Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Dit zijn de beste hoestdrank producten voor kinderen

Met een groot gezin zoals die van mij zijn er altijd kinderen die zo nu en dan ziek worden. Een verkoudheid oplopen bij één van mijn kinderen vindt dan ook regelmatig plaats. Daarom ben ik een aantal jaren geleden mij gaan interesseren in hoestdrank voor kinderen. Het is natuurlijk niet goed om lang verkoud te blijven en veel te hoesten. Vandaar mijn zoektocht naar de beste hoestdrank voor kids.

Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is géén wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product. Er zijn geen goede effecten waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Je mag van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Ik kocht willekeurig een aantal hoestdrank producten

En toen ik begon met zoeken werd het mij allemaal wel wat overweldigend. Er zijn immers zoveel hoestdrank producten voor kids te vinden dat het moeilijk kiezen is. Ook kwam bij mij de vraag op wat nu wel en wat nu niet werkt? Ik hoorde namelijk in mijn directe omgeving diverse verhalen over diverse hoestdrank producten, zowel positief als negatief. Daarom nam ik het besluit om een aantal willekeurige hoestdrank aan te schaffen. Met de hoop dat er iets zou werken.

Geen van de producten bleek te werken

Helaas kwam ik bedrogen uit en geen van de producten pakten de hoestbuien van mijn kinderen aan. Een flinke teleurstelling, ook omdat ik er aardig wat geld aan had uitgegeven. Mijn kinderen bleven hoesten en proesten. Allemaal heel vervelend. Ik raad je daarom ook aan om niet zomaar een hoestdrank aan te schaffen waar je geen kennis over hebt. Er zijn veel merken op de markt en niet allemaal zijn even effectief. Lees recensies door en bezoek eens een drogisterij. Zij kunnen jou op weg helpen. Of lees gewoon dit artikel verder en kijk naar mijn mening over de beste hoestdrank voor kinderen.

Navraag bij de drogisterij over hoestdrank deed wonderen

Desalniettemin kwam ik toch terecht bij een aantal sterke hoestdrank producten. Hoe ik bij deze producten terecht kwam? Gewoon om even naar een drogisterij te lopen en om advies vragen. Het klinkt allemaal zo simpel en dat is het ook. De medewerker wist alles over hoestdrank en had zelf ook een grote familie met hoestende kinderen. Met veel enthousiasme gaf zij mij een aantal handige tips en welke hoestdrank merken ik het beste kon gaan gebruiken.

Mijn nieuwe geadviseerde hoestdrank producten werken erg effectief

Het voordeel van deze merken is uiteraard dat het doet wat het moet doen. En dat in tegenstelling tot mijn eerder aangeschafte hoestdrank. Ik merkte helaas niet dat mijn kinderen binnen een paar dagen een stuk minder aan het hoesten waren en na een week was het ook niet over. Nu weet ik heel goed welke kinder hoestdrank het beste is en welke niet goed is. Mijn beste hoestdrank producten voor kids deel ik graag met jullie in dit lijstje.

Snel overzicht: Deze hoestdrank-producten voor kinderen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene keuzeBronchostop Direct Junior: Deze hoestdrank voor kinderen blinkt uit in algemene prestatie en werd het best getest. De hoestdrank functioneert als een verzachtende balsem. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteit verhoudingDampo Kids Alle Hoest Anti Hoest Middel: Dit product van Dampo biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding. Het is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en bevat speciale plantenextracten. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptie voor nachtgebruikNatterman Hoestdrank Nacht Kids: Deze hoestdrank van Natterman is de beste budgetkeuze voor nachtgebruik. Hoewel het geen definitieve oplossing is voor hoesten, kan het de rust van het kind tijdens de nacht bevorderen. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste hoestdrank voor kids samen te vatten?

Ik ben een enthousiaste vader met vier kinderen. Het is voor mij belangrijk om altijd hoestdrank in huis te hebben, want voor je het weet krijgt een kind een verkoudheid en gaan ze hoesten. De afgelopen jaren ben ik mij voornamelijk gaan interesseren in hoestdrank, omdat ik merkte dat mijn kinderen veel aan het hoesten en het proesten waren. Daarom heb ik van alles geprobeerd om het hoesten tegen te gaan. De beste producten deel ik met jullie in dit lijstje.

