Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met beste krullen crème (of krul crème)

Mensen die geen krullen hebben, willen meestal krullen en mensen die wel krullen hebben, willen liever glad haar. Maar hoe zou het zijn als je je nou eens neer zou leggen bij wat voor haar je hebt en het gewoon supergoed zou gaan verzorgen? Dan ga je er meer van genieten, straalt je haar als nooit tevoren en heb je geen haat-liefdeverhouding meer met jezelf als je in de spiegel kijkt. Is het zo simpel? Wij denken van wel: blij zijn met wat je hebt en je krullen verzorgen met een krullen crème.

De top 3 met beste crème voor krullen

1. DevaCurl – One Condition Original Daily Cream Conditioner

DevaCurl heeft alles voor de krullenbol, van shampoo tot conditioner en van mousse tot spray. Ken je het merk nog niet? Geef het dan zeker een kans. In deze fles zit 355 milliliter krullen conditioner.

Pluspunten:

  • Deze conditioner crème kun je gewoon in je haar laten zitten en hoef je niet uit te spoelen. Je voelt direct het effect ervan.
  • Je kunt het haar hier zelfs elke dag mee behandelen als je zo regelmatig je haar wast.
  • Er zitten geen nare stofjes in de krullen crème en dat voelt toch een stuk beter dan al die middeltjes met parabenen, microplastic en sulfaten.

Minpunten:

  • Als je alleen het beste voor je krullen wilt, betaal je daar wel een prijs voor. Deze fles kost namelijk rond de dertig euro en dat moet je er dan wel voor over hebben.

2. Moroccanoil – Intense Curl Cream

Ook het merk Moroccanoil heeft meerdere producten in het assortiment voor krullend haar. Deze tube met Curl Cream bevat 75 milliliter.

Pluspunten:

  • Deze krullen crème is uiterst geschikt voor mensen die krullen hebben en wat droger haar hebben. Het is namelijk een wat vettere crème dan bij vele andere merken. Een keer goed uittesten voordat je in een aanbieding je voorraad meteen goed aanvult en het merk tegenvalt.

Minpunten:

  • Als je de prijs met de inhoud vergelijkt, krijg je bij de nummer een in deze top 3 wel een betere deal.

3. Kérastase Paris – Curl Manifesto Leave-In Moisturizing & Frizz-Reducing Treatment

In de roze tube van Kerastase zit 150 milliliter crème voor prachtige krullen.

Pluspunten:

  • De crème ruikt heerlijk, ook nog als het al een tijdje in je haar zit.
  • Je voelt dat je haar de voedende eigenschappen van deze krullen crème goed absorbeert. Je merkt dan ook echt het verschil met voor en na als je deze crème voor krullen gaat gebruiken. Het haar is stukken minder droog en ziet er veel levendiger uit.

Minpunten:

Een normale conditioner kost een fractie van deze krullencrème en dat is toch een beetje een domper. Waarom moet een product speciaal voor krullen zoveel duurder zijn? Als je het echt niet kunt betalen, zouden we kijken voor een andere conditioner, maar dan wel eentje die je ook in het haar kunt laten zitten. Dit blijkt namelijk groot verschil uit te maken.

Beste krullen crème getest – dit zeggen Consumentenbond, Radar en Kassa erover

Radar geeft in het algemeen tips over hoe je je krullen het beste kunt verzorgen om er maximaal van te kunnen genieten. De noodkreet van een meisje bij Kassa geeft maar weer eens aan hoe lastig sommige mensen het vinden als ze krullen hebben. Misschien heeft ze de juiste verzorgingsproducten nog niet gevonden… De Consumentenbond geeft helaas helemaal geen informatie over krullen crème.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar krullencrème

Conclusie

We zijn met zijn allen heel visueel ingesteld in het leven en meestal willen we wat we bij een ander zien en wat we zelf niet hebben. Door jezelf te accepteren, wordt je leven wel een stuk prettiger. En als jij zo iemand bent die momenteel moeite heeft met je bos met krullen, kan het helpen om de juiste krullen crème te vinden. De boel in toom houden en goed verzorgen levert namelijk een positiever resultaat op en dan zijn je krullen ineens helemaal geen probleem meer. Je krullen horen bij jou, ze geven je een authentieke look en je mag er gewoon trots op zijn.