Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Dit zijn de effectiefste en beste hoestdrank producten tegen hoesten

De laatste jaren ben ik bij mijzelf gaan merken dat ik elke winter veel last kreeg van hoesten. Door de koud werden de hoestbuien steeds erger en ik besloot om er iets aan te doen. Daarom ging ik mij interesseren in hoestdrank. Toen ik begon met het zoeken naar hoestdrank leek het heel makkelijk een product uit te kiezen, maar het was moeilijker dan ik had verwacht.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Kocht een aantal willekeurige hoestdrank producten

De reden waarom het moeilijker was dan gedacht kwam door het enorme aanbod. Er zijn tegenwoordig zoveel hoestdrank producten te vinden en ze beloven je van alles. Om die reden ging ik twijfelen welk product mijn hoest zou laten verdwijnen. Ik besloot om gewoon een aantal merken aan te schaffen, met de hoop dat het effectief mijn hoest zou tegen gaan. Eerlijk gezegd had ik dat beter niet kunnen doen. Al mijn hoestdrank producten waren alles behalve effectief en mijn hoest ging niet weg.

Lees recensies door van hoestdrank voor een beter oordeel

Dat vond ik toentertijd een grote teleurstelling, omdat hoestdrank relatief best duur kan zijn. Het was weggegooid geld en ik kon het ook niet zomaar doorverkopen. Ik zat met ongebruikte hoestdrank en dat was enorm zonde. Bij deze raad ik je daarom ook aan om altijd eerst goed te onderzoeken of hoestdrank wel degelijk effectief blijkt te zijn. Heb je een hoestdrank op het oog lees dan recensies door. Heeft een hoestdrank veel positieve recensies dan is het makkelijker om een keuze te maken en voorkom je een miskoop te doen.

Via een oud collega kreeg ik een aantal effectieve hoestdrank tips mee

Daar eindigt mijn zoektocht naar effectieve hoestdrank niet mee. Gelukkig kwam ik een oud collega tegen en we raakten aan de praat. Ik vertelde hem dat ik de laatste jaren erg veel last heb van hoestbuien en dat ik er maar geen goed middel voor heb gevonden. En deze oud collega kon mij alles vertellen over hoestdrank producten. Zoveel zelf dat ik een paar aardige tips meekreeg over welke merken goed zijn tegen hoesten. Dit advies is de basis geworden voor mijn beste lijstje hoestdrank producten.

Een hoestdrank moet ervoor zorgen dat de hoest weggaat

Je koopt een hoestdrank om hoesten tegen te gaan. En jammer genoeg biedt niet ieder hoestdrank product deze eigenschap. Er zit namelijk een hoop rommel tussen en hoestdrank dat absoluut niet werkt. Het grootste voordeel van de hoestdrank producten die je in dit lijstje vindt zijn dat ze zeer effectief hoesten tegen gaan. Ik ben er helemaal enthousiast over en wil graag mijn beste hoestdrank producten met jullie delen.

Snel overzicht: Deze hoestdrank-producten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor effectiviteitNatterman Hoestdrank Anti Hoestmiddel: Deze hoestdrank heeft een effect op droge en vastzittende hoest. Ondanks de hogere prijs is dit naar onze mening de meest effectieve hoestdrank. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeDaro Droge Hoest Hoestsiroop: Voor droge hoest adviseren wij deze siroop van Daro. Deze hoestdrank vinden we zeer effectief en biedt uitstekende waarde voor zijn prijs. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor nachtrustBronchostop Direct Nacht Hoestdrank: Als je ’s nachts last hebt van hoestbuien, raden we Bronchostop Direct Nacht Hoestdrank aan. Met ingrediënten als IJslands mos en hyaluronzuur, werkt deze hoestdrank als een balsem waardoor je niet meer wakker wordt van hoestbuien. Vooral tijdens een verkoudheid vinden wij dit product zeer effectief. >> Check laagste prijs

Even voorstellen wie ik ben

Ik ben een man van in dertig en heb de laatste jaren veel gezondheidsklachten. Met name in de winter raak ik snel verkouden en heb ik veel hoestbuien. Vroeger heb ik altijd gerookt en ook dat helpt niet erg mee. Ik vond het een aantal jaren geleden wel genoeg geweest en wilde wat aan mijn hoestbuien gaan doen. Vandaar dat ik op zoek ging naar effectieve hoestdrank producten. In het begin was het een lastige zoektocht, maar inmiddels ben ik van mijn hoesten af door het gebruik van een aantal zeer sterke hoestdranken. De beste deel ik graag met jullie in dit lijstje.

