Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarelastiekjes

Haarelastiekjes zijn altijd handig om bij je te hebben. Het liefst heb je er minimaal een paar los in een jaszak, onderin je tas, in de lade van je bureau of in de auto. Het zijn van die handige dingen die je voor van alles kunt gebruiken, niet alleen om haren bij elkaar te binden. Dat er verschillende soorten zijn, mag duidelijk zijn. En tegenwoordig heb je ook veel meer keuze als het om haarelastiekjes gaat die het haar niet zo beschadigen als vroeger die met metaal erin deden.

Snel overzicht: Deze haarelastiekjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor stijl en duurzaamheidRX Goods – 16 glanzende haarelastiekjes in spiraalvorm: Deze haarelastiekjes komen in vier verschillende kleuren, wat ze uitermate geschikt maakt voor zowel alledaagse als feestelijke gelegenheden. Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en zijn ontworpen om lang mee te gaan zonder hun rek te verliezen. Bovendien zijn ze zo stijlvol dat je ze zelfs om je pols kunt dragen als je ze even niet in je haar hebt. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor veelzijdigheidInvisibobble – The Traceless Hair Ring: Dit product is meer dan alleen een haarelastiekje. De unieke vorm kan met warmte worden hersteld, waardoor het langer meegaat dan traditionele haarelastiekjes. Het komt ook in verschillende kleuren, zodat je altijd iets kunt kiezen dat bij je haarkleur past. >> Check laagste prijs
Beste budgetkeuzeGlim – transparante mini elastiekjes: Met 500 stuks per verpakking, biedt dit product een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De kleine haarelastiekjes zijn perfect voor dunne vlechten of kleine staartjes. Ze zijn discreet en laten het haar spreken, maar komen ook in andere kleuren als je wat extra flair wilt toevoegen. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste haarelastiekjes voor bijeengebonden haar of vlecht

1. RX Goods – 16 glanzende haarelastiekjes in spiraalvorm – in vier kleuren

Je krijgt vier verschillende kleuren en van elk vier stuks.

Pluspunten:

 • De zilveren, gouden en donkergrijzen zijn ook leuk voor feestelijke momenten, terwijl de rode voor elke dag mooi zijn. De kleuren zijn lekker opvallend door de glans.
 • Door de kronkel in het elastiek wordt het haar veel minder snel beschadigd.
 • De elastieken zijn ook van stevig materiaal, waardoor ze niet snel hun rek kwijt zijn. Je doet er dus lang mee.
 • De luxe haarelastiekjes zijn zelfs fleurig om je pols als je het even uit je haar wil halen en geen tas bij je hebt om ze in te stoppen.

Minpunten:

 • Een elastiek van dit merk kost iets meer dan een euro per stuk en als je het met de nummer drie in deze lijst vergelijkt, is dat natuurlijk een stuk duurder. Je krijgt bij nummer drie echter niet de leuke details.

2. Invisibobble – The Traceless Hair Ring – kleur Crystal Clear

In een verpakking zitten drie hairringen die je als elastiek in het haar draagt om het bij elkaar te houden.

Pluspunten:

Met deze haarelastieken kun je ook een mooie knot maken. Het haar wordt namelijk niet zo dicht op elkaar geknepen als bij een normale elastiek. Het zorgt voor een volle, nonchalante knot.

Door de traceless hair ring met hitte te behandelen (bijvoorbeeld na het douchen even in een bakje met heet water te leggen), kun je de eerste vorm die de ring had weer terugkrijgen. Hierdoor gaat hij veel langer mee dan traditionele elastiekjes voor het haar.

Je krijgt de elastiekjes in verschillende kleuren, waardoor je altijd iets kunt kiezen dat bij jouw haarkleur past. Wij zijn echter dol op deze doorzichtige kleur.

Minpunten:

 • Dat van die rek terugbrengen in het elastiek hadden ze van ons wel op de verpakking mogen zetten, want anders gooi je het ding na een paar keer dragen weg als je dat niet weet.
 • Het is de duurste haarelastiek in deze review, namelijk rond de 3 euro per stuk afhankelijk van de kleur die je kiest.

3. Glim – transparante mini elastiekjes – 500 stuks

Dit zijn de beste elastiekjes als je ze niet op wilt laten vallen in het haar.

Pluspunten:

 • Het zijn kleine haarelastiekjes en dit werkt prima voor dunnere vlechten of kleine staartjes die aan het einde bij elkaar gebonden worden.
 • Door de kleur trekken ze geen aandacht en valt vooral op wat je met het haar hebt gedaan in plaats van wat je hebt gebruikt om het effect te bereiken.
 • Je krijgt ook andere kleuren als je wel een accent aan het haar wilt geven.
 • De verhouding tussen prijs, kwaliteit en hoeveelheid per verpakking vinden we geweldig.

Minpunten:

 • Het lijkt erop dat er van dit merk (of iets dat erop lijkt) een aantal namaakelastiekjes in omloop zijn, want bij verschillende testpersonen bleek de kwaliteit heel divers te zijn. Bij de een zijn ze goed en stevig, terwijl ze bij de ander snel kapot gaan en veel dunner lijken.

Wat zegt de Consumentenbond over haarelastiekjes?

Bij de Consumentenbond hebben ze het vooral over elastiek voor het op zijn plek houden van de matrasovertrek en je mondkapje. Er staat niks over elastiekjes voor in het haar. De artikelen in de link van Radar gaat niet over elastiekjes voor in het haar, maar de gekleurde armbandjes die je daar ziet lijken wel erg op de Glim elastiekjes. Blijkbaar ben je niet erg milieubewust bezig als je dit soort producten koopt.

Kassa gooit het over een hele andere boeg, want zij stellen dat elastieken superhandig zijn tijdens het verven. Door ze om het blik te doen, kun je je kwast makkelijk schoonhouden en hoef je geen aparte bakjes voor de verf te kopen. Dit vinden we een goede tip, maar het werkt niet met de haarelastiekjes uit onze top 3.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over Uitgerekte Haarelastiekjes

BNNVARA’s Kassa biedt een eenvoudige oplossing voor het probleem van uitgerekte plastic haarelastiekjes. Als je merkt dat je haarelastiekjes hun vorm verliezen na meerdere keren gebruik, kun je ze gemakkelijk terugbrengen naar hun oorspronkelijke grootte door ze in kokend water te leggen. Deze methode zorgt ervoor dat de elastiekjes krimpen en weer bruikbaar worden. Dit handige advies kan de levensduur van je haarelastiekjes aanzienlijk verlengen en is een snelle fix voor een veelvoorkomend probleem. Bekijk het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarelastiekjes

Tot slot

Welke elastiekjes in het haar het fijnst zitten, ligt vooral ook aan het soort haar dat je hebt en misschien ook wel de leeftijd. Een kind kan vaak minder goed tegen elastiekjes in het haar dan een volwassene.