Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste harsstrips om je haren zonder pijn te verwijderen

Ik heb altijd al veel last gehad van haargroei. Vroeger vond ik het allemaal best, maar de laatste jaren begon het voor mij toch een probleem te worden. Ik wilde af van veel haargroei op mijn benen en heb van alles geprobeerd. Scheren was niet te doen, omdat het teveel huidirritatie opleverde. Vandaar dat ik mij ben gaan interesseren in harsstrips. Dat is veel beter gebleken dan je haren weg te scheren.

Twijfel over gebruik van harsstrips

Harsstrips waren voor mij niet heel vanzelfsprekend en twijfelde om ze te gaan gebruiken. Je kent dat wel van televisie dat het verwijderen van haren met strips heel pijnlijk is. Daar zat ik dus niet op de wachten. Toch besloot ik het zekere voor het onzekere te nemen en harsstrips te gaan gebruiken. Ik schafte een tal van merken aan en keek welke er goed zou werken. Eerlijk gezegd had ik deze keuze beter niet kunnen maken en het viel erg tegen.

Doen harsstrips pijn?

De harsstrips die ik ging gebruiken waren goedkoop en van slechte kwaliteit. Als ik mensen hoorden over harsstrips en dat het pijnlijk is dan lachte ik dat weg. Wat een aanstellers dacht is dan. Maar met mijn harsstrips was het dus ook echt zo. Wat een vreselijke pijn om wat beenhaar te verwijderen. Dit is niet wat ik ervan had verwacht en was redelijk teleurgesteld. Dit moest beter kunnen.

Kreeg advies over pijnloze harsstrips via social media

Via social media kwam ik terecht bij een influencer met veel kennis over harsstrips. Zij kon mij precies de juiste weg gidsen naar kwalitatief goede harsstrips. Ja, de harsstrips waren wel water duurder, maar kwalitatief ook veel beter. Dat merkte ik gelijk toen ik het ging gebruiken. Nu ik deze harsstrips een tijdje al gebruik kan ik niet meer zonder. Wat een geweldige producten en dat wil ik graag delen met mensen die geïnteresseerd zijn om pijnloos via zulke strips haar te verwijderen.

Weet mijn weg te vinden door de vele harsstrips producten

Wat mij vooral erg positief aansprak was dat deze getipte harsstrips alles behalve pijn doen. Dat is voor mij erg belangrijk, want ik haatte de pijn die ik eerder had van mijn goedkope harsstrips. Gelukkig ben ik er nu achter welke fabrikanten van harsstrips uitstekende kwaliteit leveren en welke dat juist niet doen. Mijn nieuw ontdekte harsstrips wil ik delen met jullie, zodat je de pijn bespaard blijft. Daarnaast werken deze harsstrips ontzettend effectief en heb je een tijd geen last van haargroei.

Snel overzicht: Deze harsstrips raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenSugar Wax Luxes Cosmetics: We vinden dat de Sugar Wax van Luxes Cosmetics zich onderscheidt door de natuurlijke ingrediënten. We waarderen het dat het geen pijn doet tijdens gebruik, en bovenal, dat het de haren effectief verwijdert. Hoewel het prijzig is, zijn we ervan overtuigd dat je waar voor je geld krijgt met dit product. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeMerkloos Harsstrips 100 stuks: We zijn verbaasd over hoe efficiënt deze harsstrips zijn, gezien hun prijs. Ze voelen wellicht goedkoop aan, maar hun effectiviteit in het verwijderen van haren is indrukwekkend. Bovendien krijg je 100 stuks in één verpakking, wat we zien als uitstekende waarde. >> Check laagste prijs
Beste algemene keuzeMAE Commerce Wax Strips: Deze harsstrips springen er voor ons uit omdat ze tot 8 keer herbruikbaar zijn. Ze zijn gemaakt van non-woven papier, wat zorgt voor een goede hechting en geen achtergebleven haartjes. Het is een makkelijk te gebruiken product tegen een redelijke prijs, wat ons enthousiast maakt over deze keuze. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste harsstrips te recenseren?

