Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Mijn zoektocht naar de beste highlighters van dit moment

Ik hecht veel waarde aan mijn uiterlijk, vooral als ik op stap ga. Dan moet alles piekfijn in orde zijn. Make up is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom ben ik mij de laatste jaren veel gaan interesseren in allerlei soort make up producten. En de highlighter is daar één van. Een product dat ideaal is voor een glanzende look en shine. De beste vind je in dit lijstje.

Erg onzeker over welke highlighter te gebruiken

Toen ik begon met uitgaan een aantal jaren geleden was ik nog erg onzeker en twijfelde ik over welke highlighter te gebruiken. Daarom besloot ik gewoon een aantal willekeurige merken aan te schaffen. Ik had verwacht dat er wel één zo’n glanzende look en shine zou geven. Helaas was dit niet het geval en geen van de highlight producten werkten voor mij. Wat een zonde van mijn geld.

Het waren regelrechte miskopen

De producten voldeden totaal niet aan mijn eisen en waren regelrechte miskopen. Ik had veel beter moeten weten en beter onderzoek moeten doen naar betere kwaliteit highlights. Ik had veel meer recensies van gebruikers door moeten lezen en kijken welke merken kwalitatief goed zijn en welke kwalitatief minder. Koop niet zomaar producten waar je niets van afweet is mijn advies.

Influencer op social media gaf mij uitstekend advies

Gelukkig eindigt daar niet mijn highlighter verhaal. Via een grote influencer op social media kwam ik terecht bij een aantal merken die ik nog niet had gebruikt. Ik raakte geïnteresseerd in deze producten en was er dit keer zeker van dat het wel zou werken. En inderdaad bleken deze producten uitstekend hun werk te doen. Zonder het advies van deze influencer op social media had ik nooit bij deze highlighters terecht gekomen. Waar social media al niet goed voor is.

Positieve aspecten aan deze nieuwe highlighters

Wat mij vooral positief aansprak aan deze “nieuwe” highlighters was dat het mij een mooie glans gaf op mijn gezicht. Dat in tegenstelling tot eerdere highlighter producten. Daarnaast ging ik er nog jonger uitzien dan ik al was. Deze producten gebruik ik nu nog steeds en wil ik graag met jullie delen in dit lijstje. Het zijn wat mij betreft de beste highlighter producten van dit moment.

Snel overzicht: Deze highlighters raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste premium keuzeFenty Beauty Killawatt Freestyle Highlighter Trophy White: Een premium kwaliteit highlighter die, ondanks zijn hogere prijs, ons verbluft heeft met zijn prachtige resultaat. Deze highlighter geeft een geweldige glow aan je gezicht en ogen. Het is dermatologisch getest en 100% cruelty free. Wij vinden het een investering die de moeite waard is. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeL’Oréal Paris True Match Highlighter 301.C Icy Glow: Deze highlighter van L’Oréal is zeer betaalbaar en zorgt toch voor een stralende teint. Het is makkelijk aan te brengen en we hebben gemerkt dat het resultaat direct zichtbaar is. We vinden dat dit product zeer goede kwaliteit levert voor de prijs die je betaalt. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitsverhoudingSleek Highlighter Palette Copperplate: Als je op zoek bent naar een kwalitatief goede highlighter tegen een redelijke prijs, dan raden wij dit Sleek palette aan. Het heeft wonderschone kopertonen en is op meerdere manieren aan te brengen. Wij vinden de precisie die je met dit product kan bereiken indrukwekkend. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste highlighter uit te testen?

Ik ben een jonge vrouw, net begonnen met werken en houd van het uitgaansleven. Daarom ben ik regelmatig in de weer met make up. Ik begon al heel vroeg met make up dragen en highlighters is voor mij daar een belangrijk onderdeel van. Had ik in het begin nog een beetje moeite met bepalen welke highlighter goed werkt, nu weet ik er alles over. Ik weet precies welke highlighters goed voor mij zijn en welke ik beter kan laten. Ben er aardig enthousiast over en mijn enthousiasme deel ik graag met jullie in dit lijstje.

