Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De top 3 met de beste haarconditioner

Soms gebruik je het hele jaar door een haarconditioner, terwijl je het andere keren alleen in de zomer gebruikt wanneer het haar door de zon en de zee flink uitgedroogd is. Wat jouw moment en reden ook is voor het aanschaffen van een haaroppepper, in deze review lees je wat de drie beste haarconditioners zijn.

Snel overzicht: Deze haarconditioners raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor prijs-kwaliteitsverhoudingGarnier Loving Blends Honing Goud Conditioner: Deze conditioner blinkt uit in zijn betaalbaarheid en kwaliteit. Niet alleen voelt je haar heerlijk zacht aan, maar de conditioner ruikt ook nog eens heerlijk. Perfect voor na elke wasbeurt en ideaal om te combineren met de shampoo en het haarmasker uit dezelfde lijn voor een complete haarverzorgingsroutine. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor beschadigd haarOlaplex N° 5 Bond Maintenance Conditioner: Deze conditioner is onze aanrader voor beschadigd haar. Ondanks dat het de duurste is in deze top 3, is het effect dat deze conditioner op je haar heeft het zeker waard. Samen met de shampoo van Olaplex heb je alles wat je nodig hebt voor een complete haarverzorgingsroutine. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor geur-belevingRituals The Ritual of Sakura Conditioner: Rituals is bekend om zijn heerlijke geuren en deze conditioner stelt niet teleur. De crème is gemakkelijk te verdelen over het haar en de geur is gewoonweg hemels. Dit maakt het verzorgen van je haar tot een ware sensorische ervaring. Combineer het met andere producten uit dezelfde lijn voor een complete verwenroutine. >> Check laagste prijs

De top 3 met beste haarconditioners voor zacht en stralend haar

1. Garnier – Loving Blends Honing Goud Herstellende Conditioner

Standaard zit er in deze fles 250 milliliter conditioner.

Pluspunten:

  • Van hetzelfde merk en binnen dezelfde Honing Goud lijn heb je ook een shampoo en haarmasker. De conditioner gebruik je na elke wasbeurt en het masker kun je voor het weekend bewaren als je wat meer tijd hebt om je lichaam lekker te verzorgen.
  • Het spul ruikt niet alleen heerlijk zoet, maar voelt ook echt prettig aan op het haar. Je merkt het effect van deze conditioner direct.
  • Dit is de goedkoopste goede conditioner in deze review.

Minpunten:

  • Sommige testleden vinden deze conditioner veel te zoet ruiken. Gelukkig zijn er ook andere geuren van Loving Blends (Avocado Oil of Kokos en Macadamia), alleen moet je dan wel goed letten op de ingrediënten en of ze ook hetzelfde effect zullen geven.

2. Olaplex – N° 5 Bond Maintenance Conditioner

Ook in deze fles krijg je 250 milliliter conditioner.

Pluspunten:

  • Het flesje ziet er strak en serieus uit en je krijgt ook shampoo van deze conditioner.
  • Naast de shampoos en conditioners voor gewoon haar, heb je ook speciale varianten voor bijvoorbeeld blond haar, haarolie of conditioner die je niet uit hoeft te spelen na het aanbrengen. Dit merk heeft dus veel lekkere middeltjes om je haar een flinke oppepper te geven.

Minpunten:

  • Dit is wel de duurste conditioner in deze top 3 en dan mag je natuurlijk ook wel meer effect verwachten.
  • Misschien moet je eerst kijken of er een travel size verpakking van dit merk te krijgen is en hem eerst uittesten op jouw haar (of welke van de varianten het beste is), voordat je bijna 30 euro aan een conditioner uitgeeft.

3. Rituals – The Ritual of Sakura Conditioner

In deze laatste conditioner in de top 3 zit 250 milliliter en de geur is, zoals je altijd van een Rituals product mag verwachten, heerlijk.

Pluspunten:

De crème is heerlijk over het haar te verspreiden en je voelt het effect eigenlijk al wanneer je je vingers door je haar haalt om de conditioner over het haar te verdelen.

De crème doet iets voor je haar, maar de geur doet ook iets met je humeur. Het is echt heerlijk kom Rituals artikelen te kopen of, nog beter, cadeau te krijgen.

Zoals je gewend bent van dit merk hebben ze binnen dezelfde geurlijn nog vele andere producten, zoals douche schuim, body cream of deodorant sticks.

Minpunten:

  • De fles conditioner is duurder dan de Loving Blends, maar wij denken dat de geur je echt over de streep zal trekken om, al is het maar af en toe, iets meer aan een shampoo en conditioner uit te geven.

Beste conditioner getest door Consumentenbond, Radar of Kassa

Volgens de Consumentenbond staan er op flessen conditioners (en andere lichaamsverzorgingsproducten) allerlei claims die niet altijd (100%) waar zijn. In het artikel lees je wat wel en niet klopt aan de beweringen van merken. Bij Radar gaat het over de stofjes in een conditioner en dat dit je hormonen zou kunnen verstoren. Ook andere producten kunnen dit soort stofjes bevatten. Dat wil je natuurlijk weten voordat je het koopt of gebruikt.

Kassa geeft een tip over het anders gebruik van conditioner dan voor je haar. Er is namelijk gebleken dat een conditioner er weer voor kan zorgen dat kledingstukken die in de was gekrompen zijn weer hun originele formaat terug kunnen krijgen. Dan is die van Rituals natuurlijk wel een lekkere conditioner om hiervoor te gebruiken.

Dit zegt Radar over Haarbescherming in de Zomer

Radar biedt advies voor haarbescherming in de zomer, benadrukkend dat zout water, chloor en zon het haar kunnen beschadigen. Haarexpert Willeke Pietersma adviseert het haar uit te spoelen na zwemmen, het gebruik van een UV-beschermende olie en conditioner, en het dragen van een badmuts in chloorwater. Ter bescherming tegen de zon worden hoeden, petten, en voedende shampoos of maskers aanbevolen. Het gebruik van natuurlijke oliën zoals arganolie kan ook helpen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over verboden stoffen in haarverzorgingsproducten

BNNVARA’s Kassa belicht het verbod op Lilial in cosmetica, inclusief conditioners, vanwege vruchtbaarheidsschade. Het artikel benadrukt het belang van het controleren van de ingrediëntenlijst op Lilial, ondanks het verbod, en waarschuwt voor de mogelijke aanwezigheid in oudere producten. Langdurige blootstelling aan Lilial kan vooral de mannelijke vruchtbaarheid beïnvloeden. Consumenten worden aangemoedigd om producten te melden die nog steeds Lilial bevatten. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit onderzoek naar haarconditioner

Conclusie

Een haarconditioner kan veel voor je haar doen, maar let vooral ook op de shampoo die je vooraf aan de conditioner gebruikt. Merk je een allergische reactie of voel je in je lichaam verschil? Dan wordt het tijd om de lijst met ingrediënten te lezen om te zien of er iets in zit waar jij op reageert.