Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarsprays

Met een goede haarspray houd je de hele dag je haar onder controle. Je brengt het ’s ochtends na het opstaan in model en hebt er de rest van de dag geen omkijken meer naar. Tenminste, als je een goede haarspray hebt. Als dat niet het geval is, is alle moeite die je voor de spiegel gedaan hebt al na een uur of twee niet meer zichtbaar. Daarom lees je vandaag alles over de drie beste haarsprays voor stevigheid en langdurig resultaat.

Snel overzicht: Deze haarsprays raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor sterkteSchwarzkopf – Got2B Glued: Deze haarspray zorgt voor een extreme fixatie en houdt je haar in elke gewenste stijl. Het fijne is dat je gericht kan sprayen waardoor er geen product verspild wordt. Ook op fijn of slap haar werkt deze spray uitstekend. Ondanks de hogere prijs, is deze spray zuinig in gebruik en daarom de investering waard. >> Check laagste prijs
Beste budget optieSyoss – Max Hold Hairspray: Deze haarspray komt met een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt meer product per fles en het is goedkoper dan de andere sprays in deze lijst. Een extra voordeel is de aangename geur van de spray, in tegenstelling tot sommige andere sprays. Wel is het goed om te weten dat deze spray een glanzend effect geeft. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor krullend haarL’Oreal Paris – Stylista The Curl Tonic: Deze haarspray is specifiek bedoeld voor mensen met krullend haar. Het helpt de krullen de hele dag mooi in vorm en veerkrachtig te houden. Een pluspunt is dat het product in een handpompje zit, wat iets milieuvriendelijker is. Je moet alleen even uitproberen welk droogproces voor jou het beste resultaat geeft. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste haarspray voor stevigheid in je coupe

1. Schwarzkopf – Got2B Glued – Extreme Freeze Spray for Screaming Hold

In de gele fles Glued zit 300 milliliter haarspray.

Pluspunten:

  • Door het aparte spuitstok op de fles haarlak spray je gericht een bepaald deel van het haar en verlies je geen haarlak die naast je hoofd terecht komt. Dat betekent dat je minder nodig hebt en optimaal gebruik maakt van de hoeveelheid lak die in de bus zit.
  • Bij deze haarlak merk je echt langdurig effect en dat is precies waarom je een haarspray koopt.
  • De haarlak werkt ook bij fijn of slap haar en dat kun je niet van elke haarlak zeggen.

Minpunten:

  • Je bent ongeveer vijf euro per fles kwijt en dat lijkt misschien aan de dure kant (zeker als je alle andere haarproducten daar nog bij op moet tellen, zoals shampoo en conditioner), maar doordat je er zuinig mee kunt zijn, vinden wij de prijs eigenlijk best meevallen op de redactie.

2. Syoss – Max Hold Hairspray with Mega Resistance

In een fles haarlak van Syoss zit 400 milliliter.

Pluspunten:

  • Je krijgt meer per fles en de prijs is goedkoper dan die van de haarlak die op nummer 1 in deze review staat. Voor mensen die op hun budget moeten letten, is dit een absolute aanrader.
  • De meeste haarsprays hebben zo’n typische geur die je doet niezen of gewoon niet lekker is. Dat heeft deze spray niet.

Minpunten:

  • Je haar gaat wat meer glanzen van deze spray en dat moet je van te voren wel weten voordat je een voordeelverpakking koopt en het effect je niet aanstaat.

3. L’Oreal Paris – Stylista The Curl Tonic

In dit flesje zit 200 milliliter haarlak voor krullend haar.

Pluspunten:

  • Het gaat er dus in eerste instantie niet zozeer om een bepaald model in stand te houden, maar om je krullen de hele dag mooi in vorm en veerkrachtig te houden.
  • Wij vinden een handpompje altijd beter dan een spuitbus. Het is iets milieuvriendelijker, al zegt het natuurlijk niks over het goedje in de fles dat net zo slecht voor het milieu zou kunnen zijn.

Minpunten:

  • De resultaten zijn verschillend bij gewoon aan de lucht laten drogen of föhnen. Je moet dus even uitproberen wat voor jou het beste resultaat geeft.

Wat zeggen Consumentenbond, Radar en Kassa over haarlak of haarspray?

Volgens Kassa kan haarlak goed helpen tegen luizen bij kinderen. Verder heeft Radar 6 tips van de kapper waarbij haarspray een rol kan spelen om je haar in model te houden. Bij de Consumentenbond wordt een nieuw label voor cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten geïntroduceerd en hiermee kun je zelf voor een wat milieuvriendelijker product kiezen. Op hoeveel merken haarspray dit ecolabel ook werkelijk staat, is op dit moment nog niet duidelijk.

Dit zegt Radar over ingrediënten in haarsprays

Radar benadrukt het belang van zorgvuldige selectie bij het gebruik van haarverzorgingsproducten zoals haarsprays, door te waarschuwen voor potentieel schadelijke ingrediënten. Volgens expert Iris Lampe zijn de meeste haarsprays en droogshampoos niet bevorderlijk voor een gezonde haargroei vanwege hun ingrediënten, die vaak irritatie en uitdroging kunnen veroorzaken. Lees het volledige artikel van Radar.

Interessant: Dit zegt BNNVARA’s Kassa over haarlak en hoofdluis

BNNVARA’s Kassa deelt een interessante bevinding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waaruit blijkt dat het gebruik van haarlak en gel kan bijdragen aan het verminderen van de kans op hoofdluis bij kinderen. Deze conclusie, gebaseerd op een nationale luizenregistratie, toont aan dat producten zoals haarlak niet alleen stylingvoordelen bieden maar ook een onverwachte bijdrage kunnen leveren aan de preventie van hoofdluis. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Conclusie beste haarspray

Welk merk haarspray voor jou het beste werkt, ligt niet alleen aan de substantie die uit de fles of spuitbus komt, maar ook aan jouw eigen type haar en hoe je het in model brengt. Veel mensen kiezen namelijk voor een combinatie van verschillende producten. Als je ook een mousse aanbrengt, zouden wij adviseren bij hetzelfde merk te blijven. Zo meng je geen geuren en krijg je een optimaal resultaat.