Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarwax voor mannen

Niet elke man heeft het haar om haarwax in te doen. Je hebt er niet te stug haar voor nodig, want dan heeft de wax helemaal geen effect. Bij te kort haar zie je er ook niks van, dan is een gewone gel weer beter. Maar heb je net wat langer, normaal of fijner haar? Dan kan wax je haar goed in model houden. Het grootste voordeel wat ons betreft, is dat haarwax niet hard wordt en dat je dus gedurende de dag je haar telkens weer in model kunt brengen.

Snel overzicht: Deze haarwax voor mannen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor volume en vormAmerican Crew – Molding Clay: Deze wax brengt niet alleen je haar in model, maar geeft ook volume. Het blijft soepel, waardoor je gewoon lekker met je handen door het haar kan gaan. Let wel, voor heel fijn haar kan deze wax wat zwaar zijn, dus gebruik het met mate. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor budgetbewuste gebruikersRed One – Red Aqua Hair Wax Full Force: Een budgetvriendelijke keuze die niet inboet aan kwaliteit. De wax is praktisch in het gebruik en de geur is aangenamer dan vele andere merken. Wees bewust dat de wax misschien iets meer glanst dan je verwacht. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor duurzaamheid en gebruiksgemakReuzel – Holland’s Finest Pomade: Als je bewust om wilt gaan met het milieu, is dit een goede keuze. Deze Nederlandse pomade beperkt je ecologische voetafdruk. Bovendien is de pomade makkelijk uit te wassen, iets wat bij veel andere waxes niet het geval is. Wees er bewust van dat het de duurste keuze is, maar naar onze mening wel een grandioos effect heeft. >> Bekijk bij Bol.com

De top 3 met beste haarwax voor mannen

1. American Crew – Molding Clay – High Hold with Medium Shine

In dit bruine potje zit 85 gram lichtgekleurde wax.

Pluspunten:

 • De molding clay doet wat het belooft: het brengt je haar in model en geeft volume.
 • De wax wordt niet stug nadat je hem aangebracht hebt en je kunt gewoon lekker met je handen door het haar blijven gaan.
 • Dit is volgens onze redactie echt het ideale stylingproduct als je vorm in je kapsel wilt aanbrengen zonder veerkracht te verliezen.

Minpunten:

 • Heel fijn haar kan niet goed omgaan met deze wax, want daarvoor is de wax iets te zwaar. Je kunt het met echt een heel klein beetje proberen, maar werkt het niet? Dan heeft American Crew een potje dat ‘Fiber’ heet en dat werkt dan waarschijnlijk beter.

2. Red One – Red Aqua Hair Wax Full Force

Wow, er zit ook daadwerkelijk rode wax in dit knalrode potje van Red One. De inhoud is 150 milliliter.

Pluspunten:

 • De prijs van deze wax past bij mannen die op hun budget willen letten als het om verzorgingsproducten gaat.
 • De wax is praktisch in het gebruik en je haar blijft lang goed zitten.
 • De geur is ook beter dan vele andere potjes met wax.

Minpunten:

 • De wax glimt misschien wel iets meer dan we verwacht hadden. Als je dat bij meer wax die je geprobeerd hebt ervaart, kun je een mud proberen. Die zijn vaak veel matter in het haar.

3. Reuzel – Holland’s Finest Pomade – Strong Hold, Water Soluble, High Sheen

In dit blikje van Reuzel zit 113 gram pomade.

Pluspunten:

 • Wij vinden het goed om een product van Hollandse bodem te kopen. Er verschijnen al zoveel producten uit het buitenland en dat moet allemaal ingevlogen worden. Met deze haarverzorging beperk je je ecologische voetafdruk en dat voelt goed.
 • Wat ons vooral opvalt, is dat je je haar weer makkelijk uitgewassen krijgt en dat is bij wax namelijk niet vaak het geval. Toch blijft de pomade ook de hele dag goed zitten en krijg je net dat beetje volume dat je wenst.

Minpunten:

 • Het is de duurste wax in onze top 3, maar we vinden het effect wel grandioos.

Beste mannen haarwax volgens Kassa, Consumentenbond en Radar

De Consumentenbond geeft aan dat producten zoals die voor de verzorging van het haar het goedkoopst zijn als je ze in de supermarkt koopt. Radar heeft meerdere verstevigers voor het haar getest, maar wax kwam daar niet in voor. Bij Kassa kunnen we helaas niks over wax voor mannen vinden. Er zijn geen tests mee gedaan. Wel is er van alles te vinden over het verwijderen van haar met wax, ook bij het mannenlichaam.

Dit zegt Radar over het vermijden van schadelijke haarproducten

Radar benadrukt het belang van het vermijden van bepaalde ingrediënten in haarproducten om een gezonde haargroei en -structuur te bevorderen. Volgens Iris Lampe van CG-hair kunnen producten met sulfaten, siliconen, minerale oliën, uitdrogende alcoholen, en parabenen je haar en hoofdhuid beschadigen, wat leidt tot problemen zoals droogheid, pluizigheid, en irritatie. Dit advies is met name relevant voor mannen die op zoek zijn naar de beste haarwax, aangezien het kiezen van producten zonder deze schadelijke stoffen kan bijdragen aan de algehele gezondheid en uitstraling van het haar. Lees het volledige artikel van Radar.

Geraadpleegde bronnen voor mannen haarwax

Afronding

Gebruik je elke dag wax of wissel je wel eens af om een andere look te creëren? Daar hangt de levensduur van je potje wax namelijk wel heel erg vanaf. Je kunt een potje kopen en er jaren mee doen, omdat je er ook maar heel weinig van nodig hebt. Doe je het echter elke dag in je haar, dan heb je waarschijnlijk elke paar maanden een nieuwe verpakking met haarwax voor mannen nodig. Het effect is er echter ook naar en daarom sla je bij een aanbieding van jouw favoriet groot in.