Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De meest effectieve en beste haarborstels van dit moment

In mijn jeugd was ik helemaal niet met verzorging van mijn haar bezig, maar de afgelopen jaren werd het steeds belangrijker. Ik kreeg een fulltime baan, ging meer uit en goed gestylde haar werd een must. Daarom begon ik mij te interesseren in haarborstels. Haarborstels zijn essentieel voor gezond en krachtig haar. De zoektocht naar de beste haarborstel was begonnen.

Twijfels over de juiste haarborstels

Door het enorme aanbod begon ik wel heel erg te twijfelen over de juiste haarborstel. Welke past nu echt bij mij en welke werkt er het meest effectiefst. Ik besloot om gewoon een aantal haarborstels aan te schaffen en zo te bepalen welke het beste zou werken. Dat viel erg tegen en geen van de producten voldeed aan mijn eisen. Ik raad je dan ook aan om niet zomaar haarborstels uit het niets te kopen. Doe goed vooronderzoek.

Uitstekend advies van een Instagram influencer

Om die reden begon ik meer kennis te vergaren over de beste haarborstels. Ik las op internet diverse recensies door en kwam via Instagram terecht bij een influencer. Deze influencer had een aantal prima tips en deze tips voor de beste haarborstels nam ik graag over. De haarborstels die ik nu gebruik voldoen helemaal aan mijn eisen en ik kan er niet meer zonder mee.

Positieve aspecten aan haarborstels

Wat mij vooral positief aanspreekt aan de haarborstels die ik nu gebruik is dat mijn haar met deze haarborstels in juiste model blijft. Dat is niet zo vanzelfsprekend en veel haarborstels werken wat dat betreft helemaal niet. Daarnaast merk ik gewoon dat door elke ochtend en avond het borstelen van mijn haar het een stuk gezonder en krachtiger wordt. Haarborstels doen wat dat betreft echt hun werk. Als je maar dag in dag uit ermee bezig blijft zul je snel resultaat merken. De beste haarborstels wil ik met jullie in dit lijstje delen.

Waarom het belangrijk is om een haarborstel te gebruiken

Je kunt wel stellen dat een haarborstel onmisbaar is voor je haren. Daarom is het absoluut aan te raden om te investeren in een goede haarborstel. Kies daarom een haarborstel op basis van hoe jouw haarstructuur is en welk effect je wilt bereiken. Het is namelijk zo dat niet iedere haarborstel hetzelfde is en hetzelfde effect heeft.

Snel overzicht: Deze haarborstels raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste ergonomische keuzeOlivia Garden Haarborstel – Fingerbrush: Deze haarborstel is onze favoriet, dankzij het zeer ergonomische design wat betekent dat het makkelijk in de hand ligt. Het is een perfecte keuze voor het krijgen van glanzend en gezond haar. Het wordt ook veelvuldig gebruikt door kappers. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor klitvrij haarFesio Anti Klit Haarborstel: Deze borstel is ontworpen om moeiteloos door klitten heen te glijden. Het is zacht voor de hoofdhuid en is ideaal voor het gebruik op nat haar. Als je veel last hebt van klitten, dan is deze borstel de beste keuze. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor lang haarDenman D4 Haarborstel: Deze borstel blinkt uit door zijn ergonomische design en is perfect voor mensen met lang haar. Het is iets duurder dan de gemiddelde haarborstel, maar het is elke euro waard. Deze borstel helpt ook haarbreuken te voorkomen en zorgt voor een gezonde uitstraling van het haar. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om dit lijstje van beste haarborstel op te stellen?

Ik ben een jonge vrouw van begin twintig en vind gezond haar enorm belangrijk. Ik heb een fulltime baan waar ik veel met mensen werk en daarom is goed gestylde haar enorm van belang. Daarnaast voel ik mij ook prettiger en zelfverzekerder als mijn haar goed in model zit. Ik merkte toen ik in het begin haarborstels ging gebruiken dat de producten niet werkten. Om die reden besloot ik goed onderzoek te doen naar de beste borstel voor mijn haar. Ik wil met dit lijstje de beste met jullie delen, zodat je geen miskoop maakt.

