Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste lipgloss voor een glanzend paar lippen

Ben je niet tevreden met alleen wat Vaseline op je lippen? Wil je meer glans of juist een beetje extra kleur, maar geen gewone lippenstift? Dan is een lipgloss de oplossing. Een lipgloss glimt namelijk veel meer dan een normale lippenstift en ondanks dat een lipgloss vroeger vooral doorzichtig van kleur was, krijg je ze nu in vele tinten. We vertellen je in deze review daarom over de drie beste lipglosses van dit moment. Welke kleur is jouw favoriet?

Snel overzicht: Deze lipgloss raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor dagelijks gebruikClarins Paris – Instant Light Natural Lip Perfector: Deze lipgloss biedt een subtiele, glanzende kleur die perfect is voor alledaags gebruik. Het is lichtroze en verspreidt zich gemakkelijk over de lippen, terwijl de balsem je lippen verzorgt. De enige uitdaging is misschien het weerstaan van de zoete geur, die je kan verleiden om voortdurend aan je lippen te likken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor speciale gelegenhedenChanel – Coco Chanel Rouge Lipgloss: Deze gloss is ideaal voor die speciale zomeravonden waarop je geen lippenstift wilt dragen, maar toch een beetje glans aan je lippen wilt toevoegen. De Liquid Bronze-kleur wordt door ons team als absoluut prachtig beschouwd en wordt nog mooier in combinatie met wat bronzer. Houd er rekening mee dat dit product iets duurder is, maar het is de investering waard voor die speciale gelegenheden. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeM.A.C. – Aaliyah Haughton Lipgloss: Deze lipgloss is een opvallende dieprode kleur die echt van je lippen spat. Het is de meest voordelig geprijsde lipgloss in deze review en daarom raden we het aan als beste budgetkeuze. >> Check laagste prijs

De top 3 met de beste lipgloss van nu

1. Clarins Paris – Instant Light Natural Lip Perfector

De kleur van deze lipgloss heet Rosewood Shimmer.

Pluspunten:

  • Het is een niet te opvallende kleur die wel opvalt door zijn glans.
  • Hij is lichtroze en smeert lekker uit over de lippen.
  • De balsem verzorgt je lippen.

Minpunten:

  • De zoete geur van deze lipgloss kan wel een probleem zijn, want je hebt de neiging om het laagje telkens van je lippen te likken.
  • De prijs is ongeveer 25 euro en dat is voor een lipproduct best aan de hoge kant. Je krijgt er echter wel een Clarins product voor.

2. Chanel – Coco Chanel Rouge Lipgloss

Deze kleur lipgloss van Chanel heet Liquid Bronze.

Pluspunten:

  • Op de redactie vinden we dit de prachtigste kleur in het rijtje van vandaag voor de zomeravonden dat je geen lippenstift op wilt, maar wel een beetje glinstering aan je lippen wil toevoegen. Met deze gloss en wat bronzer ben je helemaal klaar. Meer is er niet nodig voor een gezonde en gebruinde huid.

Minpunten:

  • Deze lipgloss is bijna twee keer zo duur als die van Clarins. Je koopt deze liever als aanbieding of geeft hem cadeau aan je beste vriendin voor haar bruiloft op een tropische locatie.

3. M.A.C. – Aaliyah Haughton Lipgloss

De kleur heet ‘At Your Best You Are…’.

Pluspunten:

Het is een dieprode lipgloss die van je lippen afspat. Er is dan ook niks subtiels aan deze gloss.

Het is de meest gunstig geprijsde lipgloss in deze review.

Minpunten:

  • Met deze gloss moet je wel echt binnen je lippen blijven, want de glinstering en kleur zien er anders een beetje vreemd uit.

Beste lipgloss volgens Consumentenbond, Radar en Kassa

Radar gaat in op de houdbaarheid van make-up en aanverwante producten. Gaat make-up echt over de datum of willen merken vooral weer hun nieuwe lijn met lipgloss aan je verkopen? De Consumentenbond bespreekt de ingrediënten van lipgloss en lippenbalsem. Je kunt dus maar beter checken wat er in jouw make-up zit, want er kunnen gevaarlijke stoffen in verwerkt zijn. Kassa laat zien dat er in veel make-up microplastic zit en ook dat kan een negatief effect op je gezondheid hebben.

BNNVARA’s Kassa over Lipgloss en lippenstiftvlekken Verwijderen

BNNVARA’s Kassa biedt praktische tips voor het verwijderen van lippenstiftvlekken van kleding, wat indirect het belang van zorgvuldig gebruik van lipproducten zoals lipgloss benadrukt. Het artikel suggereert verschillende methoden zoals het deppen van de vlek, het gebruik van haarlak, baking soda, alcohol ontsmettingsmiddel, of groene zeep om vlekken effectief te verwijderen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

BNNVARA’s Kassa over Make-up en Huidverzorging

BNNVARA’s Kassa legt uit dat het continu gebruik van make-up, waaronder lipgloss, de huid niet beschadigt mits de producten van goede kwaliteit zijn, correct worden toegepast, en zorgvuldig worden verwijderd. Het benadrukt ook dat de termen ‘plantaardig’ of ‘natuurlijk’ niet altijd wijzen op mildheid of veiligheid voor de huid en dat geurstoffen een veelvoorkomende oorzaak zijn van cosmetische allergieën. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit lipgloss onderzoek

Lipgloss uitkiezen? Er is veel keuze

In onze top 3 vind je drie hele verschillende kleuren, van redelijk onopvallend roze tot felrood en eentje met zomerse glinsters erin. Dit hoeven natuurlijk niet per definitie jouw kleuren te zijn. Wel mag je er vanuit gaan dat de merken gewoon goed presteren. Wanneer jouw kleur niet in deze review staat, kun je dus bij de drie merken kijken of ze nog andere kleuren hebben en welke je daarvan beter bevalt.

Tot slot

Lippenstift kan in de loop van de dag steeds droger aanvoelen op de lippen en dat is ook waarom je liever een lipgloss opdoet. Toch kan ook het effect van een lipgloss minder worden. Je laat wat achter op het glas waar je uit drinkt, je eet iets en dat komt ook in aanraking met je lippen, misschien ben je intens aan het zoenen, voordat je je realiseert dat je lipgloss draagt. Gelukkig wordt hier bij het ontwerpen van de verpakking rekening mee gehouden en kun je alle lipgloss gewoon in je tasje of zak stoppen. Het bijwerken van je lipgloss is dan een fluitje van een cent.