Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met beste haar gummies of haar vitaminen

Met haar gummies of haarvitaminen kun je je tekorten aanvullen als het om de verzorging en uitstraling van je haar gaat. Je krijgt niet altijd alle vitaminen in voldoende hoeveelheid binnen en dan kan het fijn zijn om gewoon een gummie te pakken en je geen zorgen te hoeven maken over je haar. Ook kan het een oppepper geven in tijden van ziekte of als je de gevolgen van een behandeling in het ziekenhuis aan je haar ziet. Vandaag lees je daarom over de beste haar gummies.

Disclaimer: Raadpleeg alléén je huisarts en neem niks aan van websites

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van dit product als losstaand hulpmiddel. Er zijn geen wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid waar te nemen wanneer je dit product gebruikt. Sterker nog: het kan schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid als je het verkeerd gebruikt. Zo kunnen er ernstige bijwerkingen zijn, dus lees de bijsluiter van het product volledig. Je mag behalve van je huisarts van geen enkele bron, website of expert advies aannemen, dus ook niet van ons. De enige website die feitelijk juiste informatie geeft, is de European Food Safety Authority. Wij raden dit product dus niet aan en geven slechts informatie en meningen. Volledige disclaimer.

Wat zijn haar gummies eigenlijk?

Gummies, of het nou voor haren of iets anders is, zijn anders dan normale vitaminen, omdat je op gummies gewoon lekker kunt kauwen. Een vitaminetablet slik je meestal in zijn geheel in, tenzij het om zo’n vitamine C bruistablet gaat die je in water oplost en dan opdrinkt. Deze gummies met vitamientjes klinken je als muziek in de oren als het om kinderen gaat, want die slikken sowieso liever geen pillen. Laat hen maar liever kauwen.

Voor jou kunnen deze gummies echter ook prima werken. Alleen gaat het niet om normale vitaminen, maar om speciale vitaminen die je haar goed doen.

Snel overzicht: Deze haarvitaminen raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor smaakervaringMax Medix – Biotine Gummies: Deze smaakvolle gummies bieden een prettige ervaring, dankzij hun mix van frambozen en bosbessen. Ze zijn niet alleen goed voor je haar, maar ook voor huid en nagels. Wees wel voorzichtig, de gummies kunnen aan elkaar plakken in het potje! >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor veganistenYummy Gums – Hair: Deze veganistische haargummies zijn perfect voor diegenen die graag een plantaardig dieet volgen. De frisse frambozensmaak zal zeker niet tegenvallen. Houd er rekening mee dat deze gummies een aanvulling zijn op een gezond dieet, en geen vervanging. >> Bekijk bij Bol.com
Beste keuze voor een tropische twistSugar Bear Hair – Hair Vitamins: Deze gummies hebben niet alleen een aantrekkelijke lichtblauwe kleur, maar voegen ook een tropisch tintje toe aan je dag met hun kokossmaak. Zorg er echter voor dat je ze buiten het bereik van kinderen houdt, vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk en smaak. >> Bekijk bij Bol.com

Waarom reviewen we haar gummies?

De meeste mensen gaan pas nadenken over wat ze tekort komen als het lichaam bepaalde signalen gaat geven. Bij je haren merk je het al redelijk snel als er iets mis is. Eerst wordt het dof of dunner en daarna krijg je uitval. Het haar kan ook veel sneller dan normaal afbreken en dat ziet er niet fraai uit. In de zomer is het ook veel makkelijker om alle benodigde vitaminen voor je lichaam (en dus ook je haar) binnen te krijgen dan in het seizoen dat er minder (lekkere) verse groenten en fruit te krijgen is.

De top 3 met beste haarvitaminen of haar gummies (of hair gummies)

1. Max Medix – Biotine Gummies voor haar, huid en nagels

In dit voedingssupplement (dus een aanvulling op je normale voeding) zit 5000μg biotine en je mag op twee van deze gummies per dag kauwen.

Pluspunten:

 • De gummies zien eruit als beertjes en dat pak je dan toch anders in je mond dan als het er als een serieuze pil Je kunt er zelfs een beetje blij van worden.
 • De smaak telt ook mee en bij deze is het een vruchtensmaak, namelijk een mix van frambozen en bosbessen. Dat lusten de meeste mensen wel.
 • Deze gummies werken dus niet alleen positief voor je haar, maar ook voor je huid en nagels.
 • Bijkomend gunstig effect is dat de overige vitaminen die in deze gummies verwerkt zijn nog veel meer goeds voor het lichaam doen. Je voelt je fitter en kunt tegen een stootje als het om je gezondheid gaat.
 • Met deze verpakking heb je voldoende voor ongeveer twee maanden als een persoon er gebruik van maakt.

