Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Wat zijn de allerfijnste heat protection sprays van dit moment?

Ik gebruik veel mijn föhn en stijltang om mijn haren te verzorgen. Vooral sinds ik veel weg ben van huis vind ik het belangrijk om mijn haar goed en gezond te hebben. Doordat ik zoveel met mijn haar bezig ben, ben ik mij gaan interesseren in heat protection sprays. Dit heb ik gedaan om mijn haar te beschermen tegen apparaten zoals föhns en stijltangen. Inmiddels heb ik kennis van kwalitatief sterke sprays en deel dit graag met jullie in dit lijstje.

Twijfels over mijn eerste heat protection sprays

Toen ik de wereld instapte van heat protection sprays had ik wel zo m’n twijfels. Ik vroeg mij af of deze producten daadwerkelijk het haar zou beschermen tegen apparaten zoals föhns en stijltangen? Niet iedereen in mijn omgeving was er erg enthousiast over, maar ik besloot het toch maar om gewoon eens te proberen. En mijn eerste ervaring met heat protection sprays viel erg tegen.

Ik kocht maar wat raak

Mijn eerste tegenvallende indruk over dit product kwam zeer zeker doordat ik niet wist wat ik kocht. Ik had er totaal geen verstand van en kocht maar wat raak. Dat allemaal in de hoop dat er een goede spray tussen zou zitten die mijn haar zou beschermen. Helemaal niet dus en ik was er enorm teleurgesteld over. Ook omdat de producten mij aardig wat geld hebben gekost. En als student heb ik nu eenmaal altijd te weinig geld.

Op zoek naar goede alternatieven

Maar ik liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar alternatieven. Via het alom bekende Instagram kreeg ik hernieuwde inspiratie voor heat protection sprays. Het was even goed zoeken, maar uiteindelijk kwam ik terecht bij een goed Instagram account. Deze influencer kon mij alles vertellen over de beste heat protection sprays. En wederom ging ik het maar proberen. Dit keer was het een groot succes.

Mijn haar wordt nu optimaal beschermd door goede heat protection sprays

De producten die ik kreeg geadviseerd via Instagram deden wat ze moesten doen. En dat is mijn haar optimaal beschermen tegen hitte apparaten zoals föhns en stijltangen. Eindelijk had ik een aantal sprays tot mijn beschikking die optimaal werkten. En eindelijk sprays die mijn geld wel waard zijn. Ben er helemaal enthousiast over en wil de beste heat protection sprays met jullie delen in dit lijstje. Zo hoef je je niet meer zorgen te maken over beschadigd haar door hitte.

Snel overzicht: Deze heat protection sprays raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algehele beschermingREF Heat Protection Spray 230: Deze spray biedt optimale bescherming tegen de hitte van stylingapparaten, herstelt haarschade zoals gespleten haarpunten en geeft het haar een mooie glans en versteviging. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die een betrouwbare en effectieve hittebeschermende spray zoekt. >> Check laagste prijs
Beste prijs/kwaliteit verhoudingFudge Style Trio Bio: Deze spray is ideaal voor wie een evenwicht zoekt tussen prijs en kwaliteit. Het beschermt je haar tot 235 graden, maakt het stylen gemakkelijker en is vrij van parabenen. Het is ook geschikt voor gekleurd haar en is niet op dieren getest. >> Check laagste prijs
Beste premium keuzeKemon Actyva Bellessere Heat Protection Spray: Hoewel deze spray aan de duurdere kant is, biedt hij uitstekende bescherming en bevat hij 87% natuurlijke ingrediënten. Het biedt veerkracht en flexibiliteit aan je haar en is geschikt voor alle haartypes. Deze spray is een goede keuze voor wie op zoek is naar een effectieve hittebescherming met natuurlijke ingrediënten. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste heat protection spray samen te stellen?

Ik ben een vrouwelijke HBO student en ben altijd in de weer met mijn haar. Het moet er elke ochtend als ik de deur uit ga goed in model zitten. Ook als ik besluit om uit te gaan in de avond dan moet mijn haar piekfijn zijn. Daarom maak ik veel gebruik van föhns en stijltangen. En dat betekent dat je haar daardoor meer beschadigd raakt. Dat is de reden dat ik heat protection spray producten ben gaan gebruiken en de beste deel ik met jullie in dit lijstje.

Kritische blik op heat protection spray producten kan geen kwaad

Fabrikanten van heat protection spray weten het mooi te vertellen. De verkooppraatjes zijn prachtig, maar ik geloof er niet meer in. Veel fabrikanten maken hun woorden namelijk helemaal niet waar. Een heat protection spray moet voor bescherming van je haar zorgen. En dat is nu net wat veel heat protection spray niet doen. Veel sprays bieden onvoldoende bescherming voor je haar en fabrikanten maken hun woorden gewoon niet waar. Blijft kritisch kijken naar dit soort producten en lees recensies door of ga naar een speciaalzaak waar ze dit soort producten verkopen.

De eerste sceptische indruk over heat protection sprays

Mijn eerste ervaring met heat protection sprays was niet al te best. Ik merkte nadat ik de spray op mijn haar had aangebracht ik nog steeds veel last had van beschadigd haar na het föhnen. Het was een drama en ik kon helemaal niets met de producten. Een fikse tegenvaller en het was zonde van mijn geld. Tegenwoordig weet ik gelukkig heel goed welke spray er wel en niet werken. Door ervaring wijs geworden.

Wat beloven fabrikanten zoal over hun heat protection sprays?