Ik ben een vrouw van midden twintig en gebruik inmiddels een aantal jaren harsstrips voor ontharing. Voornamelijk voor mijn benen. Ik houd niet van harige benen en ik vind het vreselijk. Het begon allemaal met mijn benen scheren, maar ik merkte snel genoeg dat er huidirritatie begon te ontstaan. Dat moest anders kunnen. Vandaar dat ik harsstrips ben gaan gebruiken. Begin had ik er wat moeite mee, maar weet nu precies waar ik moet zijn voor kwalitatief goede harsstrips. Ik deel ze graag met je.

Altijd kritisch blijven op dit soort producten

Ik zeg het tegen iedereen en ook wil ik het hier vermelden: weet wat je koopt. Dat geldt niet alleen voor harsstrips, maar ook voor andere producten. Fabrikanten weet altijd het beeld heel mooi te schetsen, maar vaak zijn het gewoon mooie woordjes op de verpakking en eigenlijk nietszeggend. Daarom raad ik je aan om onderzoek te doen naar harsstrips en recensies te lezen van gebruikers. Zijn de recensies overwegend positief dan kun je je slag slaan. Zijn er bijna geen recensies of veel negatieve recensies dan zou je genoeg moeten weten.

Eerste sceptische indruk over harsstrips voor ontharing

Eerste indruk over harsstrips was jammer genoeg een pijnlijke eerste indruk. Ik wil niet zeggen dat goedkope harsstrips per se slecht zijn, maar mijn waren drama. Het was een zeer pijnlijke ervaring en mijn haren kwamen al snel terug. Alle behalve wat je van goede harsstrips mag verwachten. Gelukkig door diverse tips ben ik terechtgekomen bij uitstekende pijnloze harsstrips. En deze producten wil ik met jullie maar al te graag delen.

Wat fabrikanten zoal beloven over hun harsstrips

Fabrikanten weten het spelletje mooi te spelen. En geef ze eens ongelijk, zij willen zoveel mogelijk producten verkopen. Ik geloof weinig van de mooie woorden meer van de fabrikanten van dit soort producten. Dus kreten zoals “verwijdert effectief haren en is nagenoeg pijnloos” en “helemaal verzorgd door het leven gaan” vind ik heel mooi klinken, maar is dit echt zo? Schets je als fabrikant deze mooi woorden niet alleen om zoveel mogelijk producten te verkopen? Ja, het kan zijn dat deze woorden worden waargemaakt, maar ik heb er eerst altijd veel twijfels over. Eerst zien dan geloven.

Hoe heb ik de harsstrips getest?

De harsstrip producten die je in dit lijstje vind heb ik uitvoerig getest. De testen zijn over een aantal jaren gebeurd en ik ben er inmiddels goed achter wat de beste harsstrips te koop zijn. Naast de kwaliteit van de harsstrips heb ik ook op de prijs gelet. Ze mogen van mij best wat  duurder zijn, omdat de kwaliteit dan veel beter is en minder pijnloos. Desalniettemin heb ik ook een uitstekende budget keuze meegenomen in dit lijstje. Gewoon omdat dat een prima harsstrip is en doet wat het moet doen. En uiteraard pijnloos.

Top 4 beste harsstrips

1. Sugar Wax Luxes Cosmetics

Deze Sugar Wax van Luxes Cosmetics is helemaal geweldig. Ja, je betaalt er best een aardig bedrag voor, maar ik ben over dit product het meest enthousiast. De wax is niet chemisch en bevat allerlei natuurlijk ingrediënten. Klinkt voor mij als muziek in de oren. Naast dat doet deze wax helemaal geen pijn. Voor mij heel belangrijk. En je kunt natuurlijk ervan uitgaan dat het je haren effectief verwijdert. Deze Sugar Wax Luxes Cosmetics is voor mij de beste uit de test, zonder enige twijfel.

Pluspunten Sugar Wax Luxes Cosmetics

– Beste uit de test

– Bevat natuurlijke ingrediënten

– Doet geen pijn

2. Merkloos harsstrips 100 stuks

Goedkoop betekent niet altijd duurkoop. Dat vind ik van deze harsstrips. Ondanks dat ze goedkoop aanvoelen zijn ze naar mijn mening ontzettend effectief in het verwijderen van haren. Daarnaast koop je er meteen 100 stuks, zodat je er even mee vooruit kunt. Dit zijn vezelvliesstrips en dat betekent dat de strips veel beter hechten dan katoenen strips. Ben je iemand die op de kleintjes let dan kun je dit product best verzekerd aanschaffen.

