Voor deze aanbevelingen hebben we de producten getest en deden we onderzoek bij de Consumentenbond, Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen.

De top 3 met beste kappersschaar voor een professionele knipbeurt

Ben je op zoek naar een kappersschaar omdat je al kapper bent of dat graag wilt worden? Dan is het slim om te kijken wat goede merken voor kappersscharen zijn en wat ze gemiddeld kosten. Een kappersschaar voor iemand die maar af en toe voor de hobby haren knipt moet natuurlijk aan andere eisen voldoen dan een kappersschaar voor iemand die het middel elke dag van de week gebruikt om zijn beroep uit te kunnen oefenen. We geven je vandaag een top 3 met grote prijsverschillen.

De top 3 met de beste kappersscharen

1. Jaguar – Prestyle Ergo

Je krijgt deze kappersschaar in twee maten: 5,5 of 6 inch. Je kiest de maat op basis van het formaat van je handen, zodat deze comfortabel kunnen knippen met de schaar.

Pluspunten:

  • Dit is geen kappersschaar waarmee je acht uur op een dag kunt knippen, maar het is wel een zeer degelijke schaar voor iemand die begint met het kappersvak.
  • Het steuntje bij een van de twee ogen van de schaar helpt om je kniptechniek onder de knie te krijgen. Je krijgt hierdoor minder snel kramp in je vingers als je veel knipt.
  • Het is een mooi model dat van begin tot eind iets donkerder wordt in kleur.

Minpunten:

  • Ondanks de prima prijs (rond de 40 euro) en kwaliteit is dit geen schaar voor de echte professional. Dat neemt echter niet weg dat het voor een bepaalde doelgroep wel gewoon een goede kappersschaar is.

2. Taglio Hair – professionele kappersscharenset van RVS

Dit is een basisset met een knipschaar en een effileerschaar (om te verdunnen) en je kunt de schaar in twee soorten krijgen: alleen voor rechtshandig gebruik of ook voor linkshandige mensen.

Pluspunten:

  • Met deze set ben je in een keer klaar als het om knipmateriaal gaat. (Een kapmantel kan wel nog essentieel zijn om de haartjes niet in de kleding te laten vallen.)
  • Het is een voordelige set en zeker ouders die thuis bijvoorbeeld de pony van het kapsel van hun dochter willen bijknippen kunnen er goed mee uit de voeten.
  • De ogen zitten niet recht tegenover elkaar en dat knipt fijner.

Minpunten:

  • Het is geen set om in een kapperszaak te gebruiken, want daarvoor wil je iets meer comfort. Voor deze prijs (rond de 15 euro) heb je echter een prima startset.

3. Tondeo – S-Line Supra kappersschaar

Dit is de professionele kappersschaar die je je hele knipcarrière met je meeneemt.

Pluspunten:

De vorm van de schaar is al anders dan vele anderen. Je hebt een licht gebogen frame aan de schaar en de ogen zitten niet recht tegenover elkaar. Door deze vorm knip je relaxter en dat voel je aan je vingers en handen als je een hele dag aan het knippen bent.

Het materiaal van de schaar is ook zoveel fijner dan bij vele andere scharen. Het is zo sterk dat je nog jaren met de schaar vooruit kunt, zonder deze elke maand te hoeven slijpen.

De steun voor je pink kun je er overigens afhalen als je dat zou storen tijdens het knippen.

Minpunten:

  • De prijs (meer dan 300 euro) is het grootste nadeel aan deze kappersschaar, maar als je een goede kapper bent, haal je dit bedrag er dubbel en dwars uit met de kwaliteit die je levert.

De Consumentenbond, Radar en Kassa aan het woord over kappers en kappersscharen

Volgens Radar blijven de prijzen maar stijgen en dat betekent dat steeds meer mensen ervoor kiezen om niet meer (of in ieder geval minder) naar de kapper te gaan en zelf te gaan knippen of scheren. Een goede kappersschaar is dan een kleine investering die je er vaak al na een bezoekje aan de kapper uitgehaald hebt.

Bij de Consumentenbond gaan ze in op de kapperschool, welke attributen je hier nodig hebt en of je die van de belasting kunt aftrekken bij je aangifte. Dit is alleen relevant als je van plan bent kapper te worden en nu materiaal moet aanschaffen. Hoeveel je via de belasting kunt terugkrijgen kan wel van invloed zijn op je keuze voor een kappersschaar.

Bij Kassa geven ze een filmpje met tips voor mensen die zelf hun haar thuis willen gaan knippen. Het stamt nog uit de tijd dat door corona de kapper dicht was, maar je kunt de tips nu natuurlijk ook nog hartstikke goed gebruiken.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar kappersscharen

Kortom

Haren knippen als beroep of hobby? Dan kun je een van de kappersscharen uit onze top 3 goed gebruiken.