De reden om kritisch te blijven

Ik raad het mijn vriendinnen altijd aan om kritisch te blijven op make up producten. Fabrikanten van make up weet hun product altijd heel mooi op te stellen. Met mooi praatjes proberen ze je het product aan te smeren. Dat is met highlighter producten niet anders. Ik ken genoeg merken die helemaal niet goed zijn, terwijl er op de verpakking wel van alles wordt beloofd. Daarom is een kritische blik altijd belangrijk. Schaf niet zomaar een product aan waar je helemaal niets van weet. Doe goed onderzoek en lees veel recensies op het internet door of ga desnoods naar een beautywinkel. Zij kunnen jou goed advies geven.

Eerste sceptische reactie over gebruik van highlighters

Mijn eerste ervaring, eerste reactie, met highlighters was niet positief. Ik had veel moeite met het aanbrengen van het product op mijn gezicht en ik kreeg niet die volle glans. Het liet mij met een teleurstelling achter en producten die ik niet meer zou gaan gebruiken. Ik vond het toentertijd erg zonde van mijn geld. Uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen en weet ik vandaag de dag precies waar ik moet zijn voor kwalitatief goede highlighters. En dat zijn de producten die ik in dit lijstje met jullie deel. Met alle plezier zelfs.

Wat beloven fabrikanten over highlighters?

Fabrikanten schetsen het plaatje heel mooi. Zo lees je op internet veel mooie beschrijvingen en ook de verpakkingen zijn heel uitnodigend. Ik prik door deze marketing heen. Kreten zoals “The all time favorite cruelty free highlighter” en “de perfecte match voor elke huid” vind ik prachtig, maar wat zegt dit nu eigenlijk? Wordt dit allemaal niet iets té mooi verwoord? Ik ben altijd heel kritisch op dit soort praat en ik adviseer jou om dat ook te doen. Doe goed onderzoek naar dit soort producten en je voorkomt een miskoop.

Hoe heb ik de highlighter producten getest voor dit lijstje?

Uiteraard heb ik voor dit lijstje de producten in huis gehaald. Eigenlijk gebruikte ik ze niet alleen voor de test, maar ook voor het dagelijks leven. Zo ben ik tot heldere en duidelijke conclusies gekomen en weet waar ik het over heb. Naast mijn eigen ervaringen heb ik ook een ICI Paris XL medewerker om advies gevraagd. Dit advies heb ik verwerkt in de teksten. Waarom een advies van een expert vraag je je af? Dat heb ik gedaan om de teksten wat meer kracht mee te geven.

De top 4 beste highlighters

1. Becca Shimmering Skin Perfector Rose Quartz

Als je naar deze highlighter gaat kijken van Becca dan merk je op dit het best duur is. Dat begrijp ik. Maar de kwaliteit van deze highlighter is helemaal super. Het product zorgt bij voor een prachtige glans en ik ga na het aanbrengen er direct jonger uitzien. Dit product heb ik nu al een aantal jaren in bezit en krijg er geen genoeg van. Gebruik het zelfs een aantal keer in de week. Ja, het is redelijk aan de prijs, maar ik vind het het geld meer dan waard.

Pluspunten Becca Shimmering Skin Perfector Rose Quartz

– Beste uit de test

– Zorg voor prachtige glans

– Gaat er direct jonger uitzien

2. L’Oréal Paris True Match Highlighter 301.C Icy Glow

Voor een stralende teint moet je bij dit product van L’Oréal Paris zijn. Het is heel eenvoudig aan te brengen en je merkt direct resultaat. De omschrijving van deze highlighter zegt dat dit de perfecte match is voor elke huid. Ik heb niets met mooie praatjes, maar na het gebruik van dit product merk ik duidelijk dat het een goede match is voor mijn huid. En naast dat dit product kwaliteit levert, is het ook nog eens heel goedkoop. De beste budget keuze.

Pluspunten L’Oréal Paris True Match Highlighter 301.C Icy Glow

– Beste budget keuze

– Voor stralende teint

– Perfect voor elke huid

3. Sleek Highlighter Palette Copperplate

Zoek je naar een kwalitatief goede highlighter poeder dan raad ik Sleek Highlighter Palette Copperplate aan. Dit mooie palette heeft wonderschone koper tonen. Je kunt deze highlighter aanbrengen in de ooghoeken, jukbeenderen, onder de wenkbrauwen of cupid’s bow. Dit is te doen met de vinger of je kunt een make up kwastje gebruiken voor nog meer precisie. Sleek is een geweldig merk en levert een top highlighter af.

