Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste koortsthermometers van dit moment

Omdat ik een groot gezin heb komt het regelmatig voor dat iemand koorts krijgt. En als dat eenmaal gebeurt dan is het handig om een koortsthermometer in huis te hebben. Vandaar dat ik besloot om het afgelopen jaar te investeren in een koortsthermometer. Ik ging op zoek, maar mijn zoektocht bleek nog niet heel gemakkelijk te zijn. Het aanbod van koortsthermometers is namelijk tegenwoordig zo groot dat je een keuze maken moeilijk wordt gemaakt.

Twijfels over aanschaf van koortsthermometers

Dat was de reden dat ik bij mijn eerste koortsthermometer aanschaf dan ook begon te twijfelen. Is dit product wel van goede kwaliteit en is het wel mijn geld waard? Ik was er niet heel gerust op, vandaar dat ik een aantal koortsthermometers kocht. Zo kan ik nooit verkeerd gaan redeneerde ik. En dat is precies wat ik niet had moeten doen, het was een grote teleurstelling.

Lees reviews door van koortsthermometer

De thermometers vielen erg tegen en waren alles behalve accuraat. Daarom waarschuw ik je als je besluit thermometers te gaan aanschaffen. Lees goed de omschrijving van het product door en bekijk reviews van gebruikers. Vooral door reviews kun je goed bepalen of een koortsthermometer wel of niet goed werkt. Zo kom je erachter wat er goed en slecht is aan een koortsthermometer en voorkom je een miskoop.

Reviews doorlezen heeft mij veel tijd, geld en moeite bespaard

En uiteindelijk heb ik dat gedaan en had ik dat veel eerder moeten doen. Ik besloot om reviews door te lezen van een grote webshop over koortsthermometer producten. Sommige waar positief, sommige waren negatief, maar ik kan stellen dat ik inmiddels een aantal uitstekende koortsthermometers in huis heb. Reviews doorlezen had ik veel eerder moeten doen en het had mij veel tijd, geld en moeite bespaard gebleven.

Positieve aspecten van deze koortsthermometers

Wat mij vooral positief aanspreekt aan deze nieuw ontdekte koortsthermometers is de accuratie. Je wilt dat zo’n product accuraat je temperatuur op meet, om te zien of je koorts hebt. Veel (goedkope) koortsthermometers zijn simpelweg niet accuraat genoeg. Gelukkig heb ik er nu een aantal in bezit die dat wel zijn. Een betrouwbare meting is enorm belangrijk als je wilt weten of je koorts hebt. Met de producten in mijn lijstje hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Snel overzicht: Deze koortsthermometers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeBraun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer: Dit model van Braun is uitstekend in zijn soort en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en accuraatheid. Met functies zoals Age Precision en nachtverlichting is deze thermometer bijzonder gebruiksvriendelijk. De kleurcodering maakt het gemakkelijk om verschillende temperatuurniveaus te onderscheiden. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeiProven DTR-1221A Digitale thermometer met flexibele strip: Dit is een ideale koortsthermometer voor mensen die op hun budget willen letten. Het is niet alleen snel en waterdicht, maar heeft ook een leuke functie met smileys om de temperatuur aan te geven. We waarderen deze kindvriendelijke functies en de zeer betaalbare prijs. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingBintoi® X200 Thermometer voorhoofd: Deze thermometer combineert kwaliteit en waarde in één handig pakket. Het is ontworpen om de temperatuur van het voorhoofd te meten zonder een vervelende ervaring te veroorzaken. De geheugenmodus houdt de temperatuurontwikkeling van maximaal 35 metingen bij, en dankzij het hygiënische ontwerp hoeft het niet te worden gesteriliseerd na elke meting. >> Check laagste prijs

Wie ben ik op dit beste lijstje koortsthermometers samen te stellen?

Ik ben een man van in de veertig en heb inmiddels drie jonge kinderen. En bij kinderen komt het vaak voor dat ze koorts krijgen en dan is het belangrijk om de temperatuur op te meten. Vandaar dat ik mij het afgelopen jaar ben gaan interesseren in goede koortsthermometers. In het begin was het een lastige klus om tot een juiste thermometer te komen, omdat het aanbod zo groot is. En ik kan je vertellen dat niet iedere koortsthermometer evengoed is. Inmiddels weet ik wat kwalitatief de goede merken zijn en deel ik dat graag met jullie.