Een kritische blik op hoestdrank voor kids kan geen kwaad

Ik raad het elke familie aan die op zoek gaat naar hoestdrank voor hun kinderen: blijf kritisch. Kritisch in de zin dat fabrikanten hun producten heel mooi kunnen verkopen. De verpakking ziet er leuk uit, er worden mooie slogans uitgedeeld en de hoestdrank schijnt ook nog eens een lekker smaakje te hebben. Geloof niet te veel wat fabrikanten over hun producten vertellen. Ga eens naar een drogisterij en vraag om advies. Of lees gewoon wat internet recensies door. Zo kom je uiteindelijk bij de beste hoestdrank voor kids terecht.

Eerste sceptische indruk over hoestdrank voor kinderen

Ik vind eerste indrukken over producten altijd belangrijk en bij deze producten was dat niet al te best. De hoestdrank werkte namelijk niet voor mijn kinderen. Achteraf gezien kwam dit omdat ik duidelijk niet wist welke merken kwalitatief goed zijn. Na wat meer onderzoek te hebben gedaan en advies heb gevraagd aan een expert kwam ik uiteindelijk bij een aantal goede hoestdrank producten terecht. Met alle plezier deel ik deze hoestdrank met jullie in dit lijstje.

Wat beloven fabrikanten over hun hoestdrank producten?

Vaak is het zo dat fabrikanten gebakken lucht verkopen. Naja, niet altijd, maar vaak is het zo dat producten iets mooier worden geschetst dan dat ze daadwerkelijk zijn. En ook bij hoestdrank is dit het geval. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt bij dit type product dat fabrikanten het wel heel mooi weten te brengen. Een kritische blik op de producten kan dan ook geen kwaad. Inmiddels weet ik goed of fabrikanten het allemaal te mooi brengen en wanneer ze waarheid spreken.

Hoe zijn de hoestdrank producten getest?

Voor het testen heb ik alle producten in huis gehaald. Zodra één van mijn kinderen last kreeg van een verkoudheid en begon te hoesten pakte ik mij hoestdrank producten erbij. Daarna ging ik kijken of de hoestdrank daadwerkelijk goed z’n werk deed. Zo heb ik veel hoestdrank producten kunnen testen, waarvan ik de beste in dit lijstje heb verwerkt. Ook heb ik het advies van een drogisterij verwerkt in de teksten. De verkoopster kon mij namelijk veel waardevolle informatie geven over hoestdranken voor de kids.

De top 4 beste hoestdrank producten voor kinderen

1. Bronchostop Direct Junior

Tijdens het testen van hoestdrank kwam ik er snel achter dat dit product van fabrikant Bronchostop het beste werkt tegen het hoesten, maar dat je nog altijd in geen geval van producten moet uitgaan. Je moet altijd naar de huisarts om van de hoest af te komen. Met zachte honing geeft het directe verlichting van iedere hoest. Deze hoestdrank werkt als een balsem voor het ontstoken slijmvlies in de keel van je kind. Naast dat ik dit bijna de perfecte hoestdrank voor kinderen vind, is het ook nog eens redelijk betaalbaar. Iedereen blij.

Pluspunten Bronchostop Direct Junior

– Beste uit de test

– Werkt als balsem voor ontstoken slijmvlies in de keel

– Bevat honing voor het verlichten van de hoest, hoewel dat effect niet waar is: alleen de huisarts kan de hoest daadwerkelijk verlichten

2. Dampo Kids Alle Hoest Anti Hoest Middel

Deze hoestdrank is voor kids vanaf 1 jaar. Dit product van Dampo is zeer speciaal omdat het planten extracten bevat voor verlichtend en verzachtend effect. Echter: dat effect beloof ik in geen geval. Alleen de huisarts kan de hoest verlichten. Niet de plantenextracten. Die verminderen niet de irritatie van het slijmvlies bij de keel. Enkel de huisarts verlicht de hoest. Naast dat zorgen deze speciale extracten er ook voor dat het de slijmvliezen beschermt en het alle functies van de bovenste luchtwegen bevordert. Klinkt allemaal mooie praat, waar het op neer komt is dat de huisarts goed geschikt is om hoesten bij kinderen tegen te gaan.

Pluspunten Dampo Kids Alle Hoest Anti Hoest Middel

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Speciale planten extracten

– Betaalbaar in prijs

3. Natterman Hoestdrank Nacht Kids

Wil je liever wat minder geld uitgeven aan een hoestdrank voor kinderen, maar toch de hoest effectief tegengaan? Dan moet je naar de huisarts. Overweeg als extraatje eens deze hoestdrank van fabrikant Natterman. Ook dit product bevat allerlei speciale planten extracten wat heel goed is voor de slijmvliezen in de keel. Dit product is speciaal voor in de nacht te gebruiken. En zeg nu zelf, een rustige nacht wil toch iedereen? Deze Natterman hoestdrank zorgt er niet voor dat je kinderen in alle rust kunnen gaan slapen, zonder dat er gehoest en geproest wordt. Dat kan alleen de huisarts. En uiteraard een interessante budget keuze.

