Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste kalknagelbehandelingen

Niemand vindt het leuk om het over kalknagels te hebben, maar je ontkomt er niet aan als je de schimmel ergens opgelopen hebt en deze lekker onder je teennagels is gaan zitten. Hij houdt van vochtige omgevingen, want daar doen schimmels het het beste. In de herfst en winter kun je dan ook meer last hebben van kalknagels dan in de zomer als je veel vaker open schoenen draagt. Om van een kalknagel af te komen heb je verschillende opties. Je vindt hier drie behandelingen.

Snel overzicht: Deze behandelingen tegen kalknagels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor snelle behandelingLucovitaal Instant Killer Kalknagel behandeling vloeistof: Een uitstekende keuze voor degenen die een snelle en gemakkelijke behandeling zoeken. We waren onder de indruk van het gemak waarmee je de vloeistof met het bijgeleverde kwastje kunt aanbrengen. Het feit dat de behandeling binnen een minuut kan worden voltooid, is een grote plus. Let wel, het moet drie keer per dag worden toegepast. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor uitgebreide behandelingProtectAir Complete set met behandeling voor kalknagels: Deze set biedt een veelzijdige aanpak voor het behandelen van kalknagels. Met nagelserum, vijltjes en een schoenspray biedt het een complete oplossing. Hoewel het duurder is dan enkele andere opties, denken we dat de uitgebreide aanpak de prijs waard is. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor gemakWartner Kalknagel kwastje: Deze optie biedt het gemak van een eenmaal daagse behandeling, wat het een uitstekende keuze maakt voor mensen met een drukke levensstijl. Het kwastje maakt een nauwkeurige toepassing mogelijk, wat de effectiviteit kan verhogen. Let wel, sommige mensen zien niet direct resultaat en de kosten kunnen oplopen als een tweede verpakking nodig is. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste behandeling tegen kalknagels

1. Lucovitaal – Instant Killer Kalknagel behandeling vloeistof

In het flesje zit een kwastje en vloeistof die je met het kwastje op de nagel smeert. De inhoud is 10 milliliter.

Pluspunten:

  • Het grote voordeel is dat je met deze behandeling binnen een minuut klaar bent.
  • De behandeling is niet duur, want voor minder dan 10 euro heb je al een flesje van dit Lucovitaal middel tegen kalknagels.

Minpunten:

  • Je moet het alleen wel drie keer per dag aanbrengen en dat is in het weekend waarschijnlijk goed te doen, maar niet als je op je werk zit. Je kunt moeilijk in je pauze op het toilet gaan zitten om je sokken uit te doen en je nagel in te smeren.

2. ProtectAir – Complete set met behandeling voor kalknagels

Dit is een set met meerdere producten om kalknagels te verhelpen.

Pluspunten:

Je krijgt nagelserum om op de kalknagel aan te brengen, vijltjes om de nagel te kortwieken en spray voor in je schoenen om de schimmel een halt toe te roepen. Deze veelzijdige aanpak heeft een grotere kans van slagen om van je lelijke kalknagel af te komen.

Minpunten:

  • Het zijn natuurlijk wel allemaal chemische middeltjes, dus als je bijvoorbeeld astma of een andere aandoening aan de luchtwegen hebt, zouden we altijd voorzichtig zijn met er maar op los sprayen. Als je het toch wilt gebruiken, doe het dan op zijn minst buiten.
  • Deze set is wel een stuk duurder dan de kalknagelbehandeling op nummer 1 in deze lijst.

3. Wartner – Kalknagel kwastje

Wartner ken je al als middel tegen wratjes, maar dit werkt tegen kalknagels.

Pluspunten:

  • Je krijgt twee flesjes en in elk flesje zit een kwastje ter behandeling van kalknagels. Het kwastje kun je gericht op de nagel plaatsen en dat bevordert de werking van de actieve stof in de vloeistof.
  • Voordeel van deze behandeling ten opzichte van die op nummer 1, is dat je het maar eens per dag hoeft aan te brengen in plaats van twee of drie keer.

Minpunten:

  • Niet iedereen boekt met dit middel even snel resultaat. Als je na twee weken geen verschil ziet, kun je misschien beter een ander merk proberen.
  • Het kan ook zijn dat je al door je voorraad heen bent voordat je resultaat ziet. Dan moet je nog een verpakking kopen en ben je al ruim over de vijftig euro kwijt om van je kalknagels af te komen. Dat is best veel geld.

Beste behandeling tegen kalknagels – Consumentenbond, Kassa en Radar aan het woord

Radar geeft aan hoe kalknagels ontstaan, wat je ertegen kunt doen en welke huis-tuin-en-keuken middeltjes er zijn. Zo kan een azijnbad (verdund welteverstaan en niet puur) helpen om de schimmel te doden. Ook Kassa gaat in op wat je zelf kunt doen om kalknagels te vermijden. Het begint allemaal bij goede hygiëne. De Consumentenbond adviseert juist tabletten in plaats van crèmepjes. Zij zegt dat een behandeling van buitenaf nooit zo goed kan werken als iets dat je slikt en van binnenuit aanpakt.

Dit zegt Radar over kalknagelbehandelingen

Radar belicht de moeilijkheid van het behandelen van kalknagels en presenteert azijn als een potentieel effectief huis-tuin-en-keukenmiddel tegen deze schimmelinfecties. Volgens hoogleraar microbiologie Han Wösten kan azijn, dankzij de ongunstige zure omgeving die het creëert voor schimmels, een goede oplossing zijn, vooral als de infectie nog niet te ver gevorderd is. Het artikel waarschuwt echter tegen het gebruik van pure azijn op de huid en adviseert een verdunde oplossing om brandwonden te voorkomen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over preventie en behandeling van kalknagels

BNNVARA’s Kassa geeft praktische adviezen voor de preventie en behandeling van kalknagels en voetschimmel. Het artikel legt het verschil uit tussen beide aandoeningen en benadrukt het belang van goede hygiëne en het dragen van ventilerende schoenen om infecties te voorkomen. Voor de behandeling van voetschimmel worden verschillende middelen aangeraden, zoals schimmeldodende en schimmelgroei remmende middelen, en natuurlijke opties zoals tea tree olie. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar behandelingen tegen kalknagels

Kortom

Kalknagels zijn niet fraai, vooral niet wanneer je in de zomer op slippers of andere open schoenen loopt. De schimmel gaat echter uiteindelijk wel vanzelf weg, dus je hoeft het niet altijd te behandelen als je dat niet wilt of kunt betalen. Zoek bij goedkopere middelen (zoals bijvoorbeeld een azijnbad) altijd goed uit in welke verhouding je het dient toe te passen om andere problemen geen kans te geven. Verder zouden we bij aanhoudende problemen altijd naar de huisarts stappen. Die heeft wel ergere dingen gezien, ook al schaam je je misschien ontzettend voor je kalknagel.