Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste kleimaskers voor een zuivere en stralende huid

Een kleimasker is iets aparts als je het nog nooit geprobeerd hebt. Ja, het heeft een zuiverende werking en je ziet je gezicht ook direct meer kleur hebben en stralen. Maar wat je misschien niet weet, is dat het kleimasker opdroogt en dan de huid van je gezicht ‘samentrekt’. Dat voelt in eerste instantie misschien een beetje vreemd aan en de telefoon opnemen als je de klei straks rond je mond aangebracht hebt, gaat niet meer lukken. Het effect van een kleimasker is echter super.

Snel overzicht: Deze kleimaskers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gevoelige huidMudMasky – Pearl Polish Superglow Pink Clay Mask: Met zijn parfumvrije formule, is dit roze kleimasker perfect voor de gevoelige huid. Wij zijn vooral onder de indruk van de rustige uitstraling die het geeft aan de vettere huid na gebruik. Let wel op, door de goede resultaten, zouden andere gezinsleden ook verleid kunnen worden om het te gebruiken! >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor mee-eter bestrijdingL’Oreal Skin Experts Paris – Pure Clay Masker: Het zien van de mee-eters veranderen van kleur tijdens het drogen is zeker een unieke ervaring bij dit donkergrijze masker. Volgens ons laat het daadwerkelijk de vermindering van mee-eters zien na verloop van tijd. Een kleine teleurstelling was het ontbreken van een meegeleverde spatel. >> Bekijk bij Bol.com
Beste budgetkeuzeBerivita – Bentoniet kleipoeder voor kleimasker: Dit product biedt de mogelijkheid om zelf een kleimasker te mengen, waardoor je precies de juiste hoeveelheid kunt gebruiken. We waarderen vooral de betaalbaarheid en de lange houdbaarheid van dit product. Hou wel rekening met de langere inwerktijd. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste kleimasker

1. MudMasky – Pearl Polish Superglow Pink Clay Mask

De meeste kleimaskers zijn grijs, maar dit masker is roze van kleur.

Pluspunten:

 • Je krijgt 60 milliliter van het roze kleimasker in deze eveneens roze tube en daar doe je gemiddeld vijf tot zes keer mee als je het voor je gezicht gebruikt.
 • Dit kleimasker kan op elke type huid aangebracht worden en het effect blijft dan hetzelfde. De wat vettere huid ziet er volgens onze testleden naderhand wel een stuk rustiger uit.
 • Er zit geen parfum in dit kleimasker en dat zorgt voor minder huidirritaties bij mensen met een gevoelige huid.

Minpunten:

 • Het nadeel is wel dat als je partner ontdekt wat dit masker kan doen, hij ook van het tubetje gebruik wil maken. Dat is gezellig en leuk, samen een kleimaskertje doen, maar dan is de tube wel sneller leeg.
 • De prijs van dit kleimasker ligt rond de dertig euro. Dat zal niet iedereen willen of kunnen betalen.

2. L’Oreal Skin Experts Paris – Pure Clay Masker

In deze pot zit 50 milliliter kleimasker en deze is donkergrijs van kleur.

Pluspunten:

 • Het grappige bij dit masker is dat je de mee-eters in een andere kleur ziet als het masker begint op te drogen. Je kunt dus goed zien (als je het masker vaker gebruikt) hoe het aantal mee-eters na verloop van tijd minder worden.
 • Bij een kleimasker dat iets langer op het gezicht moet drogen is het van belang dat de geur niet tegen gaat staan en dat is bij dit kleimasker zeker niet het geval.

Minpunten:

 • De prijs (rond de vijftien euro voor dit potje) valt mee, maar we vinden het op de redactie jammer dat er geen spateltje meegeleverd wordt in het doosje. Het is iets kleins dat de inhoud van het potje zuiver houdt en dat is toch wat je op je gezicht ook probeert te bereiken.

3. Berivita – Bentoniet kleipoeder voor kleimasker

Dit is de ideale oplossing voor wie zelf graag een kleimasker mengt en iets goedkoper uit wil zijn.

Pluspunten:

 • Je krijgt twee soorten verpakkingen: die met 100 gram of die met een kilo. (Als je het een keer geprobeerd hebt en de poeder bevalt goed, is een kilo bijna 70% goedkoper in aanschaf!)
 • Je kunt er bij dit product zelf voor kiezen of je het mengt met warm of koud water. Je kunt voor een extra zuiverend effect dus warm water mengen met de bentoniet poeder en het ook warm op je gezicht aanbrengen voordat je het laat opdrogen.
 • Dit is een heerlijk poeder voor een middag ontspanning voor jezelf.
 • De poeder is uiteindelijk langer houdbaar, omdat je alleen de hoeveelheid eruit pakt die je telkens nodig hebt. Zodra je weet hoeveel theelepels van het poeder voor jouw gezicht voldoende zijn, gebruik je nooit te veel.

Minpunten:

 • Je moet dit kleimasker wel lang in laten trekken (een half uur tot bijna een uur) en dat betekent dus dat je echt een middag of avond vrij moet plannen in je agenda. Het is dan ook geen kleimasker om nog snel even voor het uitgaan op te doen.

Beste kleimasker getest door consumentenorganisaties als de Consumentenbond

Bij de Consumentenbond gaan ze in op de stofjes die een huid beïnvloeden. Je kunt dan zelf nagaan of jouw huid wel baat heeft bij het aanbrengen van een kleimasker. Kassa heeft geen informatie over kleimaskers of een ander soort gezichtsmasker, maar bij Radar staat een heel artikel over hoe je zelf een gezichtsmasker kunt maken van producten die je waarschijnlijk zelf in huis hebt.

Dit zegt Radar over zelfgemaakte gezichtsmaskers

In een tijd waar zelfzorg van groot belang is, biedt Radar tips voor het maken van eigen gezichtsmaskers uit voedingsproducten. Alex van der Burgh, veiligheidsbeoordelaar van cosmetica, deelt adviezen aangepast aan verschillende huidtypen. Voor een droge huid zijn vette producten zoals avocado en kokosolie ideaal. Mensen met een vette huid kunnen beter kiezen voor uitdrogende ingrediënten zoals komkommer. Voor de gevoelige huid zijn milde en kalmerende ingrediënten zoals havermout en honing geschikt. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar kleimaskers

Conclusie

Je hoeft dus niet altijd een kleimasker te kopen, je kunt er ook eentje zelf maken en er nog andere ingrediënten die je huid goed kunnen doen aan toevoegen. Wat je toevoegt kan natuurlijk wel invloed hebben over de droogtijd van een kleimasker en of het überhaupt nog wel opdroogt. Een echt kleimasker kun je daarom beter niet mengen, want dan bereik je het maximale effect.