Waarom je kritisch moet blijven op koortsthermometers

Omdat het aanbod zo groot is, is het belangrijk om voor jezelf altijd kritisch te blijven naar producten als koortsthermometers. Fabrikanten hebben er nog wel eens een handje van om hun producten wat mooier naar voren te brengen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Nooit geloven in mooie woordjes, maar ga zelf op onderzoek uit. Door zelf kritisch te blijven kom je snel genoeg terecht bij een gewenst product zonder gebreken.

Eerste sceptische indruk over dit product

Mijn eerste indruk met koortsthermometers is niet heel geweldig. Het deed simpelweg niet wat het moest doen. En dat is accuraat en betrouwbaar je temperatuur meten. Eerlijk gezegd was het goedkope prullaria en bespaarde ik op het product. Had ik natuurlijk nooit moeten doen en had beter wat flink meer kunnen investeren dan had ik gelijk een kwalitatief goed product in bezit. Alhoewel ik wel moeten zeggen dat ik inmiddels een uitstekende budget variant van een koortsthermometer heb gevonden.

Wat beloven fabrikanten van hun koortsthermometers?

Zoals gezegd hebben fabrikanten mooie woorden over voor hun koortsthermometers. Zij willen uiteraard dat je voor hun product kiest. En hoewel sommige mooie woorden op de verpakking waar blijken te zijn, heb ik gemerkt dat dat niet altijd zo is. Soms wordt het allemaal iets te veel aangedikt en worden de woorden niet waargemaakt. Nogmaals, daarom raad ik je aan om altijd kritisch te blijven op koortsthermometers producten. Je maakt snel genoeg een miskoop, zeker het geval als je weinig onderzoek naar het product doet.

Hoe heb ik de koortsthermometers getest?

Omdat ik een groot gezin heb, is het regelmatig het geval dat iemand koorts heeft. Daarom heb ik de koortsthermometers intensief kunnen uittesten. Zo ben ik er goed achter gekomen welke effectief werken en welke minder effectief zijn. Naast mijn eigen ervaring heb ik ook een expert in een elektronica winkel gevraagd om zijn mening. Hij kon mij alles vertellen over de beste koortsthermometers en zijn advies heb ik kunnen verwerken in dit lijstje. Om het allemaal nog wat meer completer te maken.

De top 4 beste koortsthermometers

1. Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer

Voor mij zonder twijfel de beste koortsthermometer en ik ben daar niet de enige in. Sowieso kun je van het merk Braun altijd wel verwachten dat het kwaliteit levert. Zo ook met deze koortsthermometer. Het heeft een aantal handige functie zoals Age Precision, nachtverlichting en de mogelijkheid om gebruik te maken van een kleurcodering. Al met al voor mij het meest accurate en betrouwbare apparaat op de markt.

Pluspunten Braun IRT 6520 ThermoScan 7 thermometer

– Beste uit de test

– Accuraat en betrouwbare meting

– Nachtverlichting

2. Infrarood Voorhoofd en Oorthermometer

Dit is een voorhoofd en oorthermometer en de beste budget keuze. Naast dat het zeer hygiënisch is meet het ook nog eens heel snel je temperatuur op. En natuurlijk accuraat. Ideaal voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen en volwassen is deze infrarood thermometer ontzettend goed te gebruiken. En wil je de kamer of vloeistof op meten dan is dat ook mogelijk met dit product. Tot slot bevat het een stille modus, zodat de kinderen niet worden wakker gemaakt.

Pluspunten Infrarood Voorhoofd en Oorthermometer

– Beste budget keuze

– Ook voor kamer of vloeistof op te meten

– Bevat stille modus

3. Bontoi X200 Thermometer voorhoofd

Nog zo’n pracht product van een koortsthermometer. Op een hele simpele en accurate manier wordt de temperatuur van je kinderen gemeten. Doordat dit een voorhoofd koortsthermometer is, hoef je je kind niet wakker te maken voor de meting. Het heeft een hygiënisch design en daardoor hoef je dit apparaat na een meting niet de steriliseren. Daarnaast heeft het een handige geheugen modus dat het temperatuur verloop tot wel 35 meting bijhoudt. Niet voor niets zijn veel mensen heel positief over deze Bontoi X200.

