Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Alsjeblieft: de 10 beste gezondheid experts voor jou op een rijtje gezet

Altijd al willen structureel willen werken aan je gezondheid, maar nooit geweten hoe je dit moest aanpakken? Dan ben je hier helemaal op de juiste plek, want speciaal voor jou hebben wij de top 10 beste gezondheid experts online voor je op een rijtje gezet. Deze gezondheidsexperts geven tips en adviezen om jouw gezondheid naar een hoger niveau te trekken. Denk je dat dit niet voor jou gaat werken? Laat je dan snel het tegendeel bewijzen.

Onze zoektocht naar de beste gezondheid experts

Het vinden van de beste gezondheidsexperts is voor ons nog best een uitdaging geweest. Niet zo gek, want als je tegenwoordig “gezondheid” intypt, krijg je 101 verschillende zoekresultaten. In het nieuws hoor je vaak weer tegenstrijdige informatie over wat wel goed is voor je gezondheid, of juist niet. Een beetje jammer natuurlijk. Des te meer reden voor ons om orde in de chaos te scheppen. Dat doen we aan de hand van een extreem nuttig top 10 overzicht.

Wat maakt ons experts op het gebied van gezondheid?

Investeren in onze gezondheid vinden we op de redactie allemaal belangrijk. Dit doen we dan ook met de nodige pit en discipline. Natuurlijk hoeft een gezonde levensstijl heus niet alleen maar saai en vervelend te zijn. Wie zegt dat je niet gezond kunt leven en genieten op hetzelfde moment? In dit artikel gaan we je het tegendeel bewijzen en voorzien we je van de beste tips.

Waarom je kritisch moet blijven op het gezondheid expert aanbod

Zoals met alle online aanbieders geldt dat het altijd loont om kritisch te blijven. Het is immers niet zo dat iemand die over gezondheid schrijft of coacht, automatisch heel veel van gezondheid afweet. In tegendeel, op het internet kan iedereen zomaar wat beweren. Toch hoef je je niet al te druk te maken: wij hebben immers het kritische onderzoekswerk al voor je gedaan. Zo ben je ervan verzekerd dat de gezondheid experts in deze lijst van hoog niveau zijn.

Strak in je vel en mentaal fit: kun je deze beloften vertrouwen?

Iedereen die over gezondheid schrijft, doet maar wat graag allerlei wilde beloftes. Het meest voorkomende zijn natuurlijk beloftes over meer energie hebben, een beter afgetraind lichaam bezitten en natuurlijk ook mentaal fitter zijn. Het is zeker zo dat je op al deze fronten verbetering zult ervaren, maar dan moet je natuurlijk wel een methode uitkiezen die écht werkt.

Op deze criteria beoordeelden wij gezondheid experts

Gezondheid experts bevelen wij niet willekeurig aan. We kijken of ze voldoen aan de volgende criteria:

 • Een goede gezondheid expert zal uitspraken over gezondheid zoveel mogelijk wetenschappelijk onderbouwen
 • Een goede gezondheid expert blijft ook up to date en op de hoogte van alle nieuwe inzichten op gezondheid gebied
 • Een goede gezondheid coach investeert niet alleen in meer bewegen en beter eten, maar ook in het mentale aspect van gezondheid – goed in je vel zitten
 • Een goede expert weet je altijd te motiveren, ook als je (tijdelijk) in een dipje zit
 • Een goede gezondheid expert is een echt mensenmens, die voor iedere cliënt een ander plan van aanpak kan schetsen
 • Een goede gezondheid expert denkt zowel op de korte als op de lange termijn
 • Een goede expert weet stappenplannen in elkaar te zetten met dagelijkse routinetaken om stukje bij beetje aan je gezondheid te blijven werken
 • Verder is een goede gezondheid expert iemand die een geschikte vorm van scholing heeft genoten.

Onze onderzoek criteria: zo testten wij gezondheid experts

Gezondheid experts onderzoeken kan eigenlijk maar op één manier en dat is door ze in de praktijk uit te testen. We vinden het belangrijk dat we niet over iemand of een organisatie schrijven, zonder deze eerst in de praktijk te hebben uitgeprobeerd. Vandaar dat je bij ons alleen aanraders op het gebied van gezondheid vindt die door onze redactieleden zelf zijn uitgetest. Zo kunnen we je uit eerste hand vertellen of een methode wel of niet effectief is.