De reden waarom je kritisch moet blijven opletten bij hoestdrank producten

Elke fabrikant van hoestdrank zegt dat zij het hoesten laten verdwijnen als je hun product gaat gebruiken. En bij elke fabrikant denk ik weer, is dit echt wel zo? Willen ze niet gewoon hun product zoveel mogelijk aan de man brengen, terwijl het product in het echt niet effectief genoeg is? Ik twijfel al snel bij hoestdrank producten, ook omdat ik inmiddels weet dat niet alle merken even betrouwbaar en goed zijn om hoesten tegen te gaan. Wees altijd kritisch.

Mijn eerste sceptische indruk over hoestdrank

De hoestdrank producten die ik de afgelopen jaren tegen ben tegengekomen werkten nagenoeg niet. Vooral de eerste aantal maanden toen ik het ging gebruiken zag ik weinig effect in mijn hoestbuien. Het was simpelweg niet effectief genoeg en de producten liet ik snel links liggen. Waardoor het precies kwam weet ik niet, maar het leek of het hoest juist erger werd door het gebruik van deze hoestdrank. Inmiddels ben ik er achter welke fabrikant goede kwaliteit hoestdrank levert. Ik deel deze producten graag met je in dit top lijstje.

Zijn beloftes van fabrikanten gebakken lucht?

Zoals gezegd vind ik dat fabrikanten hun producten heel mooi kunnen verpakken. Bij hoestdrank is dat niet anders. Ik heb gemerkt dat veel producten veel meer beloven dan ze daadwerkelijk waarmaken. Je moet met hoestdrank goed weten wat je koopt en een aantal merken domineren duidelijk de markt en zijn het meest effectief. Kreten zoals “vermindert irritatie en hoesten” en “geef directe verlichting” zijn mooi, maar niet iets té mooi? Ik heb juist gemerkt dat sommige merken helemaal niet effectief zijn en juist het hoesten erger maken. Nogmaals, blijf altijd kritisch opletten.

Op welke manier heb ik de hoestdrank in dit lijstje getest?

Alle hoestdrank producten in dit lijstje heb ik intensief getest. Dat betekent dat ik ze gewoon via de drogisterij en via webshops heb aangeschaft. Zo heb ik ook duidelijk kunnen testen of de hoestdrank producten daadwerkelijk werken. Er zijn een groot aantal hoestdrank producten die ik heb weggegooid, omdat ze niet effectief waren. Maar er waren ook genoeg producten die wel effectief waren en goed voor hoest tegen te gaan. De beste van de beste heb ik in dit lijstje verwerkt.

De top 4 beste hoestdrank

1. Natterman Hoestdrank Anti Hoestmiddel

Dit product is de beste uit de test. Natterman is een merk dat ik nu al een jaar gebruik en ontzettend effectief gebleken. Zorgt vooral dat droge en vastzittende hoest verdwijnt na intensief gebruik. Het hydrateert, beschermt en smeert je bovenste luchtwegen. Dat zorgt dat de irritatie vermindert en uiteindelijk je hoest verdwijnt. Dit is een redelijk duur product, maar het is wel duidelijk dat het uiterst effectief werkt. Beste uit de test zonder twijfel.

Pluspunten Natterman Hoestdrank Anti Hoestmiddel

– Beste uit de test

– Voor droge vastzittende hoest

– Hydrateert, beschermt en smeert de bovenste luchtwegen

2. Daro Droge Hoest Hoestsiroop

Heb je last droge hoest dan is deze Daro hoestsiroop zeker aan te raden. Wat deze hoestdrank namelijk doet is een beschermend filmlaagje aanbrengen in je keel. Klinkt bijzonder, maar het werkt bij mij heel goed. Door het filmlaagje worden slijmvliezen in de mond en keel beschermd en zorgt het ervoor dat hoestprikkel onderbroken wordt en uiteindelijk verdwijnt. Zeer effectieve hoestdrank voor een zeer prettige budget prijs.

Pluspunten Daro Droge Hoest Hoestsiroop

– Beste budget keuze

– De siroop geeft een beschermend filmlaagje

– De hoestprikkel wordt onderbroken en verdwijnt op den duur

3. Bronchostop Direct Nacht Hoestdrank

Dit is een hele speciale hoestdrank en speciaal voor in de nacht. Na het innemen van deze hoestdrank word je in de nacht niet meer wakker met hoestbuien. Vooral helpt dit product heel effectief tijdens een verkoudheid. Het mooie van Bronchostop Direct Nacht Hoestdrank is dat het IJslands mos en hyaluronzuur bevat. Dit werkt als een soort van balsem over het ontstoken slijmvlies en daarbij verzacht. Product heb ik nu al een tijdje in huis en is ontzettend effectief gebleken tegen mijn hoestbuien.

