Voor onze aanbevelingen hebben we de producten getest en vervolgens hebben we een beste koop uitgekozen als #1 keuze. Onderaan dit artikel vind je extra deskresearch bij bronnen zoals Radar, Kassa en wetenschappelijke bronnen. Hieronder vind je onze aanbevelingen.

Mijn zoektocht naar de beste gezichtsreinigers van dit moment

Tegenwoordig moet je weten dat het belangrijk is om je gezicht te reinigen. Vroeger was dat een onbekend verhaal, maar tegenwoordig wordt het je overal duidelijk gemaakt. Ik was er niet echt mee bezig, tot twee jaar geleden in 2020. Ik merkte op dat mijn gezicht dof en droog begon te worden en ik wilde daar iets tegen doen. Vandaar dat mijn zoektocht begon naar de beste gezichtsreiniger te koop.

Beginnende twijfels over de beste gezichtsreinigers

Ik twijfelde in het begin wel welke keuze ik nu moest maken. Er zijn namelijk zoveel diverse gezichtsreinigers tegenwoordig te koop dat het moeilijk is om te bepalen welke er goed werkt en welke je beter kunt laten. Daarom besloot ik er gewoon een vijftal aan te schaffen. Gewoon om te proberen en kijken welke zouden werken. En dat viel mij enorm tegen zeg. Deze producten waren mijn geld niet waard en verdwenen snel in de la of gooide ik weg.

Geen goed idee wat ik nu precies kocht

De reden waarom de gezichtsreinigers niet werkten was omdat ik er geen goed onderzoek naar had gedaan. Weinig onderzoek, geen weet wat ik kocht. Heel jammer, maar alle gezichtsreinigers waren dus weggegooid geld. Bij deze raad ik je dan ook ten zeerste aan om altijd even op internet wat recensies na te lezen over dit soort producten. Of ga eens langs een cosmetica winkel om advies in te winnen. Zij kunnen je alles tot in de detail vertellen over de beste gezichtsreinigers. Of volg gewoon mijn lijstje van beste gezichtsreinigers. Kan niet missen.

ICI Paris XL hielp mij verder op weg

Dus de gezichtsreinigers die ik in het begin kocht waren flut. Dat moest anders kunnen. Daarom besloot ik om naar de ICI Paris XL in de buurt te gaan en advies te vragen over goede gezichtsreinigers. En deze aardige vrouw kon mij er gelukkig van alles over vertellen. Ik kreeg een leuk lijstje met beste gezichtsreinigers mee en het zorgde voor enorme inspiratie. Een aantal van dit lijstje heb ik meegenomen in mijn eigen lijstje. Daarnaast heb ik inmiddels ook mijn eigen favorieten gezichtsreinigers.

Test gezichtsreinigers altijd van te voren om geld te besparen

Wat mij positief opvalt aan deze “nieuwe” gezichtsreinigers is dat het perfect bij mijn huid past. Daarbij moet ik je wel gelijk vertellen dat niet alle gezichtsreinigers bij iedere huidtype passen. Heb je in mijn lijstje een interessante gezichtsreiniger opgemerkt dan raad ik je aan om het altijd eerst even te testen. Zo kom je er snel genoeg achter of de gezichtsreiniger echt voor jouw huid is. Dat scheelt achteraf heel veel geld in je portemonnee. Belangrijk, want deze producten kunnen best duur zijn.

Snel overzicht: Deze gezichtsreinigers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor gevoelige huidClinique Foaming Cleanser: Dit is een zeer milde en zachte reiniger die speciaal is gemaakt voor de gevoelige huid. Het verwijdert moeiteloos alle make-up en behoudt tegelijkertijd de juiste vochtbalans van je huid. We houden van Clinique producten en deze reiniger is onze favoriet vanwege de kwaliteit die het merk altijd levert. >> Check laagste prijs
Beste luxe optieChanel La Mousse: Deze mousse reinigt je gezicht grondig en verwijdert oneffenheden zoals make-up resten, stof en zweet. Het is wat aan de dure kant, maar de effectiviteit en de kwaliteit die je krijgt voor deze prijs maakt het de investering zeker waard. Als je op zoek bent naar een luxueuze reiniger, dan is dit het product voor jou. >> Check laagste prijs
Beste budget keuzeNIVEA Essentials Verzachtende – Reinigingstonic: Deze reiniger is speciaal geformuleerd met natuurlijke amandelolie en Hydra IQ om je huid te verfrissen en alle restjes vuil te verwijderen. We zijn onder de indruk van hoe het je huid voorbereidt op je dag- of nachtcrème en hoe het je huid er zacht, mooi en gezond laat uitzien. En dit alles voor een zeer betaalbare prijs. >> Check laagste prijs

Wie ben ik om de beste gezichtsreinigers uit te testen?