Waarom je kritisch op producten zoals haarborstels moet blijven kijken

Dit is advies dat niet alleen van toepassing is op haarborstels, maar ook andere verzorgingsproducten. Blijf altijd scherp en oplettend kijken naar het product. Fabrikanten willen zoveel mogelijk producten verkopen en proberen het zo rooskleurig mogelijk aan te bieden. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar dat hoeft niet te betekenen dat het product ook echt goed is. Blijf scherp, blijf kritisch en doe vooral goed onderzoek voordat je een haarborstel gaat aanschaffen.

Eerste sceptische reactie over haarborstels

Door de jaren heen heb ik aardig wat haarborstels in bezit gehad. In het begin had ik vooral erg moeite om een geschikte haarborstel te vinden. Ik kreeg mijn haar maar niet in model en de borstels waren een lichte teleurstelling. Gelukkig naarmate ik ouder werd kwam het allemaal goed, maar in het begin was het echt even zoeken naar een juiste haarborstel. Nogmaals, ik raad je aan om van te voren goed onderzoek te doen naar haarborstels. Lees bijvoorbeeld recensies van gebruikers door op internet. Er zijn er namelijk genoeg te vinden.

Wat beloven fabrikanten over hun haarborstels

Fabrikanten van haarborstels kunnen het heel mooi brengen. De marketing teksten zijn helemaal fantastisch, maar ik vraag mij af of het product echt wel zo goed is. Kreten zoals “pijnloze manier van ontklitten” en “de haarborstel is onmisbaar” zijn allemaal heel mooi, maar presteert het product en doet wat het moet doen? Ik heb gemerkt dat niet ieder haarborstel evengoed is. Fabrikanten kunnen het plaatje soms té mooi schetsen.

Hoe heb ik de haarborstels getest?

De haarborstels die je in dit lijstje vindt heb ik allemaal uitvoerig getest. Ik heb ze inmiddels al een aantal jaren in bezit en ik kan niet meer zonder. Met mijn ochtend- en avond routine weet ik inmiddels welke haarborstels effectief zijn en welke minder effectief. Naast dat ik mijn eigen ervaringen heb meegenomen in dit lijstje heb ik ook advies aan een gespecialiseerde kapster gevraagd. Dit advies heb ik in de teksten verwerkt om het allemaal meer te verduidelijken en completer te maken.

De top 5 beste haarborstels

1. Olivia Garden Haarborstel – Fingerbrush

Deze Olivia Garden Haarborstel – Fingerbrush is mijn persoonlijke favoriet. Ik zie aan de recensies op internet dat ik niet de enige ben. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ook veel kappers gebruiken deze haarborstel en is best uniek te noemen. Deze haarborstel is prima geschikt om je haar weer glanzend en gezond te krijgen. Naast dat heeft het een heel ergonomisch design wat betekent dat het makkelijk in de hand ligt. Voor mij de perfecte haarborstel en het schaffen zeker waard.

Pluspunten Olivia Garden Haarborstel – Fingerbrush

  • Beste uit de test
  • Voor glanzend en gezond haar
  • Ergonomisch design

2. Dermarolling Anti Klit haarborstel

Voor een zeer leuke prijs heb je een zeer leuke haarborstel. Dat is wat deze Dermarolling Anti Klit haarborstel is. Je kunt deze borstel voor elke haartype gebruiken. Heb je krullend, dun, plat, dik of droog haar? Het maakt niet uit, de haarborstel doet z’n werk wel. Daarnaast kun je met deze haarborstel helemaal pijnloos en snel je haren borstelen. Goedkoop is hier geen duurkoop, maar gewoon een erg goed product voor een kleine prijs.

Pluspunten Dermarolling Anti Klit haarborstel

– Beste budget keuze

– Voor allerlei haartype

– Borstelt je haar pijnloos

3. Denman D4 haarborstel

Een iets duurdere variant, maar het aanschaffen zeker waard. Wil je dat je haar gezondheid uitstraalt en haarbreuken tegen gaan kies dan voor deze Denman D4 haarborstel. Je krijgt met dit product luxe en bovendien is deze haarborstel ontzettend ergonomisch, lekker in de hand liggend. Heb je lang haar dan kun je het beste de Denman D4 haarborstel gebruiken. Ja, het is wat duurder dan normale haarborstels, maar ik raad je deze haarborstel zeker aan.

