Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Beste herenparfum

Uitgaan in het weekend is voor mij een uitlaatklep. Dat was al in mijn jongere jaren zo, en nu ik op leeftijd ben vind ik het nog steeds leuk om te doen. Om mij wat meer zekerder te voelen heb ik door de jaren heen veel gebruik gemaakt van herenparfums. Lekker ruiken geeft je zelfvertrouwen en veel energie. Als het aankomt op parfums zijn de mogelijkheden oneindig.

Heren parfums uitproberen

In het begin moest ik niets van parfums hebben. Een té sterke en overweldigende lucht. Daarnaast betaal je voor een goede heren parfum aardig wat geld. Is dat het allemaal wel waard vroeg ik mij af. Toch uiteindelijk besloten om tot aanschaf over te gaan en wat parfums uit te proberen. En het viel naar mijn mening erg tegen. Zo’n sterke lucht, zo overweldigend. Niets voor mij. Een overheersende lucht is wel iets waar je rekening mee moet houden. Je valt direct op.

Via Instagram weer geïnteresseerd geraakt in parfums

Door een influencer via Instagram ben ik uiteindelijk weer heren parfums gaan dragen. Ik merkte dat parfums veel aantrekkingskracht hebben, je meer zelfvertrouwen geven en ook voor meer energie zorgen. En ik gebruik parfums vandaag de dag niet alleen voor uitgaan, maar ook naar het werk en naar andere gelegenheden. Tegenwoordig heb ik heel veel parfums op het kastje staan en vind ik de verschillende geuren enorm interessant.

Snel overzicht: Deze herenparfums raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste budgetvriendelijke keuzeDavid Beckham – Instinct: Dit parfum heeft een bekend label en is zeer betaalbaar, ideaal voor de jonge man die een kwaliteitsparfum zoekt zonder de bank te breken. De geur vinden we ontzettend lekker hij is al sinds 2005 een echte bestseller. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een energieke en frisse geurHugo Boss, Boss Bottled: Deze geur straalt allure uit en is tegelijkertijd energiek en fris. Het parfum is beschikbaar in verschillende flesjes, waardoor je de perfecte grootte voor jou kunt kiezen. We vinden het onweerstaanbaar en van hoge kwaliteit. Hugo boss parfum raden we zeker aan. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor een intense, houtachtige geurDior Homme Intense: Dit is een favoriet voor een chique dinertje, dankzij de intense, houtachtige ambergeur. Het flesje heeft een strakke vormgeving en de geur is subtiel maar krachtig. Als je houdt van houtachtige geuren, dan is dit naar onze mening de beste keuze. >> Check laagste prijs

Wie ben ik als persoon om dit lijstje samen te stellen?

Ik ben geen expert als het aankomt op herenparfums. Dat hoef je naar mijn mening ook helemaal niet te zijn, want het is voornamelijk een subjectieve mening. Iedereen heeft weer een andere mening wat wel of niet lekker ruikt. Het is dan ook een hele persoonlijke mening. Toch ben ik even langs de parfumerie gegaan om advies in te winnen. Dit om de eenvoudige reden om het lijstje geloofwaardiger te maken. Een mening van een expert maakt zo’n lijstje allemaal toch wat meer duidelijker.

Kritisch blijven als je naar een herenparfum zoekt

Fabrikanten van herenparfums strooien met mooie reclames en woorden. Je kent die reclames wel op televisie. Ze hebben meestal bekende acteurs en de productiewaarde is erg hoog. Alles om jou het product te verkopen. Mijn advies is om altijd kritisch naar de geur te ruiken. Past het echt wel bij jou en voel je dat je meer zelfvertrouwen en energie erdoor krijgt? Ga niet zomaar een parfum dragen omdat iedereen dat doet. Kies een parfum uit dat echt bij je past.