Ik ben een vrouw van in de dertig en ben mij de afgelopen jaren gaan interesseren in gezichtsreinigers. Dit gebeurde vooral uit noodzaak. Noodzaak, omdat ik merkte dat mijn gezicht opeens veel doffer en droger begon te worden. Dat was alles behalve ideaal en ik vond dat er iets aan gedaan moest worden. Daardoor kwam ik uit bij gezichtsreinigers. Na veel en lang testen ben ik uiteindelijk tot een aantal zeer interessante gezichtsreinigers gekomen. Zoals ik al eerder aangaf is ieder huidtype anders, dus test wel even de gezichtsreiniger voor je de volle pond gaat betalen.

Blijf altijd een kritische blik werpen naar dit soort producten

Ik raad het iedereen af om zomaar de eerste de beste gezichtsreinigers aan te schaffen. Gewoon niet doen, maar dan ook echt niet doen. Fabrikanten van dit soort producten hebben hele uitnodigende woorden voor hun producten, maar vraag je af of ze het ook echt waarmaken. Lees recensies van andere gebruikers op het internet en ga desnoods naar een cosmeticabedrijf en vraag hun om een mening. Alles om ervoor te zorgen dat je een geschikte gezichtsreiniger vindt voor jouw huidtype.

Mijn eerste ervaring met gezichtsreinigers

Tevreden over het gebruik van mijn eerste gezichtsreiniger ben ik niet. Het werkte totaal niet en het verdween snel in het laatje om nooit meer gebruikt te worden. Zonde van het geld, want het was best een duur product. Mijn redenering was, duur is altijd goed. Absoluut niet het geval bij gezichtsreinigers. Desalniettemin had ik gewenst dat ik toen beter onderzoek zou hebben gedaan. Dat had mij veel tijd, moeite en geld gescheeld. Gelukkig weet ik nu precies de beste gezichtsreiniger uit te zoeken voor mijn huidtype.

Mooie praatje vullen geen gaatjes

Cliché, maar echt waar. Fabrikanten weten, nee moeten, hun product zo mooi mogelijk schetsen voor hun doelgroep. Ik heb de laatste jaren ongelooflijk veel mooie woorden voorbij horen komen. Slogans zoals “een krachtig ingrediënt dat vocht aan je huid bindt voor langdurige hydratatie” en “100% natuurlijk exfoliant” zijn heel mooi opgesteld, maar wat zeggen ze nu daadwerkelijk? Daarom zeg ik nogmaals, test gezichtsreinigers eerst voordat je tot volledige koop overgaat. Zo minimaliseer je een miskoop.

Hoe heb ik de gezichtsreinigers getest?

De producten in mijn lijstje van beste gezichtsreinigers heb ik allemaal getest. Dat betekent dat ik ze in bezit heb en heel goed weet of ze werken of niet. Aan de hand van mijn bevindingen heb ik het lijstje opgesteld. Naast dat ik zelf de gezichtsreinigers uitvoerig heb getest heb ik ook een ICI Paris XL medewerker gevraagd om haar mening. Haar ervaringen met gezichtsreinigers heb ik verwerkt bij een aantal gezichtsreinigers in dit lijstje.

De beste gezichtsreinigers van dit moment

1. Clinique Foaming Cleanser

Ik houd van Clinique producten. Deze Clinique Foaming Cleanser is mijn favoriet en veruit het meeste gebruikt van mijn gezichtsreinigers. Dit is een zeer milde en zachte reiniger en vooral heel fijn voor de gevoelige huid. Het haalt al je make-up weg, terwijl het een juiste vochtbalans van je huid weet te behouden. Naast dat dit voor mij persoonlijke de beste gezichtsreiniger van dit moment is, vind ik het ook nog eens redelijk te betalen.

Pluspunten Clinique Foaming Cleanser

– Clinique levert altijd kwaliteit

– Voor de gevoelige huid

– Redelijk betaalbaar

2. Chanel La Mousse

Chanel mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje en verdient een nette tweede plek. Dit is het type mousse dat je gezicht reinigt en de huid vrij maakt van oneffenheden. Dan kun je denken aan make-up resten, stof en zweet. En ja, ik weet het, het is een product van Chanel. Dat betekent dat je voor dit product redelijk wat kwijt bent. Maar als je ziet hoe effectief het werkt voor je gezicht, mag dit product naar mening niet ontbreken in dit lijstje.

Pluspunten Chanel La Mousse

– Reinigt je gezicht en maakt huid vrij van allerlei oneffenheden

– Beste prijs / kwaliteit verhouding

– Chanel is kwaliteit

3. NIVEA Essentials verzachtende reiningingstonic

Dit is een gezichtsreiniging dat je huid heel goed voorbereid voor het aanbrengen van je dag of nacht crème. De formule van deze NIVEA is heel speciaal. Het heeft namelijk natuurlijke amandelolie en een Hydra IQ. Dit verfrist de huid en verwijdert alle restjes vuil op je gezicht. Naast dat krijg je van dit NIVEA product een zachte huid en ziet het er heel mooi en gezond uit. Daarnaast is een NIVEAU product altijd prettig voor de portemonnee.

