Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste jojoba oliën

Elke olie kan gebruikt worden om de huid te hydrateren of te masseren, tenzij je alleen maar een hele fles aromatische olie in huis hebt. Van een aromatische olie kun je namelijk wel prima een paar druppels mengen met een andere basisolie, maar je kunt hem beter niet puur gebruiken. Een jojoba olie is een goede basisolie. De olie is echter ook goed zonder vermenging met een geurtje te gebruiken en dat komt vanwege zijn verzorgende eigenschappen.

Snel overzicht: Deze jojoba oliën raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor kwantiteitBerivita Jojoba Olie: Dit is een liter verpakking jojoba olie, waardoor het ideaal is voor veelvuldig gebruik, zoals in massagesalons of voor regelmatige thuis massages. We zijn gecharmeerd van het feit dat de olie goed in de huid trekt en geen plakkerig laagje achterlaat. Je hebt ook maar een kleine hoeveelheid nodig voor een effectieve huidverzorging. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor huidirritatiesNaturapharma Pure Jojoba Olie: Deze jojoba olie is zeer effectief bij het verzorgen en kalmeren van een onrustige huid. Het helpt om irritaties te verminderen, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met een gevoelige of probleemhuid. Daarnaast is de verpakking met vier flesjes van elk 100 milliliter erg handig voor het gemakkelijk doseren van de olie. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor kwaliteitCruydhof Koudgeperste Jojoba Olie: Deze jojoba olie is koudgeperst, wat betekent dat de voedende eigenschappen van de jojobanoot optimaal bewaard blijven. Dit resulteert in een olie van zeer hoge kwaliteit, vergelijkbaar met extra vierge olijfolie. Ondanks de iets hogere prijs, raden we deze olie aan voor diegenen die op zoek zijn naar topkwaliteit voor hun huidverzorging. >> Check laagste prijs

De top 3 met de beste jojoba olie

1. Berivita – Jojoba olie voor huid en haar

In deze fles krijg je een liter jojoba olie en op de fles zit een draaidop.

Pluspunten:

  • Deze grote verpakking is ideaal als je een massagesalon hebt of regelmatig thuis je partner masseert. Met een literverpakking kun je in ieder geval een tijdje vooruit.
  • Als je voor extra handigheid wil zorgen, koop je ook de kleinere variant, want daar zit een pompje bij. Je kunt de kleinere dan altijd met de grotere aanvullen zodra deze leeg is.
  • De olie blijft bij niet te veel tegelijkertijd gebruik niet op de huid liggen of plakken. Hij trekt fijn in.
  • Verder heb je er maar weinig van nodig om een verzorgde huid te krijgen en je kunt de olie ook op elk deel van je lichaam gebruiken.

Minpunten:

  • Ook al krijg je een hele liter, voor sommige mensen is meer dan 60 euro voor olie toch aan de hoge kant.

2. Naturapharma – pure jojoba olie

In elk flesje zit 100 milliliter olie van jojoba.

Pluspunten:

  • De olie voedt de huid en herstelt een onrustige huid.
  • Irritaties verdwijnen sneller wanneer je aandacht aan de huid geeft met deze olie.

Minpunten:

  • Ook dit flesje kun je weer met pompje kopen en ook al kost dat iets meer, wij zouden dat op de redactie altijd doen, want het maakt het gebruik van de olie zoveel prettiger. Gieten levert altijd problemen op en dan knoei je en verspil je het goede spul. Dat is gewoon zonde van de gemiste werking en jammer van het geld.

3. Cruydhof – koudgeperste jojoba olie

In deze fles zit een halve liter olie van de jojobanoot.

Pluspunten:

  • Als een struik het in droge gebieden overleeft, dan weet je eigenlijk al dat de goede eigenschappen in zijn vruchten bewaard worden. De plant zou anders namelijk helemaal geen vruchten produceren. Bij de jojobanoot van Cruydhof doet men echter aan een koude persing en dat komt de actieve bestanddelen van de jojobanoot ten goede. Je houdt dus een betere kwaliteit olie over, net als bij de extra vierge persing bij olijfolie.

Minpunten:

  • Het is een prijzige olie en we missen bij deze fles het pompje. Verder zou het handig zijn om de fles donkerder te maken, want het licht dat erdoor kan komen kan de kwaliteit van een olie beïnvloeden.

Geen vergelijkingstests door Consumentenbond, Radar of Kassa

De Consumentenbond heeft wel een heel artikel over de verschillende soorten olie waarmee je kunt koken of bakken, maar hierin komt jojoba olie niet voor. Ook bij Radar en Kassa ontbreekt het aan tests of vragen van consumenten over deze olie. Wij vragen ons af of de olie in ons land nog onbekend is en of men nog onvoldoende weet over de werkzame stoffen in deze olie.

Dit zegt Radar over olie voor je huid

Radar belicht de populariteit van huidoliën en hoe deze geschikt kunnen zijn zelfs voor personen met een vette huid. Volgens dermatoloog Anne Berthe Halk kunnen natuurlijke oliën, waaronder jojoba-olie, de vochtbalans positief beïnvloeden en overmatig talg oplossen. Het advies is om lichte oliën zoals jojoba-, argan-, of marula-olie te proberen, terwijl zwaardere oliën zoals kokosolie minder aanbevolen worden voor een vette huid. Radar benadrukt ook dat een goede huidolie niet duur hoeft te zijn, waarschuwt voor marketingtrucs bij dure producten, en geeft tips over het gebruik van huidolie als verzorgingsproduct of reiniger. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Jojoba olie kopen? Begin hier

Voor het kopen van geen enkel lichaamsverzorgingsproduct hoef je je deur nog uit. Je kunt gewoon lekker online je bestelling plaatsen en je pakketje aan huis laten leveren. Dat is in het najaar – als de olie extra verzorging voor de huid kan bieden – extra prettig. Ook wanneer je ziek bent en je huid een oppepper wilt geven, komt online shoppen vaak beter uit. In de top 3 vind je dan ook directe links om de beste jojoba olie meteen te kunnen bestellen.

Afronding

Houd je niet van de geur van jojoba olie of wil je er graag een ander geurtje aan geven? Dan kun je er ook nog een aromatische geur of essentiële olie bij bestellen. Kijk wel uit met het mengen, want je doet al snel te veel van de essentiële olie bij de basisolie. Beetje bij beetje op geur brengen, is het devies. Heb je jouw ideale samenstelling te pakken? Plak dan gewoon een labeltje met de hoeveelheid op de fles, zodat je je niet meer kunt vergissen.