Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 4 met de beste inlegkruisjes voor een zeker gevoel

Niet iedereen draagt inlegkruisjes en toch kunnen ze handig zijn. Je hoeft minder vaak een schone onderbroek aan te doen als je inlegkruisjes op de juiste manier gebruikt. Dat betekent weer dat je op het aantal wasjes in de week kunt besparen. Verder helpen ze prima bij een heel klein beetje urineverlies en dan kan een inlegkruisje ervoor zorgen dat je je niet meteen schaamt en onzeker voelt. Ten opzichte van vroeger heb je nu wel veel meer keuze en daarom selecteren we vandaag de beste inlegkruisjes voor je.

Snel overzicht: Deze inlegkruisjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor duurzaamheidImseVimse zwarte wasbare inlegkruisjes van biologisch jersey katoen: We waarderen hoe deze inlegkruisjes bijdragen aan een gezonder milieu door herbruikbaar te zijn. Bovendien zorgen ze voor extra comfort met hun drukknoop die ze op hun plaats houdt. Zwart maakt het ook gemakkelijker schoon te houden, waardoor dit ons favoriete duurzame keuze is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor gemakAlways Dailies – Long Plus Extra Protect inlegkruisjes: Voor degenen die het gemak op prijs stellen, raden wij de Always Dailies aan. Ze hebben een extra lange vorm voor een betere bescherming en een subtiele geur om eventuele urinegeur te maskeren. In de verpakking zitten 232 inlegkruisjes, genoeg voor een behoorlijke tijd. >> Check laagste prijs
Beste hypoallergene optieTena Lights – inlegkruisjes normal: Dit inlegkruisje is een goede keuze voor die kleine momenten van urineverlies. We waarderen dat er geen bestanddelen zijn toegevoegd die allergische reacties kunnen veroorzaken. Hoewel ze in verhouding wat duurder zijn, bieden ze kwaliteit en betrouwbaarheid. >> Check laagste prijs

De top 4 met beste inlegkruisjes

1. ImseVimse – zwarte wasbare inlegkruisjes van biologisch jersey katoen

De drie stoffen inlegkruisjes hebben een drukker en er zitten er drie in een pakje.

Pluspunten:

De drukker zorgt ervoor dat het inlegkruisje op zijn plek blijft zitten. Iedereen die als nood wel eens een paar opgevouwen wc-papiertjes in haar onderbroek heeft gelegd, weet hoe het kan gaan schuiven en dan biedt het geen enkele bescherming meer.

Zwart is altijd wat makkelijker schoon te houden dan witte stoffen inlegkruisjes.

Verder is dit de meest milieuvriendelijke variant en daarom plaatsen we ze ook op nummer 1.

Minpunten:

 • We snappen dat het makkelijker is om een wegwerpinlegkruisje te kiezen. Dan hoef je ze alleen maar in de prullenbak te gooien en niet te wassen. Deze is wel stukken beter voor het milieu.
 • Ook al zijn ze in de aanschaf duurder, je bespaart uiteindelijk omdat je ze hergebruikt en niet telkens nieuwen hoeft te kopen.

2. Always Dailies – Long Plus Extra Protect inlegkruisjes

Wie voor gemak gaat, kiest voor deze inlegkruisjes van Always.

Pluspunten:

 • Door de extra lange vorm blijven ze goed op hun plek zitten.
 • De randen houden vocht extra goed tegen.
 • Het subtiele geurtje dat aan het inlegkruisje toegevoegd is, zorgt ervoor dat je geen geur van urine kunt opmerken.
 • In deze maxi verpakking zitten 232 stuks inlegkruisjes en daarmee ben je wel een tijdje zoet.

Minpunten:

 • Deze inlegkruisjes zijn minder milieuvriendelijk. Je moet ze ook telkens weer aanschaffen. En je moet er ook voor zorgen dat je een geschikte plek voor ze hebt om ze zonder geurtjes na het dragen op te kunnen bergen. Je loopt namelijk niet na elke wc-beurt naar je kliko om er afscheid van te nemen.

3. Tena Lights – inlegkruisjes normal

In de verpakking van Tena zitten 24 inlegkruisjes.

Pluspunten:

 • Dit is een ideaal inlegkruisje voor die kleine momentjes van maar een beetje urineverlies.
 • Aan sommige inlegkruisjes zijn bestanddelen toegevoegd die allergische reacties veroorzaken en dat kan bij dezen niet, want die bestanddelen zitten er niet in.

Minpunten:

Qua prijs zijn deze in verhouding wel duurder dan die van Always.

4. Sanature – inlegkruisjes normaal

Per verpakking krijg je 24 inlegkruisjes.

Pluspunten:

 • Aan andere inlegkruisjes zijn wel eens synthetische stoffen toegevoegd en dat kan gaan zweten of een reactie met de huid geven (en die is op die plek al gevoelig genoeg). Met 100% katoen heb je daar geen last van.

Minpunten:

 • Het is geen biologisch katoen.
 • Je moet even voelen hoe je daar beneden reageert op deze inlegkruisjes, want ze zijn niet zo zacht als sommigen en dat komt door de katoen.

Beste inlegkruisjes getest – Consumentenbond, Kassa, Radar

Bij Radar waarschuwen ze voor het gebruik van inlegkruisjes. Ook bij de Consumentenbond gebeurt dit en zij hebben het vooral over de chemische toevoegingen aan inlegkruisjes die voor bepaalde nadelen kunnen zorgen. Kassa heeft weer een ‘prijspakker’ ontdekt die helemaal niet voordeliger is dan vroeger. In het voorbeeld laten ze Kotex inlegkruisjes zien, maar eigenlijk moet je bij alle inlegkruisjes opletten of je wel een aanbieding te pakken hebt.

Dit zegt Radar over Inlegkruisjes

Radar onderzoekt de claims van Always over hun Fresh&Protect inlegkruisjes die beloven 100% tegen geurtjes te beschermen dankzij ActiPearls. Ondanks de geruststellende woorden van de klantenservice en de beweringen over dermatologisch testen, zet een specialist van de Roosevelt Kliniek zijn vraagtekens bij deze claims en benadrukt dat een afwijkende geur een onderliggende oorzaak kan hebben die medisch onderzocht moet worden. Hoewel er zorgen zijn over het gebruik van inlegkruisjes, met name voor mensen met een gevoelige huid, concludeert het artikel dat inlegkruisjes over het algemeen veilig zijn, mits correct gebruikt. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar inlegkruisjes

Kortom

Wij zouden iedereen aanraden om op internet hun eigen onderzoek te doen naar inlegkruisjes, voordat je voor het gemak kiest en er problemen ontstaan. Gemaksproducten zijn met een bepaalde reden ontwikkeld en de marketing eromheen houdt geen rekening met de neveneffecten. Ben jij al gevoeliger voor bepaalde stoffen? Dan adviseren we je helemaal op te letten bij dit soort hygiëneproducten. Je kunt er meer kwaad mee doen dan waar je je van bewust bent.