Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De beste haargels om je haar een geweldige stijl mee te geven

Voor mij is uiterlijk belangrijk. Als ik in de ochtend opsta en mij klaar ga maken voor de dag dan wil ik er goed uitzien. Vooral als man met veel haar kan je niet zonder haargel. Daarom vind ik een kwalitatief goede haargel essentieel om in bezit te hebben. Een aantal jaren geleden begon ik nieuwsgierig te worden naar soorten haargel. De beste haargels heb ik samengevat en deel ik met alle plezier in dit lijstje.

Goedkope haargels zijn niet per definitie slecht

Er waren twijfels in het begin toen ik haargel begon te gebruiken. Ik was nog jong en wist niet goed welke haargel nu echt goed was. Daardoor kocht ik hele slechte goedkope kwaliteit haargels. Ik wil niet zeggen dat goedkope haargels per definitie slecht zijn, maar je merkt wel duidelijk verschil met duurdere varianten. In het begin probeerde ik van alles uit, maar helaas zonder enig succes. Ik had veel beter onderzoek moeten doen.

Eerste ervaringen met haargels waren niet al te positief

De eerste haargels die ik kocht werkten voor geen meter. Daar bedoel ik mee dat mijn haar snel in de war raakte en dat ik er duidelijk niets mee kon. Ik had spijt van mijn aankopen en het was zonde van mijn geld. Daarom ging ik op onderzoek uit en kreeg ik meer inzicht wat wel goede haargels waren voor mijn haren.

Via Facebook advertenties kreeg ik goede alternatieven

Dat onderzoek doen deed ik via internet. Via Facebook zag ik een paar interessante advertenties over haargel voorbijkomen. Ik dacht waarom deze producten gewoon niet eens proberen? Ik had haargels in mijn kastje staan die niet werkten dus twijfelde niet om nieuwe te gaan proberen. De advertenties over haargels van Facebook waren ongelofelijk goede tips. Zelfs zo goed, dat ik ze nog steeds gebruik. Deze haargels vind je terug in dit lijstje.

Voordelen haargels die ik nu gebruik

Het grote voordeel van deze nieuwe haargels is dat mijn haar de hele dag goed in model blijft. Dat is uiteindelijk waarom ik haargels ben gaan gebruiken. Het product moet je haar goed in model brengen en moet lang blijven zitten. De meeste haargels doen simpelweg niet hun werk en zijn het geld niet waard. Gelukkig heb ik nu erg krachtige haargels tot mijn beschikking en kan niet meer zonder.

Snel overzicht: Deze haargels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor natuurlijke ingrediëntenEco Styler Olive Oil Styling Gel: Dit product is volledig gemaakt van 100% pure olijfolie, wat niet alleen helpt om je haar in model te houden, maar ook voor een extra gezonde hoofdhuid zorgt. De gel is niet plakkerig en houdt vocht lang vast, waardoor je haar gedurende de hele dag in optimale conditie blijft. >> Check laagste prijs
Beste budgetoptieBrylcreem Original Haargel: Met een zeer aantrekkelijke prijs biedt deze haargel alles wat je nodig hebt voor een sterke en effectieve hold. Geschikt voor mannen met kort tot medium lang haar, en biedt naast een sterke hold ook een glanzende finish. Ondanks dat Brylcreem misschien niet zo bekend is, presteert dit product uitstekend. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor krullend haarAunt Jackies Curls & Coils Haargel: Deze haargel is speciaal ontwikkeld voor krullend haar en bevat ingrediënten zoals lijnzaad en tarwe-eiwit. Het laat geen schilfers of vlokken achter en is ideaal voor droog en beschadigd haar. Dankzij deze kwaliteiten is dit product altijd een veilige keuze voor mensen met krullend haar. >> Check laagste prijs

Even voorstellen wie ik ben om beste haargels te testen

Ik ben een HBO student en ik houd van het studentenleven. Als je studentenleven hoort dan zul je waarschijnlijk denken aan veel feesten, naast dat kleine stukje leren. En ja, het is zo dat de meeste studenten veel feesten. Daar hoort natuurlijk een goede look bij en haargel in mijn haar mag bij mij dan ook niet ontbreken voordat ik op stap ga. Omdat er zoveel merken te koop zijn ben ik mij gaan interesseren welke haargel nu het beste werkt. Deze beste haargels vind je in dit lijstje.

