Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarmaskers voor droog haar

Wanneer je haar zijn natuurlijk glans verliest doordat het uitdroogt, wordt het pluizig en is er niks meer mee aan te vangen. Het haar springt alle kanten op en of je het nu na het wassen föhnt of gewoon op laat drogen, het maakt allemaal niks uit. Wat wel kan helpen is een haarmasker voor droog en breekbaar haar. Het voedt het haar en kan beetje bij beetje je haar weer in zijn oorspronkelijke balans brengen.

Snel overzicht: Deze haarmaskers voor droog haar raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste luxe optieL’Occitane en Provence – Intensive Repair Mask: Dit masker biedt je droge haar een echte boost met zijn zonnebloemextracten en voedende haver. We houden van de verkwikkende geur die het je haar geeft. Verwacht een hogere prijs, maar het masker gaat lang mee omdat het niet bij elke wasbeurt nodig is. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor hitte-behandeld of gekleurd haarOlaplex – N° 3 Hair Perfector: Dit haarmasker is de perfecte oplossing voor droog haar dat regelmatig wordt blootgesteld aan hittebehandelingen of kleurstoffen. Hoewel het masker aan de duurdere kant is, is het resultaat het absoluut waard, vooral als je kiest voor de grotere verpakking. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeGarnier Loving Blends – The Milk Mask: Dit masker is een geweldige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een haarmasker van hoge kwaliteit zonder de hoge prijs. Deze dikkere melk of crème verandert je haar na slechts één gebruik. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste voedende haarmaskers voor te droog haar

1. L’Occitane en Provence – Intensive Repair Mask for Damaged and Dry Hair

In de groene pot van L’Occitane zit 200 milliliter haasmasker en je kunt er bij dit merk altijd vanuit gaan dat de geur heerlijk is.

Pluspunten:

  • Je droge haar krijgt een echte oppepper met dit haarmasker door de zonnebloemextracten die erin verwerkt zijn. Ook de haver heeft een voedend effect.
  • Wij vinden de geur echt om op te eten. (niet letterlijk natuurlijk)

Minpunten:

Het is een wat duurder haarmasker, maar doordat je het niet bij elke keer haar wassen hoeft te gebruiken, doe je er wel lang mee.

Wij vinden het jammer dat L’Occitane niet met een fles met iets makkelijkere manier van doseren komt, want door de pot gebruik je soms meer dan nodig is.

2. Olaplex – N° 3 Hair Perfector Repairs and Strengthens – For All Hair Types

In deze fles van Olaplex zit 250 milliliter masker en het is voor alle soorten droog haar.

Pluspunten:

  • Je hebt ook een bijpassende shampoo en conditioner van dit merk.
  • Olaplex en dit haarmasker werkt perfect voor mensen die het haar regelmatig met hitte behandelen om het te stylen.
  • Dit haarmasker doet ook wonderen voor je als je je haar regelmatig verft en het daardoor een uitgedroogde look heeft.
  • Als dit masker voor je werkt, doe je er goed aan om de grotere verpakking te kopen. Je bent dan in verhouding iets voordeliger uit.

Minpunten:

  • Als dit merk voor jou werkt, mag je er wel een apart spaarpotje voor creëren, want het is zeker geen goedkoop merk. Als je dan ook nog de shampoo of andere producten van Olaplex wilt hebben, ga je dat zeker in je portemonnee voelen.

3. Garnier Loving Blends – The Milk Mask met herstellende honing

In de fles van Loving Blends zit 250 milliliter haarmasker.

Pluspunten:

  • Dit is de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit als je een haarmasker wilt, maar geen heel ruim budget hebt.
  • Het is een wat dikkere melk of crème die je over het haar verdeelt en even laat intrekken. Daarna kun je hem uitspoelen en direct het verschil bemerken.

Minpunten:

  • Opvallend is wel dat je op sommige plekken voor 250 milliliter van dit product bijna dezelfde prijs betaalt als voor de dubbele hoeveelheid. Goed opletten dus of je wel met een echte aanbieding te maken hebt.

Beste haarmasker voor droog haar getest door Kassa, Radar en Consumentenbond

Bij Kassa vraagt iemand naar wat tegen droog en pluizig haar helpt en hier adviseert zelfs iemand het haar minder met chemische producten te behandelen, omdat dat juist het haar uit kan drogen. De Consumentenbond onderstreept wat we eerder al schetsten in deze review en dat is dat aanbiedingen niet altijd zijn wat ze lijken. Radar heeft het over ‘wonderstofjes’ in haarverzorgingsproducten en of je in een marketingtrucje stapt of dat het echt werkt.

Dit zegt Radar over Biotine en Haarkwaliteit

Radar benadrukt dat biotinesupplementen, ondanks hun populariteit, weinig effect hebben op haargroei zonder een biotinetekort. Arts Hans van Montfort legt uit dat supplementen weinig toevoegen als er geen tekort is, en dat naast biotine, vitamines D3 en K2 ook belangrijk zijn voor een gezonde haargroei. Hoewel biotinesupplementen niet schadelijk zijn, is het onwaarschijnlijk dat ze kaalheid of haarverlies tegengaan. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over verboden stofjes in Haarproductren

Kassa informeert over het verbod op de geurstof Lilial in cosmetische producten vanwege de negatieve impact op vruchtbaarheid. Ondanks het verbod kunnen consumenten nog steeds producten met Lilial tegenkomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit adviseert alert te zijn op de ingrediëntenlijst en benadrukt dat hoewel incidenteel gebruik geen groot risico vormt, langdurige blootstelling, vooral bij mannen, tot vruchtbaarheidsproblemen kan leiden. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek

Op zoek naar haarmaskers voor droog haar?

Je kunt de tip van het haar eerst eens een tijdje met rust laten voor het weer met een ander product te behandelen altijd opvolgen om te kijken of dit voor jouw haardos werkt. We zijn als mens geneigd om van alles in huis te moeten halen, omdat we nou eenmaal graag geloven wat reclames ons beloven.

Kortom

Een haarmasker kan altijd een goed idee zijn om uit te proberen, maar vergeet soms ook niet gewoon naar je gezonde verstand te luisteren. Je haar kan er niet op elk moment van het jaar hetzelfde uitzien als het aan verschillende weersomstandigheden bloot gesteld is. Ook kan wat jij met je haar doet (föhnen, stijltang gebruiken) zo zijn invloed op je haar hebben. Die middelen eens een tijdje links laten liggen, kan goed voor je haar zijn.