Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

De allerbeste Gillette scheermesjes van dit moment

Als man wil ik mijn gezicht zo vaak mogelijk scheren. Ik houd absoluut niet van een ongeschoren gezicht en mijn vriendin houdt daar ook niet van. Scheerapparaten zijn niets voor mij, dus dan kom je uiteindelijk toch terecht bij scheermesjes. En er zijn veel soorten merken te vinden binnen deze productcategorie. Daarom begon ik vorig jaar een intensieve zoektocht naar het beste scheermesje. Het beste scheermesje van Gillette wel te verstaan, mijn favoriete merk.

Welk scheermesjes merk is het beste?

Toen ik begon met scheren wist ik niet goed welk merk ik moest kiezen. Ik twijfelde over diverse merken. Zo dacht ik dat Wilkinson wel goed zou werken en ook Philips heeft altijd wel goede scheermesjes te koop. Vandaar dat ik het zekere voor het onzekere nam en gewoon van alles wat kocht. Zo kun je namelijk nooit verkeerd gaan toch? Maar eerlijk gezegd had ik dat beter niet kunnen doen.

Veel huidirritatie na het scheren

Veel scheermesjes waren niet effectief genoeg voor mijn gezicht. Hiermee wil ik zeggen dat de mesjes niet lekker vloeiend scheerden en dat ik veel huidirritatie na het scheren kreeg. Ook bij merken zoals Wilkinson en Philips kreeg ik kleine scheerwondjes. Als je hier eenmaal bekend mee bent dan weet je dat dat alles behalve plezierig is en je er nog dagen last van kunt houden.

Gillette is het winnende scheermesjes merk

Maar gelukkig deed het mega populaire merk Gillette wel goed z’n werk. Ik werd enthousiast over Gillette door de vele televisie reclames die je om je oren krijgt. Zo’n groot merk, zij moeten wel iets goeds zijn met hun scheermesjes. En dat is ook het geval. Ik heb inmiddels een aantal varianten Gillette scheermesjes in bezit en ik raad ze allemaal aan. De ene net even wat beter dan de ander, maar je kunt ze zeker aanschaffen. De beste Gillette scheermesjes deel ik in dit toplijstje.

De voordelen van Gillette scheermesjes

Wat mij vooral heel erg aanspreekt aan Gillette is hoe vloeiend en snel je klaar ben met scheren. Dat in tegenstelling tot andere scheermesjes. Met andere merken heb ik gemerkt dat ik toch wat langer bezig bent dan met Gillette scheermesjes. Daarnaast krijg ik met Gillette scheermesjes nagenoeg geen scheerwondjes. Dat vind ik toch wel één van de beste aspecten van dit merk.

Snel overzicht: Deze Gillette scheermesjes raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor comfortGillette Mach 3: Dit scheermesje staat bekend om zijn duurzaamheid en comfort. Het heeft mesjes die sterker zijn dan staal en gaat huidirritatie tegen. De strip zorgt voor extra bescherming tegen roodheid, wat voor ons erg belangrijk is. Ook vinden we het een pluspunt dat je er ongeveer 15 keer mee kunt scheren. >> Check laagste prijs
Beste voor zware baardgroeiGillette Fusion Power: Als je last hebt van zware baardgroei, raden we dit scheermesje aan. Het heeft vijf anti-frictie mesjes wat zorgt voor langdurige gladheid en comfort tijdens het scheren. De precisietrimmer maakt het makkelijker om moeilijk bereikbare plekken te scheren. Bovendien kun je er wel tot 20 keer mee scheren, wat we bovengemiddeld vinden. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeGillette Fusion: Dit scheermesje is een geweldige budgetoptie. Het biedt de beste Gillette technologie gecombineerd met uitstekende prestaties. De Lubrastrip zorgt ervoor dat de mesjes goed over de huid kunnen glijden, wat we een groot pluspunt vinden. De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is naar onze mening onovertroffen. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste Gillette scheermesjes te recenseren?

Ik ben een werkende man van eind in de twintig en heb de afgelopen jaren mij verbaasd over de hoeveelheid scheermesjes die er tegenwoordig te koop zijn. De verbazing was zelfs zo groot dat ik er mij oprecht ging in interesseren. Wat werkt nu wel en wat werkt nu niet? Ik heb gemerkt dat elk merk zo’n z’n sterke kwaliteiten heeft, maar niets kan op tegen het merk Gillette. Daarom heb ik dit toplijstje opgesteld om de beste Gillette scheermesjes met jullie te delen.