De top 10

Laten we naar de top 10 kijken:

Expert 1: Roos Mulder & haar meest toegankelijke gezondheidsplatform Floohw

Roos Mulder is wat ons betreft Nederlands allerbeste gezondheidsexpert. Als één vrouw de beste voedingsstrateeg van Nederland is, dan moet dat volgens ons Roos Mulder zijn. Op moment van schrijven zijn we haar platform nog uitgebreid aan het ervaren, maar ondertussen zijn we er al over uit: Roos Mulder is met Floohw bezig met een allesomvattende methode op het gebied van gezondheid en voeding. Beter in je vel zitten? Meer halen uit je leven? Het hangt allemaal af van je voeding. Dit zijn stuk voor stuk dingen die je bij Roos gaat ontdekken. Dat allemaal aan de hand van een unieke methode.

Inmiddels heeft Roos haar hele leven besteed aan voeding en het overdragen van haar kennis op dit gebied. Wij hebben haar tips en programma’s als de beste ervaren omdat ze haar vak verstaat: uit het niets verzon ze de beste programma’s voor een specifiek doel of pijnpunt van het lichaam, wat met voeding op te lossen is. Ze heeft tal van inspiratiebronnen en leert van de allerbeste. Bovendien gaat ze je laten zien hoe je jezelf kunt blijven uitdagen op het gebied van voeding – hoe jezelf een schop onder de kont geven ook aangenaam kan zijn.

https://www.instagram.com/floohw/

Expert 2: Lienke de Jong helpt je je beweging en gezondheid naar een hoger niveau te tillen

De tweede gezondheidsexpert in deze lijst is Lienke de Jong. Lienke is een gerenommeerde naam in de wereld van gezondheid en coaching. Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in sporten, bewegen, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling – evenals het opdoen en doorgeven van nieuwe kennis en vaardigheden. In de afgelopen jaren heeft zij zich als mens flink ontwikkeld. Ze is dan ook een grote expert op het gebied van mindset en gezondheid. Waarom we haar in deze landelijke top 10 hebben verkozen?

 • Specifieke focus: We vinden dat ze een unieke aanpak heeft – mede gericht op het mentale vlak van sport en gezondheid – en wel middels ochtendroutines. Lienke is vooral bekend als de oprichter van Dear Good Morning, een online platform voor ochtendgekkies. Ze heeft zich gespecialiseerd in het inspireren en motiveren van mensen om een energieke ochtendroutine te hebben.
 • Bereik en community: Ze heeft een groot bereik met meer dan 100.000 volgers op al haar platformen. Binnen haar community kunnen mensen dagelijks virtuele live lessen volgen en motiverende berichten delen met meer dan 400 andere ochtendgekkies.
 • Boeken en producten: Lienke heeft een bestseller geschreven waarin ze uitlegt hoe je in 4 stappen een ochtendroutine kunt creëren. Daarnaast heeft ze ook een journal ontwikkeld waarmee je in 66 dagen de perfecte ochtendroutine voor jezelf kunt maken. Deze boeken en producten ondersteunen haar missie om mensen te helpen een energieke ochtend te hebben.
 • Lezingen en sportprestaties: Naast haar online platform en producten geeft Lienke ook veel lezingen over ochtendroutines en gezondheid. Ze deelt haar kennis en ervaringen om anderen te inspireren. Bovendien heeft ze ook sportprestaties geleverd, wat haar geloofwaardigheid op het gebied van gezondheid en beweging versterkt.
 • Lienke is naar ons oordeel uitstekend in staat haar kennis over gezondheid op anderen over te dragen. Ze weet anderen moeiteloos enthousiast te maken om te gaan bewegen.

Tip: Meld je hier voor een extra zachte prijs aan voor de Dear Good Morning Hub >>

Expert 3: Gerda Kamphuis van Personal Health Coach biedt de meest persoonlijke aanpak

Ken jij Personal Health Coach al? Hier vind je alles op het gebied van een gezondere en meer gebalanceerde leefstijl. De focus ligt niet alleen op sporten en voeding, maar ook mindset en voldoende ontspanning pakken. Alle zaken moeten met elkaar in balans zijn, wil je het beste uit jezelf naar boven kunnen krijgen. Gezondheid begint bij voldoende slaap en goed in je vel zitten. Gerda Kamphuis is een specialist op het gebied van mindset, sport en voeding. Zij helpt je verder.

