Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste laurierdrop

De laurier is een plant en de extracten die je uit deze plant kunt halen, worden verwerkt in laurierdrop. De dropjes met laurier schijnen goed te werken voor je keel en dan hoef je echt niet alleen te wachten totdat je keelpijn hebt, maar kun je bijvoorbeeld ook als je je stem veel moet gebruiken regelmatig op en laurierdropje sabbelen. In onderstaande top 3 lees je daarom over de beste laurierdrop die je kunt krijgen.

Snel overzicht: Deze laurierdrop raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor smaakJacob Hooy Laurierdrop: Dit Italiaanse laurierdrop komt in een handig geel blikje met 40 gram aan dropjes. Ze zijn perfect voor mensen die houden van een intensieve smaakbeleving met een vleugje zoethout. Je kunt er lang van genieten door er gewoon op te sabbelen, waardoor elk dropje lang meegaat. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor prijs-kwaliteitsverhoudingKlepper & Klepper – De beste drop ooit – Laurier: Dit Nederlandse product bevat 200 gram laurierdrop per zak. Het merk heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en biedt verschillende smaken aan. Met een grotere bestelling kan je vaak aanzienlijke prijsvoordelen krijgen, wat het perfect maakt voor de echte laurierdrop liefhebbers. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor nostalgische waardeAmarelli Rossano – Liquirizia Garantita Pura – Laurierdrop: Naast de smaak heeft de verpakking zelf heeft ook iets nostalgisch en roept herinneringen op aan vroeger, waardoor je dubbel kunt genieten van deze heerlijke lekkernij. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste laurierdropjes

1. Jacob Hooy Laurierdrop Echte Italiaanse Laurier Drop

Dit is de #1 keuze. In het blikje van Jacob Hooy zit 40 gram drop gemaakt van laurier.

Pluspunten:

 • Er zit ook zoethout in en ook dat doet je keel goed.
 • De dropjes blijven lang goed in de mond als je er niet op kauwt. Gewoon lekker op sabbelen en dan doe je het langst met een dropje en geniet je ook het langst van de gunstige eigenschappen.

Minpunten:

 • Bij alle drop geldt dat ze je speeksel op gang brengen en dit is natuurlijk al goed voor je keel, maar er zitten ook nadelen aan drop in het algemeen. Als je namelijk pillen tegen een hoge bloeddruk slikt, kun je beter niet te veel drop eten. Een enkel drop je is geen probleem, maar bij te veel drop gaat dit helaas niet goed samen met je hogere bloeddruk.
 • Er zit wel een aardige prijs aan het blikje laurierdrop. (bijna 10 euro)

2. Klepper & Klepper – De beste drop ooit – Laurier

In de zak van Klepper & Klepper zit 200 gram drop.

Pluspunten:

 • Klepper & Klepper heeft nog veel meer drop in andere smaken.
 • Het is een Hollands product dat steeds populairder wordt.
 • De verhouding tussen prijs en kwaliteit is bij dit merk beter.
 • Is dit jouw lekkerste laurierdrop? Dan kun je bij een grotere bestelling vaak flink prijsvoordeel krijgen. (Dat is goed om te weten voor mensen met een laurierdropverslaving.)

Minpunten:

 • Je krijgt de laurierdrop alleen niet in een handig blikje en dat betekent dat je de zak wat minder makkelijk met je meeneemt. Het blikje past namelijk in je jaszak of in een kleinere tas. De zak met drop van Klepper & Klepper gaat wat makkelijk open en dan liggen alle dropjes los in je tas. Niet zo handig dus.

3. Amarelli Rossano – Liquirizia Garantita Pura – Laurierdrop

In het blikje met laurierdrop van Italiaanse afkomst zit 40 gram.

Pluspunten:

 • Het is een klein blikje met kleine dropjes en je steekt het makkelijk bij je.
 • Het blikje zelf heeft iets interessants. Het doet je denken aan vroeger, als je opa je als klein kind een dropje of pepermuntje uit een blikje gaf.

Minpunten:

 • Ook deze laurierdrop is wat prijziger dan die van Klepper & Klepper. Een keertje deze kopen en dan de drop van Klepper & Klepper overhevelen in dit gave en handige blikje? (Dan moet je de dropjes misschien wel nog iets kleiner snijden…)

Laurierdrop en wat de Consumentenbond, Radar en Kassa erover melden

Radar begint met een artikel over ingrediënten die een hogere bloeddruk veroorzaken en drop en zoethout worden hierin specifiek genoemd als boosdoeners. Ook de Consumentenbond heeft recentelijk nog een artikel gepubliceerd over zoethout en dat zit bijna in elk drop. Verder heeft Kassa wel Engelse drop getest, maar geen laurierdrop.

Radar over Voedingsproducten zoals drop en Gezondheid

Radar benadrukt de voortdurende aanwezigheid van te veel vet, zout, en suiker in voedingsproducten, ondanks inspanningen voor verbetering. Dit onderzoek kan implicaties hebben voor consumenten die op zoek zijn naar gezondere alternatieven, inclusief laurierdrop. De Consumentenbond roept op tot strengere wettelijke normen voor productgroepen om het voor consumenten makkelijker te maken om gezondere keuzes te maken. Lees het volledige artikel van Radar.

BNNVARA’s Kassa over Nederlandse Drop

Kassa deelt inzichten in de populariteit van Nederlandse drop onder reizigers, met 48% van de ondervraagden die aangeven drop niet te kunnen missen tijdens een verblijf in het buitenland. Dit toont de hoge waardering voor drop als typisch Nederlands product. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar laurierdrop

Kortom

Met een dropje op zijn tijd is niks mis. Het kan ook je adem iets verfrissen als het al weer een tijdje geleden is dat je je tanden hebt gepoetst en je tussentijds iets gegeten hebt. Te veel drop is natuurlijk nooit goed en je kunt het dan ook snel aan je stoelgang merken. Eet je drop en voel je je hart anders te keer gaan dan normaal, maar weet je niet of je een hogere bloeddruk hebt? Laat het dan testen. Misschien moet je je favoriete snoepje dan vanaf nu links laten liggen.