Waarom je goed en kritisch moet blijven kijken naar producten zoals scheermesjes

Je zult als je begint met scheren waarschijnlijk voor de goedkoopste variant gaan. Dat is mogelijk, maar zorg er dan wel voor dat deze scheermesjes goed voor je huid zijn. Blijf altijd kritisch kijken naar dit soort producten, want fabrikanten kunnen het allemaal heel mooi brengen. Zij willen dat je hun product blijft kopen. Vooral fabrikanten van scheermesjes kunnen hun producten heel mooi en uniek aanprijzen. Prik daar doorheen en laat je goed informeren.

Mijn eerste sceptische indruk over scheermesjes

Ook ik kocht toen ik begon met scheren de goedkoopste scheermesjes. Al gauw genoeg merkte ik dat Gillette de beste keuze was. Andere scheermesjes voldeden simpelweg niet genoeg aan mijn eisen en ik kreeg er veel huidirritatie en wondjes van. Als je dat eenmaal hebt ervaren dan wil je de absoluut met elke scheerbeurt voorkomen. Eerste indruk over Gillette scheermesjes was redelijk positief. Deed duidelijk z’n werk en kon er snel genoeg mee over weg. Op dit moment wens ik mij geen andere scheermesjes meer.

Wat belooft de fabrikant Gillette over hun scheermesjes?

Gillette is fantastisch in hun marketing activiteiten. Als je een normale Nederlander vraagt om een merk van scheermesjes op te noemen dan zal je bijna altijd Gillette als eerste horen. Ze hebben het heel goed voor elkaar. Ik raad je aan om wel door deze mooie marketing praatjes heen te kijken. Ook Gillette scheermesjes hebben zo hun mankementen. Hoogmoedige woorden zijn leuk, maar test eerst zelf de scheermesjes uit voordat je er gaat in investeren. Zo kom je er snel genoeg achter of dit merk echt iets voor jou is.

Hoe dit toplijstje tot stand is gekomen

Ik gebruik jarenlang het merk Gillette voor het scheren dus ik weet aardig waar ik het over heb. Je zult wel gemerkt hebben op reclames dat Gillette telkens weer wat nieuws verzint. Ik schakel gewoon mee en schaf de nieuwe varianten aan. De mesjes zijn van extreem goede kwaliteit en ook de “rand functies” werken bij mij prima. Om dit lijstje completer te maken heb ik een expert op scheermesjes gebied gevraagd om zijn mening. Zijn reactie heb ik verwerkt in de teksten.

De beste Gillette scheermesjes van dit moment

1. Gillette Mach 3

Zoals gezegd weet Gillette zijn producten heel mooi te brengen. Zo zeggen ze bij deze Gillette Mach 3 dat de mesjes sterker dan staal zijn en dat ze daardoor een stuk langer meegaan. Dat mag zo zijn, ik vind dit de beste scheermesjes van dit moment. De strip beschermt extra tegen roodheid en huidirritatie, voor mij erg belangrijk. Daarnaast kun je er ongeveer 15 keer mee scheren. Dat vind ik heel redelijk te noemen voor scheermesjes. Niet teveel poespas, maar duidelijk gemaakt waar het voor gemaakt is.

Pluspunten Gillette Mach 3

– Sterker dan staal!

– Gaat huidirritatie tegen

– Niet teveel toeters en bellen

2. Gillette Fusion Power

Heb je last van zware baardgroei dan raad ik Gillette Fusion Power aan. De Power geeft echt aan dat het veel kracht heeft. Dit Gillette scheermesje heeft vijf anti-frictie mesjes wat zorgt voor een langdurige gladheid. Doordat de mesje heel dicht op elkaar zitten geeft het een enorm comfort tijdens het scheren. En om moeilijk bereikbare plekken te scheren kun je gebruik maken van de precisietrimmer. Met deze Gillette Fusion Power scheermesjes kun je wel tot 20 keer scheren. Dat is bovengemiddeld.

Pluspunten Gillette Fusion Power

– Perfect voor zware baardgroei

– Vijf anti-frictie mesjes voor gladheid

– Precisietrimmer voor moeilijk bereikbare plekken

3. Gillette Fusion

Scheermesjes van Gillette kunnen duur zijn. Wil je geld besparen kies dan voor de eenvoudige Gillette Fusion. Je krijgt met deze scheermesjes de beste technologie in combinatie met geweldige prestaties. Daar bedoel ik mee dat je met Gillette Fusion heel goed kunt glad scheren. Daarnaast heeft dit scheermesje een Lubrastrip. Deze strip zorgt ervoor dat de mesjes goed over je huid kunnen glijden tijdens het scheren. Gillette Fusion is wat dat betreft een heel eenvoudig product, maar ontzettend effectief. Wil je goedkope Gillette scheermesjes kies dan voor Gillette Fusion. Veel mensen zijn je al voorgegaan.