Minpunten:

 • Het zijn natuurlijk gummies en dat betekent dat ze in een potje aan elkaar kunnen kleven. Om de laatste gummies uit het potje te halen, moet je er soms een lepeltje bijpakken om ze los te krijgen. De tip van onze redactie is dan: let in ieder geval op dat je niet met je vingers aan meerdere gummies zit, want dat kan bacteriën overbrengen.

2. Yummy Gums – Hair

In dit fleurig gekleurde potje (met rode golven) zitten 60 hair gummies en ook van deze pak je er twee per dag.

Pluspunten:

 • Je redt het dus net een maand als je dit potje voor jou alleen gebruikt om je haar een oppepper te geven.
 • Dit is een vegan supplement en daardoor kunnen veganisten het dus ook gerust proberen om hun vitaminen in het lichaam aan te vullen.
 • De fruitsmaak (frambozen) is lekker fris en gaat niet tegenstaan.
 • Er zijn geen suikers toegevoegd aan deze haargummies. Alle suikers die erin zitten zijn van natuurlijke oorsprong.

Minpunten:

Net als bij alle voedingssupplementen geldt dat je dit niet kunt slikken om normale voeding te vervangen. Je moet dus wel als gewoon gezond eten en voldoende drinken. Anders heeft het slikken van supplementen helemaal geen zin.

In verhouding zijn deze haar gummies een stuk duurder dan die op nummer 1 in deze lijst.

3. Sugar Bear Hair – Hair Vitamins

De lichtblauwe beertjes in dit potje zien er grappig uit, maar dat is natuurlijk niet waar het om draait. Er zitten 60 beertjes in de verpakking en ook hiervan pak je er twee per dag om lekker op te kauwen.

Pluspunten:

 • Door de vitaminen verspreid over de dag te nemen, krijg je geen dip in je vitaminetekort, want je vult het juist tijdig aan.
 • Deze gummies zijn iets tropischer van smaak, omdat je niet alleen bessen als basis hebt. Er is namelijk ook kokos aan de beertjes toegevoegd.

Minpunten:

 • Let er wel op dat je de vitaminen buiten het bereik van kinderen opbergt, want de beertjes (maar ook de smaak) zijn zeer aantrekkelijk voor kinderen en ze zouden ze als snoepjes allemaal in een keer op kunnen eten als je niet uitkijkt.
 • Voor wat betreft de prijs zijn deze hair gummies nog iets duurder dan die op nummer twee in deze top 4.

Wat zegt de Consumentenbond?

De Consumentenbond heeft een overzicht van essentiële vitaminen per doelgroep gegeven, waarbij je zelf kunt kijken of er sprake van een tekort kan zijn en of het dus wel zin heeft om een supplement als haar gummies te slikken. Verder geven zowel Kassa als Radar aan dat er nogal wat te doen is om voedingssupplementen. Ze hoeven namelijk niet te voldoen aan dezelfde richtlijnen als medicijnen en hierdoor worden ze ook makkelijker verkocht aan de consumenten.

Dit zegt Radar over Biotinesupplementen

Radar bespreekt de effectiviteit van biotinesupplementen tegen haarverlies, met inzichten van arts en onderzoeker Hans van Montfort. Biotine, ook bekend als vitamine B8, is essentieel voor energieproductie en het behoud van gezond haar, huid, en nagels. Echter, volgens Van Montfort, hebben biotinesupplementen weinig tot geen effect op haargroei tenzij er een tekort aan biotine is, wat zelden voorkomt omdat biotine ruim aanwezig is in voedsel. Naast biotine zijn vitamine D3 en K2 ook belangrijk voor gezond haar. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Vitamineoverschot

BNNVARA’s Kassa onderzoekt de gevolgen van een vitamineoverschot voor het lichaam, benadrukkend dat hoewel sommige vitamines zoals vitamine C het lichaam kunnen verlaten via urine, een overschot toch schadelijk kan zijn. Overdosering van vitamine B6 kan bijvoorbeeld leiden tot neurologische problemen en cognitieve achteruitgang. Er zijn aanvaardbare bovengrenzen vastgesteld voor de inname van bepaalde vitamines en mineralen om gezondheidsrisico’s te beperken. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar hair gummies

Kortom

Het is niet altijd makkelijk om de werking van iets te testen, want soms is het ook gewoon het seizoen dat zo zijn effect op ja haar heeft. In de winter is het kouder en zit je meer in de lucht van de verwarming. Tegen de tijd dat haar gummies zouden moeten gaan werken, is dit seizoen weer voorbij. Let daarom goed op of het voor jou wel zin heeft om aan haar gummies geld uit te geven.