Pluspunten Bontoi X200 Thermometer voorhoofd

– Beste prijs / kwaliteitverhouding

– Hygiënisch design

– Geheugen modus om temperatuur verloop bij te houden

4. Alphamed Professionele Infrarood koortsthermometer

Zonder enig contact kun je bij iemand met deze koortsthermometer de temperatuur opmeten. Dit doe je binnen een fractie van een seconde, zo snel gaat de opmeting. Zeer geschikt voor huishoudelijk gebruik en heeft daarnaast een hele effectieve en snelle bediening. Handig om te weten is de fabrikant Alphamed een geregistreerd merk is in medische meetapparatuur. Dat maakt dit apparaat zeer betrouwbaar en kun je zonder enige twijfel aanschaffen. Ook interessant aan dit product is de redelijke aanschafprijs.

Pluspunten Alphamed Professionele Infrarood koortsthermometer

– Alphamed is een geregistreerd merk binnen medische meetapparatuur

– Snelle en effectieve bediening

– Opmeting gebeurt binnen een fractie van een seconde

5. iProven DTR 1221A Digitale thermometer met flexibele strip

Tot slot een koortsthermometer voor oraal of rectaal gebruik. Je hebt binnen 10 seconden resultaat en is volledig waterdicht. Dit is een thermometer dat perfect geschikt is voor baby’s en jonge kinderen. Het leuke van deze digitale thermometer is dat het met smileys werkt. Heeft je baby een gezonde temperatuur dan geeft de thermometer een lachende smiley aan. Is er koorts dan zul je snel genoeg merken dat het een verdrietige smiley is. Leuke gimmick. Ook heeft het een zeer prettig aanschafprijs.

Pluspunten iProven DTR 1221A Digitale thermometer met flexibele strip

– Voor oraal of rectaal gebruik

– Geschikt voor baby’s en jonge kinderen

– Goedkoop

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste koortsthermometer?

Kieskeurig.nl heeft een uitgebreid artikel over koortsthermometers. Zij stellen dat Microlife NC 150 de beste koortsthermometer van dit moment is. Ik vind het een hele begrijpelijk keuze en veel mensen hoor ik er enthousiast over zijn. Toch vind ik dit product relatief aan de hoge prijs, zeker als je gaat kijken wat je ervoor terug krijgt. Het is helemaal geen slecht product, maar had wat meer functionaliteiten ervan verwacht.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste koortsthermometers?

De Consumentenbond heeft 34 thermometers getest. Het gaat om rectale meters en infrarode meters. Heb je net een nieuwe thermometer gekocht, dan is het slim om je eerst een aantal keer je temperatuur te meten als je je niet ziek voelt. Je weet dan bij een vermoeden van een ziekte of je een verhoging hebt. Een arts kan veel meer met hoeveel graden verhoging je hebt, dan de temperatuur van het moment. Niet iedereen heeft als basis temperatuur 37 graden. Je basistemperatuur kan daaronder liggen en als je een 37 graden temperatuur hebt, is er dus een verhoging. https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/test-thermometers

Dit zegt Radar over Koortsthermometers

Radar benadrukt de variatie in betrouwbaarheid tussen verschillende soorten koortsthermometers, met een focus op de ervaringen van een zorgprofessional en een bezorgde moeder. De rectale thermometer wordt aangeduid als de meest betrouwbare optie, terwijl de oorthermometer soms discrepanties in temperatuurmetingen kan vertonen. Huisarts Bart Timmers bevestigt dat oorthermometers een geschikt alternatief zijn, mits men rekening houdt met mogelijke afwijkingen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Koortsthermometers

Kassa onderzoekt de verschillende typen koortsthermometers en hun gebruiksgemak, waarbij zowel analoge als digitale opties worden besproken. Digitale thermometers, vooral die voor het oor en het voorhoofd, bieden snelle en pijnloze temperatuurmetingen met een lage kans op ziektekiemenoverdracht. Ze kunnen wel prijziger zijn dan andere modellen. Voor zeer jonge kinderen worden speciale speenthermometers aanbevolen voor onopgemerkte temperatuurmetingen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen om dit lijstje samen te stellen

https://www.kieskeurig.nl/koortsthermometer/informatie

Laat temperatuur opmeten door een betrouwbare en accurate koortsthermometer

Veel koortsthermometers die er te koop zijn, zijn niet betrouwbaar en accuraat genoeg. Met de thermometers in dit lijstje kun je ervan uitgaan dat dat wel het geval is. Dit zijn producten uitvoerig uitgetest en doen wat het moet doen. Ik vind dat je voor deze thermometers waar voor je geld krijgt en dat alles zeer naar behoren werkt. Vooral bij jonge kinderen is het belangrijk om de temperatuur op te meten wanneer zij ziek worden. Bespaar daarom ook niet op een koortsthermometer.

Veel succes met het aanschaffen van een koortsthermometer!