Pluspunten Gillette Fusion

– Beste budget keuze

– Lubrastrip voor glad kunnen scheren

– Beste Gillette technologie voor goedkope prijs

4. Gillette Fusion 5 ProGlide Scheersysteem met Flexball Technologie

Wil je dat je scheermesjes zich aanpassen aan de contouren van je gezicht? Kies dan voor Gillette Fusion 5 ProGlide. Dit scheersysteem heeft de dunste mesjes binnen het Gillette assortiment en bevat daarnaast een precisietrimmer voor de extra moeilijk bereikbare plekken. Veel gebruikers zeggen dat dit het beste Gillette scheermesje van dit moment is en ik kan dat begrijpen. Alhoewel je wel wat meer betaalt dan voor bijvoorbeeld de Gillette Fusion. Desalniettemin mag de Gillette Fusion 5 ProGlide zeker niet missen in dit lijstje.

Pluspunten Gillette Fusion 5 ProGlide Scheersysteem met Flexball Technologie

– Flexball dat ervoor zorgt dat het scheersysteem aanpast aan de contouren van je gezicht

– Precisietrimmer voor moeilijk bereikbare plekken

– Goed prijs / kwaliteitverhouding

5. Gillette Mach 3 Turbo

Deze variant van de Mach 3 is ook het vermelden waard. Uit ervaring spreek ik dat zelf na 10 scheerbeurten je deze scheermesjes nog prima kunt gebruiken zonder dat je gezicht gevoelig wordt. Deze Gillette Mach 3 Turbo scheermesjes staan bekend om de duurzaamheid en de robuustheid. Je kunt overigens Mach 3 scheermesjes ook op dit scheersysteem drukken. Zoek je naar kracht dan mogen deze scheermesjes van Gillette niet ontbreken thuis.

Pluspunten Gillette Mach 3 Turbo

– Na 10 scheerbeurten nog steeds comfortabel scheren

– Duurzaam

– Krachtig

De beste Gillette scheermesjes volgens Kieskeurig.nl

Leuk om te vermelden is wat een grote website zoals Kieskeurig.nl uit kiest als beste Gillette scheermesje. Hoe verrassend, zij stellen dat Gillette Mach 3 tot de beste scheermesjes van Gillette hoort. En dat is toevallig ook mijn nummer één. Wil je een krachtig en schoon scheerresultaat kies dan voor Gillette Mach 3. Je kunt niet misgaan met deze superieure scheermesjes.

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond over beste gilette-scheermesjes?

De Consumentenbond heeft een aantal merken scheermesjes getest. Bij de test zijn er geen elektrische apparaten gebruikt. De focus lag alleen op scheermesje systemen met vervangbare scheermesjes. Ook zijn er geen weggooi scheermesjes getest, omdat deze scheermesjes niet duurzaam zijn. De highlights van de test zijn als volgt: 80% van de mannen geeft aan huidproblemen te ervaren bij het scheren. Zijn meer mesjes beter? Systemen met meer scheermesjes zijn niet altijd beter. Wel is de krachtverdeling beter, maar ook heb je meer kans op vuilophoping. En een goed scheermesje hoeft niet duur te zijn. https://www.consumentenbond.nl/test/voeding-gezondheid/test-scheermesjes

Dit zegt Radar over Gillette’s belofte voor scheren en exfoliëren

Gillette introduceert een scheermes, de ‘Gilettelabs Exfoliating Bar’, die belooft te scheren én te exfoliëren door dode huidcellen en vuil te verwijderen voor een gladder scheerresultaat. Hoewel Gillette stelt dat de ingebouwde exfoliërende strip irritatie voorkomt, twijfelt dermatoloog Anne Berthe Halk aan de effectiviteit van echt exfoliëren met slechts één beweging. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over de beste Gillette scheermesjes

In de Kassa scheermesjestest, uitgevoerd door bemanningsleden van de Koninklijke Marine, komt het Gillette Fusion scheermes als winnaar uit de bus. Het wordt geprezen om zijn gladheid, duurzaamheid, en het handige extra mesje voor precisiewerk zoals bakkebaarden. Dit resultaat is gebaseerd op dagelijkse scheerbeurten en een beoordeling van verschillende aspecten zoals gladheid, duurzaamheid, en het al dan niet veroorzaken van sneetjes en wondjes. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor dit toplijstje?

https://www.kieskeurig.nl/scheermesje

Tijd om vandaag nog je Gillette scheermesjes aan te schaffen

Inspiratie genoeg voor Gillette scheermesjes meen ik zo. Naar mijn mening is dit het top merk voor scheermesjes en kun je zonder al teveel twijfelen aanschaffen. Gillette is niet voor niets het grootste scheermesjes merk van Nederland en leveren altijd kwaliteit. Koop je nu de Gillette Mach 3 of de Gillette Fusion, het gaat een goede koop worden.

Veel succes met het aanschaffen van je Gillette scheermesjes!