Pluspunten Sleek Highlighter Palette Copperplate

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Heeft wonderschone koper tonen

– Aan te brengen in ooghoeken, jukbeenderen, wenkbrauwen of cupid’s bow

4. Fenty Beauty Killawatt Freestyle Highlighter Trophy White

Om dit lijstje mee af te sluiten een dure variant highlighter. Fenty Beauty is een zeer sterk merk als het aankomt op highlighters en met deze Killawatt leveren ze puur goud af. Het blijft het heel lang zitten en geeft je gezicht en ogen een geweldige glow mee. Daarnaast is het dermatologisch getest en is het 100% cruelty free. Inderdaad betaal je hier wel wat voor, bijna 50 euro, maar het is je geld meer dan waard.

Pluspunten Fenty Beauty Killawatt Freestyle Highlighter Trophy White

– Premium kwaliteit highlighter

– Dermatologisch getest

– 100% cruelty free

Wat zegt een bron als Kieskeurig.nl over de beste highlighter?

Ik vind het interessant om naar andere websites te kijken en wat zij zeggen over de beste highlighter. Zo heb ik Kieskeurig.nl bezocht en geven aan dat Urbanchick Cosmetics Amsterdam de beste highlighter van dit moment is. Een verstandige keuze en ik begrijp waarom dit product zo populair is. Naast dat het een fijne highlighter is heeft het ook nog eens een hele fijne prijs. Kwalitatief erg sterk producten en is zeker het overwegen waard. Alleen voor mij net niet goed genoeg om het in mijn lijstje te vermelden.

Dit zegt Radar over PFAS in Make-up

Radar waarschuwt voor de gezondheidsrisico’s van PFAS in make-up, benadrukkend dat dagelijks gebruik van cosmetica met PFAS het immuunsysteem kan aantasten en de kans op ziekten en ontstekingen verhoogt. Omdat PFAS niet snel afbreken in het lichaam, stapelen de effecten zich op bij dagelijks gebruik. Radar adviseert consumenten om producten met keurmerken zoals het Europees Ecolabel en het Scandinavische Nordic Swan te zoeken voor PFAS-vrije opties. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Make-up Gebruik

Volgens BNNVARA’s Kassa is make-up dragen niet per definitie schadelijk voor de huid, mits de producten van goede kwaliteit zijn en correct worden gebruikt en verwijderd. Dr. Jetske Ultee benadrukt dat de termen ‘plantaardig’ of ‘natuurlijk’ niet altijd betekenen dat een product veiliger of milder is voor de huid. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit lijstje?

De volgende bronnen heb ik gebruikt om dit lijstje beste highlighters samen te stellen

https://www.kieskeurig.nl/make-up/product/15920117-urbanchick-cosmetics-amsterdam–sunset-boulevard-diamond-gloss-hihglight-powder-highlighter/prijzen

https://www.girlscene.nl/artikel/11593-highlighter-wat-is-en-hoe-gebruik-je

https://www.harpersbazaar.com/nl/beauty/g27527887/beste-highlighter-goede-highlighters/

https://www.elle.com/nl/beauty-health/make-up/g29619885/beste-highlighters-contouring/

Klaar om jouw gezicht een stralende look mee te geven?

Ben je iemand die altijd met een mooie look de dag tegemoet wil gaan? Overweeg dan gebruik te maken van highlighters. Het wordt door heel veel vrouwen gebruikt en je krijgt er een stralende en glanzende look van. Ook kan een highlighter ervoor zorgen dat je er wakkerder gaat uitzien. Handig als je je voor een nieuwe dag gaat klaarmaken. Ik persoonlijk gebruik highlighters nu al jaren en raad het iedere vrouw aan om het ook te gaan doen. Met dit lijstje hoop ik dat je inspiratie hebt opgedaan en het je keuze vergemakkelijkt. Voor mij zijn het kwalitatief de beste highlight producten op de markt.

Veel succes met het vinden van een geschikte highlighter!