Fabrikanten weten hun producten mooi te verkopen. Begrijpelijk natuurlijk, omdat de concurrentie van heat protection sprays moordend is. Toch geloof ik de mooie woorden van dit soort producten niet meer en ben ik erg kritisch. Zo zijn kreten als “biedt bescherming voor je haren tegen extreme hitte” en “beschermt je haar tot wel 235 graden” heel mooi, maar niet iets té mooi? Eerst zien dan geloven en horen wat mensen er zelf van vinden. Daarom schaf ik ook niet zomaar nieuwe heat protection sprays aan.

Hoe heb ik deze heat protection spray getest?

Alle heat protection sprays van dit lijstje heb ik in bezit. Ik heb ze dan ook niet één keer geprobeerd, maar een aantal maanden lang. Zo kon ik heel goed beoordelen welke sprays goed werken en welke minder goed. De beste heb ik in dit lijstje verwerkt. Daarnaast ben ik naar een kapper geweest voor advies. Zijn advies heb ik ook verwerkt in de teksten van dit lijstje. Dat heb ik gedaan om tot nog betere en overtuigende teksten te komen.

De top 4 beste heat protection sprays

1. REF Heat Protection Spray 230

Wil je optimale bescherming bij het gebruiken van warmte apparaten? Kies dan voor deze REF Heat Protection Spray 230. De breuken en gespleten haarpunten worden goed hersteld en het beschermt je haar tegen hitte van bijvoorbeeld föhns en stijltangen. Gebruik deze heat protection spray ook voor een mooie glans en versteviging. Het is mij de afgelopen tijd heel duidelijk geworden om deze spray op de eerste plek te zetten. Top product.

Pluspunten REF Heat Protection Spray 230

– Beste uit de test

– Beschermt je haar optimaal tegen hitte

– Voor mooie glans en versteviging van het haar

2. Andrelon Heat Protect Spray Pretty Perfect

Andrelon kent iedereen en met deze heat protection spray weten ze een goed product af te leveren. Het beschermt je haar tegen hitte van maar liefst 230 graden. Daarnaast maakt het het stylen van je haar een stuk gemakkelijker. Ook in het model brengen van je haar doe je zonder problemen met deze heat protection spray. Andrelon is een geweldig merk en met deze heat protection spray laten ze zien waarom zo zo geweldig zijn. En lekker goedkoop.

Pluspunten Andrelon Heat Protect Spray Pretty Perfect

– Beste budget keuze

– Stylen en in model brengen is heel makkelijk

– Andrelon is kwaliteit

3. Fudge Style Trio Bio

Voor geen beschadiging aan je haar tijdens bijvoorbeeld het föhnen raad ik ook dit product van Fudge aan. Het beschermt je haar tot 235 graden en je maakt je haar tegelijkertijd klaar om te stylen en in model te brengen. Daarnaast is deze heat protection spray vrij van parabenen, is het te gebruiken voor gekleurd haar en is het niet op dieren getest. Voor de beste prijs / kwaliteit verhouding kies je voor deze Fudge Style Trio Bio.

Pluspunten Fudge Style Trio Bio

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Beschermt je haar tot 235 graden

– Niet op dieren getest

4. Kemon Actyva Bellessere Heat Protection Spray

Dit is een duurdere heat protection spray, maar ontzettend beschermend voor je haar. Daarnaast geeft deze spray je veerkracht en flexibiliteit mee. Na het aanbrengen van deze spray gaat je haar zacht aanvoelen en bevat het 87% natuurlijke ingrediënten. Tot slot is het aardig te vermelden dat je deze heat protection spray voor alle haartype kunt gebruiken. Duurdere variant spray, maar heel effectief tegen hitte van een föhn of stijltang.

Pluspunten Kemon Actyva Bellessere Heat Protection Spray

– Bevat 87% natuurlijke ingrediënten

– Zeer effectief tegen warmte apparaten

– Brengt veerkracht en flexibiliteit in je haar

Wat zegt Cosmopolitan.com over de beste heat protection spray?

Leuk is om andere lijstje te lezen en ik was onder de indruk van het lijst van Cosmopolitan.com over beste heat protection spray. Zij kwamen met nummer één uit op Philip B Oud Royal Thermal Protection Spray. Een hele goede keuze en heeft net mijn lijstje niet gehaald. Met deze heat protection spray krijg je veel glans en textuur in je haar en natuurlijk bescherming tegen hitte. Ook ruikt deze spray heel lekker. Alleen vind ik 37 euro iets aan de dure kant. Heb je het geld er voor over, kopen is mijn advies.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor mijn lijstje?

https://www.cosmopolitan.com/nl/beauty/g30367118/beste-heat-protection-spray/

Dit zegt Radar over Pluizend Haar en Heat Protection

Radar benadrukt dat pluizend haar vaak ontstaat door vochttekort en overmatige hittebehandelingen, zoals het gebruik van stijltangen, kan de schade en pluis verergeren. Als oplossing wordt het gebruik van hittebeschermende producten (‘heat protectors’) aangeraden om de haarstructuur te beschermen bij regelmatig stijlen. Lees het volledige artikel van Radar.

Bescherm je haar tegen de hitte van warmte apparaten

Ben je iemand die veel gebruik maakt van de föhn of stijltang en wil je beschadigt haar tegen gaan? Schaf dan nu een heat protection spray aan. Als je twijfelt, twijfel niet, want deze producten werken echt. Dof en beschadigd haar wil niemand en je wilt je haar zo mooi en gezond mogelijk houden. De heat protection sprays in dit lijstje kun je zonder problemen aanschaffen. Naast dat deze producten bescherming bieden voor je haar kun je ook uitgaan dat je je haar er makkelijk mee kunt stylen en in model brengen, multifunctioneel dus.

Veel succes met het aanschaffen van een heat protection spray!