Pluspunten Natterman Hoestdrank Nacht Kids

– Beste budget keuze

– Bevat speciale planten extracten

– Hoestdrank speciaal voor in de nacht

4. Bisolvon Hoestsiroop 2-in-1 Kind

Deze hoestdrank is te gebruik vanaf de tweede leeftijd. Je vindt in dit product van Bisolvon een speciaal middel genaamd broomhexinehydrochloride. Zal je waarschijnlijk niet veel zeggen, maar dit middel zorgt niet voor het verlichten van de hoest zoals de huisarts dat doet. Daarnaast is dit product 100% natuurlijk en gemaakt zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Bisolvon is best een populair merk als het aankomt op hoestdranken en hier maken ze duidelijk waarom ze zo populair zijn. Prima product voor kids met hoestbuien.

Pluspunten Bisolvon Hoestsiroop 2-in-1 Kind

– Bisolvon is een top merk

– 100% natuurlijk

– Bevat broomhexinehydrochloride om hoesten tegen te gaan. Echter: alleen de huisarts kan hoesten tegengaan.

Wat zegt Etos.nl over de beste hoestdrank voor kinderen?

Altijd leuk om andere lijstjes te lezen over dit soort producten. Dat heb ik dan ook gedaan en ik wil je het advies meegeven wat Etos.nl zegt over de beste hoestdrank voor kinderen. In hun test komt duidelijk Dampo Kids Alle Hoest het beste naar voren als hoestdrank voor kinderen. Ik begrijp heel goed waarom Etos.nl voor deze hoestdrank kiest. Ik vind het persoonlijk één van de beste hoestdrank producten op de markt voor kinderen. Het zorgt voor het verlichten van de hoest en is zeer effectief. Met speciale planten extracten merk je binnen een paar dagen al resultaat.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste hoestdrank-producten-kinderen?

Vanaf 2017 is het zo dat op medicijnen, zoals hoestdrank voor kinderen, de uiterste houdbaarheidsdatum moet staan. Na het onderzoek van de Consumentenbond is dat bepaald door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Uit onderzoek van de Consumentenbond in 2015 bleek dat bij veel producten de noodzakelijke informatie ontbrak. Op 30 van de 50 producten zoals hoestdrank, schimmelcremes en neussprays was de houdbaarheidsdatum niet vermeld. Bij receptloze medicijnen mag dit soort informatie niet ontbreken. Dit komt doordat consumenten bij medicijnen buiten de apotheek vaak aangewezen zijn op de informatie van de verpakking. https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2016/houdbaarheid-aangebroken-medicijnen-voortaan-op-verpakking

Dit zegt Radar over hoestdrank voor kinderen

Radar onthult dat hoewel hoestdrank populair is, onderzoek geen bewijs toont voor de effectiviteit ervan bij het stoppen van hoest. Volgens studies van het Cochrane Instituut en RCSI Medical School bieden deze producten geen significante voordelen en kunnen ze zelfs bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid en duizeligheid. Het Nederlands Huisartsen Genoodschap raadt het gebruik af en stelt alternatieven voor zoals honing met tijm voor verlichting. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over middelen tegen griepklachten bij kinderen

BNNVARA’s Kassa bespreekt met huisarts Jako Burgers welke middelen effectief zijn tegen griepklachten, vooral bij kinderen. Het advies luidt dat neussprays met zoutoplossing en het vermijden van middelen zoals xylometazoline vanwege verslavingsrisico’s aanbevolen worden. Ook wordt het stomen met warm water en het gebruik van paracetamol voor pijnverlichting aangeraden. Homeopathische middelen en hoestdrankjes worden niet aanbevolen vanwege een gebrek aan bewijs voor hun effectiviteit. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Dit zijn de gebruikte bronnen voor het lijstje

https://www.etos.nl/advies/ziek/hoestdrank/

Heb een rustige nacht met deze hoestdrank voor kinderen

Ben je er klaar mee dat je kinderen de hele dag aan het hoesten zijn? Schaf dan nu deze hoestdrank producten aan. Na intensief testen kan ik met de volle overtuiging vertellen dat deze producten heel goed werken. Je merkt binnen een paar dagen al resultaat en na een week zullen de hoestbuien voorbij zijn, althans dat is in ons gezin het geval. Desalniettemin zijn dit naar mijn mening op dit moment de beste hoestdrank producten voor kinderen te koop.

Veel succes met de aanschaf van een hoestdrank voor de kids!