is er voor een ieder wat wils.

Veel succes met het vinden van een geschikte lippenbalsem!