Pluspunten NIVEA Essentials verzachtende reiningingstonic

– Speciale formule van amandelolie en Hydra IQ

– Effect is een mooie en gezonde huid

– De beste budget keuze

4. CeraVe SA Smoothing Cleanser

Heb je een ruwe oneffen huid dan is deze CeraVe SA Smoothing Cleanser een echte aanrader. Het verwijdert heel snel vuiltjes op je gezicht zoals make-up resten. Daarnaast vult het je barrière aan van je huid. Ik vind dit één van de betere gezichtsreinigers op dit moment te koop en ik raad het iedereen aan. Naast dat is ook deze gezichtsreiniger erg betaalbaar.

Pluspunten CeraVe SA Smoothing Cleanser

– Voor de ruwe oneffen huid

– Eén van de beste gezichtsreinigers te koop

– Redelijk betaalbaar

5. L’Oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker

Dit lijstje wordt afgesloten met het mega bekende gezichtsmasker van L’Oreal. Dit product krijgt ontzettend veel positieve recensies op internet en na intensief testen begrijp ik volkomen waarom. Dit kleimasker zuivert namelijk je huid en laat je met een extra fris gevoel achter. Daarnaast bevat het een steenkool extract wat een ontgiftende werking heeft. Een intensieve reiniging voor de doffe huid. L’Oréal levert een top product af en ook nog eens heel betaalbaar.

Pluspunten L’Oréal Paris Detoc Pure Clay Gezichtsmasker

– Een van de meest verkochte gezichtsmasker te koop

– Zuivert je huid

– Goed betaalbaar

Wat zegt Kieskeurig.nl over de beste gezichtsreiniger?

Om dit lijstje completer te maken heb ik de bekende website Kieskeurig.nl bezocht en gekeken wat zij zeggen over de beste gezichtsreiniger. Zij komen uit op Clinique Acne Solutions Clarifying. Zoals aangegeven vind ik Clinique een heel fijn merk. Ze weten altijd kwaliteit te verkopen en daarom staat dit merk bij mij ook op nummer één. Clinique Acne Solutions Clarifying heb ik ook getest en valt net buiten mijn lijstje.Het product heeft een effectieve formule en verzacht je huid extra. Al met al goed product van zeer sterke fabrikant op het gebied van gezichtsreiniger.

Dit zegt Radar over gezichtsverzorgingsroutines

Een uitgebreide gezichtsverzorgingsroutine is niet altijd nodig. Volgens onderzoeksarts Jetske Ultee zijn een gezichtsreiniger en zonnebrandcrème vaak voldoende. Uitbreiding van de routine moet gericht zijn op specifieke huidproblemen, met aandacht voor milde producten om irritatie te voorkomen. Lees het volledige artikel van Radar.

Dit zegt BNNVARA’s Kassa over reinigingsdoekjes

Kassa testte twaalf merken reinigingsdoekjes op hun effectiviteit en gebruiksgemak. De doekjes, met ingrediënten variërend van lotusextract tot druivenwater, werden beoordeeld door de cast van Saturday Night Fever. Dermatoloog Rustemeyer van het VUmc merkt op dat de praktische doekjes handig zijn, maar extra ingrediënten zoals conserveringsmiddelen en geurstoffen kunnen de huid irriteren. Hij stelt dat de toegevoegde bestanddelen weinig effectieve werking hebben. Lees het volledige artikel van BNNVARA’s Kassa.

De gebruikte bronnen voor dit lijstje

De volgende bronnen heb ik gebruikt om het lijstje van beste gezichtsreinigers compleet te maken.

https://www.kieskeurig.nl/search?q=gezichtreinigers

https://www.elle.com/nl/beauty-health/beautydossiers/g564062/deze-gezichtsreinigers-moet-je-hebben/

Je hebt nu alle benodigde informatie om je gezicht te reinigen

Hopelijk heeft dit lijstje je geïnspireerd om tot een geschikte gezichtsreiniger te komen voor jouw huidtype. En nogmaals, elke huid is anders en vereist een andere gezichtsreiniger. Ik heb alleen producten gebruikt en getest voor de meest voorkomende huidtypes. Ben je er nog niet helemaal overuit welke gezichtsreiniger bij jou past vraag dan bij een cosmetica winkel een aantal test monsters aan. Zo kun je op je gemak van alles uitproberen en kijken wat er echt bij je werkt en wat minder.

Veel succes met het vinden van een geschikte gezichtsreiniger!