Mijn eerste indrukken van heren parfums

Voor mij was het in het begin echt even zoeken naar een geschikte herenparfum. Ik kan je vertellen dat het aanbod best groot is en het moeilijk is om een juiste keuze te maken. Veel herenparfums zijn hier door de jaren heen getest en veel voldeden niet aan mijn eisen. Ze ruikte niet lekker of gingen irriteren aan mijn huid. Later kreeg ik steeds meer begrip over alle mogelijkheden en kon ik beter beslissen welk parfum echt bij mij paste.

Welke belofte geven de fabrikanten?

Mooie reclames, mooie beelden en mooie woorden. Dat is vaak wat je bij parfums ziet. Worden deze woorden wel echt waargemaakt? Het is heel subjectief en het is maar net welk parfum je lekker vindt ruiken, maar wees bewust dat niet alle fabrikanten van herenparfums daadwerkelijk hun woorden waarmaken. Elegantie, stijl, uitdagend en charmant zijn mooie bijvoegelijke naamwoorden, maar laat ze deze beloftes maar waarmaken met de geuren.

Op welke criteria heb ik gelet tijdens het testen?

Tijdens het testen van herenparfums heb ik eerst gelet op de geur. Gewoon de geur. Ruikt dit echt lekker en wil je opgemerkt worden met deze geur? Ik vind dat het belangrijkste criterium voor parfums. Het oog wil ook wat en hoe zit het met de verpakking? Zien de flesje er mooi uit en nodigt het uit om er gebruik van te maken? Tot slot heb ik naar de duurzaamheid gekeken. Is het op dieren getest en bevat het chemicaliën? Vandaar dat ik ook een aantal duurzame herenparfums in het lijstje heb verwerkt.

Hoe heb ik deze parfum getest?

De parfums die je ziet in dit lijstje heb ik allemaal gekocht. Natuurlijk heb ik ze ook allemaal gedragen om tot een juiste conclusie te komen. Zowel tijdens het uitgaan, het werk, als andere gelegenheden heb ik de parfums gebruikt. Experts waren nagenoeg niet nodig om tot een mooi lijstje te komen. Ik ben wel even naar de ICI Paris geweest om wat advies in te winnen en heb ik zo nu en dan verwerkt in dit lijstje.

De top 10 beste herenparfums

1. Chanel, Bleu de Chanel

Dit is voor mij het meest gedragen parfum van dit moment. Chanel is uiteraard een duur merk, maar met deze herenparfum hebben de ontwikkelaars fantastisch werk afgeleverd. Een geur die een zeer sterke aantrekkingskracht heeft en heel lekker ruikt. Niet voor niets draag ik dit parfum het liefst als ik uitga.

Pluspunten Chanel, Blue de Chanel:
– Het merk Chanel is kwaliteit
– Heeft een zeer sterke geur en valt gelijk op
– Een parfum dat uitstekend geschikt is voor uitgaan

https://www.iciparisxl.nl/chanel/bleu-de-chanel/eau-de-toilette-verstuiver/p/BP_508344

2. David Beckham – Instinct

Bleu de Chanel is aan de prijzige kant, deze David Beckham Instinct is de andere kant van het spectrum. Zeer goed betaalbaar en zeer geschikt voor de jonge man. David Beckham is natuurlijk een icoon als voetballer, maar ook qua mode staat hij z’n mannetje. Dit lekkere parfum bestaat al sinds 2005 en is een echte bestseller.

Pluspunten David Beckham – Instinct:
– Bekend parfum label van David Beckham
– Ruikt ontzettend lekker
– Zeer betaalbaar

3. Hugo Boss, Boss Bottled

Naast Chanel een van mijn meest gedragen parfums van dit moment. Óók Hugo Boss kent iedereen en staat hoog in het lijstje parfums van menig man. Dit herenparfum straalt veel allure uit en heeft een energieke en frisse geur. Je kan met dit herenparfum niet de mist ingaan en zeker tijdens het uitgaan het aanraden waard. Sterke aantrekkelijke geur met grote aantrekkingskracht.

