Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarverf voor mannen die bijvoorbeeld hun eerste grijze haren willen kleuren

Mooi grijs haar is niet lelijk, maar je moet toegeven dat het de ene man beter staat dan de andere. En daarom snappen we dan ook dat er speciale haarverven voor de man ontwikkeld zijn. Over het algemeen hebben zij niet zoveel behoefte aan de kleurtjes die vrouwen allemaal op hun hoofd smeren. Er is namelijk vooral vraag naar bruin, donkerbruin en bijna zwart als het om haarverf voor mannen gaat. Wij zochten de top 3 met beste haarverf voor mannen voor je uit.

Snel overzicht: Deze mannen haarverf raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor geleidelijke veranderingSchwarzkopf – Re-Nature – voor donkerbruin tot zwart haar: Dit product zorgt ervoor dat mannen hun haar kunnen kleuren zonder een abrupte overgang van grijs naar bruin. De duidelijke instructies en de duurzaamheid van het effect maken het een topkeuze voor degenen die de verandering stapsgewijs willen zien. Merk op dat extra handbescherming kan worden aanbevolen voor het verven. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor geurloze verfL’Oreal Professional Homme – Cover 5’- ammoniakvrije gelkleuring voor mannen: Als je op zoek bent naar een haarkleuringsproduct zonder de typerende haarsalonlucht, dan is dit de keuze voor jou. Deze ammoniakvrije gelvormige haarkleuring werkt snel en laat de grijze haren minder opvallen. Houd er rekening mee dat extra gereedschap voor het verven afzonderlijk moet worden aangeschaft. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor natuurlijke lookJust for Men – Donkerbruine haarverf tegen grijze haren: Deze haarverf levert een zeer natuurlijke donkerbruine tot zwarte kleur. Het geeft een mooie en egale uitstraling aan het haar. Houd er echter rekening mee dat het verschil in kleur opvallend kan zijn als je ook grijze baard- of snorharen hebt. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste mannen haarverf

1. Schwarzkopf – Re-Nature – voor donkerbruin tot zwart haar

In de verpakking zit 190 gram haarverf.

Pluspunten:

 • De gebruiksaanwijzing geeft heel duidelijk aan hoe je je haar als man kunt verven zonder meteen het wow-effect te bereiken. Je kunt dus geleidelijk aan je haren donkerder maken en niet van de ene op de andere dag van grijs naar bruin gaan.
 • Testpersonen zijn blij met het effect in de fase dat ze hun grijze haar nog niet willen zien.
 • Het effect houdt ook langer aan dan gedacht.

Minpunten:

 • Er zitten hulpmiddelen in het doosje om het haar te verven en hierdoor hoef je in principe niks meer los te kopen. Toch adviseren we je om wat extra bescherming voor je handen te regelen, zodat je niet zonder komt te zitten na die eerste keer verven.

2. L’Oreal Professional Homme – Cover 5’- ammoniakvrije gelkleuring voor mannen

Deze gelvormige haarkleuring hoef je maar 5 minuten te laten intrekken voor resultaat.

Pluspunten:

 • Je ziet de grijze haren steeds minder opvallen en dat is precies waar het je om gaat als je dit product koopt.
 • Er zit geen ammoniak in deze gel verwerkt en dat maakt je haar verven met deze gel wel een stuk prettiger voor de neus. Je hebt in ieder geval niet zo’n haarsalonlucht in huis en daar is wat voor te zeggen.

Minpunten:

 • In deze verpakking zit alleen de gel, dus alle extra hulpmiddelen die je wilt gebruiken (handschoenen, een kapperscape, et cetera), moet je wel los inkopen. Wij zouden ook altijd een box met tissues paraat houden om druppels meteen op te vegen.

3. Just for Men – Donkerbruine haarverf tegen grijze haren

Ook deze haarverf werkt in een paar minuten.

Pluspunten:

 • De kleur is donkerbruin tot zwart en het is een zeer natuurlijk uitziende kleur.
 • Het ziet er mooi en effen uit op het haar.

Minpunten:

 • Als je baardharen of snor ook grijs worden, is het verschil in kleur wel erg groot en de verf werkt op deze stugge haren minder goed dan je zou willen.
 • De prijs van deze haarverf ligt wel iets hoger dan die op nummer 1 en 2 in deze test.

Beste mannen haarverf uit de test – Consumentenbond, Radar en Kassa

Radar heeft onderzoek gedaan naar de frequentie van het kapperbezoek onder vrouwen en mannen. Wat blijkt? Als het je niet om knippen maar verven gaat, kun je als man flink besparen op je kapperkosten. Volgens de Consumentenbond zijn mannen meestal wel goedkoper uit dan vrouwen, zelfs als het om eenzelfde soort behandeling bij de kapper gaat. Bij Kassa is niks te vinden over haarverf voor mannen.

Dit zegt Radar over omgaan met haarverfvlekken

Radar biedt nuttige adviezen voor het verwijderen van haarverfvlekken die kunnen ontstaan bij het thuis verven van het haar. Voor vlekken op de huid wordt azijn als effectief middel genoemd, terwijl een mengsel van baking soda en afwasmiddel ook goede resultaten kan geven. Voor haarverfvlekken op niet-poreuze oppervlakken zoals de wasbak of badkuip suggereert Radar het gebruik van tandpasta of schuurmiddel, en voor vlekken op kleding kan haarlak een oplossing bieden. Lees het volledige artikel van Radar.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar mannen haarverf

Afsluiting

Of je als man besluit om je eerste grijze haren te verven, beslis je helemaal zelf. Zoals we in het begin al zeiden, hoeft grijs haar niet per definitie lelijk te zijn. Vaak is een verzorgd uiterlijk veel belangrijker dan de kleur die iets heeft. Een getrimde baard, netjes geknipte haren, verzorgde wenkbrauwen, geen neus- of oorharen; het zorgt er allemaal voor dat je goed voor de dag komt en dan maakt het echt niet uit of je blond, rood, bruin of grijze haren hebt.