Pluspunten Bronchostop Direct Nacht Hoestdrank

– Speciaal voor in de nacht

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Bevat effectieve ingrediënten zoals IJslands mos en hyaluronzuur

4. Bisolvon Hoestsiroop

Tot slot mag een merk als Bisolvon niet ontbreken. Het zal misschien een open deur zijn, maar ik heb gemerkt dat deze hoestdrank ontzettend krachtig is. Heb je last van een infectie in je bovenste luchtwegen dan werkt deze hoestdrank ontzettend goed. Het mooie van Bisolvon hoestdrank is dat het 100% natuurlijk is en dat het zonder kleurstoffen, conserveringsmiddelen en andere synthetische stoffen is. Daarnaast vind ik dit product redelijk betaalbaar.

Pluspunten Bisolvon Hoestsiroop

– Bisolvon is een sterk merk op het gebied van hoestdrank

– 100% natuurlijk

– Zonder kleurstoffen, conserveringsmiddelen en ander synthetische stoffen

Wat vindt Etos.nl van de beste hoestdrank op de markt?

Ik vind het interessant om andere lijstjes te bekijken en dat heb ik dan ook gedaan. Met name Etos vond ik heel interessant. Een groot bedrijf en weten waar ze het over hebben. Zij stellen dat Etos Hoestdrank Broomhexine als beste uit de test komt. Dit product heb ik gekocht, prettige prijs, maar bleek niet al te effectief te zijn tegen mijn hoestbuien. Toch merk ik dat veel andere mensen in mijn omgeving er wel enthousiast over zijn, dus zeker het overwegen waard om eens een kijkje te nemen bij dit product.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste hoestdrank?

De Consumentenbond heeft 50 zelfzorggeneesmiddelen onderzocht. Van de 50 producten ontbraken er bij 30 producten noodzakelijke informatie over de houdbaarheidsdatum na het openen. Als consument loop je daardoor het risico bedorven schimmelcrème of bedorven hoestdrank te gebruiken. Volgens Europese regels zijn fabrikanten verplicht om informatie over de vervaldatum van geneesmiddelen te zetten. Dat geldt zowel op het product als op de verpakking. Zo wordt het voor consumenten duidelijk dat producten een jaar later ook nog gebruikt kunnen worden. Echter, in grote getale ontbreekt deze informatie bij producten.

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2015/houdbaarheid-zelfzorgmiddelen-onbekend

Dit zegt Radar over hoestdrank tegen hoesten

Radar onderzoekt de effectiviteit van hoestdrank en concludeert dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het werkelijk helpt tegen hoesten. Onderzoek van het Cochrane Instituut en RCSI Medical School toont aan dat hoestdrank geen significante voordelen biedt en soms bijwerkingen zoals misselijkheid en duizeligheid kan veroorzaken. In plaats daarvan wordt aangeraden om een paar dagen rust te nemen of natuurlijke remedies zoals honing met tijm te proberen voor enige verlichting. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over middelen tegen griepklachten

BNNVARA’s Kassa bespreekt met huisarts Jako Burgers effectieve remedies tegen griepklachten, waarbij nadruk wordt gelegd op het vermijden van hoestdrankjes en hoesttabletten, omdat deze niet helpen. Alternatieven zoals neussprays met zoutoplossing, stomen, en pijnstillers zoals paracetamol worden aangeraden. Homeopathische middelen en extra vitamine C worden niet als nuttig beschouwd. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit top lijstje beste hoestdrank?

https://www.etos.nl/advies/ziek/hoestdrank/

Helemaal klaar met je hoestbuien?

Ik was een aantal jaren helemaal klaar met mijn hoestbuien in de winter en heb actie ondernemen. Ben actief gaan zoeken wat nu effectieve hoestdrank producten zijn. Ja, er zijn veel slechte hoestdrank producten te vinden, maar gelukkig zijn er ook hoestdrank producten waarbij je merkt dat het heel effectief is voor hoesten tegen te gaan. Ik raad je aan om dit lijstje als inspiratie te nemen. Alle hoestdrank in dit lijstje werken heel goed bij mij en binnen een paar dagen was ik van mijn hoest af.

Veel succes met het vinden van geschikte hoestdrank producten!