Pluspunten Hugo Boss, Boss Bottled:
– Beschikbaar in verschillende flesjes, van klein naar groot
– Hoge kwaliteit parfum van Hugo Boss
– Sterke aantrekkelijke geur, onweerstaanbaar

4. Rahua Palo Santo Parfumolie

Mijn kastje waar parfum op staan bestaat niet alleen uit bekende merken. Ik vind duurzaamheid ook erg belangrijk, daarom staat Rahua Palo Santo Parfumolie in dit lijstje. Dit is een mystieke zachte parfum gemaakt van “heilig hout”, vleugje citrus en zoete gardenia bloem. Het maakt dat deze parfumolie zeer fris ruikt en vooral tijdens een gelegenheid zoals een etentje raad ik deze herenparfum aan.

Pluspunten Rahua Palo Santo Parfumolie:
– Duurzaam, bevat geen chemicaliën en is niet getest op dieren
– Zeer verfrissend
– Erg betaalbaar

https://www.greenbeautyshop.nl/rahua-palo-santo-oil-perfume.html

5. Dior Homme Intense

Dit is een andere favoriete parfum die ik vaak draag tijdens uitgaan. Het flesje is heel eenvoudig in z’n vormgeving en ook de geur is niet al te moeilijk. Je krijgt bij Dior Homme Intense een intensiteit van een houtachtige ambergeur. Als het gaat om houtachtige geuren dan is dit naar mijn mening de beste op dat gebied.

Pluspunten Dior Homme Intense:
– Zeer eenvoudig met houtachtige ambergeur
– Ideaal voor het uitgaan
– Mooi vormgegeven flesje

6. Mexx – Ice Touch

Zag je eerder al David Beckham in dit lijstje schitteren met zijn goedkope, maar goede, Instinct geur. Nu is het de beurt aan Mexx. Mexx – Ice Touch bevindt zich in dezelfde prijsklasse als David Beckham. Dat betekent relatief erg goedkoop. Betekent dit dat je dan helemaal niets kunt verwachten van deze geur? Integendeel, dit is een geur die ongelooflijk verfrissend ruikt en waar je mee voor de dag kunt komen. Krap bij kas, maar toch een lekkere herenparfum? Kies voor Mexx – Ice Touch

Pluspunten Mexx – Ice Touch:
– Zeer verfrissende houtachtige geur
– Goedkoop, erg betaalbaar
– Mexx is een bekend merk waar je van op aan kunt

7. Paco Rabanne, 1 Million

Dit excentrieke herenparfum is een van de meest verkochte parfums van dit moment. Wat erg opvalt aan de Paco Rabanne, 1 Million is de flacon. Deze is in de vorm van een goudstaaf. En dat is natuurlijk wat heel leuk op je kastje staat. Dat is mooi, zo’n goudstaaf flacon, maar doet de geur ook nog wat? Zeker weten. De geur staat bekend om een mengeling van frisse tonen die overgaan naar een pittige leder akkoord. Wil je een uitgesproken heren parfum waarmee je direct opvalt? Kies dan voor Paco Rabanne, 1 Million.

Pluspunten Paco Rabanne, 1 Million:
– Prachtig vormgegeven flesje in de vorm van een goudstaaf
– Heerlijke mengeling van frisse tonen en pittige leder akkoord
– Ideaal voor jongeren

8. Cerutti – 1881

Dit is een goedkoop herenparfum en al lange tijd erg veel gebruikt onder mannen. Je hebt mannen die dit herenparfum steeds blijven gebruiken en daarom is het nog steeds bij veel aanbieders van parfums te koop. Niet voor niets is dit een erg populaire herenparfum. Het legt de accenten bij de topnoten op lavendel, citroen, kruidnagel, rozemarijn, jeneverbes en basilicum. Je kunt de Cerutti – 1881 zowel overdag als in de avond dragen.