Op producenten van dit soort producten moet je kritisch blijven

Mijn taak als reviewer van de beste haargels is om te bepalen of producenten hun marketing praatjes waarmaken. Het is namelijk zo dat producenten van haargels het heel mooi weten te schetsen. Ze doen er natuurlijk alles om om hun producten aan de man te brengen. Ik begrijp het, maar ik kan er inmiddels aardig doorheen prikken. Mooi woordjes doen mij niet zoveel meer en ik kijk of het product daadwerkelijk werkt. En dat is uiteindelijk je haar in een mooi en straks model brengen.

Eerste sceptische indruk over mijn gebruik van haargels

In het begin twijfelde ik heel erg over haargels. Omdat ik nog jong was kocht ik de goedkoopste varianten, maar dat deed duidelijk niet effectief z’n werk. Het bracht mijn haar bijna niet in model en de gel bleef niet een volle dag in mijn haar zitten. Ik kan mij nog herinneren dat ik toen dacht dat er betere alternatieven te koop moesten doen. En gelukkig zijn er genoeg alternatieve betere haargels te verzinnen. Goedkoop hoeft niet meteen slechte kwaliteit te betekenen, maar veel zijn dat er wel. Daarom raad ik je aan om altijd naar de wat duurdere varianten te kijken. Of kijk naar recensies op internet van de goedkope haargels en of ze positief zijn.

Welke beloftes geven producenten van haargels?

Zoals gezegd hebben producenten veel mooi woorden over voor hun product. Laat je er niet meteen in luren, maar doe eerst goed onderzoek. Ik zie vaak genoeg slogans voorbij komen als “creëer de perfecte look” en “sterke hold zorgt voor direct volume”. Wat betekent dit eigenlijk? Willen producenten je niet gewoon het product aansmeren, terwijl ze eigenlijk een slecht product afleveren. Wees altijd kritisch, lees lijstjes en recensies door, zo kun je nooit verkeerd gaan.

Op wat voor manier heb ik de haargels getest?

De haargels die je in dit lijstje vind heb ik allemaal uitvoerig getest. Je kunt ervan uitgaan dat de producten van goede kwaliteit zijn. Daarnaast zijn de haargels voor alle haartype te gebruiken en gaan ze minimaal een volle dag mee. Naast mijn eigen ervaringen heb ik ook een specialist op het gebied van haargels om zijn mening gevraagd. Deze mening heb ik naast mijn eigen ervaring verwerkt in deze tekst. Dit heb ik gedaan om het lijstje nog krachtiger te maken met nog duidelijkere conclusies.

De top 5 beste haargels van dit moment

1. Eco Styler Olive Oil Styling Gel

Dit is dé perfecte haargel om je haar zo lang mogelijk in model te blijven houden. Dit is een haargel dat 100% uit pure olijfolie is gemaakt. Dit zorgt voor een extra gezonde hoofdhuid. Daarnaast is deze haargel niet plakkerig, houdt het lang vocht vast en blijft je haar in optimale conditie. Mooi woorden, en dit merk maak het allemaal volledig waar. Persoonlijk de beste haargel die ik op dit moment in bezit heb.

Pluspunten Eco Styler Olive Oil Styling Gel

– Beste uit de test

– Bestaat uit 100% pure olijfolie

– Je haar blijft een hele dag optimaal in conditie

2. Brylcreem Orginal haargel

Voor iets meer dan vier euro haal je dit fantastische haargel product in huis. Deze haargel is speciaal voor de man met kort tot iets langer haar. Ja, het blijft de hele dag zitten en ja je krijgt er glanzend haar van. Brylcreem mag dan niet een heel bekend merk zijn, het is wel ontzettend sterk en effectief. Daarnaast heeft het een zeer prettig prijs wat deze haargel nog leuker maakt. Dit is zo’n gevalletje van niet twijfelen, maar kopen. Het is je geld zeker waard.