 • Leer balans aan te brengen tussen body en mind (en deze ook vast te houden)
 • Krijg uitgebreide voedingsbegeleiding van een professionele gewichtsconsulent
 • Krijg persoonlijke les of les in kleine groepen
 • Ontdek ook de helende en geestverruimende kracht van natuuryoga
 • Leer op tijd je rust te pakken, zodat je niet overspannen raakt en je stressniveau op peil kunt brengen
 • Gerda is Personal Trainer uitstekend in staat anderen te motiveren.

https://nl.linkedin.com/in/gerda-kamphuis

Expert 4: Bij Eco biedt de meest mindful ondersteuning voor gezondheid

Ken jij Bij Eco al? Dit is het gezondheidsplatform van Eco Kleefstra. Hij werkt als personal coach aan de hand van de Machteld Huber methode op het gebied van Positieve Gezondheid. Dat houdt in dat je een nieuwe, bredere kijk op gezondheid leert ontwikkelen. Vooral mensen die last hebben van een aandoening hebben veel baat bij deze methode. De focus gaat naar het herkennen en in kaart brengen van gezondheidsklachten en deze oplossen.

 • Bij Eco ligt de nadruk niet op een ziekte, maar op de mensen achter de ziekte – hun verhaal wordt eerst in kaart gebracht, waarna er een passende methode wordt geschetst
 • Aan de hand van gespreksinstrument “Het Spinnenweb” breng je je eigen gezondheid in kaart en zie je ook hoe je ten opzichte van anderen verhoudt.
 • Doe op de website een gratis test en brengt je Positieve Gezondheidsscore in beeld
 • Eco helpt je het beste uit jezelf en uit je omgeving te halen (de nadrukt ligt op educatie en zelfgroei)
 • Ontdek alles over leefstijl, voeding, vasten, vegan lifestyle, fitness, mobiliteit, pilates, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Burn-out, hypnose, mindfulness en meer
 • Bij Eco biedt iedereen een gratis intake aan, plus een nieuwspagina vol interessante berichten en inspirerende quotes.

https://nl.linkedin.com/in/eco-kleefstra-56b3457

Expert 5: Sione Brugman biedt de beste levensstijl aanpak

Sione Brugman helpt je een gezondere levensstijl te ontwikkelen. Denk hierbij aan voeding, slaap, ontspanning, stress en natuurlijk beweging. Kortom: er wordt gefocust op het totaalplaatje.

 • Ook Sione is een specialist op het gebied van Positieve Gezondheid – hier weet ze alles van af
 • Ze laat jou zien hoe je met de juiste levenspatronen en mindset de wereld aankunt
 • Je vindt hier levensstijl methodes voor zowel organisaties (medewerkers) als voor privépersonen
 • Sione krijgt zeer positieve reviews van haar cliënten.

https://nl.linkedin.com/in/sione-brugman-1b250a6

Expert 6: Annacarina Klein van Mensendieck weet alles van beweging, sporten en medische fitness af

Ook om Mensendieck draait alles om gezondheid en wel aan de hand van (sport)massages en oefentherapie. Mensendieck is een praktijk uit de Amsterdamse wijk Nieuw Sloten. Hier is deze sinds 1992 gevestigd. Mensendieck is eigendom van Annacarina Klein, bewegingscoach en professional.

 • Paramedisch professional Annacarina Klein heeft uitgebreide ervaring op het gebied van medische fitness en psychosomatiek
 • Ook is zij een specialist op het gebied van geestelijke zorg
 • Ze is aangesloten bij APP (Amsterdams Paramedisch Platform) en FNS (netwerk voor Functionele Neurologische Symptomen)
 • In de praktijk kun je voor verschillende erkende oefentherapieën terecht.

https://nl.linkedin.com/in/annacklein

Expert 7: Bianca Cronie van The Health Collab verbetert ook je mindset

Bianca Cronie heeft als grote passie mensen hun gezondheid te laten verbeteren aan de hand van de juiste voeding. Bianca is dan ook natuurvoedingsdeskundige. Verder is zij actief als hormoon-trainer en mental coach. Op het gebied van volwaardige voeding is zij een absolute expert.