Pluspunten Cerutti – 1881
– Erg goedkope heren parfum
– Bevat een groot palet aan geuren
– Geschikt voor zowel overdag als in de avond

9. Florascent Aqua Aromatica Thé Vert

Dit is een duurzaam heren parfum die niet in dit lijstje mag ontbreken. Het is een unisex geur, dus zowel te dragen voor mannen als vrouwen. Het heeft kruidige geuren van de Chinese groene thee als topnoot. De Florascent Aqua Aromatica Thé Vert bestaat uit een zeer prettige melange van fruitige citrusnoten, Indiase jasmijn, zachte Osmanthus en een basis van lichte cederhout. Je kunt niet verkeerd gaan met deze parfum en het is ook nog eens zeer betaalbaar. Win-win situatie.

Pluspunten:
– Duurzaam, geen chemicaliën en niet getest op dieren
– Een uitbarsting van heerlijke geuren
– Aan de betaalbare kant

https://www.greenbeautyshop.nl/florascent-aqua-aromatica-the-vert.html

10. Versace The Dreamer

Naast dat dit de ideale herenparfum is, is het ook goed mogelijk voor vrouwen om Versace The Dreamer te dragen. Je hebt bij deze parfum de combinatie van frisse lichte tinten en een steeds aanhoudende warme sensualiteit. Geuren die je ruikt zijn onder andere zoete vanille, lavendel en mandarijn. Versace is een topmerk als het aankomt op herenparfums en de Versace The Dreamer bewijst dat.

Pluspunten Versace The Dreamer:
– Zowel voor mannen als vrouwen
– Redelijk aan de betaalbare kant
– Een heerlijk geuren palet van onder andere vanille, lavendel en mandarijn

Welke herenparfum komt het beste uit de test volgens de Consumentenbond?

Parfums zijn vooral heel subjectief en iedere persoon heeft er een andere mening over. Toch wil ik graag de mening van de Consumentenbond aan dit lijstje toevoegen. Zij hebben er in het verleden goed onderzoek naar gedaan en kwamen uit bij de volgende heren parfum als beste getest: Hugo Boss, Boss Bottled. Naar mijn mening niet geheel verrassend. Het is een zeer bekende geur en wordt door veel mannen gedragen. Ik vind het volledig terecht dat zij deze Boss geur als beste hebben getipt.

Dit zegt Radar over herroepingsrecht bij parfum

Radar belicht een zaak waarbij een consument na het eenmalig testen van parfum zijn geld terugkreeg, ondanks de winkelvoorwaarden die dit verboden. De rechter oordeelde dat parfums niet onder de uitzonderingen van het herroepingsrecht vallen, zoals producten die om gezondheids- of hygiëneredenen niet retour mogen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over schadelijke stoffen in parfums

Kassa deelt een zorgwekkend rapport van Stichting Tegengif dat onthult dat veel populaire parfums schadelijke stoffen bevatten, die de hormoonbalans kunnen verstoren en zelfs de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden. Onderzocht werden twintig parfums waarin 26 problematische chemicaliën werden aangetroffen, inclusief stoffen die hormoonhuishouding en vruchtbaarheid negatief beïnvloeden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit lijstje

Ik heb alle heren parfums in dit lijstje zelf getest. Dat betekent dat ik ze heb aangeschaft en heb gedragen. Toch heb ik van inspiratie gehaald uit de volgende bronnen:
https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=heren+parfum

https://www.iciparisxl.nl/search?text=heren+parfum&searchType=manual

Wees nog meer aantrekkelijk en schaf nu een herenparfum aan

Je bent nu aardig geïnspireerd geraakt door de verschillende herenparfums en het is daarom nu tijdom tot actie over te gaan. Ben je een uitgaanstype of ga je veel de deur uit dan mag een aantrekkelijke herenparfum niet ontbreken. Het maakt je simpelweg een stuk zelfverzekerder, je krijgt er meer energie door en je valt direct op. Alle reden om nu een herenparfum te gaan dragen.

Veel succes met het vinden van een geschikte herenparfum!