Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste kappersschaar voor een professionele knipbeurt

Ben je op zoek naar een kappersschaar omdat je al kapper bent of dat graag wilt worden? Dan is het slim om te kijken wat goede merken voor kappersscharen zijn en wat ze gemiddeld kosten. Een kappersschaar voor iemand die maar af en toe voor de hobby haren knipt moet natuurlijk aan andere eisen voldoen dan een kappersschaar voor iemand die het middel elke dag van de week gebruikt om zijn beroep uit te kunnen oefenen. We geven je vandaag een top 3 met grote prijsverschillen.

Snel overzicht: Deze kappersscharen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor beginnende kappersJaguar – Prestyle Ergo: Deze kappersschaar biedt een comfortabele knipervaring, vooral voor degenen die nieuw zijn in het kappersvak. De schaar is voorzien van een handig steuntje om de kniptechniek onder de knie te krijgen en te voorkomen dat je kramp in je vingers krijgt. De schaar heeft ook een aantrekkelijke donkere tint die bijdraagt aan het professionele uiterlijk. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor thuisgebruikTaglio Hair – professionele kappersscharenset van RVS: Deze set is ideaal voor thuisgebruik en bevat zowel een knipschaar als een effileerschaar. Het is een voordelige keuze, vooral voor ouders die zelf het haar van hun kinderen willen bijwerken. De schaar is ontworpen met ogen die niet direct tegenover elkaar liggen, wat zorgt voor een prettigere knipervaring. Houd er rekening mee dat deze set niet bedoeld is voor professioneel salon gebruik. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor professioneel gebruikTondeo – S-Line Supra kappersschaar: Dit is een professionele kappersschaar die ontworpen is voor langdurig en regelmatig gebruik. Het heeft een licht gebogen frame voor een comfortabelere grip en de ogen zitten niet direct tegenover elkaar, wat bijdraagt aan een ontspannen knipervaring. Het is gemaakt van sterk materiaal, dus het kan jaren meegaan zonder dat het elke maand geslepen hoeft te worden. Houd er rekening mee dat de prijs wat hoger is, maar de kwaliteit is het zeker waard. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met de beste kappersscharen

1. Jaguar – Prestyle Ergo

Je krijgt deze kappersschaar in twee maten: 5,5 of 6 inch. Je kiest de maat op basis van het formaat van je handen, zodat deze comfortabel kunnen knippen met de schaar.

Pluspunten:

  • Dit is geen kappersschaar waarmee je acht uur op een dag kunt knippen, maar het is wel een zeer degelijke schaar voor iemand die begint met het kappersvak.
  • Het steuntje bij een van de twee ogen van de schaar helpt om je kniptechniek onder de knie te krijgen. Je krijgt hierdoor minder snel kramp in je vingers als je veel knipt.
  • Het is een mooi model dat van begin tot eind iets donkerder wordt in kleur.

Minpunten:

  • Ondanks de prima prijs (rond de 40 euro) en kwaliteit is dit geen schaar voor de echte professional. Dat neemt echter niet weg dat het voor een bepaalde doelgroep wel gewoon een goede kappersschaar is.

2. Taglio Hair – professionele kappersscharenset van RVS

Dit is een basisset met een knipschaar en een effileerschaar (om te verdunnen) en je kunt de schaar in twee soorten krijgen: alleen voor rechtshandig gebruik of ook voor linkshandige mensen.

Pluspunten:

  • Met deze set ben je in een keer klaar als het om knipmateriaal gaat. (Een kapmantel kan wel nog essentieel zijn om de haartjes niet in de kleding te laten vallen.)
  • Het is een voordelige set en zeker ouders die thuis bijvoorbeeld de pony van het kapsel van hun dochter willen bijknippen kunnen er goed mee uit de voeten.
  • De ogen zitten niet recht tegenover elkaar en dat knipt fijner.

Minpunten:

  • Het is geen set om in een kapperszaak te gebruiken, want daarvoor wil je iets meer comfort. Voor deze prijs (rond de 15 euro) heb je echter een prima startset.

3. Tondeo – S-Line Supra kappersschaar

Dit is de professionele kappersschaar die je je hele knipcarrière met je meeneemt.

Pluspunten:

De vorm van de schaar is al anders dan vele anderen. Je hebt een licht gebogen frame aan de schaar en de ogen zitten niet recht tegenover elkaar. Door deze vorm knip je relaxter en dat voel je aan je vingers en handen als je een hele dag aan het knippen bent.

Het materiaal van de schaar is ook zoveel fijner dan bij vele andere scharen. Het is zo sterk dat je nog jaren met de schaar vooruit kunt, zonder deze elke maand te hoeven slijpen.

De steun voor je pink kun je er overigens afhalen als je dat zou storen tijdens het knippen.

Minpunten:

  • De prijs (meer dan 300 euro) is het grootste nadeel aan deze kappersschaar, maar als je een goede kapper bent, haal je dit bedrag er dubbel en dwars uit met de kwaliteit die je levert.

De Consumentenbond, Radar en Kassa aan het woord over kappers en kappersscharen

Volgens Radar blijven de prijzen maar stijgen en dat betekent dat steeds meer mensen ervoor kiezen om niet meer (of in ieder geval minder) naar de kapper te gaan en zelf te gaan knippen of scheren. Een goede kappersschaar is dan een kleine investering die je er vaak al na een bezoekje aan de kapper uitgehaald hebt.

Bij de Consumentenbond gaan ze in op de kapperschool, welke attributen je hier nodig hebt en of je die van de belasting kunt aftrekken bij je aangifte. Dit is alleen relevant als je van plan bent kapper te worden en nu materiaal moet aanschaffen. Hoeveel je via de belasting kunt terugkrijgen kan wel van invloed zijn op je keuze voor een kappersschaar.

Bij Kassa geven ze een filmpje met tips voor mensen die zelf hun haar thuis willen gaan knippen. Het stamt nog uit de tijd dat door corona de kapper dicht was, maar je kunt de tips nu natuurlijk ook nog hartstikke goed gebruiken.

Dit zegt Radar over het kiezen van de juiste coup

Radar benadrukt het belang van een goede coup voor een verzorgd uiterlijk en deelt zes cruciale tips van kapper Vincent Silvester Jansen. Een goede coup begint bij het kennen van je haartype en hoeveel tijd je wilt besteden aan je haarverzorging. Het kiezen van de juiste haarproducten, zoals shampoo, conditioner, en hittebestendige producten, is essentieel voor het behoud van een gezonde look. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het weer en hoe dit je haar kan beïnvloeden. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over zelf je haar knippen

BNNVARA’s Kassa onderzoekt de voor- en nadelen van zelf je haar knippen en biedt praktische tips van kapster Laura van Kolk voor diegenen die de uitdaging aandurven. Het artikel benadrukt dat zelf knippen niet altijd eenvoudig is en dat het kopen van een goede kappersschaar essentieel is voor wie toch besluit thuis aan de slag te gaan. Voor lang haar en pony’s zijn er handige tips, terwijl kort haar en complexe coupes beter overgelaten kunnen worden aan professionals. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar kappersscharen

Kortom

Haren knippen als beroep of hobby? Dan kun je een van de kappersscharen uit onze top 3 goed gebruiken.