3. Goldwell StyleSign Lagoon Jam

Dit is voor mij een hele speciale haargel. Dat komt omdat Goldwell grote fabrikant van haargel is met een uitstekende reputatie. Met StyleSign Lagoon Jam hebben ze een pracht product op de markt weten te brengen. Een gewichtloze gel dat zorgt voor perfecte volume. Breng je deze haargel in de ochtend aan dan word je haar de hele dag beschermd. Ik heb dit product nu een tijdje in huis en kan niet meer zonder. Best aan de prijs, maar geld meer dan waard.

Pluspunten Goldwell StyleSign Lagoon Jam

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Voor perfect volume

– Beschermt je haar een volle dag

4. Aunt Jackies Curls & Coils Haargel

Dit is een haargel voor perfect krullend haar. Het laat geen schilfers achter en ook vlokjes merk je niet op tijdens het aanbrengen van deze haargel. In deze speciale haargel zit geen alcohol, bevat het lijnzaad en heeft het tarwe proteïne. Weet je van jezelf dat je droog en beschadigd haar hebt dan is dit product van Aunt Jackies een zekerheidje. Prijkt al een lange tijd op mijn kastje.

Pluspunten Aunt Jackies Curls & Coils Haargel

– Laat geen schilfers en vlokjes achter

– Bevat lijnzaad en tarwe proteïne

– Prima te gebruiken voor droog en beschadigd haar

5. Tigi Curls Rock Amplifier Haargel

Dit is een iet wat dure haargel van TIGI. Het heeft allemaal belangrijke ingrediënten wat zorgt voor bescherming van je haren. Daarnaast zorgt deze haargel voor een glanzend finish en is ontzettend effectief. Wil je een wat meer professionele haargel dan is dit product zeker aan te raden. Veel kappers gebruiken haargel van TIGI.

Pluspunten Tigi Curls Rock Amplifier Haargel

– Belangrijke ingrediënten voor bescherming van je haren

– Professionele haargel

– Veel gebruikt door kappers

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste haargel?

Andere bronnen zijn altijd interessant om te vermelden. Daarom heb ik voor dit lijstje even de website van Kieskeurig.nl bezocht. Wat vinden zijn van de beste haargel? Als ik ga zoeken naar haargels dan komt de haargel van Goldwell het beste naar voren. Ik persoonlijk vind dit een uitstekende keuze en ik begrijp waarom Kieskeurig.nl zo te spreken is over dit product. De haargel zorgt voor de perfecte volume en is kwalitatief erg sterk.


Dit zegt Radar over het vermijden van schadelijke haarproducten

Radar belicht hoe het gebruik van verkeerde haarproducten je natuurlijke haarstructuur kan onderdrukken. Volgens Iris Lampe van CG-hair is het essentieel om producten te vermijden die ingrediënten zoals sulfaten, siliconen, minerale oliën, uitdrogende alcoholen, en parabenen bevatten. Deze ingrediënten kunnen schadelijk zijn voor zowel je haar als het milieu, en alternatieven zijn beschikbaar die je haar gezond houden zonder deze negatieve bijeffecten. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over haargels met verboden stoffen

BNNVARA’s Kassa rapporteert dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) twee haargels uit de handel heeft gehaald vanwege de aanwezigheid van hoge concentraties dioxaan, een stof die bij dieren kankerverwekkend is bevonden. Hoewel er bij mensen nog onvoldoende bewijs is, benadrukt dit de noodzaak voor consumenten om de ingrediëntenlijst van haarproducten zorgvuldig te controleren en te kiezen voor producten zonder schadelijke stoffen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen voor dit lijstje beste haargels

https://www.kieskeurig.nl/haargel_en_wax

Koop nu jouw beste haargel

Wil je ook goed te deur uitgaan met haar in model dat lang blijft zitten? Schaf dan nu haargel van dit lijstje aan. Je kunt niet misgaan met deze producten en je krijgt waar voor je geld. Alle haargels zijn uitvoerig getest en ik kan met overtuiging vertellen dat je hier geen miskoop kunt maken. Er zijn ontzettend veel haargels te koop, maar dit hier zijn de beste van de beste. En dat meen ik echt.

Veel succes met het aanschaffen van een haargel!