Pluspunten Merkloos harsstrips 100 stuks

– Beste budget keuze

– 100 stuks

– Vezelvliesstrips voor betere hechting

3. MAE Commerce Wax strips

Dit is een andere favoriet van mij, de MAE Commerce Wax strips. Wat zo speciaal aan deze harsstrips zijn is dat ze van non-woven papier zijn gemaakt. Dat betekent een goede hechting van het wax op papier en het zorgt dat er geen haartjes achterblijven. Dit is namelijk bij veel andere harsstrips merken vaak wel het geval. Het pakket bestaat uit 100 stuks en je kunt de strips tot maximaal 8 keer hergebruiken. Zeer eenvoudig in gebruik en ook nog eens voor een redelijk betaalbare prijs. Heel mooi en zeer net product.

Pluspunten MAE Commerce Wax strips

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Non-woven papier wat zorgt voor goede hechting

– Een strip kan tot maximaal 8 keer hergebruikt worden

4. Veet ontharingsstrips 20 stuks

Tot slot een Veet product. Interessant merk en levert een prima harsstrip af. Het is namelijk voor 90% gemaakt uit natuurlijke ingrediënten en zorgt voor langdurige zachtheid. Deze harsstrips zijn niet alleen goed voor je benen, maar ook voor de kleine gevoelige zones. Dan kun je denken aan je wang, kin en bovenlip. Daarnaast is dit Veet product voor alle huidtypes en dus ook voor de gevoelige huid. Plus dermatologisch getest. Mooie harsstrips en het overwegen waard.

Pluspunten Veet ontharingsstrips 20 stuks

– 90% gemaakt uit natuurlijke ingrediënten

– Goed voor de gevoelige zones

– Voor alle huidtypes

Wat zegt Kieskeurig.nl over het beste harsstrip product?

Ik vind het altijd interessant voor dit soort lijstje om het advies van een grote website mee te nemen. Ik heb bij Kieskeurig.nl gezocht naar harsstrips en zij vinden de Letic Ontharingsstrips het beste product. Dit product heb ik ook getest en valt net buiten mijn top 4. Het is geen slecht product, maar merkte dat mijn haren sneller terugkomen dan de andere harsstrips in mijn lijstje. Wel helemaal pijnloos, daarom begrijp ik waarom Kieskeurig.nl voor Letic Ontharingsstrips kiest.

https://www.kieskeurig.nl/verzorging_overig/product/10592485-letic-ontharingsstrips-aE-harsstrips-aE-wax-aE-lichaambenen-waxstrips-aE-hars-ontharen-100-stuks/prijzen

Dit zegt Radar over ingegroeide haren en harsstrips

Radar bespreekt de problematiek van ingegroeide haren, die kunnen ontstaan door verschillende ontharingsmethoden, waaronder mogelijk ook het gebruik van harsstrips. Huidtherapeute Anke Overbeek benadrukt het belang van een goede huidconditie en de keuze van onthaarmethode. Zij adviseert het gebruik van antibacteriële gel bij het scheren en het vermijden van irriterende stoffen na het ontharen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over harsstrips en ontharen

BNNVARA’s Kassa behandelt de voor- en nadelen van verschillende ontharingsmethoden, waaronder harsstrips. Dermatoloog Petra Dikrama legt uit dat regelmatig waxen uiteindelijk kan leiden tot minder haargroei omdat het haarzakje beschadigd kan raken. Dit bevestigt de effectiviteit van harsstrips als een methode die na verloop van tijd kan bijdragen aan een afname van haargroei. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Klaar met al dat haargroei, gebruik nu harsstrips?

Ik vind haren verschrikkelijk. Vooral op mijn benen moet ik het niet hebben en daarom gebruik ik elke week harsstrips. Hopelijk heb je met dit lijstje genoeg inspiratie op kunnen doen en word je keuze makkelijker gemaakt voor de juiste harsstrips. Ik beschouw deze producten als bijzonder fijn en kan tegenwoordig niet meer zonder. Het zorgt ervoor dat ik langdurig kan genieten van gladde benen en mij geen zorgen hoeft te maken dat het haar snel terugkomt. Daarnaast zijn alle harsstrips in dit lijstje volkomen pijnloos. Dit zijn voor mij toch wel de grootste voordelen van het gebruik van harsstrips.

Heel veel succes met het aanschaffen van de perfect harsstrips!