Pluspunten Denman D4 haarborstel

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Ergonomisch, lekker in de hand liggend

– Geschikt voor lang haar

4. Fesio Anti Klit haarborstel

Heb je veel last van klitten dan is Fesio Anti Klit haarborstel het antwoord. Deze haarborstel is speciaal ontworpen om door klitten heen te glijden. Pijnloos ontklitten, zacht voor de hoofdhuid en ideaal voor nat haar. Het is allemaal waar en dit product van Fesio levert een zeer sterke haarborstel af. Geweldig product en mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Alles klopt aan deze haarborstel.

Pluspunten Fesio Anti Klit haarborstel

– Goed betaalbare prijs

– Speciaal voor klitten

– Zacht voor het hoofdhuid

5. Siliconen haarborstel

Deze haarborstel is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar het vermelden wel waard. Het is namelijk merkloos, maar na het testen vind ik dit product uitstekend werken. Ja, het is best een goedkoop product, maar het doet wat het moet doen. Als je last hebt van irritatie op je hoofdhuid of last hebt van roos dan is dit een uitstekend product om te gaan gebruiken. Ideaal voor elk haartype, zowel voor de man als voor de vrouw. Voor een spotprijsje aan te schaffen en je haalt er een top haarborstel voor in huis.

Pluspunten Siliconen haarborstel

– Goedkope prijs

– Voor elk haartype

– Zowel voor de man als voor de vrouw

Beste haarborstel volgens Elle.com

Elle.com is een grote autoriteit als het aankomt op beauty producten. Daarom vind ik het nodig om ook hun mening te horen over de beste haarborstel. Eén van de beste haarborstels die zij tippen is de Denman D3 haarborstel. Dat begrijp ik volkomen, alleen het is een oude variant. Ik heb namelijk de Denman D4 haarborstel in bezit en is net even wat luxer en beter dan de D3. Desalniettemin is de Denman D3 haarborstel nog steeds te koop en een prima haarborstel. Je betaalt er wat meer van dan veel andere haarborstels, maar het is je geld het zeker waard.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste haarborstel?

Verzorgingsproducten zoals een haarborstel, deodorant, shampoo en douchegel zijn bij supermarkten vaak veel goedkoper dan bij webshops en drogisterijen. De supermarkten zijn zelfs veel goedkoper dan voordeeldrogisterijen zoals Trekpleister en Kruidvat. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De goedkoopste aanbieders van verzorgingsproducten uit de test zijn Jumbo en Dirk van den Broek. Maar ook supermarkten zoals Plus, Albert Heijn en Emté zijn veel goedkoper dan drogisterijen zoals Etos, DA en Kruidvat. Wel is het zo dat het assortiment van verzorgingsproducten bij supermarkten vaak beperkt is. Bij de drogisterijen is Dirx het goedkoopst en bij de online webshops Drogist.nl. Bol.com is het duurst.

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2014/verzorgingsproducten-bij-drogist-duurder

Dit zegt Radar over het voorkomen van statisch haar

Radar benadrukt het belang van het gebruik van een vochtinbrengende conditioner en het minimaliseren van het borstelen van je haar om statisch haar te voorkomen. Vooral tijdens de koude dagen, wanneer de lucht droog is, kan statisch haar een probleem vormen. Daarnaast wordt geadviseerd om plastic borstels te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor borstels of kammen van nylon of varkenshaar. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over haarknots

BNNVARA’s Kassa deelt een waarschuwing van dermatologen over het dragen van een te strakke knot, zowel voor mannen als vrouwen. Deze trendy haarstijl kan namelijk leiden tot haaruitval. Het artikel biedt inzicht in de risico’s van bepaalde haarstijlen en benadrukt het belang van het zorgvuldig omgaan met je haar om gezondheidsproblemen te voorkomen. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Gebruikte bronnen voor dit lijstje

https://www.elle.com/nl/beauty-health/haar/a34297026/haarborstels-haartype-tips/

Koop vandaag nog jouw beste haarborstel

Ben je klaar met ongezond en dof haar? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen en één van de haarborstels in dit lijstje aan te schaffen. Ze zijn voor ieder haartype te gebruiken en kunt ze zonder twijfel aanschaffen. Naar mijn mening zijn dit simpelweg de beste haarborstels op dit moment te koop. Wacht daarom niet langer en zorg dat je weer gezond en krachtig haar krijgt. Met elke ochtend en avond je haar borstelen werkt dat echt.

Veel succes met het vinden van een geschikte haarborstel!