Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste haarverzorging sets

Soms is het pure luxe, andere keren is het absolute noodzaak. Een set met producten voor haarverzorging uit dezelfde lijn van een bepaald merk zorgt ervoor dat je haar net even die oppepper krijgt die het nodig heeft. Heb je echter altijd last van droog, slap of beschadigd haar? Dan kan dit zomaar je vaste set met haarverzorgingsproducten worden. Zet ze maar vooraan in je badkamer, want zodra je het effect van de volgende haarverzorging ervaart, wil je helemaal niks anders meer.

Snel overzicht: Deze haarverzorging sets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste volledige verzorgingssetKérastase Paris – set met Chroma Absolu: Deze set biedt vier essentiële haarverzorgingsproducten: shampoo, conditioner, leave-in conditioner en haarmasker. Het is een uitstekende optie voor diegenen die een complete haarverzorgingsroutine willen hebben. Het straalt pure luxe uit en is daarmee ook het perfecte cadeau. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Meest praktische setCationic Hydration Interlink – set Keratin: Deze set wordt niet alleen geprezen om de inhoud, maar ook om de praktische pompjes die meegeleverd worden. Vooral handig voor zuinig gebruik. De shampoo en conditioner zijn perfect voor haar dat wat schade heeft opgelopen. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)
Beste keuze voor direct effectOlaplex – pakket met N° 4 en N° 5: De Olaplex shampoo en conditioner hebben bewezen direct effect op het haar. Het haar voelt zachter, glanst meer en krullend haar veert weer lekker. Deze set is een uitstekend startpunt voor iedereen die de herstellende kracht van Olaplex wil ervaren. >> Check laagste prijs (momenteel bol.com)

De top 3 met beste en compleetste sets voor optimale haarverzorging

1. Olaplex – pakket met N° 4 en N° 5 – shampoo en conditioner

Olaplex staat bekend om zijn herstellende eigenschappen voor het haar. In deze set krijg je een shampoo en conditioner, maar er zijn ook sets met een uitgebreidere samenstelling te krijgen, zoals die met de haarolie en het haarmasker.

Pluspunten:

  • De shampoo en conditioner is een goed begin voor de verzorging van je haar.
  • Je voelt het effect direct, want je haar voelt zachter, glanst meer en krullend haar veert weer lekker.
  • In elke fles zit 250 milliliter en je kunt er heel zuinig mee zijn, waardoor je er lang mee doet.

Minpunten:

  • Dat laatste pluspunt is belangrijk, want als je rond de vijftig euro voor twee flessen haarverzorgingsproducten betaalt, wil je er wel lang profijt van hebben.

2. Cationic Hydration Interlink – set Keratin shampoo en Keratin conditioner

Ook in dit pakket zit een shampoo en conditioner. Er zit echter meer inhoud in elke fles, want je krijgt 355 milliliter in plaats van 250 milliliter.

Pluspunten:

  • Wat we op de redactie superhandig vinden, zijn de pompjes die los meegeleverd worden. Je kunt dus zelf beslissen of je de dop erop laat zitten en zo shampoo tijdens het douchen eruit haalt, of dat je het pompje erop draait. Het pompje is volgens ons wel een stuk zuiniger in het gebruik.
  • De set is ideaal voor haar dat wat schade heeft opgelopen tijdens het kleuren of vanwege weersinvloeden.

Minpunten:

  • Voor deze set betaal je rond de honderd euro en dat vinden we voor een shampoo en conditioner toch wel aan de hoge kant. Dit is geen pakket dat je zomaar koopt. Je wilt het merk echt proberen om je haar weer in goede conditie te brengen.

3. Kérastase Paris – set met Chroma Absolu – shampoo, conditioner, leave-in conditioner & masker

In de set van Kérastase zitten vier producten: een fles met shampoo, een tube met conditioner, een sprayfles met conditioner die je erin kunt laten zitten en een pot met haarmasker.

Pluspunten:

  • De shampoo en normale conditioner kun je bij elke wasbeurt van je haar gebruiken, terwijl de leave-in conditioner en het haarmasker afgewisseld kunnen worden en bijvoorbeeld eens in de een of twee weken aangebracht kunnen worden.
  • Dit is volgens ons een complete set met krachtige producten waar je het geweldige resultaat snel van zult merken.
  • Door het design van de verpakkingen voor wat betreft kleur en model op elkaar aan te passen, is dit een ook een mooie set om op het plankje in de badkamer neer te zetten. Het straalt echt luxe uit.

Minpunten:

Deze luxe kost je wel rond de honderdvijftig euro en wij realiseren ons goed dat niet iedereen dat voor haarverzorging wil betalen. Het zijn bijvoorbeeld wel de ideale cadeaus die je geeft wanneer je beste vriendin gaat trouwen.

Beste haarverzorging uit de test – Consumentenbond, Kassa en Radar

Radar meldt dat er in haarverzorging stofjes kunnen zitten die niet bij iedereen goed vallen. Het is bij een dure set met producten dan ook altijd de vraag of je huid erop zal reageren en het weggegooid geld is. Onze aanrader zou zijn om te kijken of er proefjes te krijgen zijn om het eerst uit te proberen.

Bij de Consumentenbond gaan ze in op feiten en fabeltjes die de rondte doen over onder andere haarverzorgingsproducten. Heb jij trouwens uitgedroogd haar? Dan kan dat volgens Kassa liggen aan het feit dat er alcohol in een van je haarverzorgingsproducten zit. Het loont de moeite om de etiketten van je producten eens te gaan lezen.

Dit zegt Radar over rozemarijnolie en haarverzorging

Radar onderzoekt de populariteit van rozemarijnolie als een middel voor haargroei, volume en glans, zoals veel beweerd wordt op sociale media. Arts en onderzoeker Hans van Montfort licht toe dat rozemarijn ontstekingsremmende eigenschappen en antioxidanten bevat die kunnen helpen tegen haaruitval door oxidatie en lichte ontstekingen. Echter, de effectiviteit is voornamelijk aangetoond bij alopecia areata, een specifieke vorm van haarverlies, en er is beperkt bewijs voor andere vormen van haaruitval. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over verboden stoffen in haarverzirgubg

BNNVARA’s Kassa belicht het verbod op de geurstof Lilial in cosmetische producten, zoals shampoo, vanwege de schadelijke effecten op de vruchtbaarheid. De Europese Commissie heeft fabrikanten tot maart 2022 gegeven om de stof uit hun producten te verwijderen. Hoewel incidenteel gebruik niet direct gevaarlijk lijkt, kan langdurige blootstelling, vooral bij mannen, de vruchtbaarheid beïnvloeden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarverzorging

Kortom

Je hoeft niet altijd voor de duurste producten te gaan, maar vaak merk je wel aanzienlijk verschil in kwaliteit. Je haar is vaak het eerste dat mensen zien en daarom wil je het graag goed verzorgen. Met onze top 3 maak je een goede start om je haar weer in topconditie te krijgen.