 • Ontdek alles over een gebalanceerd eetpatroon
 • The Health Collab wordt omschreven als “samenwerking tussen jou en mij”
 • Bianca is gepassioneerd en betrokken bij haar cliënten
 • Ze brengt in kaart hoe de juiste voeding bijdraagt aan een gelukkig, vitaal leven
 • Ook je mindset wordt getraind.

https://nl.linkedin.com/in/biancacronie

Expert 8: Charro Pyl

Charro Pyl van Fit By Charro is een ongeëvenaarde gezondheidsexpert en een ware inspiratiebron in de Benelux. Haar persoonlijke ervaring met gewichtsverlies heeft haar gedreven om anderen te helpen en een positieve verandering in hun leven teweeg te brengen. Met haar op maat gemaakte programma en persoonlijke betrokkenheid heeft ze talloze mensen geholpen hun zelfvertrouwen terug te winnen en op een gezonde manier af te vallen. Charro’s expertise, toewijding en warme begeleiding maken haar tot een top professional op het gebied van gezondheid in de Benelux.

>> Naar de pagina met de aanbieding van Fit By Charro

Expert 9: Jan Gooren van Jan Gooren Coaching is één van de beste motivators die je tegenkomt

Ook Jan Gooren is een absolute aanrader op het gebied van gezondheid coaching. Je ontdekt hier alles op het gebied van Positieve Gezondheid, aan de hand van liefst zes verschillende dimensies: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, sociaal participeren en dagelijks functioneren. Kortom: je wordt bij Jan in elk aspect van je leven ondersteund.

 • Breng je innerlijke gezondheid stapsgewijs in kaart
 • De cliënt gesprekken zijn strikt vertrouwelijk en persoonlijk
 • Ontdek een holistische methode om je gezondheid te verbeteren
 • Ontdek kanten van jezelf die je nog niet eerder wist
 • Geniet van de gepassioneerde sessies met Jan Gooren.

https://nl.linkedin.com/in/jangooren

Expert 10: Gerrie van Puur en Balans brengt lichaam en geest weer met elkaar in contact

Ook Puur en Balans is een absolute aanrader om gezondheidsgebied. De focus ligt hier op het creëren van zowel een gezonde geest als een gezond lichaam. Positieve mindset speelt hierin ook een enorme rol. Ontdek vandaag nog hoe je energieker, bewuster en fitter wordt.

 • Ontdek de meerwaarde van Yoga en Mindfulness
 • Ontdek de kracht van puur voedsel, zonder onnodige toevoegingen
 • Leer je leefpatroon stap voor stap aan te passen, zonder dat dit met radicale omslagen gaat
 • Breng jezelf in kaart
 • Krijg les van een absolute leermeester in het vak.

https://www.instagram.com/puurbalans/

De beste gezondheid expert volgens de Consumentenbond, Radar, Kassa

Deze organisaties schrijven veel en vaak over gezondheid (zie de bronnen die we ter inspiratie voor dit artikel hebben gebruikt), maar helaas brengen ze niet in staat welk blog of welk expert hierin nu het beste is. Geen probleem: wij springen in de bres en bieden je het antwoord.

Gebruikte bronnen voor dit gezondheid expert onderzoek

Voor de onderbouwing van dit artikel over gezondheid experts hebben we de volgende bronnen gebruikt:

•             https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten

•             https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/valse-medische-claims-achter-de-healy/

•             https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/kassas-leefstijltraject-nu-cht-van-start.

Ook deden we deskresearch, cliëntenonderzoek en doorliepen we de programma’s van de experts die we wilde onderzoeken voor onze landelijke top 10.

Jouw gezondheid expert vervolgstap

In dit artikel hebben we onze top 10 op gezondheidsgebied met je gedeeld. Stuk voor stuk experts die jou echt vooruit gaan helpen. Kies er nu één uit en bundel vandaag nog je krachten. Heel veel succes!